Lobna Allami: Haykırmak istiyorum "Uyan Türkiye! Oyuna sahip çık" diye

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği sonrası komaya giren ve kafatasının bir bölümü alınan Lobna Allami, Gezi’nin ikinci yıldönümünde oy vermeleri için herkese çağrı yaptı.

Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuşan Allami, iyileşme sürecinde aşama kaydettiğini, Türkçe’yi yüzde 98 hatırladığını diğer bildiği dillerde de gelişme sağladığını kaydetti.

Gezi Parkı eylemlerinden bu yana tanımadığı birçok insandan destek aldığını belirten Allami, bu destekle hayata tutunabildiğini vurguladı.

İki yılın ardından Türkiye’ye nasıl baktığı sorusunu da yanıtlayan Allami, Türkiye’ye oy kullanmak için geldiğini belirtip şöyle konuştu:

“Haykırmak istiyorum: Uyan Türkiye diye! Oyuna sahip çık Türkiye diye. Vereceğin oy, senin nasıl yaşayacağınla ilgili. Can alıcı önemde. Ben 18 yaşındayken Ecevit’e vermiştim, sonra bir daha kimseye vermedim. Büyük hata yapmışım. Gezi’yi yaşadıktan sonra oy vermek için Danimarka’dan Türkiye’ye geldim. Oy vermek, oyuna, sandığı sahip çıkmak gerçekten önemli. Değişim olur mu olmaz mı bilemeyiz ama umudumuzu kaybetmemeliyiz.”

Henüz vurulmasına ilişkin bir dava açılamadığını belirten Lobna Allami, vurulma anına ait görüntülerin net olmadığını söyledi.

http://m.ilerihaber.org/lobna-allami-haykirmak-istiyorum-uyan-turkiye-oyuna-sahip-cik-diye/16175/

Zaten Türkiye 12 yıl önce uyandı bacım sen ve senin gibiler hiç canını sıkmasın :KK25:En Büyük TÜRKİYE

X