Listeli gelin

Aaa süt hakkini sizde mi biliyosunuz.Bizim burda süt hakki isterler ama biz almayiz kizimizin ceyizi icin belli bi miktar vermeniz yeterli demis gelinin yengesi
Bizim burada yoktur o ama çok duydum tvde falan süt hakkını:)

Aaa süt hakkini sizde mi biliyosunuz.Bizim burda süt hakki isterler ama biz almayiz kizimizin ceyizi icin belli bi miktar vermeniz yeterli demis gelinin yengesi
Sağolsunlar ya bu ne anlayış!! Dur daha bunun sandık parası kimlik parası, pronoviastan gelinlik parası var da var... Don gömlek kaldığını görmedikçe abinizin bu daha başlangıç diyorum!
Abiniz ayrılmayı düşünmüyor mu gerçekten?

süt hakki eskiden kalma ve gelinin annesine verilirdi... kizin ceyizini niye siz ödiyeceksiniz ki okadar sacma ki... oldu olacak donlarinida siz alin. siz herseye evt derseniz bunlar dur durak bilmez. ben abin yerinde olsam kbul etmem

Hapşursa hapşurdum diye altın ister evlenince sana söyleyeyim. Çok seviyorum o yöreyi de insanını da, hatta en en yakın arkadaşım Anteplidir ama altına acayip bir düşkünlükleri var genel olarak. Ayrıca o da evlendi her anına şahit oldum, liste hazırlama vs bir şey de olmadı. Sizi kekliyorlar, babanız el atmasın çirkeflikleri çıkar ortaya, çok ayıp yaptıkları.

Ahh ne komik :KK49::KK49::KK49:
çokmu zengin görmüşler sizi..bide bilezik neden 30 gr değil diye ayrılanı gördüm..

Bunun adetle bir ilgisi yok. Aynı şeyi halamlar da yaşadı. Kuzenime kiz i istediler artik yuzuk takmaya gittiler. O akşam kız tarafı bayağı uzun bir liste hazırlamış vermişler ellerine. Halamlar eve bir geldiler kopurduler böyle saçma adet mi olurmus diye ki biz de gelin tarafı da aynı memlekettendi. Birgün sonra kız tarafı erkek tarafına gelecekti kuzenim bu evlilik ticaret değil diye yüzüğü atmisti. Ve şuan ki eşi dört dörtlük. Her serde vardır bir hayır inşallah Rabbim doğruyu gösterir size de.

Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma
canım babana o gurur 100 -150 civarı patlarr(listeye düğündü dernekti eklersek)

baban iyi düşünsün herşeyde öyle gurur olmazz

Gaziantepliler:KK70:Anteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm :KK61:
Peki ozaman buraya yazan herkese şöyle anlatayım ben güneydoğu geliniyim ben Türk'üm eşim kürt severek evlendim allah razı olsun başlarına taç yaptılar beni ayrıca ailede tek yabancı gelin benim gerisi hep akraba amca kızı hala kızı vesaire gelelim konuya güneydoğu tarafı hep böyle başlık parası adı altında bu işlere devam ediyor çağ atlıyoruz ama malesef o bölgenin bir çoğunun kafası bir türlü değişmiyor üç ay önce kaynım amcasının kızıyla evlendi 10 bin lira başlık iki metre zincir 8 tane 30 gram bilezik ki aklıma gelmeyen başka takılarda var ve evin bütün eşyası yani aklınıza ne gelirse alındı şöyle söyleyeyim sırf gelin için dört bin liraya yakın kıyafet alındı yani gerisini siz düşünün allah kolaylık versin kardeşim vay halinize :KK17:

bir kayınvalide adayı olarak büyük konuşmak istemem ama alacağım varsa da almam.10 bilezik bir de trabzon set =şok.kendisinin de çeyizi yokmuş.ona da para aman Allahım.Kraliyet soyundan mı geliyor ne kadar tüketim çılgınlığı var.
bir akrabamın başına böyle liste olayı geldi.aldıkça istekler bitmedi.sonunda söz bozuldu.
maddi durum ne kadar iyi olsa da akraba olunacak sonuçta.Allah bizi bizden iyilerle karşılaştırsın.

Dedemden kalma dükkânı satcam diyo:KK61:
banada hemen hemen ayni seyler takildi. ama biz nisan kina bohca ceYiz vs herseyi kendimiz yaptik. üstelik listede yazmadik;) ıclerınden oyle geldı benım kayınbabamda arsasını sattı yemeklı dugun vs yaptı. ama tutupta aılem bır kere olsun bu boyle olacak demedıler. ıcınden geldı yaptılar. bunlar resmen ışı terbıyesızlıge dökmüş.

Listeyi okuyunca gulesim geldi:) zamaninda abimin nisanlisinin ailesi de boyle liste yapmisti.Hali,perde,koltuk takimi,buzdolabi vs..ne kadar tuhaf karsilamistik bizde sizin gibi..
Bence de cok sacma,zaten bu esyalar alinacak ne gerek var yazmaya.

Peki ozaman buraya yazan herkese şöyle anlatayım ben güneydoğu geliniyim ben Türk'üm eşim kürt severek evlendim allah razı olsun başlarına taç yaptılar beni ayrıca ailede tek yabancı gelin benim gerisi hep akraba amca kızı hala kızı vesaire gelelim konuya güneydoğu tarafı hep böyle başlık parası adı altında bu işlere devam ediyor çağ atlıyoruz ama malesef o bölgenin bir çoğunun kafası bir türlü değişmiyor üç ay önce kaynım amcasının kızıyla evlendi 10 bin lira başlık iki metre zincir 8 tane 30 gram bilezik ki aklıma gelmeyen başka takılarda var ve evin bütün eşyası yani aklınıza ne gelirse alındı şöyle söyleyeyim sırf gelin için dört bin liraya yakın kıyafet alındı yani gerisini siz düşünün allah kolaylık versin kardeşim vay halinize :KK17:
anteplıler kürt degıl degıl....ben hala kızlık kontrolune bez ıcın kapıda dıkılen kğrtlerı tanıyorum. aynı sey degıl... gazıanteplıler türk

Anaaaam byle adetmı olur bu ne terbıyrsızlık yabı trabzn set dedıgın 15 tl mıllet zar zor gecınıyr bu devırde nrmal bı dugun bıle cok kulfetlı bunlarınkı cok ayıp su an şoktym acaba kendılerı oglanlarına yapabılırler mı byle bı dugun cok merak ettım. ay bırde ceyızı yokmuş ne demek ya ne ayıp bu kız altından mı ya nasıl bı kıza grucu gıttınız mıss turkey falan mı :D dız bu lısteyı yaparsanız dugunu cıragan sarayında ısteyebılır e tabı balayıda bişey adaları vardı ya adı aklıma gelmedı şimdi orda ısterler bence yapmayın valla hadı herseye tamam desenız bıleceyız parası ve trabzn set cok gereksız ya 15 mılyar ıcın bır sene calışan ınsanlar var bu ne sacmalık ay pardn bıraz ılerı gttım ama bu resmen grgusuzluk yanı

Iste babam izin vermiyor adam gurur yaptı sanırım herseyi yapcaz diyo.Fakat annemle ben sinir oluyoruz.Tmm dahil olmayalim kaynanalik gorumcelik yapmayalimda istedikleri cok cok sacma

Valla bu ne kaynanalik nede gorumcelik yapmak olur canım sonuna kadar haklisiniz çünkü.
Karşı tarafın yaptığı terbiyesizlik resmen.

Bence bu saatten sonra tepki gösterilmesi gereken kişi bu kızın ailesi değil, babanız.
Baksanıza aileden kalma dükkanı satacakmış. Hangi mantığa uyar ki bu? Sizi o aile değil ama babanız batıracak.
O görgüsüzlere cevabını verebilirdiniz, ama vermeyip mal satma pahasına isteklerine uymayı babanız seçmiş. Geçmiş ola.

anteplıler kürt degıl degıl....ben hala kızlık kontrolune bez ıcın kapıda dıkılen kğrtlerı tanıyorum. aynı sey degıl... gazıanteplıler türk
Kürt olmaya bilir ama güneydoğu işte o taraf hala adetlerimiz böyle diye geçiniyorlar

İlyas Salman ın Şaşkın Ördek filmini mi izlediler acaba böyle bi liste hazırladılar
Tesadüf dün izledim :KK14:

Back
X