• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa pisikolojisi

Kesinlikle alışır. Daha sonra siz ararsınız birileri gelsinde tuvalete gideyim diye :) bir şey söylemeyin o kadar yardımı dokunmuş 5 gün sabredin. Kötü siz olursunuz. Bu düşündükleriniz hep lohusalıktan. Benim kv lohusayken 2 kere geldi evime görümcemde öyle kimseye vermek istemedim kendi ailem hariç eşim aldığında bile deli oldum. Acaba geri karnıma mı soksam onlar geldiğinde diye düşündüğüm bile oldu :KK70:
Öyle mi oluyor yahu kafamda deli sorular ben de alışsın diye eşime veririm diyordum yoksa vermek istemeyecek miyim ben de😱

Ben ayni gün ayaktaydim .Cok iyi bir dogum hastanesindeydim.Acaba cok ehil kisilere mi düştüm bilmiyorum ki.Hic dikis agrisı cekmedim.Cok agrim oldu denince garip geliyor.
Hangi hastane acaba?doktorunuz doçent ya da Prof muydu?Şu an doğuma 3 haftam kaldı ve acayip korkuyorum.Her gece uyanıp ağlıyorum o derece.

Daha önce büyük bi ameliyat geçirdim ilk gece çok ağrım olmuştu sadece. Bunda da öyle olur diye düşünüyodum kaç oldu ağrıyor diye okuyunca tedirgin oldum valla çok sağolasın
Sezeryan kişiden kişiye değişir kimisi hemen ayaklanır kimininki biraz daha ağır olur. Ama sana tavsiyem ameliyat sonrası bol bol yürümen. Sancin olsa da sakın tembellik etme hastanede yürüyüş yap çünkü en çok sanci gazdan oluyo , ameliyat sırasında organa gaz dolduğu için gaz sancısı yapıyor ama onun gaz oldunu anlamiyosn sanki ameliyat yeri ağrısı gibi. Ne kadar çok yürüyüp bağırsaklarını bir an önce çalıştirirsan o kadar çabuk iyilesirsn. Ay ağrım var yatayim dersen gaz çıkmadıkça daha çok ağrı oluyor kısır döngü gibi

Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum
Anne değilim.
Derhal cocugunuza siz alın bakın. O sizin çocugunuz. Aglar aglar alışır. Nasıl müsade ettiniz kv ye bu kadar alışmasına??

Torun başka oluyor eminim sana inat falan birsey yaptığı yoktur. Şimdi o bebekle göz göze gelince bile içi titriyordur. Ee bakımını da üstlenmiş. Çok normal. Sizin kokunuzu asla unutmaz merak etmeyin. Kayinvalide ayaktayken kucağına alıyordur rahat ediyordur o pozisyonda. İletişim kurarak sevmesi çok güzel çocuğun algısı açılır. Yani herşey çok güzel aslında tadını çıkarın🥰

Hangi hastane acaba?doktorunuz doçent ya da Prof muydu?Şu an doğuma 3 haftam kaldı ve acayip korkuyorum.Her gece uyanıp ağlıyorum o derece.
İzmir Cinarli Dogum Hastanesin de bir docentti.Anestezi uzmaninin cok cok iyi oldugu soylenmisti.Sanirim o yüzden hic dikiş acısı cekmedim.Düzenli agri kesiciler veriliyor ayrica Guveneceginiz ve gercekten iyi bir yere gidin ve korkmayin

İzmir Cinarli Dogum Hastanesin de bir docentti.Anestezi uzmaninin cok cok iyi oldugu soylenmisti.Sanirim o yüzden hic dikiş acısı cekmedim.Düzenli agri kesiciler veriliyor ayrica Guveneceginiz ve gercekten iyi bir yere gidin ve korkmayin
Özelle tıp fak.arasında kaldım da tıptaki doçent diye vazgeçemiyorum,özelinde konforu ayrı.

Özelle tıp fak.arasında kaldım da tıptaki doçent diye vazgeçemiyorum,özelinde konforu ayrı.
Hakkinizda hayirlisi olsun hangi doktora yakinnhissedip ,guven duyduysaniz.Üniversite hastanelerinde de iyice işini bilen tecrubeli uzmanlar oluyor.

Siz evinize gidince bebeginiz size alisir ama abla tavsiyesi misafirligi uzatmayin ve dönün bir an once evinize , bebeginizle bir an önce kurun baginizi

Lohusa psikolojisi diye birşey yok bunları nereden çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Bunlari bir bu sitede gördüm. Hamile psikolojisi lohusa psikolojisi.. Hic bitmiyor ne hikmetse. Bu bir tek bizim ülkede var herhalde. Ingiliz bir kadın bana lohusa ne dedi. Ve afedersiniz de kahkahayla güldü. Evet sezeryan zor bir doğum benimde dikiş yerlerim acıdı benimde kayinvalidem geldi bebegin de gazini çıkardı kucağına aldı . Hic ay ona alıştı diye birşey düşünmedim. Alışamaz çünkü annesi benim. Yani merak etmeyin alışmaz. Evinize gitmenize 5 gun kalmış gidin erkenden boylece stres olmazsınız.
Benim.oglumda benim kucağımda ağlıyor ara sıra her türlü mizmizligi yapiyor belki de midesine baskı yaparak tutuyorsundur? Hayır ayıp bise degil bende ogun oyle tuttum yanlışlıkla huzursuzlandı.
Ayrıca 2.bir husus çocuklar zaten konuşarak sakinleşir. Ya da ninni gibi mirildandigimizda sakinleşir.
Bunu da öğrenmiş oldunuz. Artık sizde oyle yaparsınız boylece gerilmezsiniz

Merhaba.dogum yapalı 15 gün oldu.sezaryendi ve sonrası çok kötü geçti kendime gelmem uzun zaman aldı ve bu yüzden kv. Kalmak zorunda kaldım ve hala burdayım,yarı kırka kadar bırakmam diye illa inat etti benimde işime geldi ama çok sıkıldım. Bunalıma girmek üzereydim cunku dikiş yeri acısından dolayı bebeğimde ilgilenenmedim,kv.bakti ve bu süreçte ona alıştı. Şuan ben omzuma koydugumda ağlıyo,inatla kalkmak istiyo ama ona gelince duruyo.ve geveze kv.cok konuşur çocuğa da konuşarak sakinleştirir . Nasıl kendime alıştırabilirim napsam olmuyo çok ağlıyorum üzülüyorum.kv.uyarsam omzuna koyma desem, ayipmi etmiş olurum sizce.gorumcede bile duruyo bana sadce süt icn geliyo.bide bebeği öyle bi seviyoki deli oluyorum,onun sevmesi bana batiyo sanki çok abartiyo sacmaliyo severken.kibarca nasıl uyarırım kırmadan.yoksa ben mi abartıyorum

Size baksınlar bebeğe değil. Benim bebeğim 15 günlükken memede yaşardı zaten nasıl başkasına alışıyor ki? Emzirmiyor musunuz?

Hangimiz lohusada normal piskolojideydik ki? Biraz sabredin kadının kalbi kırılmasın. Sizinle gayet güzel ilgilenmiş. Burada neler okuyoruz görüyorsunuz.

Merak etmeyin bebek başkasına alışmaz. anne kokusunu hisseder.

Siz gergin olduğunu için bebeğe yansıyordur. O da huzursuz oluyordur.

Sakinleşmeye başladığınızda bebeğiniz de sakinleşecektir
Kız millette ne kaynanalar var. Benimki anca bizi soymaya çalışsın. 😑

Çok normal. Ve geçecek.
Ben ilk eve geldik bir şey hissedemiyorum diye kurar dururdum. Sürekli sevemeyecek miyim derdim. Evin karşısındaki cafeye giden gençlere bakar ağlardım, asla hayat normale dönmeyecek diye. Ama annem veya kayınvalidem alsın bebeği bu sefer de kıskanırdım. Kimse almasın bana alışsın isterdim. Bir gece susturamayınca kayınvalidem kucağında uyuttu, rahat bir uyku çekeceğime kıskançlıktan uyuyamamıştım. Çok tuhaf hislerdi. Çok karamsar mutsuz ama bir yandan da bu hislerden korkan üzülen pişmanlık çeken bir ruh hali.
Bana o dönem kimse geçecek demedi. Kimse anlayış göstermedi. Herkes bebeği kucağında tutup bana iş yaptırmak istedi. Şimdi düşününce adapte olmama engel olmuşlar. Beni korkutmuşlar. Başbaşa bir yere gidemezdim ilk aylarda ya hasta edersem, ya düşürürsem, ya ağlar da susmazsa diye. Özgüvenim dahi zedelenmiş.
Ama geçiyormuş. Bu hislerim çok normalmiş. Evet her şey değişti. Ama iki yaşından sonrasında özellikle her şey daha güzel, daha renkli, daha eğlenceli, daha kolay. Her şey geçiyor, unutuluyor. Evlat çok seviliyor. Çok seviyormuş.
Geçecek bugünler. Eninde sonunda eve döneceksin. Ne olursa olsun aranızda özel bir bağ ve sevgi olacak kimseyi senden çok sevmeyecek, kimse senin kadar tanımayacak.
Rahatla sadece. Geçecek. Sakinleşmeye çalış ve zor olsa da tadını çıkar. Doyasıya kokla sev. Geçeceğini bilerek sev.
Şimdi doğursam çevremdeki kimseyi düşünmezdim sadece tadını çıkara çıkara severdim, geçeceğini bilerek severdim

Gerçekten çok ağrı yapıyor mu sezaryen yeri? Bence tadını çıkar bu arada az kalmış o senin kokunu unutmaz
[/QUOTE iki sezeryan dogum yaptim sanirim bünyeden bünyeye değişiyor ben 4.gün ev süpürüyordum ama benim dikişsiz oldu yapıştırma yaptilar

--- ilk olarak sezeryan agrisi biraz kafada bitiyor, insanin nazlanacak kimsesi olmayinca bi bakmissin ilk gün ayaktasin, ücüncü gün yeni tuvalet aliskanligi kazandirdigin diger cocugunu tuvalete kaldiriyorsun, bakacak kimsen olmayinca iki büklüm aglayan bebegi besiginden alip bez degistiriyorsun.
--- Konu sahibi hisleriniz normal, ancak bes gün daha sabredin, unutmayin o sizin bebeginiz, yakinda evinize gideceksiniz, ilk size gülümseyecek, ilk sizin sesinize tepki verecek, hep sizi arayacak, sizden baskasinda durmayacak, uyumayacak, ne ev isi ne yemek, lavaboya bile gidemeyeceksiniz ; iste o günler geldiginde 5 dakikaligina postacinin bakmasina bile razi olacaksiniz.
Bu arada jet hiziyla büyüyorlar bu günlerin kiymetini bilin, offfff ne güzel kokuyordur simdi o.....

Kadının torunu doğmuş, size de iyi bakmış. Yani sevinmesin mi??? Benim de torunum olsa içime sokasım gelir sevgiden. Aman gelinim sevgimden rahatsız olur diye onu mu düşünücem bir de.

Benim kv ve kp de çok sever torunlarını, sahiplenirler de. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Bu zamana kadar da rahatsız olmadım. Ki bir zamanlar burnumdan fitil fitil getiren insanlar bunlar. O dönem bile ben gitmezdim oğlumu gönderirdim. Onun o sevgiye ihtiyacı, büyüklerin de torunlarını görmeye hakkı var.

Evinize geçiceksiniz 5 gün sonra konuşup kırmayın kimseyi. Nankörlük etmiş olursunuz. Sadece " anne 5 gün sonra evimde olucam, birbirimize alışmamız için x bende dursun, bakımını her şeyini ben yapayım " deyin. Ağlasa da siz sakinleştirmeye çalışın.

Bende sezeryan olmustum annem 1 gun kaldi sadece sonra yalniz bakmak istedim annemide gonderdim.Arkadasim bosuna kalmissiniz 2.gunden itibaren bakabilirdiniz kendiniz.

Ne alaka alışmakla benim de sezeryan annemde 1 ay kaldım nerdeyse 1 ay annem baktı yani bi emzirmedi sadece siz bunalmışsınız kendinizi veremiyorsunuz biraz da kendini evinize geçin kvdenizle daha rahat edersiniz

Bende sezeryan olmustum annem 1 gun kaldi sadece sonra yalniz bakmak istedim annemide gonderdim.Arkadasim bosuna kalmissiniz 2.gunden itibaren bakabilirdiniz kendiniz.
Maşallah sizin hiç sanciniz olmadı mi 5 gün göğsümde annem tuttu bebeğimi o kadar kollarım da derman yoktu yani

Back
X