Listeli gelin

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.

Ee nisani kiz tarafi yapar demediniz mi? Siz de nisan icin 5 6 sayfalik liste olusturun :KK53:

Evet size yoluncak kaz muamelesini yapiyorlar ve ailen acilen tepkilerini koymali. Abin kiz ile konussun ve sizin altin bankasi olmadiginizi izah etsin. Eger ailen simdi herseyi onaylarsa bunun sonu gelmez. Bunun bayrami seyrami var daha. Evlendikten sonrada para isteyebilirler, lohusaligi var daha.

Sizin maddi durumumuz önemli degil. Ister milyoner olun, o parayi onlara mecburen harcamak zorunda degilsiniz. Abin herseye ragmen yine bu kiz ile evlenmek istiyorsa, siz karismayin, ama maddi yardimdada bulunmayin. Hepsini tek basina yapamaycagina göre, kiz'in gercek yüzü ortaya cikar.

Daha acik konusmam gerekirse. Ilerde benim müstakbel gelinimin ailesi bana böyle bir liste verse, o saatten sonra bir igne bile almazdim ona. Hayatta asla kendini ezdirmeyeceksin.

Yok artik bunalr konusularak halledilir seyler ne oyle sanki satiliga cikarmislar kizi birde eve ne alincagida yazmislar sanki koltuk falan soylemeseler alinmicak hayret birsey bukadr yuzsuzluk olurmu yani kizida kucuk dürüyorlar,kiz annesi sohpet ede ede dileklerini soyleyebilir ama bu ne liste pes dogrusu,benim eltimde kizi verirken isteklerini soyledi mesela buarada 1 kilo taktilar vallahi kiza:KK45: ya buda guce adetetlere bagli ama oyle liste olurmu cok ayip

Baban neyin gururunu yapıyor yaa.. Sinir oldum yeminle kızın ne özelliği varmış acaba? 24 ayar altın mı imiş kendisi? Balık baştan kokar kokmuş işte haspam. Abine kız mı yok ya bu rezilliğe rağmen evlenecek bu bomboş insanla.
Onu yaptın bunu taktın takmadın ömür boyu dilini çekecek anasının danasının yol versin gitsin.
Bunları alacak durumu varsa ve miras değilse abinin kafasının çalışıyor olması lazım, bu rezilliği yapan insana bu harcamayı yapmaya değer mi????

Başlık parası veya süt hakkı da isteselermiş tövbe yaa

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.
Nişanı kız yapar sarayda istiyoruz nişanı altın kaplama servis takımları da olmazsa bu iş yatar deseydiniz!!

Terbiyesizler!
Başka da karşılığı yok bu yaptıklarının.
Yazıklar olsun bu insanlığa, önem verilen, önemli olan şeylere bakın.
Gelin hanım ne getirecekmiş pek değerli şahıslarından başka? Çeyiz meyiz de yok.

Umarım abiniz her denileni yapıp tepeye çıkarmaz o görgüsüzleri.
Liste vermek nedir yahu, nasıl bir edepsizlik, vallahi sinir oldum.
Ben olsam almam o kızı..
İnsan içinden gelerek yapsın bazı şeyleri de, bu nedir yani,peri padişahının kızı mı?

bu karsi tarafin durumuna bagli ama liste yapmak hangi adetmis bu ...;)
üstelik ceyiz kiz tarafi yapar yatak odasi kiz tarafi alir. 6 bin ceYiz icin istemek sacmaki sacma. erkek tarafindan ceyiz düzenide ilk defa duydum;))

Esya olarak baktimda.
Galiba ikiye bolduler, yarisinida onlar alicak galiba dedim.
Ama her odayi size atmislar, geriye ne kaldi esyadan? Onlar ne aliyor?

Benim yengem gilde bisey odemedi. Herseyi abim odedi, annemgilde altinlari yapti. Salonu gelinligi damatligi hersey bizdendi. Ama gelin tarafi " adettir bunlar" diye kakalamadi bize."bizim durumumuz yok" dediler durustce. Sorunda etmedik hic.
Ayrica " aa su olmazsa olmaz, su adetide yapmalisiniz" demediler.
Mesela bayramlarda 200 euroluk alis veris yapip evlerine gittik. Tabi bayramlara dogruda bi gelin alis verisi vardir. Bohca felanda tabi.
Anlasildi beraberce ve begenmiycegi seyleri koymaktansa her seferinde yengemi alip kendisine begendirdik.
Bundanda cok memnun kaldik. Bayramlarda kv ne almis x bakalim dediginde komsular; yengem seve seve serdi onlerine aldigimiz elbiseleri esyalari. " annem bana almis" diyede ekledi, annemde orda gerine gerine oturdu. Hepsini yengem kendisi begenmisti ama annem almis gibi yapti.

nisan kina birkere kiz tarafi yapar. bizde buyuk nisan yaptik yemekli hemde hepsini ailem karsiladi . bunlar sizi bayaga kusura bakmaYin ama aptal sandi galiba

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
Böyle adet mi olur ya bana böyle yapacaklar saçlarını yolarım sanki marketten alışveriş yapıyon ya bence her iki tarafta harcama yapmalı abartmışlar abinle konuşun bak buraya yazıyorum kesin tatsızlık olcak hep evlilik zamanı olan şeyler

Başlık parası veya süt hakkı da isteselermiş tövbe yaa
Aaa süt hakkini sizde mi biliyosunuz.Bizim burda süt hakki isterler ama biz almayiz kizimizin ceyizi icin belli bi miktar vermeniz yeterli demis gelinin yengesi

üstüne kuş kondurmayı unutmuşlar :-) ya set olur ya zincir -ev eşyalarından birini kız evi alır yatak odası veya oturma odası -artı çeyiz için yardım edildiğini hiç duymadım bunlar ortak konuşılarak yapılacak şeyler :KK4:

sanırım pek bişey bilmiyorlar ama daha yolun başında bu kadar büyütmeye gerek yok konuşularak halledilir herşey :cool:

Back
X