- 17 Aralık 2024
- 637
- 439
- 18
Sanıyorum benzer tarihlerde doğurduk ben üçüncüyu sen birinciyi
Kuzum lohusa depresyonunu ilk çocuğumda çok feci yaşadım güçsüzlük ve endişe çok uclardaydi üstüne eşimle olan sorunlar geçmez denilen herşey geçiyor şimdiye gelince bilinci yüksek bir anne manzaradan keyif alan bir ebeveyn var bu günlerin kıymetini bil çabuk büyüyorlar doya doya kokla Esin konusunda da güçlü ol ağlama haddini de bildir sakin çekinme bırak o senin kahrını çeksin
Yaşadığın çok normal.ben ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim.bir ay yaşadı. kizim üç aylık oldu.hala bazen korkularımi yaşıyorum zaman la geçicek bende öyleydim .bol bol dua et yalnız kalmaya calis
Bebeğimle birlikte hastaneden eve döndüğümüzde birden başımdan aşağı kaynar sular döküldü, "bu artık hep benimle mi olacak" dedim :) Bebeğim sağolsun çok mızmız ve ağlama krizlerine girerdi, ben de onunla birlikte gergün ağlardım. 3 ay sonra alışmaya başladık ikimizde. Zaman verin kendinize, yaşadığınız duygular çok normal.
Bende aynı süreçlerden geçtim. Bebeğim 36 haftalık doğdu bir hafta küvezde kaldı. Bende her gün süt götürdüm. Her gün dua ettim Allah'a nolur iyi olsun eve gidelim diye. Eve geldi ayrı süreçler yaşadım. Her anne geçiyor bu süreçlerden emin olun. Bebeğinize sıkı sıkı sarılın. Onun size çok ihtiyacı var en çok size.Evet çok zor biliyorum ama güçlü olun. Eşinize gelince; bu zamanlarda "güçsüzlüğe tahammülüm yok" demek yerine " ben yanındayım" demesi gerekiyor.Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah...
Ben bebeğim dünyaya gelip herkesi evine postalayıp, eşim işe başladığında ne halt ettim ben ya demiştim.
Bebek kendini toparlayıp artık size tepki verdiği zaman gerçekten olay çok farklı evreye evriliyor. Daha iyi oluyor.
Arada hala bana geliyorlar ama onu da herşeye yetişmeye çalışmak yüzünden kendimi yıprattığım sebebiyle olduğunu anladım, bıraktım. Bazen yine geliyor yine bırakıyorum rahatlıyorum böyle bir kısır döngüdeyim bu ara.
Erkekler maalesef kadının ne yaşadığını anlamıyorlar en basiti işe gidip geliyorlar o ortamdan uzaklaşıyorlar o bile ayrı bir nefes oluyor.
Kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için yalnız olmadığımı bilmek bir nebze iyi hissettirdi çünkü sorunu hep kendimde ariyorum kötü bir anneyim bebeğimle bağ kuramadım diye. Ki o kadar çok şey var ki bebek bakımıyla ilgili yok kakasinin rengi,yok kaç kere kaka yapti vs bunları nasıl ogrenicem,nasıl yetisicem diye dert ediyorum şimdi de... Umarım hepimiz bu sürecten en kısa sürede çıkarız ve rutinimizi oturturuz. Annelik gerçekten delilikmis hiç kolay degilmis... Hepimizin surecinde kolaylıklar diliyorum
Bende 38 yaşımda doğurdum ilk bebeğim 27 günlük ve kendim istedim. Ama biraz önce sinir krizi geçirdim resmen yenidoğan bakımı zor gerçekten. Üçten beri uyanık ve meme emmek istiyor sürekli belim kollarım ağrıdı kendim yemek yiyemedim su içemedim ayağa kalkınca aslında aşırı çişim gelmiş stresten hissetmemişim. İlk günler benimde sıfır iştahım vardı kimseye diyemedim annem sen lohusasın diye diye sırla yedirdi. Sürekli ağlama isteğim var her şeye ağlıyorum kötüyüm bende. Ağustos anneleri topiğinde çok kişi aynı durumda.