• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa pisikolojisi

Hakaten 7 gün ve 14 günde sihirle değnek mi var nedir çok fark ediyoe insan 🤗🤗

konu sahibi lohusalık psikolojisi herkeste bir değil ama genelde çok ağırdır, benim berbat geçmişti. Allah yardımcın olsun.
İnsan "hiç geçmeyecek, bundan sonra benim hayatım bitti, mahfoldum, ben başaramamış, bu annelik çok zormuş, nasıl ikinci bir bebek düşünebiliyor" diyor. Ama bilmiyor ki bu hep böyle devam etmeyecek. Kimse de söylemiyor anlaşılır şekilde bunu.

İşin güzel tarafına bakıp, günü kurtarması önemliymiş insanın bu zor, ilk dönemlerde.

Mükemmel değil, gayet iyi bir anne olmaya çalışmak gerekmiş.

Sağlıkla, mutlulukla büyüsün bebeğiniz🤗

İnsan "hiç geçmeyecek, bundan sonra benim hayatım bitti, mahfoldum, ben başaramamış, bu annelik çok zormuş, nasıl ikinci bir bebek düşünebiliyor" diyor. Ama bilmiyor ki bu hep böyle devam etmeyecek. Kimse de söylemiyor anlaşılır şekilde bunu.

İşin güzel tarafına bakıp, günü kurtarması önemliymiş insanın bu zor, ilk dönemlerde.

Mükemmel değil, gayet iyi bir anne olmaya çalışmak gerekmiş.

Sağlıkla, mutlulukla büyüsün bebeğiniz🤗
Ay çok doğru cümleleriniz, yüzümün tekrar güleceğine inanamıyodum lohusalık günlerimde. Lohusalık dediğim doğumdan sonraki 2 hafta filan.
Aminn çok teşekkürler tüm bebekler sağlıkla mutlulukla büyüsün 🌺🌺

Öncelikle gecmis olsn,saglıkla büyütün ins.
Ben de kendi annemde kaldım 25 gün dogumdan sonra.
Annem de garip bi sekilde kendine alıstırmıstı.
Neden yapıyprlar böyle seyleri,kokusuna alısmıstı annemin.
Bi cesit ego sanırım.
Ama merak etmeyin eve gecince size alısacak.
Sizin bebeginiz isterse hic vermesin,sizi gördüğü an sizi tanır bebeğiniz.
Benimki 1 yasında kızım azcık da anneanene ,babana git diyorıum:KK70:
Üzerimde hep:)

bu detayi ogrenmem ii oldu..
3 ay sonra doğum yapacagim Allahin izniyle ablam ya da görümcem gelecek..
ben iyisimi ev islerini onlara yıkıp bebegimin bana alismasina yogunlasayim hiiiiic birakmayayim 😀
şahsen bende degil gorumcede dursa uzuntuden kahrolurum :/

Bakın size anneye öyle zamanla değil en baştan, doğar doğmaz nasıl bağlı olduklarının bir örneğini vereyim belki içiniz rahatlar. Doğum yaptım, pedagog odaları geziyor. Bir kaç şey anlattı sonra kucağınıza almaktan çekinmeyin size ihtiyacı var dedi, bak mesela şöyle göstereyim dedi sonra bebeğimi kucağına aldı ve bebeğim onda ağladı hemen bana geri verdi ve anında sustu. Doktor bak söylemek istediğim bu işte dedi. Bebeğiniz sizi zamanla değil doğar doğmaz tanıyor. Siz tedirgin olduğunuz için ya da gazı olduğu için ağlıyordur. Farklı yorumlamayın.Benim oğlum da bazen bende çok ağlayıp annem kucağına aldığında susuyordu. Çünkü onlar tecrübeli ve bu yüzden sakin. Bebek de sakinliğini hissedip sakinleşiyor. Sakin ve huzurlu olmaya çalışın ve miniğin bu tatlı zamanlarının tadını çıkarın.

Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum
Bence sakin olun uyaracak bişey yok. Size gelince ağlaması normal çünkü sizden istediği şeyler var. Süt istiyo ve siz süt kokuyosunuz. Kv görümce de kokmuyo. Sizin annesi olduğunuzun farkında. Ağlaması" yaaaa beni bu kadından alın ben bunu sevmiyorum" demek değil. Emmek bebekler için sadece karın doyurmak değil güven kendini sakinlestirme ..... Daha bir sürü guduyu barındırır. Zamanla büyüdükçe özellikle sizi isticek. Şuan özel bi sevgi güdüsü yok. Yani ay ben annemi sevmiyorum babaanne ve halamı seviyorum demek değil bu yaşadığınız. Siz de zamanla anlicaksiniz başkaları ne yaparsa yapsın o zaten en çok sizi sevicek.
Benim kv sürekli eşim için o babaannesini çok severdi çok düşkündü falander ve kendi torununa da çok düşkün. İstiyo ki beni ne kadar seviyorsa onu da o kadar sevsin oğlum. Ben buna takılmıyorum. Babaannesi o sevgiyi hak eden iyi bi kadın ama ne yaparsa yapsın onun annesiyim. Benimle yarışa girince içimden sadece gülüyorum.

Bence bunları çok takmayın kafanıza. Bende yeni doğum yaptığımda eski kayınvalidemle benzer sorunlar yaşadım. Ben sesimi çıkarmamıştım. Birde benim kızım ilk anne demişti başka kelime konuşamadığından herkese anne diye sesleniyordu. Bir dönem hastalanmıştım kayınvalidem bende kalıyordu ve devamlı kızıma kendisine anne dedirtiyordu. Sesimi çıkarmadım yine. Çünkü çocuk benim çocuğum büyüdükçe kim kimdir biliyor.
Sanırım ilk zamanlar böyle çekişmeler olabiliyor.
Şuanda kızımla babaannesinin arası çok iyi. Ayrılmama rağmen gayet ilgililer bende bu durumdan gayet memnunum.
Korkmayın bebeğiniz daha çok minik. Zaten evinize gidecekmişsiniz. Boşuna gerginlik yaratmayın. Kendinizi de üzmeyin.

Gerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
Gece sezaryen oldum saat 00.45 Ocak 14 2018 sabahı dimdik yürüdüm sanırım doktoruna ve annenin ağrı eşiğine bağlı ağrı..ki bende bir gram bile ağrı olmadı yandaki odadaki kadın acaip ağlıyordu ağrıdan hemşireler bir bana baktı bir o kadına nasıl olur anlamadık yani dediler..

15 gunluk bebek anneden baskasini bilmez. Kafanizda kurup durmayin. Size bakmislar cocugu da sevsinler yani ne olmus? Korkmayin cocuk sizin cocugunuz

Gece sezaryen oldum saat 00.45 Ocak 14 2018 sabahı dimdik yürüdüm sanırım doktoruna ve annenin ağrı eşiğine bağlı ağrı..ki bende bir gram bile ağrı olmadı yandaki odadaki kadın acaip ağlıyordu ağrıdan hemşireler bir bana baktı bir o kadına nasıl olur anlamadık yani dediler..
Benim canım da tatlı aslında ama dayanıklıyım bnce üstesinden gelirim 😍

Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum
Lütfen kıymet bilin..Teşekkür etmesini bilin. Acaba kendi anneniz olsaydı buraya konu acar miydiniz?

Siz o bebeğin annesisiniz bebek daha ne yaşadı ki kayınvalideye alışsın sadece kayınvalide deneyimli tutmasını biliyor,ilgilenmesini biliyor ..Sizin ilk bebekse yaşadığıniz çok normal zamanla sizinde eliniz alışacak..Hemen kadına kinlenmenize gerek yok..

Annem oğlumu güzel sakinleştirip uyuturken ben hala onun gibi yapamıyorum.

ki benim 2.çocuğum ..

Yine diyorum kıymet bilin eşinizin ailesi diye düşmanlık yapmanıza gerek yok.Ilımli olun biraz.

Onlar da size meraklı değil sırf oğullarının evladı diye sizi evlerinde ağirlıyorlar!
5 gün dayanın ..İnanın onlar da dayanıyor!

Bende ilk çocuğum da kimseye vermek istemezdim çok normal bunları yaşamanız bende böyle bir psikolojideydim şimdi 3 çocuğum biri gelip ilgilense ne güzel olurdu sabredin az kalmis evinize geçmemize o zamana kadar dinlenin baksınlar

Ben 2.günde ayaklandım.
zaten dogumdan bikac saat sonra yürütüyorlar.
Öyle korkulacak bi agrısı yok merak etmeyin.
Ben ayni gün ayaktaydim .Cok iyi bir dogum hastanesindeydim.Acaba cok ehil kisilere mi düştüm bilmiyorum ki.Hic dikis agrisı cekmedim.Cok agrim oldu denince garip geliyor.

Öncelikle gecmis olsn,saglıkla büyütün ins.
Ben de kendi annemde kaldım 25 gün dogumdan sonra.
Annem de garip bi sekilde kendine alıstırmıstı.
Neden yapıyprlar böyle seyleri,kokusuna alısmıstı annemin.
Bi cesit ego sanırım.
Ama merak etmeyin eve gecince size alısacak.
Sizin bebeginiz isterse hic vermesin,sizi gördüğü an sizi tanır bebeğiniz.
Benimki 1 yasında kızım azcık da anneanene ,babana git diyorıum:KK70:
Üzerimde hep:)
Benim de annem yanımda olcak bak etkilendim şimdi..Yani yardımcı olmuştur ekstra ne yaptı ki alışsın diye

Bende ilk çocuğum da kimseye vermek istemezdim çok normal bunları yaşamanız bende böyle bir psikolojideydim şimdi 3 çocuğum biri gelip ilgilense ne güzel olurdu sabredin az kalmis evinize geçmemize o zamana kadar dinlenin baksınlar
2. Ve 3. Bebeğinizde öyle bir şey hissetmediniz mi peki?

Gerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
Canım sağlıkla al kucağına ben 3 sezeryan geçirdim en kolayı sonuncusu oldu en zoruda ilki ben 20 gün yattım neredeyse çünkü hareket etmedim tahminimde bu ağrıları arttırdı
3 sezeryanimda aynı gün kendimi zorladım yurudum hep ve çok kolay oldu 3 5 günde islerimi yapmaya başladım
Eğer sezeryan olacaksan tavsiyem bol yürümeye çalış bilgilendiriler ama yazayim ilk kalktığında sakin yere bakma karşıya bak ve dik durmaya çalış

Back
X