Lohusalar kulübü

Canım değerinizi söyledilermi, benim oğlumunda yüksek çıktı şuan ilaç kullanıyoruz, 2 yıl civarı kullanacakmışız.
Erken teşhis olmazsa zeka geriliğine sebep olabiliyormuş.

Canım değerinizi söyledilermi, benim oğlumunda yüksek çıktı şuan ilaç kullanıyoruz, 2 yıl civarı kullanacakmışız.
Erken teşhis olmazsa zeka geriliğine sebep olabiliyormuş.

yok cnm degeri solemediler nasi bi ilac kullaniosunuz ?

Slm kızlar bugün iyice kafayı yedim artık, 2 gündür doğru dürüst uyumuyor bu çocuk, 5dk'da bir uyanıyor.
Bugün dayanamayıp eşimi işten çağırdım ve 4 saat uyudum çok şükür, şimdide nasıl olduysa uyuyor, sanırım oda yoruldu.
Tek umudum pazartesi anneme gitmek, gitmezsem kafayı yerim düzene girene kadar.
Herkes uzakta bakacak kimsem yok, lavaboya bile zor gidiyorum, dün gece almayalım beşiğinden dedik, o kadar kötü ağladıki, katıla katıla, en sonunda alıp emzirdim, gözleri yaşarmış içini çeke çeke meme emdi, o zamanda kıyamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım :(

Slm kızlar bugün iyice kafayı yedim artık, 2 gündür doğru dürüst uyumuyor bu çocuk, 5dk'da bir uyanıyor.
Bugün dayanamayıp eşimi işten çağırdım ve 4 saat uyudum çok şükür, şimdide nasıl olduysa uyuyor, sanırım oda yoruldu.
Herkes uzakta bakacak kimsem yok, lavaboya bile zor gidiyorum, dün gece almayalım beşiğinden dedik, o kadar kötü ağladıki, katıla katıla, en sonunda alıp emzirdim, gözleri yaşarmış içini çeke çeke meme emdi, o zamanda kıyamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım :(

geçmiş olsun cnm acaba gaz sorunu mu var bebişinin ?? sancı girer gibi mi oluo ağlarken

canım gazı olabilir ya bizimki şükür aman nazar değmesin iyi bu günlerde o şurubun faydasını gördüm gazını rahat çıkarıyo şükür kızım :nazar: karnını ayaklarını sıcak tut canım vala ben kat kat giydiriyorum bebekler bizden daha çok üşüyo hiçte terlemiyo demekki fazla abartmıyorum

günaydın kızlar nasılsınız bakalım?
resmen nazar değdi kızıma. öncce ne güzel gazını çıkarıp rahat rahat kakasını yaparken şimdi yok, yapamıyor. gazını çıkarıyor yinede kaka yaparken müthüş sancı çekiyor. masaj yapıyoruz, anason çayı iyi gelirmiş eczaneden onu aldık verdik, damlası var ama çare bulamadık :(

:12:
günaydın kızlar nasılsınız bakalım?
resmen nazar değdi kızıma. öncce ne güzel gazını çıkarıp rahat rahat kakasını yaparken şimdi yok, yapamıyor. gazını çıkarıyor yinede kaka yaparken müthüş sancı çekiyor. masaj yapıyoruz, anason çayı iyi gelirmiş eczaneden onu aldık verdik, damlası var ama çare bulamadık :(

Canim benimkide 2 gundur kakasini yapamiyordu cok huysuzdu. Dedim eger yapabilirse kesin taslasmis bir sekilde cikicak diskisi. Dun aksam kayinvalidem pamugu zeytinyagina batirdi onu oglumun poposunun deligine basinc yaparak 2-3 kere ittirdi. Sonra bizim bidik bir iki kasilma hareketi yapti sonrasi ise alt acma bezine kadar heryer kaka oldu :) onun arkasina rahatladi uyudu emdi yine yapti emdi yine yapti. 2 gunluk yapamamanin acisini cikardik yani :)

:12:

Canim benimkide 2 gundur kakasini yapamiyordu cok huysuzdu. Dedim eger yapabilirse kesin taslasmis bir sekilde cikicak diskisi. Dun aksam kayinvalidem pamugu zeytinyagina batirdi onu oglumun poposunun deligine basinc yaparak 2-3 kere ittirdi. Sonra bizim bidik bir iki kasilma hareketi yapti sonrasi ise alt acma bezine kadar heryer kaka oldu :) onun arkasina rahatladi uyudu emdi yine yapti emdi yine yapti. 2 gunluk yapamamanin acisini cikardik yani :)

onu bende yapıyorum hayatım, ilk günler işe yarıyordu ama şimdi yapamıyor. kakasıda katılaşmadı zaten, yaptığı zaman hala ishalin biraz daha kıvamlısı ve sarı renkte yapıyor. katı yapmamasına rağmen sancıdan kıvranıyor yavrum yaparken.

Şöyle bir göz attım hep aynı dertler kızlar tek başına olmadıgını bilmek güzel bir duygu :)
bebişim bugün tam 17 günlük oldu,bazen şaşırıyorum ne kdr cabuk gecti zaman diye bazen de daha 17 günlük nasıl büyücek bu
yavrucak diyorum :) lohusa psikolojisi bambaşka bişeymiş cidden Allahtan ne annem ne de kayınvalidem alıngan insanlar ,
bir de ikisi bir arada 2 hafta kaldı sagolsunlar tüm işlerime koşturdular ama birinin ak dedigine digeri kara diyo aralarını dengelemek
baya zordu benim için bgn kayınvalidem gitti neyseki, eşimden benimle ilgilenmesini ben de istiyorum hep sanki hep bebekle ilgileniyomuş gibime geliyo gibi degil hatta öyle :) bir de bizimkiler nazar olur diye bir de 40 cıkmadan dışarı cıkılmaz diye beni dışarı cıkartmıyolar ama gecenlerde öyle bunaldımki eşime yalvardım resmen dışarı cıkalım diye 1-2 saat bile kendime gelmeme yetti ama aklım hep Zeynep İrem'imdeydi başkalarının cocukalrını gördükce bi huzursuz oldum hemen eve dönmek istedim :) insan özlüyor da kısa zamanda cok enterasan bir şey Allah ayırmasın ,Allahın kadına verdigi müthiş bir lütuf bence annelik :)bi de benim kanamam yok denecek kadar azaldı 40 gün sürmicek gibi.. Ama sezeryandan ötürü göbegim kaldı cok cirkin umarım gecer birşey baglamadım korse de takmadım ,bir de catlaklarım baya carpıcı hiçbişe yoktu hamileligimin son 15 günü cıktı ortaya resmen Bella B nin catlak giderici kremine başladım ama gecebilecegini zannetmiyorum baya yarık yarık cünki :(

sanki benim duygularıma tercuman olmussun :9: benim de kayınvalidemle annem birinin ak dediğine öteki kara diyo.sonunda esim annesini göndermeye karar verdi ama alınganlık yaptı vıt vıt tepesinde konustu esim de iki anne de gitsin bitek benimki gidince yanlış anlıyo falan dedi.annemi de göndermek zorunda kaldık güzel bi dille tabi.halbuki annem gercekten işe yarıyodu bisürü işime kosuyodu kayınvalidem ise daha cok bebeği kucaklamak pesinde.görümcem öyle değil mesela kız yardımcı oluyo gercekten.ben de evde oturmaktan bunaldım.gecen gece bebek biturlu susmayınca ben de onunla birlikte oturdum ağladım.esim dısarı cıkardı beni ama aklım hep evde duramaım dışarda.canım sezaryen korsesi kullandım cok iyi geldi hem göbeğin toparlanmasında hemde karnım rahatladı gercekten ağrılarım azaldı.

ya kızlar benim 38. güne kadar kanamam oldu kırkım çıktı 2 gün sonra regl oldum yani bu regldir dimi diğer kanama gibi kahveregi filan değil kırmızı bide yoğun oluyo milletin kaç ay sonra oluyomuş hemen mi olur analmadımki

benimkinin derdi belli oldu bağırsak enfeksiyonu dedi dr. o yüzden kakasını zor yapıyormuş. genelde yeni doğanlarda bağırsaklar düzene girmeye başlayınca olurmuş. fitil, antibiyotik ve ateş düşürücü verdi :31: bide aşımız vardı bu gün çok korktu miniğim, benden başka kimsenin kucağına gitmiyor, sağlık ocağından geldiğimizden beri ağlıyoruz beraber :14:

benimkinin derdi belli oldu bağırsak enfeksiyonu dedi dr. o yüzden kakasını zor yapıyormuş. genelde yeni doğanlarda bağırsaklar düzene girmeye başlayınca olurmuş. fitil, antibiyotik ve ateş düşürücü verdi :31: bide aşımız vardı bu gün çok korktu miniğim, benden başka kimsenin kucağına gitmiyor, sağlık ocağından geldiğimizden beri ağlıyoruz beraber :14:

canım geçmiş olsun 1.ay aşınız sanırım bizimde sırada 2. ay aşımız var o daha acıtıyomuş bende ondan korkuyorum
:53:

kızlar sizin minnoşlar ellerinizi kollarınızı bağladı galiba:52::52:
nerelerdesiniz ayol
benim kızım gülmeye başladı:nazar: uçuyorum sevinçten allahıma şükür ne güzel bi duygu:31::31:

şekercik, ped kullanmıyor musun göğsün için? bir de göğüs kalkanları var ya hani göğüs yara olunca hava alsın diye takılan. ben emzirirken diğer memeye onu takıyorum. böylece sızan süt orada toplanıyor. o sütü de atmıyorum. günlük sağdığım ve sızan sütleri biriktirip derin dondurucuya atıyorum. sızan sütleri de azımsamamak lazım gerçekten, tam doluyken epey çıkıyor.

canım canım canım cok sagol tavsiyen sayesinde cok rahat ettim gögüs kalkanı gercekten cok ise yarıyormus delikler olmasa daha iyi ama su chiconun gögüs kalkanı nı getirttirdim eczaneye diger markaları bilmiyorum ama memnun kaldım ben bunda kabus gibiydi sürekli kıyafet degistirme derdi hergün camasır süper oldu artan sütleride dolapta muhafaza ediyodum ama gecende kontrole gittigimiz doktor kaynanamın yanında verdi veristirdi yok süt bekletilmezmis yok mikrop kaparmıs vıdı vıdı vıdı simdi cokken cocuga fazla geliyoken biriktirmek istiyodum aslında kafam karıstı burdan bi cok arkadas biriktiyo halbuki anlamadım gitti nedir bu isin aslı biriktiriliyomu biriktirilmiyomu:26:

canım canım canım cok sagol tavsiyen sayesinde cok rahat ettim gögüs kalkanı gercekten cok ise yarıyormus delikler olmasa daha iyi ama su chiconun gögüs kalkanı nı getirttirdim eczaneye diger markaları bilmiyorum ama memnun kaldım ben bunda kabus gibiydi sürekli kıyafet degistirme derdi hergün camasır süper oldu artan sütleride dolapta muhafaza ediyodum ama gecende kontrole gittigimiz doktor kaynanamın yanında verdi veristirdi yok süt bekletilmezmis yok mikrop kaparmıs vıdı vıdı vıdı simdi cokken cocuga fazla geliyoken biriktirmek istiyodum aslında kafam karıstı burdan bi cok arkadas biriktiyo halbuki anlamadım gitti nedir bu isin aslı biriktiriliyomu biriktirilmiyomu:26:
canım biz hastanedeyken broşür şeklinde anne sütü saklama şartlarının yazılı olduğu kağıtlar vardı hemşireler ona uymamızı söylediler sağdıktan sonra 3-4 saat serin yerde 3-4 gün dolapta bekleyebiliyo daha uzun bekletmek için buzluğa koymak gerekiyo

canım biz hastanedeyken broşür şeklinde anne sütü saklama şartlarının yazılı olduğu kağıtlar vardı hemşireler ona uymamızı söylediler sağdıktan sonra 3-4 saat serin yerde 3-4 gün dolapta bekleyebiliyo daha uzun bekletmek için buzluğa koymak gerekiyo

bizim saglık ocagındaki doktora göre hiçbi şekilde biriktirilmezmis ne buzdolabı ne dipfiriz ben 6.aydan sonra calısmayı düsünüyorum öyle ters olduki bide kaynamın yanında simdi gelde ona laf anlat bide doktor dedi ya eve gelince zor ikna ettim oda dediki ben bide bizim aile hekimine sorıyım kızım eger dipfrizde falan muhafaza ediliyosa yaparız biriktirmeyi dedi bide temizlige taktı kafayı sürekli is yapmaya calısıyor evde ben cocuga yardımcı olsun bende biraz ders calısayım diye kaynanmı cagırmıstım ama nafile aslında o da normal zaman olsa yapılması gerekeni yapıyor her isime kosturuyor herseyi yapmaya calısıyor lohusa kadına yardımda öyle olurmus zaten bebegine degil islerine kosturarak o da dogru olanı yapıyor yemek temizlik misafir bunlarla ilgilenip bebek bakımını bana bırakıyor amabenim derdim temizlik su bu degil su anda misafirleri bile kovalayabilirim sınava hafta falan kaldı ve acil olarak calısmam lazım o da gündüzleri bebise baksa ev umrumda bile degil kızlarr :9::9::9:

Back
X