• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa kafası mı yasıyorum?

Ne tatlış bir dert 😍
Bence lohusalıktan bu düşünceler. Hem çok destekçiniz de varmış, bi toparlanın doğum sonrası, ikisine de yeter sevginiz ilginiz bence.

İnanın aynı şeyi düşündüm. Sanki 2. Gelince kızımı dışlamışım evden göndermişim gibi o yüzden sabah erkenden yanına gittik. Tüm gün beraber oyunlar oynadık. Giderken çok mutluydu orda da çok mutluymuş ama içini bilemiyoruz tabi
Bdv de size yorum yazdıktan sonra bununla ılgılı bir konu okudum belki denk geldiniz. Umarım almıssınıdır kızınızı

Yaa tatlış mı gerçekten dün bu yüzden tüm gün ağladım resmen kendimi çok büyük hata yapmışım gibi hissettim
Sanırım bu yüzden bu döneme bir isim verme gereği duymuşlar; duyguların birbirine karıştığı enteresan bir dönem.
Hepsi geçer, herşey düzelir, üzmeyin kendinizi 🙂

Yaa tatlış mı gerçekten dün bu yüzden tüm gün ağladım resmen kendimi çok büyük hata yapmışım gibi hissettim
2.5 ay once 2. Oğlumu dogurdum. Aralari 26 ay. Planli gebelikti. Cok istedim ogluma kardeş. Doguma kadar hep kaliteli vakit gecirmeye calistim. Emzirmeye devam ediyordum zaten, hala ediyorum. Esim isten cikinca o da destek oldu bana. Hic ev isi yapmadan hep oglumla ilgilendim. 2. Dogumum icin ailemin yanina gittik 3 hafta once. Dayi teyzeler anneanne dede... oglum sevinçden 4köseydi. Dogum planli sezeryan oldu. Hemen Yeni dogan bebegimle ten tene temas emzirme yaptik ama aklim hep buyuk oğlumdaydi. Acayip vicdan azabi cektim onu teyzelerine birakip hastaneye yatinca. Hic ayri yatmamistik bu zamana kadar. Hatta dogumdan sonra ilk kez buyuk oglumu emzirmek istedim o istemedi diye agladim :D hastanede 2 gece kalacaktım. dr a yalvar yakar agrilarim olmasina ragmen 1 gece yattim. ertesi gun oglen taburcu ettiler beni. Simdiki aklim olsa 1 hafta deseler yatardim :D

Bebek ile abisi arasinda mekik dokudum 40 gün. Aman kucuk oglumun hakkina girmeyim diye kendime tembih ederken bir yandan da ben buyuk ogluma sarilarak uyumayi ozledim diye agliyordum...

Lohusalik cok cok zor bir süreç. Insanin uzerine çöken bir karanlik bulut sanki. Ben 2 gebeligimde de bebegi kucagina alir almaz yavrumm diye bagrina basabilenlerden olmadim. Iki bebegimi de 40indan sonra sevdim galiba.

Ozetle geçecek, geçiyor. Bebeklerin yaşları kucukken o kadar çabuk kabul ediyorlar ki. Kardesinden once kitaplarda her seyi anne baba bebek diye adlandiran oglum, şimdi anne baba abi bebek diye kendiliginden gösteriyor. Allah kolaylik saglik versin...

Öncelikle herkese iyi bayramlar. 6 gün önce 2. Bebeğimi dünyaya getirdim.evlendiğimden beri hayalim peş peşe 3 çocuk yapmak kalabalık bi aile olmaktı. 2. Hamileliğim planlı oldu ve iki kardeş arasında 2.5 yaş var. Ancak tüm bunlara rağmen 2. Hamileliğimin başından beri kabullenememe durumu yaşadım nasıl yaptım hala kendime inanamıyorum. Hep kızım tek olmalıydı ona haksızlık ettim yeterince ilgilenemiycem düşüncesindeyim. Kızım da oyun çağında henüz kendisi bebek onunla ilgilenememek beni çok üzüyor. Bir hafta önceki halimizi özledim. Annem ve ablam aşırı destek oluyor ben hep kendimi suçluyorum benim yüzümden kızımla onlar ilgilenmek zorunda kalıyor diye. Bu ruh hali nasıl ne zaman geçer ağla ağla içim şiştii
Bu gecici bi surec bebeginiz ve siz toparlanin yine buyuk kizinizla oynayacaksiniz. Uzmeyin kendinizi bebeginiz hayirli olsun Allah anali babali buyutsun

Kızlarımın arasında 1,5 yaş var. Aynı duyguları hissettim bende yetememe durumu oldu eksik hissetme ama geçiyor hepsi geçecek. Şanslısınız ki yardımcınız var. Şuan keyfini çıkarın ikisiyle birlikte olmanın. İnanın öyle güzel oluyorki evet zor oluyor bazen çok eksik hissediyor insan bazen yoruluyor çok fazla ama bu bir süreç geçiyor ve güzelleşiyor gün geliyor kardeşim abbbbaaamm diye sarılıyorlar ve değdi diyorsunuz hiiiiççç üzmeyin kendinizi

Annem yeni doğum yaptıgım için kalıyordu. Dün gece o da kalmadı ama büyük kızımı götürdü o da çok iyi oldu. Ablam da kalmıyor geceleri. Gündüz gelip giderler büyük ihtimalle bundan sonra. Ama yardımcı bi ablamız var ev işlerine. Yasak bitince o devam edecek gelmeye. O da gelip gidecek. Yani beni zorlayan biraz da geceleri olacak. Kızım su an anneannesi ve teyzesi ile olmaktan çok mutlu zaten hep sever gezmeyi ben kendim gidiyim sen gelme falan der onda bi sıkıntı yok ama annelik işte
Keşke yanınızdan ayirmasaniz ne kadar orada mutlu olsa da aklı sizdedir ve kardeşi geldiği için ikinci plana atıldığını düşünüyor olabilir. İnanın bebek kadar ihtiyacı var onun da size . Kızınızı götüreceklerine sizde kalsalar keşke

Keşke yanınızdan ayirmasaniz ne kadar orada mutlu olsa da aklı sizdedir ve kardeşi geldiği için ikinci plana atıldığını düşünüyor olabilir. İnanın bebek kadar ihtiyacı var onun da size . Kızınızı götüreceklerine sizde kalsalar keşke
Doğumdan itibaren bizde annem kaldı sadece bir gün kızımı götürdü şimdi yine birlikteyiz. Onunla daha çok ilgileniyoruz zaten. Benimle uyumak istiyor beraber uyuyoruz. Ama annem de devamlı bizde kalamaz o da çok yoruldu

Daha 4.5 aylık bebeğiniz varken insanların 2.yi sorması da ne büyük ayıp. Bu insanlar gerçekten neden bu kadar hadsizler.
Neyazıkki soruyorlar densiz çok naparsınız...lohusalık sendomuda yaşamış biriyim Zaten ilk bebeğin etkisinden kurtulmuş olmuyoruz ki ben yanlızım kimse yok yanımda yardım edicek birtek eşim var oda yorgun geliyor yardım ediyor ama kısa süreli

Benimde 2 cocugum var biri 5.5 yasinda digeri 2.5 aylik ilk bata sizin gb dusundum agladim simdi iyiki diyorum. Ablasiyla da ilgileniyoruz beebek zaten kendine baktiriyor. Ablasinin onunla konusmasi kardeşinin gülümsemesi tepki olarak ses cikarmasi hosumuza gidiyor.

Bu lohusa kafası nasıl oluyor ne zamann geçiyor nasıl davranmak gerekiyor

Bir tane çocuğum var ama galiba ikinci çocuktan sonra çoğu anne böyle düşünüyor. Kendinizi üzmeyin. Daha doğum yapalı çok az bir zaman olmuş. Geçici bir durum olduğunu unutmayın. Yeni hayatınıza uyum sağladıkça bir düzen oturtursunuz hiç merak etmeyin.
Hem onlar belki 1 sene sonra çok yakın iki oyun arkadaşı olacaklar 🥰

İnşallah gelmez :) ilk bebeğimde hiç yaşamamıştım böyle seyler belki sizin de öyle olur
Ayy sevinirim ya. Bi de ilk bebek acemilik fln . Eee bizim de Türk toplumu her şeye karışma bi durumu var her kafadan ses çıkarsa fln ben dayanamam. Çok duyuyorum arkadaşlarımdan yok sütün mü gelmiyor yok şunu iç bnu iç ay şöyle böyle gelirler bana sanırım . Bunlara çözüm bulmak lazım..

Back
X