Lohusa depresyonu bu mu?

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Merhaba hanımlar. Doğum yapalı bir hafta oldu. Hickirarak ağlamak istiyorum dertlerim var oğlumla ilgili. Bebeğim küçük doğdu sütüm gelmedi ememedi istemedi derken şuan sadece biberonla azcik süt gerisi mama besleniyor. Lütfen şuanda kimse bana sütun şöyle gelir şöyle emer tarzı önerilerde bulunmasın aşırı sinirliyim kafamı duvarlara vurmak istiyorum her şeyi araştırdım deniyorum zaten. Çok gazi var galiba susmadan ağlıyor kıpkırmızı oluyor mama kaynaklı yani benim yetersizliğimden dolayı olduğunu düşünüp kendimi yiyp bitiriyorum. Bir kaç kez benzine sıvı kaçtı nefes alamadı hemen sırtına falan vurdum şükür çıktı ama tekrar olacak diye gözümü kapataniyorum. Ya bir dahakine cikaramazsam ölürse oğlum aklımı kaçırırim heralde. Annem yanımda yanımda sezaryen nedeniyle ev işlerine yardım ediyor. Çocuğa tam bakamıyor bazı şeyleri yanlış yapıyor mama sıcaklığını olcegini falan ayarlayamiyor. Güzelce uyarıyorum ama içim kan ağlıyor 5 dk dahi uyumak istemiyorum annem yanlış bir şey yapar diye. Şimdi de dudağında uçuk çıktı çocuğa bulaşacak diye nasıl eve yollasam çok ayıp olacak bir şey diyemiyorum. Bu endişeler normal mi böyle omut geçmez diye düşünüyorum. 40 in çıkınca düzelir miyim?
 
Evet lohusalıktan dolayı hassassınız. Sakin olun öncelikle, ben de sizin gibi düşünüyordum ama bebeğinizi tanıdıkça endişelerinizin yersiz olduğunu anlayacaksınız. Dünyaya yeni alışıyor, siz ona yeni alışıyorsunuz yavaş yavaş düzene girecek her şey. Sürekli yanındasınız zaten korkutmayın kendinizi, bazı bebekler sebepsiz de ağlıyor. Benim bebeğim öyleydi mesela ne zaman ben rahatladım ve daha sakin davranmaya başladım bebeğim de daha sakinleşti. Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle
 
annen cocugu asla opmesin..
evde ev islerine baksin sadece bu bile sana lüks sanslısin..
emmiyorsa emmesin anne sütü icmeyenlere bir sey olmuyor..stresten sut iyice gider..Zayıf olsun obezlikten daha iyidir..Mama vermek yetersizlik degil..olmuyursa zorlama..canı sag olsun da ...bebek basini ceviremiyor kusarsa bogulur ben hep nobet tutardim esimle dönüsümlu 40 gun hic uyumadik ikizlerdi ve baslarinda nobet tuttuk hep..1300 gram dogdular..mama ictiler sut cok azdi..ve simdi gayet iyiler bu sebeple akısina birak tek bebek hiç bebek bence :)
 
Çok hassaslaşmışsınız. Hamileyken uçuk çıkardıysanız korkmayın bebeğin dayanıklılığı oluşmuştur. Ama çıkarmadıysanız da uçuğu geçene kadar bebeğe yaklaşmaz zaten öpmez koklamaz. Merak etmeyin her şey güzel olacak yoluna girer. :)
 
Her sarilip koklamam son defaymis gibi düşünüyorum
saçma oldugunu farkinda misin kendine gel lutfen gule gule büyüt gececek gidecek bu gunler...gaz icin kimyon tohumu iyi gelir ...sorularin oldukca yazabilirsin..Bosuna moral bozma kimseyi de pek alma ziyaretcileri 40 ın gecince al sorulari duyma..
 
Kadının dudağında stres yüzünden uçuk çıktı büyük ihtimal kendinizi de annenizi de strese sokuyorsunuz, lohusa depresyonu gibi yazmamışsınız, anne bebekle ilgilenmez bebeği istemez vs sizinkisi stres ve bunalma gibi geldi bana gerçi bunların da dereceleri var.
Uçuk hava yolu ile bulaşmaz anneniz size yardımcı olsun elini yıkayıp bebeği tutabilir ama öpmez diye düşünüyorum.
Sakin olun bu dönemde geçiyor çok zor ama geçiyor.
 
Biraz rahat olmaya çalışın.. Anne ne kadar sağlıklı iyi olursa bebek de o kadar iyi oluyor. Sizin gerginliğinizi hissediyordur.
Genzine kaçması çok normal. Benim kızımın hala emerken genzine süt kaçırıp öksürüyor.
Annenize güvenin. Onun size destek olması çok önemli. Çok gerginsiniz lohusalıktan ve annenize ihtiyacınız var.
Bebekler düşünüldüğü gibi “çıt kırıldım” değiller.
Çok zorlanırsanız psikolojik olarak kesinlikle bir psikoloğa gidin, sizin ve bebeğinizin sağlığı için çok önemli.
 
Gelmeseydi benim sutum gelmezdi inan bak 1 hafta tek bi damla sut gelmedi bebek meme asla almadi hep mama ile beslendi ilk bir hafya sonra 5cc 10cc dusun uani o kadarcik geldi sagma ile onu verdim mama ile birlikte sonra 20cc filan geldi yine once biberonla anne sutu gerisi mama seklinde 40 gun ilerledik tabi bu arada meme basi cok kucuk olumca bebek emmedi beni ama israrla denedim sagma makinesi ile meme basi olistudukca bebegin agzina memeyi dayadim sonra ooooo bebek emmeye alisti ve 55.gun sonunda aslaaaa mama almadi ite kaka verdim mama dun 12.ay bitti ve bebis 4.audan sonra nerdeyse hic mama yemiyor yani sinirlenme tatlim ama sagdikca ve emdikce sut geliyor ben hala emziriyorum adnan saracoglu incir habuc kürü tahin helvasi lactamil humana steel hep kullandim bi de bol su bu kadar ucuk annende var galiba bebeg3 yaklasmasin yeter oyle gindermene filan gerek yok hersey yoluna girecek kuzum sen rahat ol lutfen insallah sutun de artacak stres yapmazsan
 
Lütfen öncelikle sakin olun. Genzine kaçmaması için yan yatırma yastıkları var onlardan alın. Yan yatırıyorsunuz ve nasıl yatırırsanız öyle kalıyo. Böylece kustuğu zaman filan direk akıyo. Tek tarafı kiraz çekirdekli olanlardan alın. Çekirdekli kısmı ısıtıp karnına dayayın gaz problemine de iyi geliyo. Rezene için bol bol. Anneniz çocuğu öpmesin.
 
Logusa psikolojisi cok NET..zamanla geciyo unutuyosun bu gunleri.bizimki 3 aylikken biraz duzene girdi ama ilk 1 yil o sinir sikinti hc gitmedi benden
 
Galiba 3. Ayimda çıkarmıştim. Annem opmuyor söyledim ellerini yıkamadan dokunma altını değiştirme dedim biberonlari ben yikayayim sen hiç doku nma dedim ama unutur önemsemez bişey olmaz diyerek kaçırır ayrıntıları diye korkuyorum. İnşallah teşekkür ederim
 






Teşekkür ederim cevaplarınız güzel temennileriniz için. Annemin uçugu başka bir dertten çıktı o konuda bir suçum yok elimden geldiğince iyi davranıyorum ona sağolsun çok yardım ediyor düşüncelerim normal boyutta değil farkındayim engel olamıyorum kendime. Bu konuyu açmadan biraz önce oğlum yaklaşık bir saat susmadan ağladı bütün üstünü soydum bir şey mi battı çocuğa diye başka yapacak giderecek bir sorun bulamadım çünkü. Çok tok olmasina rağmen heralde sncidan emmek istedi biberon verdim o da genzine kaçtı mosmor oldu iki saniye içinde. Bu psikoloji bozuklugumu pik yaptirdi. İnşallah duzeliriz ya
 
Allah yardımcınız olsun her anne bu sürecten geciyor zamanla düzelecek kendinizi de etrafınızdakileri de sıkıp bunaltmayın bebeginizin sizin sevkatinize ihtiyacı var sadece güle güle büyütün ins:)
 
Düzelir düzelir merak etme :) sen sadece rahat ol. Ağlayınca biraz bak bakalım ne yapınca rahatlıyor kimisi pışpışlayınca, kimisi kucakta hafif sallayınca kimisi yüzüstü yatırıp sıvazlayınca rahatlar. Onu kendin bulursun deneyerek, sancısı olduğunu dğşğnüyorsan karnına hafif hafif masaj yapabilirsin. Doğan büyüyor diyorlar gerçekten de öyle benimde 10 aylık olmuş kuzum çok çabuk geçmiş sanki
 
Hayr lohusa depresyonunda ölmek istersiniz.Bebekle ilgilenmek istemezsnz.Bebeği kabullenemezsnz.Eliniz ayagnz kalkmaz,tutmaz.Boguluyor gibi olursunuz.Sakin olun annenizin yannzda olması en büyük şansınız.Anne gibisi var mı.Bebegnze bir şey olmaz sutunuz varsa sagp icirin yoksa yoktur strese girmeyin mama verin hicbi sey olmaz aslan gibi büyür.Allah bağışlasın.Yeni doğum yaptgnz için hormonlarnz birden dibe vurdu ve kayglsnz.Geçecek.
 
Gaz sancısı vardır. Benim bebeğim kolikti ve yaklaşık dört ay değil bir saat bütün gün ağladığı günler oldu. Ama buyudu işte. Geçeceğini düşünerek kendini rahatlat. Evet çok zor anlıyorum ama onun en çok sana ihtiyacı var. Bebekler ağlar, bunun normal olduğunu çıkarma aklından.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…