• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa depresyonu

Ablamin lohusaliginin 10. gununde kwsilmisti sutu. Yegenim sirf mamayla buyudu, masallah 8 yasina girdi saglikla. Anne sutu evet onemli ama, yoksa yok napacaksiniz?

Canım ben hastanedeyken daha, oğlum gayretli gayretli emiyordu.dr a sütüm var mı benim dedigimde emerken susuyorsa varsa dedi ama bir ay sonraki kontrolde hafif sarılik cikti.ama ben bilmeden sürekli emzirdigim icin bir ay sonra süt cogalmaya başladı ve kafama takmiyordum sütümün var olduguna inandıkca beyine uyaran gidiyor ve sut ureten hormon aktive oluyor.olumlu düşünme ve devamlı emzirme bol sıvı canım

Merhaba taze anne,

Allah bağışlasın yavrunu ve tabi seni de
Sizin ihtiyacınız olan emzirme kampı bence, belki internette rastlamissinizdir ama yazayım dedim, Google da aratın, tomrisin emzirme notları diye... cok iyi geleceğine inanıyorum

Benimde ilk bebegimde sütüm çok azdi ve mecburen mama vermiştim. sadece 4 ay emebilmisti bebeğim.
Ama bunun için çok fazla üzülmeye gerek yok ki.o mamalarin içeriğinde anne sütüne benzer vitamin ve mineraller var.
Kızım şimdi gayet sağlıklı ve gelişmesinde hiçbir problem olmadi çok şükür.
Lütfen sağdan soldan duyduğunuz sözlerle kendinizi kötü hissetmeyin . dünyanın sonu değil emzirememek.o bebise sevgi ver şefkat ver mama ile karnını doyur yeter.birde benim için kocaman öp çok özledim bebek sevmeyi :)

Mamayla da gayet büyür ama senin giden psikolojin zor yerine gelir. Onun şu an karnının doymaya ihtiyacı olduğu kadar mutlu bi anneye de ihtiyacı var. Yıpratma kendini.. Benim bi sütüm vardı açınca duvara fışkırıyodu, paçamdan akıyordu bilmem ne diyenlere kulağını tıka güzelce Mamayla besle.

ayy o sütü duvara fışkıranlardan bana da gına geldi :sinirli:

Stres yapmayın. Stres sütün bir numaralı düşmanı. Olan sütünüzde azalır. Bol bol emzirin. Belki sütünüz zamanla artar. Gerekirse mama takviyesi de yapın.Mama sandıginız kadar kötü degil.

Hepinize teşekkür ederim. Önerilen herşeyi denedim. Malesef 30 cc her zaman olmuyor ki olsa da yetmiyor 3 saatte bir 60 cc mama ancak yetiyor. Evet sonradan sütü atanlar var. İnş ben de oyle olurum. Yaşayan bilir samirim gerçekten olmayınca olmuyor.

ben de aynı sorunları yaşadım, bebeğim şimdi 6 aylık. öncelikle sakin olun. stres sütün en büyük düşmanı.

her beslemede öncelikle memeyi verin, emebildiği kadar emsin. sonrasında doktorun önerdiği ölçüde mamayı ya da sağdığınız sütü enjektör ya da kaşık yardımıyla verin. biberon ya da yalancı emzik kullanmayın. emdiği tek şey meme olsun.

sütü arttırmak için herkeste işe yarayan yöntemler farklıdır. bende humana, rezene-anason-kimyon tohumu-ıhlamur-papatya karışımı bitkisel çay, maltana içeceği, dereotu işe yaradı. ve tabii en az 4-5 litre su.

Allah yardımcınız olsun. Allah her canlının rızkını verir üzülmeyin. olduğu kadar, olmadığı kader. elinizden geleni yapıp Allaha tevekkül edin, depresyonu filan boşverin

sevgiler...

Kendini yıpratma,milletede kulaklarını tıka.uğraştıysan meme için süt için ,ona rağmen yoksa yoktur.biçok kadın mama ile büyütüyor çoğuda keyfi olarak.bebeğin ve sen nasıl mutluysanız öyle yapın.stres zaten ikinize daha cok zarar.

Sanki beni anlattin ayni durumu birebir yasadim cnm sutum cok çok azdi doktorda mamayi sadece 30 ml gunde3 kereyi gecmesin sutun yetiyo dedi sonuc oglum 1 ayda 250 grm aldi banada 4kilo dogan cocugumu ac biraktigim icin vicdan azabi kaldi o kadar agliyoduki hep gaz dediler megerse yavrum acmis doktorun biri anladida derdini 90 ml mama icti aglamasi hastanede kaldi sakin oyle bir hata yapma bence

Sanki beni anlattin ayni durumu birebir yasadim cnm sutum cok çok azdi doktorda mamayi sadece 30 ml gunde3 kereyi gecmesin sutun yetiyo dedi sonuc oglum 1 ayda 250 grm aldi banada 4kilo dogan cocugumu ac biraktigim icin vicdan azabi kaldi o kadar agliyoduki hep gaz dediler megerse yavrum acmis doktorun biri anladida derdini 90 ml mama icti aglamasi hastanede kaldi sakin oyle bir hata yapma bence

Doktorum programında emzirmeyle ilgili bir bölüm vardı. Emzirmenin faydalarını ve gerekliliğini anlattılar. Fakat sonunda Dr. Aytuğ demişti ki, biz böyle söylüyoruz ama emziremeyen anneler üzülmesinler, ben de hiç emmemişim. Yani adam maşallah gayet sağlıklı ve akıllı bir yetişkin olmuş.
Deneyin tabii ama yetemiyorum gibi düşüncelere kapılmayın, strese girmeyin.

Herşey nasip.
Olmuyorsa zorlayip yipranmanin alemi yok. Bebegin aç kalmasin. Tek damla anne sütü alamayanlar var.
Ayrica su an daha bebeginin cene kaslari gelismedi sabırlı ol zamanla o emmeye alisir.

Oncelikle hayirli olsun bebeginiz.benimde 1 aylik bebisim var☺
Eger tutamiyorsa emziremiyorsaniz hastanelerdede kullanilan ve kiralanabilen sutsagma makineleri oluyor.onlar ayni bebegin emdigi sekilde sutu sagiyor yani iki saatte bir sagdiginizda sutunuz cogalir.bence ilk etapta ondan kiralayip biberon veya kasikla sutunuzu verin sonra mama takviyesiyle besleyin.sutunuz arttikcada zaten mamaya gerek kalmicaktir

Sut gercektende emzirdikce cogalan birsey.ama emmiyor yoruluyorsa nasil cogalacak?olan sutte gidiyor oyleolunca.siz bu dedigim makineleri arastirin.normal sutpompalari okadar ise yaramiyor.

Tek damla anne sütü emmemişim. ülkenin en iyi liselerinden birinden mezunum. üniversite sınavında matematik sorularının hepsini doğru yaptım. kpss yi ilk girişte kazandım. Gerizekalı olmadım yani anne sütü emmedim diye.

Ha bu arada emzirmedi diye annemle de bir sorunum yok. çok seviyorum kendisini. Yalnız kardeşimi 9 ay emzirdi diye bozuğum kendisine :63:

Screenshot_20161103-224604.webp

Bebeğiniz doyar merak etmeyin. Bebek sadece acıktı diye ağlamaz sonuçta. Gazı vardır ağlar, annesini ister ağlar :) sizin memenizi sağmanızla elde ettiğiniz süt miktarı bebeğiniz emdiği süt miktarından azdır. 30 ml çıktı diye kendinizi boş yere hırpalamayın. Aylık kontrollerinde kilosuna bakılır mamaya ona göre geçilir. ya da eğer çok endişeliyseniz anne sütü+mama yöntemini kullanabilirsiniz.

Merhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.
Bana eski günlerimi hatırlattın. Evet yaşayan bilir ben seni çok çok iyi anlıyorum.
Henüz bebeğin 1 aylık sütünü arttırabilirsin ama emmesi lazım. O ağlamaların nasıl birşey olduğunu bilirim.
Dayanabilirsen 3 günlük emzirme kampı uygula ( doktorda mama vermeme durumuna onay verirse)
Ama şunu unutma anne sütü tabiki önemli fakat bebekler daha çok sevgiyle büyüyor. Sağlıkla kal..

Merhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.

Cok iyi anliyorum seninkimseye takilma sen evet emdikce sutun cogalir ama once emzir ardindan mama ver ac birakma yaziktir karnini doyursun.daha somra ise emzirme durumunu kisalt hatta doyle yap sut icin degil hani zevkinede emsin memende tutmaya bak sutun cogalmaya baslar. Allah sana ve bebegine saglikli omur nasib etsin

Hem mama hem emzirme yani bu sekilde bebegin de sende mutluysaniz boyle devam et.
Ayrica her aglamasi açlik olmuyor gaz yada baska sebepten de aglayabiliyor. Sen onu artik ayirabilirsin bir anne olarak neden agladigini bilirsin. Sen mama versen de memeni aç ver. Sut gelmese de ver. Bol su iç. Benim sütüm boldu ama sagdim mi neredeyse cok az gelirdi. Ben sagamazdim zaten cok hemen acirdi. Yani uzulme aslinda bebegin senin sagdigin miktardan daha cok sutu memeden çekebiliyor.
Evet ben de mama gerekmedikce verilmesi taraftari degilim emzirmek icin cok ugrastim ama cocugumu acliktan oldurecek degilim tabi ki gerekirse ikinci bebekte veririm yani.
Sen moralini bozdukca sutun de gelmez. Kimseyi dinleme mutlu ol. Hicbirseyi takma süt gelmesinde moral de cok onemlidir.

Back
X