Lohusalar kulübü

kızlar dün akşamdan beri benim kızda öksürük başladı balgamlı. balgamını atmak için epey bi uğraşıyor yavrum, normalde ateşi hep 34.5-35 lerde gezerdi dün geceden beri 38e yaklaştı. fitil koydum düştü birazda cok huzursuz ağlamakda değilde mırın mırın sesler cıkarıyor hep. alnına koyduğum ıslak bezi bile ağzına götürüyo kemirmek için. şuan uyuyor gibi gözleri kapalı ama uyumuyor aslında kuzum:( diş ateşimi acaba diyorum. cuma günü doktora götürmüştük öksürük için ilaç şurup bişey vermedi öksürsün dedi gayet sağlıklı dedi.boğaz kültürü yapıldı o da iyi cıktı şükür. sizlerden varmı balgamlı öksürük olan varsada nasıl atacak , bide diş cıkaran kuzucuk varmı. merak ediyoruz işte böyle.hah actı gözlerini ben gideyimde sallayayım birazcık daha.

Canim sicak havlu koy sirtina annem oyle yaparmis. Insallah duzelir yavrun.

$Fotoğraf0237.webp $2013-01-05 23.06.12.webp

Kızlar, işte kızım Gülce..28/08/2012 salı saat 12:15 tarihinde dünyamıza geldi hoşgeldi :) 3100 gr 50 cm idi, yarın 5. ayı bitecek inş.

Biri doğumdan diğeri ise 15 gün öncesine ait telefonla çekilmiş resimler. Foto mak. ile çekilenleri büyük olduğu için kabul etmiyor sistem efendi.

Son düzenleme:
kızlar dün akşamdan beri benim kızda öksürük başladı balgamlı. balgamını atmak için epey bi uğraşıyor yavrum, normalde ateşi hep 34.5-35 lerde gezerdi dün geceden beri 38e yaklaştı. fitil koydum düştü birazda cok huzursuz ağlamakda değilde mırın mırın sesler cıkarıyor hep. alnına koyduğum ıslak bezi bile ağzına götürüyo kemirmek için. şuan uyuyor gibi gözleri kapalı ama uyumuyor aslında kuzum:( diş ateşimi acaba diyorum. cuma günü doktora götürmüştük öksürük için ilaç şurup bişey vermedi öksürsün dedi gayet sağlıklı dedi.boğaz kültürü yapıldı o da iyi cıktı şükür. sizlerden varmı balgamlı öksürük olan varsada nasıl atacak , bide diş cıkaran kuzucuk varmı. merak ediyoruz işte böyle.hah actı gözlerini ben gideyimde sallayayım birazcık daha.

kuzum benim geçmiş olsun :( iremin şurubunun adını veririm ama o sadece öksürük değil soğuk algınlığıyla ilgili. sırtına ince bişeyler koy terlemesin çoğalır öksürüğü. dişten şüphelenmişsin, damaklarında bişe var mı? tekrar geçmiş olsun canım :(

Eki Görüntüle 617579 Eki Görüntüle 617580

Kızlar, işte kızım Gülce..

Biri doğumdan diğeri ise 15 gün öncesine ait telefonla çekilmiş resimler. Foto mak. ile çekilenleri büyük olduğu için kabul etmiyor sistem efendi.

Maaaşallah teyzeme adı gibi güzel Allah nazarlardan korusun :nazar::nazar::nazar: buda tek atımlık al ye :9:

kızlar cok sağolun önerileriniz için. ben de havlu ısıtıp koymuştum öksürüğü için ama ateşlenince cıkarmak zorunda kaldım. ateşi,de düşmüyor bi türlü 37.5 dan. aslında cok yüksekd eğil ama biz hep 35 gördüğümüzden ateşli geliyor bize. doktorumuz öksürük için bile kesinlikle şurup ilaç v.s kullanmayın dedi bende anlamıyorum valla birinin önerdiğini diğeri kabul etmiyor :50: zaten kızım doğduğundan beri sabit bi doktoru olmadı hiç hep gezdik durduk . hepsi farklı görüşteler. bu arada serum fiz. haricinde burun damlaları ilerde cocuğun koku alma duyusunu kaybetmesine sebep oluyormuş kızlar.

selamlar yatmadan önce bi bakınıyım dedim biz bugün gün boyu babannedeydik güzel bi gün gecirdik kucagından hic bırakmadı diyebilirim aslında cok yakınız birbirimize ama her zaman gelip gidemiyoruz iste sen dinlen bugün bıdık benim dedi bana :21:aslında kahvaltıya gitmistik ama bırakmadılar aksam 10 gibi geldik bugünümüzde böyle gecti..
deryas senin yakısıklıyla roa nın melegine bayıldım:nazar::nazar::nazar::nazar: masallah hepsi cok tatlılar ALLAH onları bize bagıslasın saglıkla sıhhatle büyüsünler hayırlı evlat olsunlar inşallah:16::16:sinosum gecmis olsun canım ilaç konusunda kullanmayı bende dogru bulmuyorum canım zaten ates cıktıgı zaman vücut enfeksiyonu tanıyo demekmis onunla mücadele ediyo demekmis onun icin yararlı bişey yani tabi cok fazla olmadıgı sürece takip edeceksin ben hemen üstünü bi kat inceltiyorum ama asla soymak degil yada dusa sokmak degil ısı farkıda pek iyi degil cünkü serum fizyolojiyi bile aldım ama kullanmadım bulunsun diye duruyor üsüttügü icin mi öksürüyor bebeklerde üsütmeye ıhlamur cok iyi geliyor canım 1 2 cay kasıgı cicek ıhlamur ver istersen :94::130:

Son düzenleme:
Herkese günaydın,

Biliyorsunuz haftasonu göğsüm şişmişti ve ben haftasonumu ağrılı ve moralı bozuk şekilde geçirdim maalesef.
Hele dün akşam, sırt ağrısından ölecektim, su torbası koyduk filan öyle uyumuşum.
çok şükür şuan iyiyim ve göğsüm de daha iyi.
Kızlar dün ilk kez elma püresi denedim eşiminde evde olmasını fırsat bilerek ve maşallah çok severek yedi. Bir dilim elmayı cam rendede rendeledim ve öyle verdim. bugün de deneyeceğim inş.
Bugün 5. ayımız bitti maşallah bize :nazar::nazar: öğleden sonra kontrole gidecez inş.
şimdi bebiş uyuyor, bende uyumak istiyorum aslında ama ütü yapmam lazım, yoksa yetişmiyor işler.
İyi bir hafta olsun inş arkadaşlar, sevgilerle..

günydın kızlar
öksürenler kervanına katılmak üzereyiz hırıltımız var
:53:.Geçen muayenede doktorumza söyledim ama ateşli olmadığı müddetçe ilaç verme taraftarı değil.iyi mi yapıyor kötü mü bilemedim :45:acaba 2 3 çay kaşığı verebileceğim ne önerirsiniz ayva haşladım şimdi suyu iyi gelir ama o da öksürüğe birebir biz daha öksürmüyoruz :44:

Hepinize günaydın hanımlar.hafta sonumuz trabzonda alışverişte geçti malum 2.dönem okula dönüyorum dolabı yenilemek icap etti :)) kocacığımın paralarını yedik kızımla beraber.bizim kız iyice alıştı gezmeye.arabayla yolculuğa.bide geceleri uyusa tadından yenmezz:))

kuzucuklarınızın resimlerini gördüm maaşallah hepsi çok tatlı.allah nazarlardan saklasın.inşallah vatana hayırlı bilgili evlatlar olurlar.bende duru kızımın resimlerini paylaşayım istedim sizlerle:)
burda 5 aylığız anneannemizin evinde gezmelerde
$anne.webp
buda yüzüstü durma çalışmalarından
$SAM_0550.webp
son olarak buda çok afedersiniz kaka yapma çalışmalarından :))
$aaa.webp

günaydın kızlar nasılsınız bakalım :34: çok şükür iyiyiz bu gün, keyfimiz yerinde. akşam canıma okudu irem orası ayrı :31:

Herkese günaydın,

Biliyorsunuz haftasonu göğsüm şişmişti ve ben haftasonumu ağrılı ve moralı bozuk şekilde geçirdim maalesef.
Hele dün akşam, sırt ağrısından ölecektim, su torbası koyduk filan öyle uyumuşum.
çok şükür şuan iyiyim ve göğsüm de daha iyi.
Kızlar dün ilk kez elma püresi denedim eşiminde evde olmasını fırsat bilerek ve maşallah çok severek yedi. Bir dilim elmayı cam rendede rendeledim ve öyle verdim. bugün de deneyeceğim inş.
Bugün 5. ayımız bitti maşallah bize :nazar::nazar: öğleden sonra kontrole gidecez inş.
şimdi bebiş uyuyor, bende uyumak istiyorum aslında ama ütü yapmam lazım, yoksa yetişmiyor işler.
İyi bir hafta olsun inş arkadaşlar, sevgilerle..

günaydın canım, iyi olmanada elma püresine de çok sevindim maaşallah kuzuma :nazar: bizimki yediği bir şeyi ikinci kez verdiğimde reddediyor neden anlamadım. inşallah seninki yer :nazar:

günydın kızlar
öksürenler kervanına katılmak üzereyiz hırıltımız var
:53:.Geçen muayenede doktorumza söyledim ama ateşli olmadığı müddetçe ilaç verme taraftarı değil.iyi mi yapıyor kötü mü bilemedim :45:acaba 2 3 çay kaşığı verebileceğim ne önerirsiniz ayva haşladım şimdi suyu iyi gelir ama o da öksürüğe birebir biz daha öksürmüyoruz :44:

ayvanın iyi geldiğini bilmiyordum ama madem sen biliyorsun ver canım, önlem almış olursun :34:

Hepinize günaydın hanımlar.hafta sonumuz trabzonda alışverişte geçti malum 2.dönem okula dönüyorum dolabı yenilemek icap etti :)) kocacığımın paralarını yedik kızımla beraber.bizim kız iyice alıştı gezmeye.arabayla yolculuğa.bide geceleri uyusa tadından yenmezz:))

kuzucuklarınızın resimlerini gördüm maaşallah hepsi çok tatlı.allah nazarlardan saklasın.inşallah vatana hayırlı bilgili evlatlar olurlar.bende duru kızımın resimlerini paylaşayım istedim sizlerle:)
burda 5 aylığız anneannemizin evinde gezmelerde
Eki Görüntüle 618015
buda yüzüstü durma çalışmalarından
Eki Görüntüle 618017
son olarak buda çok afedersiniz kaka yapma çalışmalarından :))
Eki Görüntüle 618025

ooohhh sefam olsun diyorsun yani :9::9::9: maaşallah yiğenime çok tatlı Allah nazardan saklasın :nazar::nazar::nazar: çalışmalara bayıldım yalnız söylemeden geçemicem :9::9::9::nazar:

selamlar kızlar nasılsınız bakalım biz yatakta cebellesmekten oynasmaktan geliyoruzz:52::52::52:aynen vuslatcım gece degilde sabaha karsı cosuyo bizimki oyunda oyun sabah babası gittikten sonra uyuduk biraz sonra cıkamadık yataktan tabi tembellik ettik biraz bugün hava cok güzel hayatta kacırmam bu havayıı hemen cıkmam lazım günesi degerlendirmek lazım simdiden heveslendim bile:52::52::52:

arzumcum ne güzel yapmıssın öyle harika hatıralar olmus gercekten ilerde ona göstermek icin süper iyi fikir olmus bu arada sende cok güzelsin canım masallah ikinize :16::16:
sinosum gectimi bebişinin öksürügü canım bogazını nasıl temizliycek diye sormustn merak etme sakın RABBİM öyle bi yratmıski mekanizma kusursuz sekilde atıyor onu vücuttan canım ıhlamuru verdinmi eger hala iyi degilse sırtına ve gösgüne özellikle ayaklarına biraz biraz ovusturarak viks sürebilirsin o da iyi atar üsütmeyi tekrar gecmis olsun canımm:2::2:

şekercim dün gecemiz hastanede gecti malesef.. dün sabahtan beri kızım gözlerini acamıyodu gözlerinden sürekli yaş akıyodu hiç bu kadar sessiz sakin görmemiştim 5 aydır panikledim acıkcası tamam hastalıktan öyleydi ama işte anne yüreği dayanmıyorki:31: 1 tane antibiyotik verdi doktor 2 tanede şurup.öksürük ve balgam için. ben emzirdiğim için hiç su vermemiştim ama balgam atması için önemliymiş. suya da başladık böylece. kuzum bugün iyi cok şükür. ilk defa dün gece deliksiz uyudu. 11 de yatırdım sabah 5 e kadar. tekrar emzirdim 9 a kadar. şuan yine uyuyor. ilaçsız olmuyor ben onu anladım. içim yine rahat değil yarın bir doktordan randevu aldım tekrar götürücem. burda ismini cok duyduğumuz bi doktor vardı, bir haftadır ran.alamıyorduk o kadar dolu yani. neyseki yarın 2 ye alabildim. bu hafta 3. doktora gidişimiz olucak. annelik insanı cok fena evhamlı yapıyor :18: onlar iyi olsunlar diye değilmi zaten herşey:9: arzumcum maşşallahhh:nazar: bebeğinde sende cok güzelsiniz. allahım nazarlardan saklasın:16: bugün denizlide de hava cok güzel aslında kacırmamak lazımdı ama şansıma cıkamıyoruz napalım bizde kendimizi yaza saklıyoruz :8: kim tutar artık o zaman bizi :10:

ooohhh sefam olsun diyorsun yani :9::9::9: maaşallah yiğenime çok tatlı Allah nazardan saklasın :nazar::nazar::nazar: çalışmalara bayıldım yalnız söylemeden geçemicem :9::9::9::nazar:

sağol canım.valla bu aralar boşum yollayın bebişlerin fotolarını size de yapıp eklerim buraya seve seve.hobi oldu bende fotoşipşaklık:))

Hanımlar merhaba,

Ben bugün erken kalkmanın bereketini yaşıyorum maşallah.
Sabah bebişim uyurken daha kahvaltı bile etmeden (evde ekmek yoktu o ayrı:37:) ütüyü yapıp bitirdim ama baya çoktu ütü.
O esnada Ebru Şallı'nın programına bi çocuk doktoru hanım çıkmıştı onu dinledim. Bi iki nokta aklımda kaldı, şöyle ki;
- D vitamini önemlidir, en iyi güneşten alınır ve ilaçla fazla D vitamini yüklemesi de iyi değildir.
- 6. aydan itibaren soğan, kıyma halinde kırmızı et, kırmızı mercimek verilebilir. Soğanı arpacık soğan kullandığını söyledi E. şallı bu da farklı bir ayrıntı geldi bana
-sarımsak 7. aydan sonra
-ateşlenen ve bronşit olan çocuklar için, doktorunuza danışın dedi çok ısrarla ama 48 saat boyunca 39 dereceye kadar olan ateş evde düşürülmeye çalışılabilir dedi
Daha başka şeylerde vardı ama, hemencecik unutmuşum :31:

Daha sonra saat 2 gibi, içerde booş boş duran koşu bandına çıktım ve bi 25 dk kadar yürüdüm-koştum.
sonra bi yarım saat pilates, duş ve sonra bebeği emzirmek vee koskoca haftasonumu mahveden göğüs şişliğinden eser kalmadı çok şükür :21:

Nerde hareket orda bereket canlar, öptüm hepinizi :16:

Hanımlar merhaba,

Sabah bebişim uyurken daha kahvaltı bile etmeden (evde ekmek yoktu o ayrı:37:) ütüyü yapıp bitirdim ama baya çoktu ütü.
O esnada Ebru Şallı'nın programına bi çocuk doktoru hanım çıkmıştı onu dinledim. Bi iki nokta aklımda kaldı, şöyle ki;
- D vitamini önemlidir, en iyi güneşten alınır ve ilaçla fazla D vitamini yüklemesi de iyi değildir.
- 6. aydan itibaren soğan, kıyma halinde kırmızı et, kırmızı mercimek verilebilir. Soğanı arpacık soğan kullandığını söyledi E. şallı bu da farklı bir ayrıntı geldi bana
-sarımsak 7. aydan sonra
-ateşlenen ve bronşit olan çocuklar için, doktorunuza danışın dedi çok ısrarla ama 48 saat boyunca 39 dereceye kadar olan ateş evde düşürülmeye çalışılabilir dedi

Daha sonra saat 2 gibi, içerde booş boş duran koşu bandına çıktım ve bi 25 dk kadar yürüdüm-koştum.
sonra bi yarım saat pilates, duş ve sonra bebeği emzirmek vee koskoca haftasonumu mahveden göğüs şişliğinden eser kalmadı çok şükür :21:

ayyy canım benim bende onu diycektim demin reklamını gördüm ebru sallının programı varmıs ya saat 10 da beyaz tv deburdan tüm kızlara duyuruyorum artık sabahları 10 da ebruyu acıp platese baslıyoruz :21::21::21::21:d vitaminin bu sekilde alımın en saglıklısı oldugunu ben en bastan beri söylüyorum zaten gögüslerinn gecmesine cok sevindim hareket istiyolarmıs megersem:7:

ayyy canım benim bende onu diycektim demin reklamını gördüm ebru sallının programı varmıs ya saat 10 da beyaz tv deburdan tüm kızlara duyuruyorum artık sabahları 10 da ebruyu acıp platese baslıyoruz :21::21::21::21:d vitaminin bu sekilde alımın en saglıklısı oldugunu ben en bastan beri söylüyorum zaten gögüslerinn gecmesine cok sevindim hareket istiyolarmıs megersem:7:

ya evet programın başlangıcında yine pilates yapıyor. Bugün konuk olan doktorda Ebru şallı'nın çocuklarının doktoru imiş sanırım, bir prof. bayan. Hatta şöyle birşey söyledi; ilk çocuğu erkek olan ailelerin bebekleri çok gazlı oluyor ve maalesef ilk 3 ay devam ediyor. Nedeni belli değil filan dedi. hakkatende doğru gibi, erkek bebek anneleri şikayetçi daha çok sanki.
Bide zeytinyağını bebeklerin çorbalarına çiğden koymak gerektiğini ögrendim programdan

şekercim dün gecemiz hastanede gecti malesef.. dün sabahtan beri kızım gözlerini acamıyodu gözlerinden sürekli yaş akıyodu hiç bu kadar sessiz sakin görmemiştim 5 aydır panikledim acıkcası tamam hastalıktan öyleydi ama işte anne yüreği dayanmıyorki:31: 1 tane antibiyotik verdi doktor 2 tanede şurup.öksürük ve balgam için. ben emzirdiğim için hiç su vermemiştim ama balgam atması için önemliymiş. suya da başladık böylece. kuzum bugün iyi cok şükür. ilk defa dün gece deliksiz uyudu. 11 de yatırdım sabah 5 e kadar. tekrar emzirdim 9 a kadar. şuan yine uyuyor. ilaçsız olmuyor ben onu anladım. içim yine rahat değil yarın bir doktordan randevu aldım tekrar götürücem. burda ismini cok duyduğumuz bi doktor vardı, bir haftadır ran.alamıyorduk o kadar dolu yani. neyseki yarın 2 ye alabildim. bu hafta 3. doktora gidişimiz olucak. annelik insanı cok fena evhamlı yapıyor :18: onlar iyi olsunlar diye değilmi zaten herşey:9: arzumcum maşşallahhh:nazar: bebeğinde sende cok güzelsiniz. allahım nazarlardan saklasın:16: bugün denizlide de hava cok güzel aslında kacırmamak lazımdı ama şansıma cıkamıyoruz napalım bizde kendimizi yaza saklıyoruz :8: kim tutar artık o zaman bizi :10:

canım benim ya geçmiş olsun çok üzüldüm :( neyse ki şimdi iyi diyorsun içim rahatladı biraz :31: şurup olarak neler verdi hayatım dr.?

sağol canım.valla bu aralar boşum yollayın bebişlerin fotolarını size de yapıp eklerim buraya seve seve.hobi oldu bende fotoşipşaklık:))

emin misin bak bela olurum başına :9:

Hanımlar merhaba,

-sarımsak 7. aydan sonra

göğüs şişkinliğinden kurtulduğuna sevindim canım, nasıl can yaktığını bilirim :31: e.şallı yada çok sevindim prğ.dan haberim yoktu tşk ederim canım :34: bu arada hatırlattığın iyi oldu bende de vardı koşu bandı :9::9::9:

Selam kızlarrrrr

Roaa geçmiş olsun nihayet geçmesine sevindim. Yaa ben de beyaz tv çıkmıyo bi türlü bizim uydu bulamıyor o kanalı ben de istiyorum ebru şallı :i(

neyse kızlarrrrr farkındaysanız yeni bir ihtiyacımız daha var artıkkkk MAMA SANDALYESİ ..

Alan var mı kim ne aldı? ne öneriyor?

yeni konu açtımmm paylaşalım ...

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeklerimiz-cicileri/592177-mama-sandalyesi.html#post28534644

mama sandalyesi almicam hayatım düşünmüyorum daha doğrusu. kendi arabasını evde de gayet rahat kullandığım için onda yediriyorum rahat rahat. bu gün hiç mızmızlanmadan muhallebisini onda yedi çok şükür ve bitirdi hepsini :nazar: ona yatırınca biberonunu veriyorum eline kendi kendine içiyor kuzucum. bide yürüteç sipariş etmiştik netten. istediğimiz yürüteci temin edememişler, 'mama sandalyesi olarakta kullanılabilen bir yürüteç gönderelim aynı fiyata hatamızı telafi edelim' dediler. bizde tabi ki 'hay hay' dedik :9: istediğimiz yürütecin fiyatı 59 küsürdü. gönderecek olduklarının normal fiyatı 125 tl. ama 59 a gönderecekler telafi için. bu gün yarın gelir, resmini çekip atarım. kullanışlı olup olmadığını görücez bakalım.

Back
X