• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

loğusalıkta yaşadıklarımı unutamıyorum....

Bebeklerinize odaklanın onlar büyüyor ve lohusaliginizi sürekli hatırlatarak onların bir dakikalarini bile kaçırmayın.

Esiniz iyi bir eş olamamış ama onu yönlendirerek iyi bir baba olmasını sağlayın. Evlatlariniz size iyi gelecek inanin bana. Evliliginizi de yipratmayin çünkü ne jadar soğukluk olursa o kadar iyileşme süreci uzuyor.
çok iyi bir baba oldu..hatta tahminimden de iyi oldu..geceleri kalkar işten gelince oyun oynar..ama bizim aramız soğuk işte..düzelir inşallah..çünkü aile ortamı gibisi yok..

çok iyi bir baba oldu..hatta tahminimden de iyi oldu..geceleri kalkar işten gelince oyun oynar..ama bizim aramız soğuk işte..düzelir inşallah..çünkü aile ortamı gibisi yok..
eşiniz peki sizin ona soğuk davrandıgınızı anlıyor mu ?
nasıl hıssettırıyorsunuz ? neden boylesın demıyor mu ? hatasını anladı mı hala kendını haklı mı goruyor ?

aynı sorular kv be gorumcenız ıcın

Lohusalik nasil bi donem.herkesin kotu anilari var .kaynana anne yuzunden herkes mi esiyle kotu olur anlayamadm

kayınvalideme kesinlikle ihtiyaç yoktu ama maalesef eşim annem geliyor ya illaki onun da gelmesini istiyor..ay aynısını kayınvalidem yapıyordu gece horlar sabah aa bebekler hiç kalkmadı der..halbuki ben ikisiyle cebelleşiyordum..ya hiç mi ağlama sesi duymuyorsun ama Allah var yukarda onun adaleti var...eşimle soğukluk nasıl geçecek bende bilmiyorum..
Canim benim eşimde benim annem geliyor diye o da kendi annesini çağırdı logusalığıma. Ve kaynanam lohusaligimı zehir etti, yardım etmeyi bırak daha benden hizmet bekledi, yemek zamanı arkasını dönüp yattı, yemeği benden bekledi, eşimin işten gelmesine yakın mahsustan mutfağa giriyordu, oğlunun gözüne girmek için yardım eden anne gibi görünmek için. Kaynanamın tek amacı oğlumu mıncıklamak ve kucagindan indirmemekti, oğluma kendi annelik yapmaya kalkacaktı, çocuğun bana yani öz annesine ihtiyacı var,ben bakıyom oğluma zaten, kaynana hayrına bir çorba yapsa nolurdu, ağrım vardı kalkamiyodum pek ve bisküvi yiyodum açıkınca.Bende çok çektim kardeş. Sanki oğulları doğum yapmış gibi gelip lohusaligimizi zehir ediyorlar bu kaynanalar.Bende yaşadıklarımı asla unutamıyorum:((

eşiniz peki sizin ona soğuk davrandıgınızı anlıyor mu ?
nasıl hıssettırıyorsunuz ? neden boylesın demıyor mu ? hatasını anladı mı hala kendını haklı mı goruyor ?

aynı sorular kv be gorumcenız ıcın
eşim biliyor tabiki..yanaşmaya çalışıyor ama müsaade etmiyorum..tartışırken söylediklerini o anda sinirlendim ondan söyledim diyor..ama annesi konusunda hep ben haksızım..kv görümle çok sık görüşmüyorum zaten.mutlaka anlıyorlardır..

Canim benim eşimde benim annem geliyor diye o da kendi annesini çağırdı logusalığıma. Ve kaynanam lohusaligimı zehir etti, yardım etmeyi bırak daha benden hizmet bekledi, yemek zamanı arkasını dönüp yattı, yemeği benden bekledi, eşimin işten gelmesine yakın mahsustan mutfağa giriyordu, oğlunun gözüne girmek için yardım eden anne gibi görünmek için. Kaynanamın tek amacı oğlumu mıncıklamak ve kucagindan indirmemekti, oğluma kendi annelik yapmaya kalkacaktı, çocuğun bana yani öz annesine ihtiyacı var,ben bakıyom oğluma zaten, kaynana hayrına bir çorba yapsa nolurdu, ağrım vardı kalkamiyodum pek ve bisküvi yiyodum açıkınca.Bende çok çektim kardeş. Sanki oğulları doğum yapmış gibi gelip lohusaligimizi zehir ediyorlar bu kaynanalar.Bende yaşadıklarımı asla unutamıyorum:KK43:(
yaşadıklarımız bire bir aynı..benimde kv eşimin gelmesine yakın mutfağa girerdi..sinir olurdum..Allaha havale hepsi..bizde anne oğul sevgi yumağı ben dış kapıydım..eşimde bana destek olmadı o dönem maalesef..

eşim biliyor tabiki..yanaşmaya çalışıyor ama müsaade etmiyorum..tartışırken söylediklerini o anda sinirlendim ondan söyledim diyor..ama annesi konusunda hep ben haksızım..kv görümle çok sık görüşmüyorum zaten.mutlaka anlıyorlardır..
Bebeklerin ne kadarlık oldular, kaynanan görümcen bebekleri görüyorlar mı

Lohusalik nasil bi donem.herkesin kotu anilari var .kaynana anne yuzunden herkes mi esiyle kotu olur anlayamadm
herşeyi kafana taktığın biraz büyüttüğün çok ağladığın bir dönem..tabiki herkes aynı yaşamıyor...

çok güzel ve rahat bir hamilelik geçirdim..herşey doğum yaptıktan başladı..5 gece hastanede kaldık..suit odaydı kayınvalidem eşim annem ben kaldık..hiç naz yapmadım doğum sonrası hemen ayağa kalktım..zaten ikizlerimden biri küvezdeydi hemen onu görmek istiyordum..3 saatte bir mutlaka yanına gidiyordum..gece olduğunda eşim ve annesi horul horul uyuyorlardı ben küveze giderken hep ağlayarak geliyordum ordan..tek destekçim annemdi..herkesin eşi kolundan tutup koridorda yürüyorlar ya ben hep tek başıma yürüdüm..sonra eve geldik ve orda kayınvalidemin yaptıkları ki asla affetmeyeceğim..teyzesinin ve görümcemin 10. günü eve gelip senin loğusalığın bitti artık demeleri..oğlum küvezde diye çok ağlamıştım amann milletin aylarca kalıyor senin 2 gün kalmış evde işte demeleri...evde eşimin sanki annesi loğusaymış gibi ona muhteşem davranması ben yokmuşum gibi davranması..2 gün annem 2 gün kayınvalidem kalıyordu bizde..kayınvalidem kaldığında evde hiçbir şey yapmazdı ama eşimin işten gelmesine yakın mutfaktan çıkmazdı sonrasında da ay canım torunlarım deyip bebekleri kucağından indirmezdi..yani saymakla anlatmakla bitmez yaşadıklarım..

ben bu arada sustum mu diye sorarsınız susmadım tabiki..bu sefer karşılık verdim ama kötü gelin oldum sonunda..mesafeliyim ve çok kırgınım..Allaha havale ettim hepsini..
ama unutamıyorum bir türlü ne eşime olan öfkem geçiyor nede ailesine...her fırsatta aklıma geliyor..evliliğim eskisi gibi değil kesinlikle..hiç böyle hayal etmemiştim..dünya tatlısı evlatlarım olmasa sanırım boşanırdım..
Galiba kadinlar degilde erkekler ve kayinvalideler lohusa oluyor. Ayni sıkıntilari bende yasamistim. Eşim annesi dogum yapmis gibi onunla ilgileniyordu. Ben yanimda durur hep benimle ilgilenir diye dusunurken hep kayinvalidemlere gidiyordu is aralarinda .. kv demde degismisti eskisi gibi degil şasirmis gibi davraniyordu esimin ustune dusuyordu. Tesr birsey soylesen morali bozulur hastanelik olur her ogluna ayri aglanirdi. En sonunda bende dayanamayip birseyler soylemistim kendime hayret etmistim. Sonra daha beter seyler yasadim tabi .. esim beni eve kitlemisti vs.. sonra annem gormustu eve kitledigini aradi kv mi bi bagirdi hepsine benim kizim sahipsiz degil diye hepsi mum oldu yani aslida herkes yasiyor ilk evlendiginde ilk dogum yaptiginda. Herkes demiyeyimde bir cok insan. Sonradan degisir ailesiniz esinizle iki tane melegin olmus onlar buyumeye baslasinda gör :) esinde babaligi ogrenecek cok acemi şuan :)

Bebeklerin ne kadarlık oldular, kaynanan görümcen bebekleri görüyorlar mı
8 aylık oldular..görüyorlar tabi..benim zorumla sabahtan anneme yardıma geliyor kv ..çünkü iki bebeğe tek annem bakarken zorlandı..görümcemde yeni doğum yaptı oraya gidiyor kv..

Galiba kadinlar degilde erkekler ve kayinvalideler lohusa oluyor. Ayni sıkıntilari bende yasamistim. Eşim annesi dogum yapmis gibi onunla ilgileniyordu. Ben yanimda durur hep benimle ilgilenir diye dusunurken hep kayinvalidemlere gidiyordu is aralarinda .. kv demde degismisti eskisi gibi degil şasirmis gibi davraniyordu esimin ustune dusuyordu. Tesr birsey soylesen morali bozulur hastanelik olur her ogluna ayri aglanirdi. En sonunda bende dayanamayip birseyler soylemistim kendime hayret etmistim. Sonra daha beter seyler yasadim tabi .. esim beni eve kitlemisti vs.. sonra annem gormustu eve kitledigini aradi kv mi bi bagirdi hepsine benim kizim sahipsiz degil diye hepsi mum oldu yani aslida herkes yasiyor ilk evlendiginde ilk dogum yaptiginda. Herkes demiyeyimde bir cok insan. Sonradan degisir ailesiniz esinizle iki tane melegin olmus onlar buyumeye baslasinda gör :) esinde babaligi ogrenecek cok acemi şuan :)
gerçekten hep benzer olaylar..benimde eşim hep annesiyleydi..babalık konusunda hakkını yiyemem gerçekten çok ilgili..aile kavramını bozmak istemediğim için hala evliyim..bebeklerim olmasaydı kesinlikle boşanırdım..

yaşadıklarımız bire bir aynı..benimde kv eşimin gelmesine yakın mutfağa girerdi..sinir olurdum..Allaha havale hepsi..bizde anne oğul sevgi yumağı ben dış kapıydım..eşimde bana destek olmadı o dönem maalesef..
Benim eşimde anneci ve sanki annesi logusaymış gibi annesine yalakalık yapıyordu, kaynanam annemin hazirlayip gittiği yemekleri, oğlunun işten gelmesine yakın sadece ısıtıp sofraya koyuyordu, o da oğlunun gözüne girmek için,kendi emeğiyle bir çorba dahi yapmadı bana kaynanam canım

annesini haklı buluyorsa yanaşmaya çalışması hep uzatmamak içindir yani kapansın gitsin istiyordur ondan
insan en azından karsısında pişman birini göremeyince daha da üzülüyor değil mi ?
şimdi olan oldu değişmez ama eşinizin köpekler gibi pişman oldugunu bilseniz ve size hissettirseydi bence biraz olsun içiniz soğurdu
benim bir çocugum var ben de kötü şeyler yaşadım ve bir daha cocuk yapmayacagım
eşim istiyor başka çocuk ama ben istemiyorum
her şeyin bir bedeli varsa bizim de bedelimiz bu olacak
benım hamileliğim logusalığım hep kötü geçti çocugum karnımda sıkıntı cektı, sıkıntının içine doğdu
lohusa depresyonu geçirdim iyi bir anne olamadım
şimdi bir tane daha cocugum olsa diyorum ama haksızlık neden ılk cocugum böyle oldu da ıkıncısı daha ıyı sartlarda dogsun?
çok kötüydüm o hallerim aklıma geldikçe ağlarım
küçücük bebegime bazen bagırırdım şimdi daha iyiyim ama neden ikinci çocuga daha iyi anne olayım ?
bunun bedeli bir daha cocuk yapmamak diyorum!
benim ve eşimin cezası bu

8 aylık oldular..görüyorlar tabi..benim zorumla sabahtan anneme yardıma geliyor kv ..çünkü iki bebeğe tek annem bakarken zorlandı..görümcemde yeni doğum yaptı oraya gidiyor kv..
Bence kvnin gelmesine gerek yok aslında, ben olsam o kadını çagirmazdim, Bebegin birine sen, birine de annen bakar, bebekler uyurkende yemek yapar annen, o şekilde hallonur sanırım. Tabi sen toparlanabildin mi bilmiyorum canım

Ama olan oldu.
Üstüne sünger çekmen lazım.

Her zaman şunu söylerim.
Ben böyle üzülürken onlar yiyip icio geziyorlar.
Ben s.lak mıyım da üZülüyorum.
Bosveeerr
ben de çok üzülürüm bana yapılanlar ağlar , hayati kendime zindan ederim , ama hic bu açıdan bakmadim :)) çok iyi fikir , şimdi bunu favorilerime ekleyip ihtiyacım olduğunda okuyacam :)) teşekkürler

Karnındaki bebeğin ve suçu var eşine kızıp yavrunun canına mı kıyacaksın yazık degil mi o yavruya, dini boyutu da var bu işin. Aslan gibi kadınsın iki çocuğunu da büyütürsün yapma nolur,ben aglicam burda ya kıyma bebeğine
neden bır bebgın sorumlulugunu tek basına alayım kı, bır kadının zorla hamıle bırakılması ıle bır erkegın ıstemeden baba olmaya zorlanması arasında bır fark yok bence... esıme kızgın falan degılım o ıkıncı bır bebek ıstemıyor, bende onu tasdık edıyorum sadece. hem herseye dını karıstırmayalım lutfen ınsanların ınancları goruslerı farklı olabılır saygı duyun sadece , herkesın kendı kararı kendınedır.

Erkekler lohusalik dönemindeki hatalarinin eşler arasında özellikle cinsel olarak sorunlara yol açacağını bilseler annelerini asla eve almazlar bu kadar net söylüyorum.

Eskiye takılıp kalırsanız sorunlarınızı kalıcı hale getirirsiniz. Erkekler bir zaman sonra adım atmıyorlar ilişkinizi onarılması zor raddeye getirmeyin

Erkekler lohusalik dönemindeki hatalarinin eşler arasında özellikle cinsel olarak sorunlara yol açacağını bilseler annelerini asla eve almazlar bu kadar net söylüyorum.

Eskiye takılıp kalırsanız sorunlarınızı kalıcı hale getirirsiniz. Erkekler bir zaman sonra adım atmıyorlar ilişkinizi onarılması zor raddeye getirmeyin
Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum
Erkekler bir zaman sonra adım atmıyor evet çok doğru tespit peki neden
Eskiye takılıp kalmayalım da erkek ne yapıyor burada kadın hem üzülüp hem de sorunlar kalıcı hale gelmesin diye mi çabalasın

annesini haklı buluyorsa yanaşmaya çalışması hep uzatmamak içindir yani kapansın gitsin istiyordur ondan
insan en azından karsısında pişman birini göremeyince daha da üzülüyor değil mi ?
şimdi olan oldu değişmez ama eşinizin köpekler gibi pişman oldugunu bilseniz ve size hissettirseydi bence biraz olsun içiniz soğurdu
benim bir çocugum var ben de kötü şeyler yaşadım ve bir daha cocuk yapmayacagım
eşim istiyor başka çocuk ama ben istemiyorum
her şeyin bir bedeli varsa bizim de bedelimiz bu olacak
benım hamileliğim logusalığım hep kötü geçti çocugum karnımda sıkıntı cektı, sıkıntının içine doğdu
lohusa depresyonu geçirdim iyi bir anne olamadım
şimdi bir tane daha cocugum olsa diyorum ama haksızlık neden ılk cocugum böyle oldu da ıkıncısı daha ıyı sartlarda dogsun?
çok kötüydüm o hallerim aklıma geldikçe ağlarım
küçücük bebegime bazen bagırırdım şimdi daha iyiyim ama neden ikinci çocuga daha iyi anne olayım ?
bunun bedeli bir daha cocuk yapmamak diyorum!
benim ve eşimin cezası bu
Ne kadar çok aynı durumu yaşayan varmış.
Gözlerim doluyor okurken kendi günlerim ayrı gözümün önüne geliyor.
Ve bunun bedeli kızımın kardeşi olmayacak

Back
X