Listeli gelin

Bizde liste yoktur ancak ev iğneden iplige hazırlanır ve gelin öyle gelir eve.( Benim farklı oldu ancak yengemin dediğim.gibi )
Ben çok yadırgamıyorum. Imkan varsa altında alınır. Liste yerine imkanlar dahilinde konusulsaydi daha iyi olurdu.

Sonuçta bu alınan eşyalar ve altınlar abimize hanımının eşyaları olacak. Alıp yabancıya gitmeyecek.
Istemeyenler hiç kıymet görmüyor , böyleleri daha kıymetli :)
Bende tam tersine şahit oldum iş arkadaşımla aramda 1 ay vardı düğün tarihimizin. O önce evlendi ve kimlik parası sandık parası bilezik sayısı bilmemnesi çirkefleştikçe çirkefleşti. Erkek tarafı da ne diyorsa aldı halısından avizesine kadar evini döşediler kızın. Bizse eşimle baldır çıplak kimseden bir kuruş istemeden kredi çektik herşeyin ucuzundan seçe seçe ev kuruyoruz.
Sonunda kız benim düğüne kadar bile evli kalmadı. Düğünüme geldiğinde yüzü gözü ağlamaktan şiş uyduruk bir tişört kot çekmiş, sarıldı bana ağladı hayırlı olsun sonun benzemesin bana dedi gitti.
Seneleri dolana kadar mahkeme uzadı senesi dolduğunda boşanmışlardı. Kız altınları da geri vermedi ama:KK70:

Hangi memlekeymis bu? Hic Boyle adet mi olur ayip ya hu.Napacakmis o kadar altini.
Eskiden baslik parasi varmis ne ayip,cirkin diyoruz bunun NE farki var ki.

3 yıllık sevgilisi abinizin,çıktıkları zaman içinde sizin maddi durumunuzu ve cömertlliğinizi az çok anlamıştır.kredi çektirmeyeceğinizi biliyor, kendini aklamak için söylüyor bence.gelin hanımın yaşı küçük mü, ailesine liste hazırlanırken mudahele edebilirdi böyle bir şeyin yakışık almayacağını mahçup duruma düşeceğini söyleyebilirdi.bana hiç samimi gelmedi.
26 yasinda.Annemde ayni seyi düşünüyor samini degil diyo.abime madem ayrilmiyacaksn herseyi kendin yap dedi bu defa babam karsi cikiyor. Evde huzur kalmadi iki gündür. Annem ve babam didisip duruyolar

Kiz iyi niyetli olsa abinizi kredi borcuna sokmazdi...
Evlendikten sonra çalışacağı ne malum??
Cok iyi niyetliyse kiralayalim takilari o 6bin ceyiz parasini ben vereyim sen vermişsin gibi yapalim falan derdi..
Günahı boynuna ama sanki o da istiyo tüm bunlari gibi geldi..mahcubiyet falan hakgetire...

Bende tam tersine şahit oldum iş arkadaşımla aramda 1 ay vardı düğün tarihimizin. O önce evlendi ve kimlik parası sandık parası bilezik sayısı bilmemnesi çirkefleştikçe çirkefleşti. Erkek tarafı da ne diyorsa aldı halısından avizesine kadar evini döşediler kızın. Bizse eşimle baldır çıplak kimseden bir kuruş istemeden kredi çektik herşeyin ucuzundan seçe seçe ev kuruyoruz.
Sonunda kız benim düğüne kadar bile evli kalmadı. Düğünüme geldiğinde yüzü gözü ağlamaktan şiş uyduruk bir tişört kot çekmiş, sarıldı bana ağladı hayırlı olsun sonun benzemesin bana dedi gitti.
Seneleri dolana kadar mahkeme uzadı senesi dolduğunda boşanmışlardı. Kız altınları da geri vermedi ama:KK70:

aynenn sana katılıyorum arkadaşım
benimde iki kuzenimle yanı zamnlarda evlendik 6 ay var aralarımızda düğünlerimizin..ikisininde düğünleri benimkinden güzel oldu en güzel salonları tutturdular en iyi gelinlikçide dikildi gelinlikleri takıları benden çok oldu eşyaları benimkinden hep iyi oldu ..ben eşimle kendi halimizle eşimin de ailesininde durumu iyi olmadığını bildiğim için ben kendi ailemi idare ettim bişi istemeyin diye her neyseeeeeeeee şuan çok mutluyum 7 yıldır evliyiz herşeyimiz tamam bi evladımız yok tek sorunumuz bu
kuzenlerim mi ne oldu biri bi cocuğuyla anasının evinde boşandı
diğeri de 1 yıl bile kalamadan boşandı zaten

ben de antepliyim hiç öyle bir şey yok adetlerimiz de
herkesçe bilinen şeyler nişanı kız tarafının yapılır
yatak odası, beyaz eşya, mutfak masası, oturma odası grubu küçük ev aletlerinin hepsini kız tarafı alır
üstüne bütün yemek takımlarını nevresim takımlarını falan kız tarafı alır
bunları söyleseniz keşke
sizi yolunacak kaz görmüş bunlar ne nişan yapıyorlar ne başka eşya alıyorlar üstüne bir de 6 bin çeyiz parası istiyorlar

haa bana göre adet illa şunu erkek ailesi alır bunu kız ailesi alır olayı saçma ama adetse nişanı kız tarafının yapması da adet yapsınlar
ben daha yeni atanmış halimle kendime ufaktan evimi kurmuştum iki halıyla bir çarşaf kıyafet bir de su ısıtıcısıyla başlayıp gerisini yavaş yavaş ödeyip ev haline getirdim lüks değil ama kötü ve eski de değil
kocaman öğretmen kızın erkek ailesine yardım etmeyip bütün her şeyi onlara yaptırmaya çalışması üstüne para istemesi çok korkunç gerçekten

bazen burada erkek ailelerine kızıyorum çocuklarını evlenmeden çok borca girdiriyorlar hiç bir şeye yardım etmeyip alacağı takıya kadar oğullarına ödetenleri görüyorum oda yanlış ama bu yanlıştan da öte görgüsüzlük

Kizin kendisine ait mali mulku var mi? Evidir yazligidir arabasidir varsa tamam diyecem ;)

Baban neden bu görgüsüzlerin istediği şeyleri yapacak izin vermesin anneniz.Abin de aklını başına alsın kaçarak uzaklaşsın bu kızdan.Nasıl insanlar varya ceyizi de yokmuş onun parasını da sizden istemişler pes yani bin yıl düşünsem aklıma gelmez....Kızın ne özelliği varmış...Geleceğin kv ben elime böyle liste verilse oğluma demediğimi bırakmazdim..Bula bula böyle görgüsüz aileyi buldun diyerek..Belki oğluma bundan fazlasını yaparım ama insanin eline liste tutturulunca yapacağım varsa da yapmam aslaa

Cok gereksiz ve gorgusuzce bir hareket olmus. Bir gozden gecirse abiniz iyi olur

Gaziantepliler:KK70:Anteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm :KK61:
Biz de antepliyiz,kimsenin eline liste vermeyiz ama erkek taraflari gelir liste sorarlardi eskiden, biz de yok canim ne listesi, herkes neyi varsa o kadarla evlenir der geri cevirirdik ( bunlari annemin agzindan yaziyorum cunku liste adeti taaa o zamanlardan kalmaymis ve cok asiri zenginlerde olurmus, mesela nisan hediyesi kiza araba alinirmis, ama kizin kendisinin de evi falan olurmus yani)

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Bunların dolandırıcı olmadıklarından eminmisiniz hani bu evlenmeden bütün takıları alıp sırra kadem basan dolandırıcılardan:eek:

Bilmem böyle bir sey sorma gereği duymadık :KK70:O değilde burda yazılanları anneme okuttum hepsi ne akıllı maşallah diyo :) Varsa kız kardeşleri filan abine isteyelim diyo:KK70::KK70:
Evlenecek kizimiz var valla o da antepli gelin isteyin verelim ;) bu arada kizimiz oyle liste falan vermez evi barki arabasi herseyi de vardir :)

İnşallah ileride abim böyle bir gelin alıp gelmez, çok üzülürüm. Ve inşallah babam ve annem gurur yapıp böyle kazıklamalara kanmaz !!

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Yuh ya!!! Kızı evlendiriyorlar mı satıyorlar mı belli değil... Adet vs hepsi yalan dolan. Hangi zamandayız? Açgözlülükten başka birşey değil.

Baban neden bu görgüsüzlerin istediği şeyleri yapacak izin vermesin anneniz.Abin de aklını başına alsın kaçarak uzaklaşsın bu kızdan.Nasıl insanlar varya ceyizi de yokmuş onun parasını da sizden istemişler pes yani bin yıl düşünsem aklıma gelmez....Kızın ne özelliği varmış...Geleceğin kv ben elime böyle liste verilse oğluma demediğimi bırakmazdim..Bula bula böyle görgüsüz aileyi buldun diyerek..Belki oğluma bundan fazlasını yaparım ama insanin eline liste tutturulunca yapacağım varsa da yapmam aslaa
Biz zaten üzerimize düşeni yapardık. Dediginiz gibi liste cok sacma ve 6 bin!annem istemedigini soyledi abim suan sessiz nasil bir karsr verdi bilmiyoruz

Bu ne saçmalık ya resmen aç gözlüler bu devirde bu kadar masraf yapmak kolaymi hicmi utanmiyolar. Heleki abin nasıl hala soğumadi o kızdan ve ailesinden bunlara parami dayanır. Bizde evlendik ablamlarda evlendi ama yemin ediyorum ki hiç böyle şeylerimiz olmadı içinizden ne yapmak geliyorsa o olsun dedik. Yazık günah amaç mutlu olmak yuva kurmak yolunmus tavuğa çevirmek degilki. Çok üzüldüm durumunuza geçenlerde buraya yine böyle bi konu yazıldı para göz bi aile hatta kardeşlerini içkiye baslatmislardi aynı onun gibi olucak sizin sonunuzda

Terbiyesizlik bu başka birşey değil. Kızlarını satıyorlar resmen. Bu. Bu masrafları yap, kızı al. Terbiyesizlik, görmemişlik. Güngörmüş insan evladının mutlu olacağına inanırsa, gücünüze tercihinize göre adetinize göre istediğinizi yapın der çekilir köşesine.

Bu arada yazmadan edemicem eğer abin ayrılırsa kıza sorun altın kaplamamiymis kuşu zira öyle ki bu kadar kıymetli sanmış ailesi te allahimm

Back
X