Loğusaliktan mi yoksa torun gelince böyle mi oluyormuş??

Free madam

Bir adam var,hergün yeniden aşık olduğum. .
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
215
116
23
Ben 3 hafta once sezeryan ile dogum yaptim.ilk gece kv evimde geldi bakti.annem gelince evine gecti.o aksam tutturdu bebegimin alninda bacaklarinda su kucuk tuylerden oldugu icin dokulsun diye karinca yagi surelim dokulsun guzellessin diye,o anki yorgun ve agrili halimle karsi gelmedim,neyse surduk(keske istemem filan deseymisim diyorum)
O kaldigi gece cocuk her agladiginda 'ay niye agliyo biseyi var bunun yok gazi var yok karni ac' diye telase verdi ortaligi zaten ben tecrubesizim bilmiyorum bisey.her agladiginda da aldi kucagina.yeni dogan cocuk hamur gibi ev zaten sicak bunladi iyice,bisey diyemedim.o oyle deyince ben de huzursuz oldum.sabahi zor ettik.planim annemin evinde kalmakti kendimi biraz toparlayana kadar(annemin evi daha serin ve musait)
Ama kizimin sariligi artti hergun hastaneye gelmek icap etti ve biz kaynanada kaldik bi kac gun(hastane kv ye daha yakin)
Kaldigimiz hergun takacak bisey buldu.yok gece lambasina alismasin yok kucaga alismasin yok su verelim agzina.gogusleri su toplar ovalim filan.uyuyan cocugu sevmeye kalktilar saatlerce filan.deli oldum.bana gicik gelmeyen kadin bildigin basima kaynana oldu..
Simdi iki haftadir annemdeyim cok sukur.dun ozlemislerdir diye goturelim cay icmeye filan,dedik.gittik.bana bi soguk geldi,mesafeli..
evde annem bana el bebek gul bebek bakarken oraya bi gittim.kizim bi tatli koyun,meyva getirin,bi cay verin(gorumce ile bana diyo güya, gorumce cayi verse servise bakmiyor) bana kaldi is.cok ayakustu dolaninca karnim sisiyo hala.bunu bildigi halde is buyurup durdu,eskisi gibi gulmedi etmedi hic.cok farkli geldi bana.annemde kaliyoruz cocugu aldim gittim diye sitemli anlasilan.basladi konusmaya yok emzir yat yatigina dursun alma kucagina,ben boyle buyuttum diyo.ya agliyo bebegim durmuyo senin cocuklar gibi ben ne yapayim.hep karsilastirip duruyo.yine sustum. Ne zaman geleceksin diye de soramiyor icinde patladi ama hincini da boyle almak istedi anladigim kadariyla.eskiden boyle degildi hic.bu haftasonu eve gecmeyi dusunuyorum ama kv buraya gel biraz da burda kal diyor.simsi eve geceyim desem bu sever torunu sevdirmiyor anasinda kaldi buraya gelmedi derler eminim.dun bile o kadar suratini cektim.orda kalalim desem durum ortada bogazina yapisirim kesin.ne yapacagimi bilemedim.daha tam toparlanamadim eve gecsem.tek.basima yapabilir miyim bilmiyorum...ne yapsam bi akil verin:KK43:

bu karışma meseleleri kronikleşti artık, yapmayana pek rastlamıyoruz.
ama iş buyurması hoş değil, ortamda eşiniz varsa onu dürtün, o yapsın hizmeti eğer ki kv falan yapamıyorsa, size mi kalmış o kadar insan içinde hizmet işi.
Onceden kendisi kalkar yapardi ben yardima giderdim evde bekar gorumce oldugu halde.o da benimle yasit yani.kv de 50 yasinda anca.dun zoruma gitti annem bardak tasitmazken bana dun bildigin hizmetci oldum.

tam nefretlik kv tipi.

karınca yağı olayında siz hatalısınız ben olsam yedirirdim o yağı el kadar bebeğin ne güzelliği olacakmış ?

sütün az mı niye ağlıyor falan bunlar normal sadece kv değil herkes aynı tepkileri veriyor.

direkt kendi evinize geçin annemde bile rahat edemedim en iyisi kendi evi insanın deyin geçerken de görmek isteyen gündüzden gelir sever gider.

tek başınızda yaparsınız merak etmeyin yardıma ihtiyaç duydugunuz da babanız yardım etsin bir zahmet.

kimsenin evinde kalmayın evinize gidin anneniz ya da kayınvaldeniz farketmez sizin evinize gelip yardım etsin edecek olan da
bence kendiniz de yapabilirsiniz artık iyileştiyseniz gidin bence evinize
Dinlenirken bisey yok ama ayakta cok dolaninca sisiyor karnim ve dikis yerim geriliyor sadece.onun disinda iyiyim.simdi kv ye gitsem orda hizmet edecegim kesin.ona hizmet edene kadar kocama ederim diyorum

Simdiki aklim s
tam nefretlik kv tipi.

karınca yağı olayında siz hatalısınız ben olsam yedirirdim o yağı el kadar bebeğin ne güzelliği olacakmış ?

sütün az mı niye ağlıyor falan bunlar normal sadece kv değil herkes aynı tepkileri veriyor.

direkt kendi evinize geçin annemde bile rahat edemedim en iyisi kendi evi insanın deyin geçerken de görmek isteyen gündüzden gelir sever gider.

tek başınızda yaparsınız merak etmeyin yardıma ihtiyaç duydugunuz da babanız yardım etsin bir zahmet.
Simdiki aklim olsa ben de o yağı onun uzerinde kullanirdim kesin.annemde kalirken de arıyor eee kizin alnindaki tuyler dokuldu mu nasil durumu diye soruyor.utanmasa bu bebek killi diye cirkin diyecek

Simdiki aklim s

Simdiki aklim olsa ben de o yağı onun uzerinde kullanirdim kesin.annemde kalirken de arıyor eee kizin alnindaki tuyler dokuldu mu nasil durumu diye soruyor.utanmasa bu bebek killi diye cirkin diyecek

yok dökülmedi maymun gibi oldu her yerinde kıl çıktı napcan sevmicen mi deseydin. o kadar uyuz oldum ki ayıptır ya minnacık çocugun suratında kıl olsa ne olmasa ne.

Ben 3 hafta once sezeryan ile dogum yaptim.ilk gece kv evimde geldi bakti.annem gelince evine gecti.o aksam tutturdu bebegimin alninda bacaklarinda su kucuk tuylerden oldugu icin dokulsun diye karinca yagi surelim dokulsun guzellessin diye,o anki yorgun ve agrili halimle karsi gelmedim,neyse surduk(keske istemem filan deseymisim diyorum)
O kaldigi gece cocuk her agladiginda 'ay niye agliyo biseyi var bunun yok gazi var yok karni ac' diye telase verdi ortaligi zaten ben tecrubesizim bilmiyorum bisey.her agladiginda da aldi kucagina.yeni dogan cocuk hamur gibi ev zaten sicak bunladi iyice,bisey diyemedim.o oyle deyince ben de huzursuz oldum.sabahi zor ettik.planim annemin evinde kalmakti kendimi biraz toparlayana kadar(annemin evi daha serin ve musait)
Ama kizimin sariligi artti hergun hastaneye gelmek icap etti ve biz kaynanada kaldik bi kac gun(hastane kv ye daha yakin)
Kaldigimiz hergun takacak bisey buldu.yok gece lambasina alismasin yok kucaga alismasin yok su verelim agzina.gogusleri su toplar ovalim filan.uyuyan cocugu sevmeye kalktilar saatlerce filan.deli oldum.bana gicik gelmeyen kadin bildigin basima kaynana oldu..
Simdi iki haftadir annemdeyim cok sukur.dun ozlemislerdir diye goturelim cay icmeye filan,dedik.gittik.bana bi soguk geldi,mesafeli..
evde annem bana el bebek gul bebek bakarken oraya bi gittim.kizim bi tatli koyun,meyva getirin,bi cay verin(gorumce ile bana diyo güya, gorumce cayi verse servise bakmiyor) bana kaldi is.cok ayakustu dolaninca karnim sisiyo hala.bunu bildigi halde is buyurup durdu,eskisi gibi gulmedi etmedi hic.cok farkli geldi bana.annemde kaliyoruz cocugu aldim gittim diye sitemli anlasilan.basladi konusmaya yok emzir yat yatigina dursun alma kucagina,ben boyle buyuttum diyo.ya agliyo bebegim durmuyo senin cocuklar gibi ben ne yapayim.hep karsilastirip duruyo.yine sustum. Ne zaman geleceksin diye de soramiyor icinde patladi ama hincini da boyle almak istedi anladigim kadariyla.eskiden boyle degildi hic.bu haftasonu eve gecmeyi dusunuyorum ama kv buraya gel biraz da burda kal diyor.simsi eve geceyim desem bu sever torunu sevdirmiyor anasinda kaldi buraya gelmedi derler eminim.dun bile o kadar suratini cektim.orda kalalim desem durum ortada bogazina yapisirim kesin.ne yapacagimi bilemedim.daha tam toparlanamadim eve gecsem.tek.basima yapabilir miyim bilmiyorum...ne yapsam bi akil verin:KK43:
evine git.
bir an önce bebeğinle düzenini kur.
ben olsam baştan evimde olmak isterdim.
20 gün geçmiş artık.
büyük oranda toparlanmış olmalısın.
her işini de yaparsın.
kokma bu kadar:))
kalanı da 40 ın çıkana kadar geçer gider.
zor kısımları geçmiş.
kv gündüz gelir sever gider.

Artık torun sevmek isterler ama orada kalma,rahatsız oluyorsun madem evimde daha rahat ederim demekten çekinme,
Zaten onların evinde kalırkende ara ara gördüklerindede neler duyacaksın neler, takmamaya çalış

Daha yeni doğum yapmışsın, ameliyat geçirmişsin, yapmayın hizmet filan.
Desin dursun kendi kendine, canınıza kastınız mı var? Duymazdan gelin.

Surat asarsa assın, çok da fifi deyip geçeceksiniz, kendi kendine somurtsun dursun.
Gitmeyin çağırdıkları yerlere, gitmeyin kvlere filan, dinlenin evinizde.
Bebeğinize de kendiniz bakın.

"Kafama takılan bi şey olursa sorarım ben, müdahale etmeyin anne siz" deyin kvye, küsen de küssün. İnanın böyle konuları okurken şiştim, böyle kvleri sıraya dizip uçan tekme atmak lazım.

Simdiki aklim s

bebeğin lunago tüyleri olur kaynananız yağ gibi doğmadı saçmalamış kırmayım deyip sessiz kalana kadar dünya üzerinde doğan her canlının bir mühlet lunago tüyleriyle yaşadığını yağla jiletle ağdayla dünyaya yeni gelen o tüyler sayesinde mikroplardan korunan bebeğe müdahale edilmeyeceğini aksinin saçmalık olduğunu her annenin kendi bebeğinin annesi ve bilgini olduğunu söyleyin..bu ne be her doğuran kendine doğuruyor ne bu bilgiçlikler.
yavrum nasıl kaşınmış nasıl yanmıştır kimbilir.

eget kalabiliyorsan annende kal bir sure daha.ama ev mi kv mi dersen ..artik ayaklanmissin o yüzden bence evine geç daha rahat edersin.istedigin zaman yatar istediğin zaman kalkarsin.dinlenmeye vaktin olur.anladigim kadarıyla kv de bu imkanı bulamayacaksın.

Annende kal. Kv ye gidince iş bekleyecek, senin hem vücudunun toparlanmasi hem de sütünün artmasi icin dinlenmen gerek.
Kendi evine gitsek kv evine gelecek senden yine is bekleyecek. Dinlenemezsin. Evde de rahat vermezler.

Ayrica bebegine bisey sürdürme. Dr tavsiyesi olmaksızın bisey yaptirma. Sağlikla güle güle büyütün.

Ben doğum yaptığımda 2 ay annemde kaldım. Mutfağa sadece su almak için gittim. Şimdiki aklım olsa 15 gün yeterli...

Allah bebeğimi sağlıklı ,ömürlü bir şekilde kucağıma almayı nasip ederse aynı şeyleri 2 ay sonra ben de yaşayacağım ve çok korkuyorum :/
Benim annemle kv kavgalı bir de. Bu stres ortamı insanı perişan eder ya
Allah yardımcınız olsun

eget kalabiliyorsan annende kal bir sure daha.ama ev mi kv mi dersen ..artik ayaklanmissin o yüzden bence evine geç daha rahat edersin.istedigin zaman yatar istediğin zaman kalkarsin.dinlenmeye vaktin olur.anladigim kadarıyla kv de bu imkanı bulamayacaksın.
Aynen oyle sureklk biseyler soyleyecek ve benim zittima gidecek.esim karari bama birakti ne zaman istersen diye.son merci benim ama tek basima yapamazsam diye korkuyorum sadece

oncelikle biz anneler bebek buyutmeyi pnemsemiyoruzki onun bunun lafiyla sacmaliyoruz diyorum ben hep. bende oyleydim yanimda ilk baslarda kimse olmamasina ragmen aman kucagina alma alisir laflarina kulak egdim bebgmi ucagima yeterince almadim. bebek zaten halen daha kendini senin parcan olarak goruyor, seninde hem ruhen hem bedenen iyulesmen icin ona ihtiyacin avr, su an tek derdin bebegin olmali. al bebegini kucagina uzak ayaklarini emzir, uyut sende uyu. gormek isteyen gelsin gorsun sen niye gidiyorsun. at arabaya gezdir beebgini, hava al, niye mileltin lafini cekiyorsun.
annende rahatsan orda kal ama bence kendi evinde kalabilirsin, gelip sana iki kap yemek yapsalar yeter, gerisini zaten se yapmalisin, bebege sen bakmalisin, onun bir tek sana ihtiyaci var.
kimsenin lafinida suratinida cekme derim, kafana da takma. kim ne dusunurse dusunsun, yeni dogum yapmis annenin bencil olmasi gerektigine inanirim, kendini ve bebegini dusun gerisi seni hic ilgilendirmiyor.

Back
X