• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa pisikolojisi

atalente35

Tam bir hanımefendi..
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.048
1.916
63
Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum

Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum
Öncelikle gecmis olsn,saglıkla büyütün ins.
Ben de kendi annemde kaldım 25 gün dogumdan sonra.
Annem de garip bi sekilde kendine alıstırmıstı.
Neden yapıyprlar böyle seyleri,kokusuna alısmıstı annemin.
Bi cesit ego sanırım.
Ama merak etmeyin eve gecince size alısacak.
Sizin bebeginiz isterse hic vermesin,sizi gördüğü an sizi tanır bebeğiniz.
Benimki 1 yasında kızım azcık da anneanene ,babana git diyorıum:KK70:
Üzerimde hep:)

Oncelikle Allah anali babali buyutsun

El kadar bebek elbet size de alışacak. Kv tutma etme konularinda da daha deneyimli olduğundan belki daha kolay sakinlestiriyordur ama kalmis surda 5 gun kendi evinize gececeksiniz son son dinlenin derim sonra insan 5 dakka sunu biri oyalasa da tuvalete girsem gozlerimi kapatip uyusam diye firsat kolluyor.

O sizin bebeginiz bunu kimse degistiremez merak etmeyin. Evinize gectiginizde 1 gunde size alisir kv unutur çocuklar boyle

15 gündür bakıyormuş kadın gitmeye 5 gün kalmışken laf söylemeyin bence
5 gün sonra da kal ısrarlarına boyun eğmeyin ve evinize geçin, sonra her şey yavaş yavaş rayına oturur zaten
Diyo zaten ama ben kalmayı düşünmediğimi belirttim.kendisi bilerek kokusuna alıştırdı biliyorum ben düşüncesini .son günlerim kendimi çok tutuyorum

Hangimiz lohusada normal piskolojideydik ki? Biraz sabredin kadının kalbi kırılmasın. Sizinle gayet güzel ilgilenmiş. Burada neler okuyoruz görüyorsunuz.

Merak etmeyin bebek başkasına alışmaz. anne kokusunu hisseder.

Siz gergin olduğunu için bebeğe yansıyordur. O da huzursuz oluyordur.

Sakinleşmeye başladığınızda bebeğiniz de sakinleşecektir

Şu anda 6 aylık bebeğim, sezeryan doğum yaptım, eşim vardı yanımda. İlk geceden itibaren kalkıp emzirdim, altını değiştirdim. Hiç yatamadım. Evde kolaylık olsun diye koltukta uyudum, dikiş yerleri acıyor çünkü. Benimle doğum yapan iki arkadaşım prensesler gibiydi, annesi kayınvalidesi. Çocuk sadece emmek için geliyordu yanına. Ben ve eşim ilk 40 gün resmen bittik. En son eşim uykusuzlıktan hayal görüyordu. Zaten çocuk senin çocuğun, ne kadar alışacak Kayınvalidene. Kıymetini bil lütfen. Keşke bize de öyle yardımcı olacak biri olsa, annem var am çok yaşlı, bir yere kadar.

Ben 2.günde ayaklandım.
zaten dogumdan bikac saat sonra yürütüyorlar.
Öyle korkulacak bi agrısı yok merak etmeyin.
Daha önce büyük bi ameliyat geçirdim ilk gece çok ağrım olmuştu sadece. Bunda da öyle olur diye düşünüyodum kaç oldu ağrıyor diye okuyunca tedirgin oldum valla çok sağolasın

Gerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
Çok şükür ben hiç ağrı yaşamadım doğumdan belli saat sonra yürütüyorlar sonrasında yatmadım yürüdüm hep beni yürüyüsler kurtardı gibi geliyor gerçekten Allaha şükür ağrı çekmedim zaten bir hafta sonrada rahat hareket edip yürüyebiliyorsunuz. Acı eşiği ile de alakalı olabilir belki. Birde benimki estetik kesim ve dikişti

Daha önce büyük bi ameliyat geçirdim ilk gece çok ağrım olmuştu sadece. Bunda da öyle olur diye düşünüyodum kaç oldu ağrıyor diye okuyunca tedirgin oldum valla çok sağolasın
Korkmayın.
3 kez sezaryen oldum.
Evet ilk gün en fazla ağrı oluyor.
Ama ağrıya inat erkenden kalkıp yürüdükçe daha hızlı toparlanılıyor.
Sonrasında her saat ağrınız azalıyor. Yani daha fazlasını yaşamıyorsunuz.
Yürüyüşe devam...

7 gün sonra gayet iyi, idare eder bir hal alıyor insan.

14.gün kendi başınıza bebeğinizle ve evle ilgilenebilecek yetenek oluyor (farkındalık olmasada🤭).
21.gün ağrı namına hiçbirşey kalmıyor (yani benim 3.doğumda kaburgam kırıldı, o bile 21.günde iyileşmişti, öyle söyleyim)
Sağlıkla kavuşun.

İnan seninkisi lohusa piskolojisinden, ne yaparlarsa yapsinlar onu sen dogurdun belki şimdi acidan agridan yeterince ilgilenemiyorsun olabilir, fakat onunla aranızdaki bağa hiç kimse giremez yeter ki sen iste... Onun senin kokunu tanimamasi da imkansiz emiyor sonuçta, ben de ilk dogumumumda senin gibiydim hatta sonra uzun bir süre annem bakti oğluma, canını sıkma hiç evine geçince birbirinize alismaniz birkaç gün :) piskolojini sağlam tut bol bol dinlenmeye bak ihtiyacin olacak.

Çok şükür ben hiç ağrı yaşamadım doğumdan belli saat sonra yürütüyorlar sonrasında yatmadım yürüdüm hep beni yürüyüsler kurtardı gibi geliyor gerçekten Allaha şükür ağrı çekmedim zaten bir hafta sonrada rahat hareket edip yürüyebiliyorsunuz. Acı eşiği ile de alakalı olabilir belki. Birde benimki estetik kesim ve dikişti
Benim ki de öyle yapıyo kuzenim çok memnun. Hemen kalkıp gezmesi kolay yeter ki iyileşelim sağol canım 😍

Back
X