Lohusalar kulübü

slm kızlar nerelerdesiniz nasılsınız :54:
ben hala bildiğiniz gibiyim, irem sultanla uğraşıyorum. bir hafta iyiysek bir hafta hastayız maalesef. 3 gündür ateşi vardı biraz en son bu sabah 39 dereceyi gördük ama evde düşürmeyi başardık çok şükür.
kızımın nefes rahatsızlığını hatırlarsınız, nedeni belli oldu gibi. son yaptırdığımız test sonuçlarımız çıktı, yumurta süt ve süt ürünlerine alerjimiz varmış. deride döküntü kızarma kakada mukuslu yapı ya da hırıltılı nefesle belli edermiş kendini. bizimki de hırıltılı nefes alıyordu zaten, her seferinde bronşiyolit dendi, hatta astım bile dendi ama sebebimiz belli oldu çok şükür. şimdi dr. kontrolünü bekliyorum, bir rejim listesi verecek sanırım neye ne derece alerjisi varsa artık :31: iyi olduğumuz zaman keyfi gayet yerinde maaşallah, gülüyor oynuyor, koşuyor pire gibi birden yok oluyor ortalıktan :9: babasına pepe nin baba şarkısını söylemeye başladı kuzum, sürekli bir şeyler anlatıyor, derdini anlatabiliyor artık. neresi ağrıyorsa elini oraya götürüp acıyo diyor. kapı çaldığı zaman geeel diye içerden komut veriyor hanımefendi :9: uykumuzda yeniden düzene girdi çok şükür. hiç yükü kalmadı yavrumun, kendi kendine oynuyor vakit geçirmeyi biliyor, sözde bana kitap okuyor eline alıp :9: sık rahatsızlanan bir bebek olmasa 2. çocuğu düşünürdüm bu aralar ama işte olmuyor :9: sanırım bu rahatsızlıklar yüzünden kilo alamıyor bir türlü, anca boya veriyor maaşallah :nazar: genel olarak biz böyleyiz, sizde geldiğinizde kuzularımdan haber verin, merak ediyorum hepinizi :54:

ben hala bildiğiniz gibiyim, irem sultanla uğraşıyorum. bir hafta iyiysek bir hafta hastayız maalesef. 3 gündür ateşi vardı biraz en son bu sabah 39 dereceyi gördük ama evde düşürmeyi başardık çok şükür.
kızımın nefes rahatsızlığını hatırlarsınız, nedeni belli oldu gibi. son yaptırdığımız test sonuçlarımız çıktı, yumurta süt ve süt ürünlerine alerjimiz varmış. deride döküntü kızarma kakada mukuslu yapı ya da hırıltılı nefesle belli edermiş kendini. bizimki de hırıltılı nefes alıyordu zaten, her seferinde bronşiyolit dendi, hatta astım bile dendi ama sebebimiz belli oldu çok şükür. şimdi dr. kontrolünü bekliyorum, bir rejim listesi verecek sanırım neye ne derece alerjisi varsa artık :31: iyi olduğumuz zaman keyfi gayet yerinde maaşallah, gülüyor oynuyor, koşuyor pire gibi birden yok oluyor ortalıktan :9: babasına pepe nin baba şarkısını söylemeye başladı kuzum, sürekli bir şeyler anlatıyor, derdini anlatabiliyor artık. neresi ağrıyorsa elini oraya götürüp acıyo diyor. kapı çaldığı zaman geeel diye içerden komut veriyor hanımefendi :9: uykumuzda yeniden düzene girdi çok şükür. hiç yükü kalmadı yavrumun, kendi kendine oynuyor vakit geçirmeyi biliyor, sözde bana kitap okuyor eline alıp :9: sık rahatsızlanan bir bebek olmasa 2. çocuğu düşünürdüm bu aralar ama işte olmuyor :9: sanırım bu rahatsızlıklar yüzünden kilo alamıyor bir türlü, anca boya veriyor maaşallah :nazar: genel olarak biz böyleyiz, sizde geldiğinizde kuzularımdan haber verin, merak ediyorum hepinizi :54:

Vuslatcım cok gecmiş olsun. Allah hastalık vermesin kuzularımıza.
Onlarla birlikte oynayacağımız oyun ve oyuncakları duşundüm ve biraz da internetten araştırma yaptım. Benim kızım küpleri üstüste koymaktan ve sekilleri içine attığı küpten cok hoşlanıyo eger almamışsanız tavsiye ederim. Yanıms getirip beraber yapmak istiyor. Bir de teyzesinin ona aldığı bebeği cok seviyor. Araştırmama göre de boya kalrmleriyle bişeyler çizmesine izin verme ve legolarla oyun oynama zamanları da gelmiş. Bazı yerlerde oyun hamuruyşa da oynayabilirler diyo ama agızlarına koyup yiyebilecekleri için erken olduğunu duşünüyorum. Sizin de tavsiye edeceğiniz oyun ve oyuncaklar varsa burda paylasalım:34:

Vuslatcım cok gecmiş olsun. Allah hastalık vermesin kuzularımıza.
Onlarla birlikte oynayacağımız oyun ve oyuncakları duşundüm ve biraz da internetten araştırma yaptım. Benim kızım küpleri üstüste koymaktan ve sekilleri içine attığı küpten cok hoşlanıyo eger almamışsanız tavsiye ederim. Yanıms getirip beraber yapmak istiyor. Bir de teyzesinin ona aldığı bebeği cok seviyor. Araştırmama göre de boya kalrmleriyle bişeyler çizmesine izin verme ve legolarla oyun oynama zamanları da gelmiş. Bazı yerlerde oyun hamuruyşa da oynayabilirler diyo ama agızlarına koyup yiyebilecekleri için erken olduğunu duşünüyorum. Sizin de tavsiye edeceğiniz oyun ve oyuncaklar varsa burda paylasalım:34:

bebişlerimiz artık büyüyor desenize kız cocukları pek bi dilli olur zaten masallah kuzuma bizimkide yemek yiyimce doydunmu diyoruz dom diyor kelimelerimiz var cok komik :1:geceleri emiyor bizde durum 2 yasına kadar böyle olacak inşallah küp oyunlarından bende düsünüyorum

Mrb kızlar. 2 gün önce 18 aylık asılarımızı yaptırdık. Bir de özel aşı varmış. Menactra aşısı. Siz de yaptırdınız mı bu asıyı

Mrb kızlar. 2 gün önce 18 aylık asılarımızı yaptırdık. Bir de özel aşı varmış. Menactra aşısı. Siz de yaptırdınız mı bu asıyı

Valla canımcım ben rutin aşı takviminde olan aşılara bile şüpheyle bakıyorum, yaptırıp yaptırmamakta gel-gitler yaşıyorum. (Bu benim kendi fikrim)
Bu aşı, minik bir yavrunun menenjit mikrobundan melek olması sebebiyle gündeme geldi. Bağışıklığı zayıf ve uluslarası seyhatler yapacak olanlar dışında çokta tavsiye edilmeyen/gereksiz görülen bir aşı diye biliyorum.

Valla canımcım ben rutin aşı takviminde olan aşılara bile şüpheyle bakıyorum, yaptırıp yaptırmamakta gel-gitler yaşıyorum. (Bu benim kendi fikrim)
Bu aşı, minik bir yavrunun menenjit mikrobundan melek olması sebebiyle gündeme geldi. Bağışıklığı zayıf ve uluslarası seyhatler yapacak olanlar dışında çokta tavsiye edilmeyen/gereksiz görülen bir aşı diye biliyorum.

Evet canım ben de senin gibiyim. Oyüzden yaptırmadım ama sonra da vicdan azabı cektim. Küçük bi ihtimal de olsa yaptırsamıydım diye. Cünkü hacca gidenlere de bulaşabilen bi hastalık bu e etrafımızda da hac ve umreye giden birileri olur muhakkak. Ama işte aşı olayına ben de sıcak bakmadığımdan yaptırmadım bu sefer de ikilemde kaldım :(

Selam kızlar bebekler buyudukce daha az yaziyoruz kucukken isler daha kolaydi sanirim hergun daha iyi anliyorum bunu. Benim sorunum var o da bizim sipa oyun oynamiyor kizlar naparsam yapayim yok yani en fazla 5 dk oyalayabiliyorum anca gezelim odalari banyoyu vs. Bilmem napicam.sizde durumlar nasıl. ?

slm kızlar nasılsınız bakalım :34: özledim hepinizi, muhabbetinizi :54:
bizim hastane durumlarımız vardı biliyorsunuz. en son şubat ayında yine hastanede yattık 19 gün. 4 günü yoğun bakımdı, hatırlamak dahi istemiyorum. hastaneden çıktık, 10 gün boyunca gayet iyiyken birden tekrar hastalandık. tak dedi canıma, eşime hemen ilk uçağa Ankara bileti aldırttım ve soluğu Ankara'da aldık. Ankara'da epeydir prof. araştırıyordum. Bülent Enis Şekerel diye bir prof buldum. tavsiye eden de olmuştu. adam müthiş yoğun, zor oldu ama muayenesine erken vakitte randevuyu aldım. İrem'e şimdiye kadar astım dediler, alerjik astım dediler, reflüsü var dediler, ciğerlerinde su toplanıyor dediler, süt ve yumurtaya alerjisi var dediler. dediler Allah dediler. bu teşhisleri koyanda çocuk araştırma hastanesi basit bir yer değil. Bülent bey muayene etti baktı inceledi. sonuç ne biliyor musunuz? hiç bir şey!!! koskoca bir hiç! senin kızının hiç bir şeyi yok dedi adam. bronş kanalları olması gerektiğinden biraz darmış. 'senin kızın çok sosyal bir çocuk, yaşıtına göre fazla sosyal. herkesle dokunarak öperek cilveleşerek iletişim kuruyor, fazla cana yakın. bu yüzden çok çabuk mikrop kapıyor.onun hasta olması için, yanında hasta birinin olmasına gerek yok. babası iş yerinde hasta biriyle tokalaşsa dahi senin kızın bunu kapıyor hemen. bronş kanallarıda dar olduğundan, normal çocuklar öksürüp hapşurarak atlatırken senin ki hastanelik oluyor o kadar.' dedi. koruyucu bir ilaç verdi. Allah razı olsun kızım en rahat dönemlerini geçiriyor. 10 dk. oynasa nefesi tıkanırdı eskiden. şimdi çok şükür dilediği gibi doya doya koşup oynuyor. bunca zaman koşturmadan yormadan nasıl zapt etmişim bu çocuğu kendime hayret ediyorum. 1 senedir yavrum boşuna hava ilaçlarına astım ilaçlarına reflü ilaçlarına maruz kalmış. kaç aydır hiç bir şey yediremiyordum süte yumurtaya alerjisi var diye. oda yokmuş meğer. valla düşündükçe çatlıyorum sinirden. Şimdi çok iyiyiz, Rabb'im bir daha göstermesin o günleri inşallah. ne bana ne başkasına. Şimdi Adana'dayım. cumartesi İzmir'e evimize dönücez. Kızlar bize dua edin nolur, eşimin tayini çıkacak, önümüzdeki 3-4 gün içinde belli olacak. hakkımızda hayırlı bir yer olsun, merkezi bir yer olsun başka bir şey istemiyorum. sağlık durumumuz dışında İrem hanımı idare etmek zorlaşıyor :) sürekli soru sormaya başladı. her şeyi soruyor sıpa. misal -anne bu ni. - tabak kızım - nie -mama yiyebilmek için kullanıyoruz annecim -nie -o olmasa mamamızı nereye koyucaz yiyemeyiz ki -nie -dökülür hep aç kalırız -nie....... diye uzayıp gidiyor. sonu bucağı yok :52: suratım asık oldu zaman üjüllmii diyor üzülme oluyor o :) akşam bana yıldızları gösteriyor anneee dıldıj diye :) yağmur yağdığı zaman yayooo diye bağırıyor :) biiy didiii üüjj dölt beç diye sayı sayıyoruz :) bir çok kelime söylemeye başladı maaşallah :nazar: geçen gün annemin adım sayarını taktım pantolununa. sabah 9 dan akşam 7 ye kadar 13000 adım atmış sıpa. hiç oturmuyor yerinde sizinkilerde öyle mi? oturtabilen, oturarak oyun oynatabilen biri varsa nolur söylesin :) şimdilik bu kadar. sağlık sorunumuz yeniden başlamazsa bundan sonra daha sık gelirim inşallah. iyi geceler hepinize liliiiii (güle güle iremce:) )

kimsecikler gelmemiş buraya :31: biz evimize geldik nihayet, foçadayız. kuzum da iyi çok şükür.
tayinimizde çıktı kızlar ve hiç aklımda olmayan bir yere. 2 aya kadar Samsun yolcusuyuz, hakkımızda hayırlı olur inşallah:31:

Minnakım 19.gununde:)ve bense yorgun uykusuz bıtmeyen gaz sancısı:( ama geccek bılıyorummm:)

Maşallah bebişinize. Kucağınıza almışsınız ne güzel, Allah bana da nasip etsin inşallah. Siz 19. günümüzdeyiz deyince sormak istedim, benim kaynımın düğünü var doğumumun 20. gününe falan geliyor Rabbim tam zamanında nasip ederse inşallah. 20 günlük bebekle 3 saatlik yola, düğün evine gidilip iki gün kalınabilir mi ? İlk bebeğim tecrübesizim, kayınvalidem sen de gelirsin diyor ama ben nasıl olur bilemiyorum :/ Genel bi fikir verebilir misiniz bana?

Mrb cnm rshatca yolculuk yapabilirsin fakat orada ne kadar rahat edersin bilemiyorim zaten bebekler arabada yolculufu cok seviyolar eminim uyur gidene kadar boras da sakin bi bebek olu e sa dwgme keyfine :)

Canlarim merhaba,
Uzun zaman ara verdim çünkü düğün dernek durumlari vardi. Dönüşte kizim da rahatsizlandi biraz, el ayak ağız hastalığı diye birşey geçirdi. Yüksek ateş ve agizda yara şeklinde. Dogdugundan beri hic böyle hastalanmamisti. Gecti cok şükür ama bütün apartmandaki bebeklere gecirdik malesef. Bir de alerjik egzama dediği doktorun, kolundan birsey çıktı hala da az biraz var. Ins o da yakinda geçecek, deterjan olayini abartmamak lazımmış.
Ve önemli haber; hamileyim :)
Sevgiler..

Canlarim merhaba,
Uzun zaman ara verdim çünkü düğün dernek durumlari vardi. Dönüşte kizim da rahatsizlandi biraz, el ayak ağız hastalığı diye birşey geçirdi. Yüksek ateş ve agizda yara şeklinde. Dogdugundan beri hic böyle hastalanmamisti. Gecti cok şükür ama bütün apartmandaki bebeklere gecirdik malesef. Bir de alerjik egzama dediği doktorun, kolundan birsey çıktı hala da az biraz var. Ins o da yakinda geçecek, deterjan olayini abartmamak lazımmış.
Ve önemli haber; hamileyim :)
Sevgiler..

ayyyyyyyyyyy ne yazacağımı bilemedim bir anda :52: tebrik ederim canım benim, ve özellikle de takdir ederim yani, ben cesaret edemiyorum henüz :53: Rabb'im gönlüne göre versin inşallah :54:
kuzucuğu da geçmiş olsun, artık iki kat daha dikkat etmelisin şekerim Allah kolaylık versin:34:

ayyyyyyyyyyy ne yazacağımı bilemedim bir anda :52: tebrik ederim canım benim, ve özellikle de takdir ederim yani, ben cesaret edemiyorum henüz :53: Rabb'im gönlüne göre versin inşallah :54:
kuzucuğu da geçmiş olsun, artık iki kat daha dikkat etmelisin şekerim Allah kolaylık versin:34:

Teşekkürler canım benim, Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin. Bizim de yardimcimiz olsun inş.

Bana da yardım edin kızlar bugün doğum yapalı 6 gün oldu taburcu olduğum gün kv çok şiddetli tartışma yaşadık ona rağmen her gün geliyo her gün bizde annemde gece kalıyor kadına surat yapma kızım ben de üzülüyorum diyo ama söylediği şeyleri imkan yok unutamam eşim deseniz ne yardan ne serden annesine laf söyletmiyo intihar etmeyi çok düşündüm kızıma çok acıdım bensiz napar diye dayanacak halim kalmadı ne yapsam nasıl atlatsam bilmiyorum

Merhaba, lohusalıkla ilgili birkaç yazı yazmıştım, birini burada paylaşmak istiyorum;

Merhaba lohusa arkadaşım, ben son 3 yılda iki lohusalık dönemi geçirmiş bir anneyim. Bu 3 yılın sonunda şunu anladım ki lohusalığın tecrübesi olmuyormuş.. Doğum gibi çok önemli bedensel ve ruhsal değişimin yaşandığı, minik gözlerin sürekli beslenme ve sevgi ihtiyacı ile annenin hayatına girdiği oldukça zorlu bir dönemmiş lohusalık.

Erken doğum ve küçük bebek olması nedeniyle benim ilk lohusalık tecrübem oldukça zorlu geçmişti. Bebeğimi gördüğüm an büyülenmiştim, aşık oldum ona, tam 2 gün geceli gündüzlü hiç uyumadım, hep onu izledim. Tabi o iki günün sonunda hormonlarla uykusuzluk birleşince bir delilik hali baş gösterdi bende:)

Gece doğumu olduğu için hastanede zaten 3 gece kalmıştım, ‘benim sütüm gelmiyor, bir gecede daha kalayım’ diye doktoruma ağladığımı hatırlıyorum… O da ‘tamam ne kadar istiyorsan o kadar kal’ demişti. Sonra da bana ziyaretçi yasağı koydu, ‘bugün bu kızcağız uyuyacak, kimse girmeyecek odasına’ dedi. O gün uyudum, sahiden de uyumak bana çok iyi gelmişti. Bebeğimde hafif sarılık vardı ve iyi emmiyordu. Aslında her şey olağandı, diğer birçok doğumda da benzer durumlar vardı, ama benim için tüm bunlar anormaldi. Hormonlar kendilerini şarşırmışlar beni de şaşırtıyorlardı işte..

Doğumdan önce doğuma hazırlık kurslarına gitmiştim. Herşeyin abc’sini öğreneceğim ya, bunu da öğrenmek istemiştim. Ama pratik ile gerçek hayat birbirine uyuşmuyordu işte. Emzirmek en çok istediğim şey, o sıra en acı veren durumdu, tabi alışıncaya kadar. Öte yandan zaten acıya dayanıksız olan bedenim, ameliyat ile çok sarsılmış dikiş yerlerim acıyordu.

4. gün hastaneden artık çıkalım demiştik. Eve geldik, evdeki yatak zen yatağı, tabi alırken doğumu düşünmemiştim, yere o kadar yakın ki yattığım zaman acıdan kalkamıyorum. Herşeyi planlayıp öngörüp hazırlanan ben bunu düşünememiştim işte. Sonuç olarak ben bebekle birlikte misafir odasına yerleştim ve bir süre orada ikamet ettim.

Kilomuz az olduğu için her 2-3 günde bir tartıya gidiyorduk, kilo alınca da bravo alıyorduk. Evet anne olmak bana iyi gelmişti ama bebeğin herşeyini ben yapmak istiyordum, banyosunu, bezini, gazını vs vs. tabi bu durum da beni epeyce zorluyordu. Mesela bebeği biri kucağına alınca rahatsız oluyordum, mikrop kapmasından endişe ediyordum, hele öpülmesine hiç dayanamıyordum..

Peki sevgili lohusa arkaşım şimdiki aklım olsaydı ben ne yapardım?

Öncelikle daha rahat olurdum.. Daha çok yardım alırdım, çevremde beni desteklemek için bekleyen bir ordu aile üyesi vardı. Bebeği arada onlara bırakıp daha çok uyurdum. Onlara görev ve sorumluluk verip daha keyifli vakitleri bebeğimle geçirmeye çalışırdım.

Uyumak için daha çok fırsat yaratırdım, uyursanız daha sakin olursunuz ve sütünüz de dinlenince daha çok olur, bol bol uyumak için fırsat yaratın. Bunun için yakınlarınızdan yardım isteyin. Unutmayın siz 1 saat uyursanız bebeğinize hiç birşey olmayacak. Eğer bebeğinizin size ihtiyacı olursa ağlar ve yanınıza gelir merak etmeyin.

Emzirdikten sonra yine aile üyelerinden destek alırdım, onlar gezdirsin, sakinleştirsin, gazını çıkarsın, sizi özleyince bebeğiniz bunu belli eder siz de kucağınıza alırsınız onu.

Dışarı çıkmak için bol bol fırsatlar yaratırdım, emziriyorsunuz diye kendinizi eve hapsetmeyin, artık emzirme önlükleri de var emzirme odaları da. Dışarıya bebeğinizle çıkın, unutmayın temiz hava ona çok iyi gelir ve daha güzel uyumasını sağlar.

Her şey umduğunuz ve planladığınız gibi gitmeyebilir, sakin kalmaya çalışın. Normal doğum istersiniz sezeryana dönmek durumunda kalabilirsiniz veya örneğin bebeğinizi 3 kg bekliyor olabilirsiniz ama o 2,5 kilo doğabilir, hastaneden çıkarken biraz daha kilo verebilir. Bunlar sizi üzmesin tam tersi güç ve cesaret versin.

Çünkü hem siz hem de o artık beraber büyüyeceksiniz ve inanın bana beraber büyümek bebekli yaşamın en güzel hikayesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen hemen her yeni annenin kabusudur göğüs yaraları. Neler denedim çaresyi nasıl buldum hepsi linkte.

Sağ salim doğumumuz gerçekleşmiş, sütüm gelmiş, bebeğim memeyi tutmuş, kendimi baya toparlamışım derken birde göğüslerimdeki çatlaklarlar ve yaralar belirmişti o dönem. Annelik acayip bir serüven hep biri biter biri başlar derlerdide inanmazdım.

Göğüslerdeki o tiz acının tarifi yok, çok rahatsızlık verimişti bana, emzirmek bir kabus haline gelmişti. Tam bebiş emmeye başlıyor süt bollaşıyor,acıdan ki ben çok az yaşadım memeyi oğlumun ağzına vermekten acayip korkar olmuştum, bebeğim emerken ağladığımı bile biliyorum. Neyseki bu durum bende çok az sürdü ama çevremde neler gördüm göğüs ucu kopma aşamasına gelenler bile vardı. Hamileyken 8. aydan itibaren sorun yaşamamak için göğüslerime her gün zeytinyağı ve lansinoh sürmüştüm. Hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiydi. (Ayrıca susam yağına E vitamini ampülü kırıp göğüslere dairesel masaj yapmakta süt kanallarının açılmasını süt bezlerinin gelişmesini ve süt üretiminin artmasını sağlıyormuş. Satır arası bir bilgi ben bunu çok yapmadım annemin ve ablamın sütü boldu benimde öyle olacağanı düşündüm ama şimdi keşke yapsaydım diyorum.)

Emzirme harika bir süreç bebeğinizin gözünün içine bakarak aranızdaki bağı kuvvetlendirmenin harika bir yolu. Benim çatlaklarım bebeğimi doğru emzirememekten olmuştu. Göğsümün kahverengi kısmı ile değilde ucunu alıyordu kuzucum. Giderek artan acı ile başedemedim bir sürü tavsiye oldu ama tek fayda gördüğüm madecassol, bepanten krem, bepanten merhem ve çinko oksit kremi karışımı oldu. Karışımı sürdükten sonra göğüs pedi kapattım rahat bir emzirme sütyeni giydim 3 saat kadar emzirmedim. İyice yıkayıp temizlemek gerekiyor ılık suyla temiz bir tülbentle güzelce sildim. Oğlum emmeye başladığında inanamadım mucize gibiydi. Acı yok gibiydi. Bir kez daha kullandım karışımı bana yetti.
Mutlu emzirme için tavsiyelerim;
Emzirme pozizyonuna çok dikkat ettim göğsümü kahverengi bölümü ile bebeğime vermeye başladım. Emzirme sonrası ılık su ile silip kuruladım. Göğsümü sıkarak birkaç damla sütü meme başına sürdüm kurumusanı bekledim böylece havada almış oldu. Memelerin ilacı yine kendisinde aslında :) Zeytinyağı ile lansinohu her emzirme sonrası sürdüm ve göğüs pedi kullandım. Göğüsler emmeye alıştıkça, temizliğine kuru kalmasına ve bakımına dikkat ederek çatlak ve yara sorununu bir daha hiç yaşamadım. Hamilelik sürecinde emzirmeye hazırlanmanında önemini belirtmek isterim. Bol sütlü, acısız harika emzirmeler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yine yeniden lohusayim :)
Yarın 1 ayimiz bitiyor paşamla. Burdan ne cok şey öğrendim, ne çok şey paylaştım. Eski arkadaşlardan uğrayan olursa bir selam etmek ve belki bir selam almak istedim.
sevgiler..

Back
X