• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa kafası mı yasıyorum?

Öncelikle herkese iyi bayramlar. 6 gün önce 2. Bebeğimi dünyaya getirdim.evlendiğimden beri hayalim peş peşe 3 çocuk yapmak kalabalık bi aile olmaktı. 2. Hamileliğim planlı oldu ve iki kardeş arasında 2.5 yaş var. Ancak tüm bunlara rağmen 2. Hamileliğimin başından beri kabullenememe durumu yaşadım nasıl yaptım hala kendime inanamıyorum. Hep kızım tek olmalıydı ona haksızlık ettim yeterince ilgilenemiycem düşüncesindeyim. Kızım da oyun çağında henüz kendisi bebek onunla ilgilenememek beni çok üzüyor. Bir hafta önceki halimizi özledim. Annem ve ablam aşırı destek oluyor ben hep kendimi suçluyorum benim yüzümden kızımla onlar ilgilenmek zorunda kalıyor diye. Bu ruh hali nasıl ne zaman geçer ağla ağla içim şişti
ilk cocuk cok şanslı. kardeşi oldu o duyguyu yasayacak. ne vicdan azabı cekeceksiniz.. mis gibi bir bebek de gelmiş eve. masallah onlara.. yakınlarda destekmiş. kucuk uyuyunca büyükle parka cikarsiniz vs. bence harika bi sey. keyfini yaşayın. olumlu bakin herseye..

Böyle düşünmeniz çok normal. Benimde kızlarım arasında tam 2.5 yaş var ama bence her iki evladım içinde yapabileceğim en güzel şeyi nasip etmiş Rabbim. Bu bir tercihtir. Benim çevremde de her şeyini tek evladına bırakmak ona daha iyi bir gelecek sağlamak isteyen arkadaşlarım var. Onlarada saygı duyuyorum. Bende her zaman kalabalık aileleri sevdim. O yüzden arka arkaya istedik. Şu pandemi sürecinde hiç sıkılmadan geçiyor günleri mesela. En yakın arkadaşları hep birbirleri oluyor. İnş böyle devam eder. Birde diğer açıdan düşünmek gerekirse, birbirlerinin öğrenme süreçlerinide olumlu anlamda çok pekiştiriyorlar.

Bende de olmuştu benzer hisler. 2.çocukla ilkini sanki bir kenara atmış gibi hissetmiştim. Gerçekten de bir bebekle ilgilendiğim için ona daha az zaman ayırıyordum evet ama zamanla dengeler yerini buldu.Kısa bir dönem bu. Bebek biraz büyüsün değişecek. Sen de suçlu hissetmeyeceksin,üzülme. Kızına bir kardeş verdin ve bu mükemmel bir şey 😊

Öncelikle herkese iyi bayramlar. 6 gün önce 2. Bebeğimi dünyaya getirdim.evlendiğimden beri hayalim peş peşe 3 çocuk yapmak kalabalık bi aile olmaktı. 2. Hamileliğim planlı oldu ve iki kardeş arasında 2.5 yaş var. Ancak tüm bunlara rağmen 2. Hamileliğimin başından beri kabullenememe durumu yaşadım nasıl yaptım hala kendime inanamıyorum. Hep kızım tek olmalıydı ona haksızlık ettim yeterince ilgilenemiycem düşüncesindeyim. Kızım da oyun çağında henüz kendisi bebek onunla ilgilenememek beni çok üzüyor. Bir hafta önceki halimizi özledim. Annem ve ablam aşırı destek oluyor ben hep kendimi suçluyorum benim yüzümden kızımla onlar ilgilenmek zorunda kalıyor diye. Bu ruh hali nasıl ne zaman geçer ağla ağla içim şişti
Öncelikle evet lohusa kafası. Geçecek üzülme çok zor evet ama geçecek. Sonra annen ve kardeşin için vicdan azabı duymana gerek yok. Senin torunun olsa sen yardım etsen zoruna gider mi hayır annenlerin de gitmiyodur. Madem evde annen ve kız kardeşin olacak kadar şanslısın. Kız kardeşine söyle geceleri bebeğe bakman yardım etsin mesela bebek onun yanında salonda kalsın sadece emzirmek için ve ağlama krizleri de yanına getirsin gündüzleri o uyusun bı müddet. Sen de güne uykumu akmis olarak iki cocugunla birlikte tadını çıkar. Annen ev işleri ile ilgilensin full. Onlar yanındayken düzenini oturttur çok şanslısın. Ben bir basimaydim lohusayken acimdan ölürdüm kendime peynir ekmek hazırlayacak vaktim olmazdı çok uykusuz olurdum her gün yalnızım diye ağlardim. Bırak ailen yardım etsinn ama sakın iki çocuğunu da ihmal etme. Annene kardeşine ayıp olsun uykuszu kalsınlar yorgun olsunlar ama iki cocugunla da ilgilen ikisinin de sana ihtiyacı var. Sakin ilk cocugina sen ablasin kardeşinin bakıma ihtiyacı var deme ikisinin de bakıma ihtiyacı var

gerçekten düşünceler insanı bu hale sokar güzel düşün ve yaşadığının şuanların birdaha gelmiyeceğini bil tadını cıkart sen ne yaparsan yap bir anne olarak hep fazlasını yapmak isteyeceksin ve hep yetmediğini düşüneceksin bunlar gecici durumlar sakin kalmaya özen göster bende ikinci cocugumda bu hisse kapılır gibi oldum ama kapılmadım ki hamileliğim plansız zmnsız falandı şok içindeydim öğrendiğimde doğduktna sonra hersey değişti ben iyiysem onlarda iyi dedim ve genelde ilk cocugumla ilgilendim çünkü yenidoğan bir bebek sürekli uyur meme uyku sesizlik ona iyi geliyordu ve sen emzzirirken bütün duygu kaygı üzüntü cocugunla eşleşir onun için önce hep kendini düşün ve sakinleş 10dk da olsa arkana yaslan ve kendini iyi hisset unutma ki bir anne ne kadar mutlu ve sakinse cocuklarıda öyle olur göreceksin cok doğru bir yaş ortalamsı bence bunun cokda güzel oldugunu ilerde anlarsın sağlıkla büyüyün

Kardeşimin çocukları böyle. 2 yaş araları. Küçük iki yaşında şu an. Ve öyle güzel oynuyorlar ki. Maşallah, Aşk yaşıyorlar resmen. Biri evde olmasa, diğeri özlüyor. Buluşunca koşarak sarılıyorlar filan. Bebişlerin annesi devamlı göz önünde tutuyor onları ama oyunlarına hiç karışmıyor.i

gelinimizin de annesi çok yardımcı. Onun sayesinde büyüttü biraz da. Ananeleri öğlen yatarken yanında yatırır filan bebeklerden birini.

hiç öyle hak yemek gibi bir durum yok, emin olun. Siz anne olarak zaten ilgileneceksiniz. Dediğiniz gibi. Lohusalık kafası hep bunlar. Çok duygusal ve hüzünlü bakıyorsunuz.

İlk dönem kolay olmayacaktır ama bu çocuklardan çok, sizinle ilgili. Çocuklar büyüyünce çok tatlı arkadaşlar oluyorlar.

Benim ilk bebeğim herkes 2.nezamn diyor da 4.5 aylık bebeğim varken kardeş istemiyorum biri kardeşi olsun diyince ağlıyorum ihanet edemem ben kızıma yapamam diye ilerleyen yıllarda nasıl olur bilemiyecem hayırlısını versin rabbim🤲🤲

Daha 4.5 aylık bebeğiniz varken insanların 2.yi sorması da ne büyük ayıp. Bu insanlar gerçekten neden bu kadar hadsizler.

Merhaba, kayınvalidem henüz genç ve biri 3 biri 4 yaşında iki tane miniği var 1 yıl arayla doğum yapmış. Birbirlerine arkadaş oluyorlar güzel güzel büyüyorlar. Aynı zamanda eşimin de büyük görümcemle arasında sadece 1 yaş var ve eşim iyi ki kardeşim benden hemen sonra doğmuş birbirimize can yoldaşı olduk arkadaş olduk der hep yani hiç üzülmeyin güzel bir durum aslında destekçiniz de varmış onlar bebekle ilgilenirken siz büyüğünüzle ilgilenirsiniz kendinize dert etmeyin arkadaş gibi büyürler :KK5:

Aynı durumu ben yaşıyorum kızım tam 2 yaşında, kardeşliğe çok önem verdiğim için ve kendim de bir çocuk daha istediğim için korunmadık Allah nasip etti bir de üstüne üstlük ikiz. 🧿 ama ben duyduğumdan beri sevinemiyorum Allah cezamı verecek diye de çok korkuyorum, ama bir türlü alışamadım.
İsteyerek hamile kaldım ve böyle düşündüğüm için gerizekalı filan olduğumu düşünüyorum :KK43:
acaba kızıma haksızlık mı yaptım diyorum araları tam 2,5 olacak ama hiç düşünmek istemiyorum çok vicdan azabı çekiyorum inşallah geçer bu his.
Anneniz ablanız varmış ne güzel destekler ama bu aşamada bebekle onlsr ilgilense siz kızınızla ilgilenseniz daha doğru olur bence. Bebek sonuçta bişeyden habersiz ama kızınızın ilgiye daha çok ihtiyacı var. Elbette bu benim şahsi fikrim en doğrusunu bir anne olarak siz bilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede bu duygudan kurtulursunuz. İnşallah ben de kurtulurum 😕☘️
Öncelikle hem hayırlı olsun hem Allah kolaylık versin 🙈 bütün hamilelik sürecimi
ben de bu düşüncelerden dolayı Allah cezamı verecek diyerek geçirdim hatta bu bebeğim hiç doğmayacakmış gibi geliyordu.
Sezeryan doğum yaptıgım için biraz iyileşmemi bekliyorlar çok şükür toparlandım ama kızım çok hareketli ve kucak fln istiyor o yüzden çoğunlukLa onlar ilgilendi

Umarım yaşadığınız duyguların çabucak üstesinden gelirsiniz . 3. Çocuk planınız olursa da bu günleri hatırlayıp kesin kararınızı ona göre verirsiniz .

2. çocuk planım hiç olmadı , o yüzden yaşadığınız duygular ne kadar sürer emin olamıyorum . Açıkçası bu duyguları yaşama ihtimalinden hep korktum ve kaçtım. İnş bir an önce lohusa döneminiz geçer ve bir hafta önceki halinize çabucak dönersiniz .
Büyük konuşmayayım da 3. Çocuk hayal olarak kalacak 😊

Öncelikle evet lohusa kafası. Geçecek üzülme çok zor evet ama geçecek. Sonra annen ve kardeşin için vicdan azabı duymana gerek yok. Senin torunun olsa sen yardım etsen zoruna gider mi hayır annenlerin de gitmiyodur. Madem evde annen ve kız kardeşin olacak kadar şanslısın. Kız kardeşine söyle geceleri bebeğe bakman yardım etsin mesela bebek onun yanında salonda kalsın sadece emzirmek için ve ağlama krizleri de yanına getirsin gündüzleri o uyusun bı müddet. Sen de güne uykumu akmis olarak iki cocugunla birlikte tadını çıkar. Annen ev işleri ile ilgilensin full. Onlar yanındayken düzenini oturttur çok şanslısın. Ben bir basimaydim lohusayken acimdan ölürdüm kendime peynir ekmek hazırlayacak vaktim olmazdı çok uykusuz olurdum her gün yalnızım diye ağlardim. Bırak ailen yardım etsinn ama sakın iki çocuğunu da ihmal etme. Annene kardeşine ayıp olsun uykuszu kalsınlar yorgun olsunlar ama iki cocugunla da ilgilen ikisinin de sana ihtiyacı var. Sakin ilk cocugina sen ablasin kardeşinin bakıma ihtiyacı var deme ikisinin de bakıma ihtiyacı var
Annem yeni doğum yaptıgım için kalıyordu. Dün gece o da kalmadı ama büyük kızımı götürdü o da çok iyi oldu. Ablam da kalmıyor geceleri. Gündüz gelip giderler büyük ihtimalle bundan sonra. Ama yardımcı bi ablamız var ev işlerine. Yasak bitince o devam edecek gelmeye. O da gelip gidecek. Yani beni zorlayan biraz da geceleri olacak. Kızım su an anneannesi ve teyzesi ile olmaktan çok mutlu zaten hep sever gezmeyi ben kendim gidiyim sen gelme falan der onda bi sıkıntı yok ama annelik işte

Bende de olmuştu benzer hisler. 2.çocukla ilkini sanki bir kenara atmış gibi hissetmiştim. Gerçekten de bir bebekle ilgilendiğim için ona daha az zaman ayırıyordum evet ama zamanla dengeler yerini buldu.Kısa bir dönem bu. Bebek biraz büyüsün değişecek. Sen de suçlu hissetmeyeceksin,üzülme. Kızına bir kardeş verdin ve bu mükemmel bir şey 😊
Benimde hissettiğim tam olarak buydu..zamanla geçiyor o duygu ama çok garip hisler

Annem yeni doğum yaptıgım için kalıyordu. Dün gece o da kalmadı ama büyük kızımı götürdü o da çok iyi oldu. Ablam da kalmıyor geceleri. Gündüz gelip giderler büyük ihtimalle bundan sonra. Ama yardımcı bi ablamız var ev işlerine. Yasak bitince o devam edecek gelmeye. O da gelip gidecek. Yani beni zorlayan biraz da geceleri olacak. Kızım su an anneannesi ve teyzesi ile olmaktan çok mutlu zaten hep sever gezmeyi ben kendim gidiyim sen gelme falan der onda bi sıkıntı yok ama annelik işte
Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin inşallah. Büyük kız İçin gidip gelme konusunda biraz dikkat etmek lazım aslında, biraz küçük olduğu için. Lohusalık dönemini rahat geçirmek için annenizin alması mantıklı ama sonrasında gece yanınızda tutmaya çalışın. O da küçük olduğu İçin, size dışarıdan belli etmeden küsebilir. Küçük yaşta anneden ayrı kalınca bunu yaşayan çok tanıdığım oldu. Bir de çocuklarım kendileri bile bunu bilmedikleri için, bilinçaltında kaygı bozukluğuna kadar varabiliyor. Benim yerime Onu tercih ediyor algısı oluşabiliyor.

yeni doğum yapmış bir anneye endişe vermek değil kesinlikle amacım, ilk aydan sonraki süreçten bahsediyorum.

Aynı durumu ben yaşıyorum kızım tam 2 yaşında, kardeşliğe çok önem verdiğim için ve kendim de bir çocuk daha istediğim için korunmadık Allah nasip etti bir de üstüne üstlük ikiz. 🧿 ama ben duyduğumdan beri sevinemiyorum Allah cezamı verecek diye de çok korkuyorum, ama bir türlü alışamadım.
İsteyerek hamile kaldım ve böyle düşündüğüm için gerizekalı filan olduğumu düşünüyorum :KK43:
acaba kızıma haksızlık mı yaptım diyorum araları tam 2,5 olacak ama hiç düşünmek istemiyorum çok vicdan azabı çekiyorum inşallah geçer bu his.
Anneniz ablanız varmış ne güzel destekler ama bu aşamada bebekle onlsr ilgilense siz kızınızla ilgilenseniz daha doğru olur bence. Bebek sonuçta bişeyden habersiz ama kızınızın ilgiye daha çok ihtiyacı var. Elbette bu benim şahsi fikrim en doğrusunu bir anne olarak siz bilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa sürede bu duygudan kurtulursunuz. İnşallah ben de kurtulurum 😕☘️
Berlinim, dogana kadar boyle hıssetmen cok normal, senın planlıydı benımkı tamamen plansız ve ustune ustluk ıkızdı. Bır sekılde ısler rayına oturuyor, zaman alıyor evet ama kendını suclaman ınan senı yıpratmaktan baska bır ıse yaramayacak. Bu donemı keyıflı gecırmeye bak. Kızını da dahil et hamılelık surecıne, karnını bırlıkte sevın, tekme atmaya basladıklarında onun da dokunmasını sagla, anlayacagı dılle kardeslerının gelecegını anlatmaya calıs, oyunlastır bu surecı. Evet cok zor ama bır o kadar da guzel

Arkadaşım 2 ay önce doğum yaptı. 8 yaşındaki çocuğu kızıma beni unuttular diyormuş😂 bu işin sonu yok ki.

Büyük kızını anneanne ile göndermek ile yanlış yapmışsın. Normal şartlarda bunu seviyor olabilir giderken mutluda olabilir fakat iç dünyasında annem kardeşim dogdugu için artık onu istiyor diye düşünebilir. Kızını al ve bu sürec cok zor olsada uc kısılık ilerleyin

Sadece ben mi yaşıyorum bu duyguları diye düşünüyordum.Resmen vicdan azabı bu durum ama geçeceğini düşünüyorum.Biraz zaman geçsin çok güzel oyun arkadaşı olacaklar birbirlerine

Bu konuşalım kafası değil bence gerçekleri hissediyorsunuz 😣 en basiti ben evde bir iş yapıyorsam ve oğlum ortada boş boş gezince onunla ilgilenmiyorum diye çok kötü vicdan azabı hissediyorum

Son düzenleme:
Arkadaşım 2 ay önce doğum yaptı. 8 yaşındaki çocuğu kızıma beni unuttular diyormuş😂 bu işin sonu yok ki.
Evet yaş farkı çok da önemli değil sanırım hatta benim kızımda bi kıskançlık olmadı bile. Daha küçük hem de herkes onun istediğini yapmaya çalıştı ev kalabalık olunca eğlence çıktı ona

Büyük kızını anneanne ile göndermek ile yanlış yapmışsın. Normal şartlarda bunu seviyor olabilir giderken mutluda olabilir fakat iç dünyasında annem kardeşim dogdugu için artık onu istiyor diye düşünebilir. Kızını al ve bu sürec cok zor olsada uc kısılık ilerleyin
İnanın aynı şeyi düşündüm. Sanki 2. Gelince kızımı dışlamışım evden göndermişim gibi o yüzden sabah erkenden yanına gittik. Tüm gün beraber oyunlar oynadık. Giderken çok mutluydu orda da çok mutluymuş ama içini bilemiyoruz tabi

Back
X