Lohusalar kulübü

kızlar yalvarıyorum yardım edin göğüs ucum çok kötü yarıldı adeta tek göğsümle emzirdiğim için hep birine dayanıyorum her emzirmemde hüngür hüngür ağlıyorum lansınoh denedim geçmedi garmastgan ,bepanten hiçbiri geçmedi ve gün geçtikçe daha çok acıyo yardım edin ne iyi gelebilir?

Allah kolaylık versin inşallah kısa sürede geçer
ben yeni öğrendiğim birşeyleri not alıyorum yakında bebeğim doğacak, ilk bebeğimde çok göğüs acısı çekmiştim , göğüs yaraları için

1- saf zeytin yağı çok iyi geliyomuş her emzirmeden sonra göğsü temzileyip güzelce zetytinyağını sürebilirsin.. oradaki dokuları tedavi ediyormuş

2 - bildiğimiz tahinin kvanozun üstüne çıkan yağı olur ya, o çok iyi geliyormuş çok kişiden okudum

3- sarı kantoron yağı... hücreleri yeniliyormuş ve iyileşmeyi hızlandırıyormuş..yara yanık tedavisinde kullanılıyor düşün ne kadar etkili olduğunu... pişiğede çok iyi geliyormuş.. hatta birisi yazmış 4 çocuğumuda kantoron yağıyla büyüttüm tek bir pişik bile olmadılar demiş

bilmiyorum canım, salı günü dr. kontrolümüz var. hormon testini falan sorucam. eko içinde çarşamba gününe randevu alabildim anca. inşallah vesveselerim yersiz çıkar :s

canım geçmiş olsun, benimde korkum bu işte. doğumdan 3 gün sonra dr. muayenesi oldu, herhangi aksi bir şey demedi gerçi ama eko aklıma takıldı işte. eğer varsa üfürüm falan bu ekoda belli oluyormuş. dediğin gibi hepimizin kuzusuna şifa versin Rabb'im...

bizim ilk bakan dr bişey dememişti ama eşimin arkadaşı baktı işte hastaneden çıkarken şükür farketti hemen bizede ufak bişey çıkmaz ama siz ne olur olmaz bi baktırın dedi.iyiki baktırmışız cnm erken farkettik.sen kontrole gittiğinde tekrar bi kalbini dinlettir üfürüm anlaşılıyor zaten.için rahat etmiş olur.

Kızlar hormon testlerini bakanlık istiyor, sizdende istemiş olmaları gerekiyor, istemedilersede yaptırın bence, erken teşhis olmazsa zeka geriliğine yol açıyormuş (Allah muhafaza)
Oğlum şuan 25 günlük, çok zor geliyor ilaç kullandırmak üzülüyorum oğluma, Rabbim aşılmaz sıkıntılar vermesin yinede, hamdolsun..

.

hımm evet bi eşime sorayım ben olmuşmu ben hastanedeyken onlarla o ilgilendi.olsun cnm önemli olan böle şeylerin erken farkedilip kontrol altına alınması.en kısa sürede bebişlerimizin iyileşmesii dileğiyle cnmm

kızlar yalvarıyorum yardım edin göğüs ucum çok kötü yarıldı adeta tek göğsümle emzirdiğim için hep birine dayanıyorum her emzirmemde hüngür hüngür ağlıyorum lansınoh denedim geçmedi garmastgan ,bepanten hiçbiri geçmedi ve gün geçtikçe daha çok acıyo yardım edin ne iyi gelebilir?

göğüs kalkanı denedinmi silikon ?

selam kızlar
ne kadar aktifsiniz ben vakit bulup gelemiyorum yaaa
hergün farklı bir şey kafama takıyorum :((

Şimdi kızlar,

uyuduğu zaman o kadar zor uyandırıyorum ki bizimkini tam ayılamıyor bile..

Memeye aldığımda yine uyuya kalıyor. Hemencik yorgun düşüyor. Dolayısıyla tam doyamıyor sanırım.

Mama takviyemiz vardı ben de onu içiyorum onu da içiyor.

1,5 saat mememde dursa diyelim ki, yine de uyuyor. mamayı da versem yiyor..

Benim anlamadığım Allahıma şükür sütüm bol.. bebek neden böyle yapıyor? hemencik yorgun düşmesi, uyuya kalması, doymaması neden ?

uyandırmak durumu hala çile olmaya devam ediyor zaten bir yandan :((

:9:
selam kızlar

Şimdi kızlar,

Memeye aldığımda yine uyuya kalıyor. Hemencik yorgun düşüyor. Dolayısıyla tam doyamıyor sanırım.

Benim anlamadığım Allahıma şükür sütüm bol.. bebek neden böyle yapıyor? hemencik yorgun düşmesi, uyuya kalması, doymaması neden ?

canım bitanem daha cok kücükte ondan en kücük bebis seninki aramızda ilk iki hafta bırak nete girmeyi tuvalete bile gidemiyodum ben mamayı neden kesmiyorsun sütünde hazır bol bol geliyorken mamayı kes bence memede uyuma olayı sanırım hepimizin bebisinde var onları bırakıp gidicemizden korkuyolar bu yüzden doysalar bile yalancı emzik yapıyolar bence ben emmedigi halde agzında tutmaya baslayınca cekiyorum artık

kızlar merhaba benim bebişim sizinkilere göre biraz büyük bugün 3 ay 17 günlük olduk fakat ben hala lohusalıktan çıkamamışım yapılan hormon tahlillerine göre dr lar öyle dedi inanılmaz bacak ağrılarım var artık yürüyemeyecek hale geldim bebeğimi bile zor taşıyorum bi kaç dr gittim ama hepsi saçma sapan şeyler söyleyip yolladı vücudumda enfeksiyon varmış bebeğinede geçer dediler ve vajinal fitil verdiler artık bacak ağrılarımla ne alaka bilemedim ama 2 gece kullandım ben kötü durumdayım hala hele o 40 gün çok zor geçti bundan dolayı hala kayınvalidemle aramda soğukluk var görmek istemiyorum pek şimdide bu ağrlar tükettii beni inş kısa sürede geçerler sonunda 5. dr da gidicem

Gecmis olsun. İnsallah bu dr derdini tam anlardan sifa bulursun. Once rabbim versin sifasiniki drlar derdini anlasin. Lohusalik la bacak agrisini tam anlayamadim. İnsallah iyilesirsin ve bebisine guzelce bakabilirsin

selam kızlar

Şimdi kızlar,

senin bebeğin bildğm kadarıyla daha çok küçük çok normal bırakın uyusunlar ha tabi 2 saatte beslemeyei unutmadan :) bırakın uyusunlar biz 1 aylığız uyusun diye gözüne bakıyorum benimkide öyleydi ahh ahhh uyurdu memede sürekli emmek isterdi emer uyur altı değişirdi ..
şimdi artık uzun süre uykusuz kalıyo..
zaten memeyle mücadele olayı hala var çok canım sıkılıyo emmiyo resmen çocuk offfff offfffff

:9:

canım bitanem daha cok kücükte ondan en kücük bebis seninki aramızda ilk iki hafta bırak nete girmeyi tuvalete bile gidemiyodum ben mamayı neden kesmiyorsun sütünde hazır bol bol geliyorken mamayı kes bence memede uyuma olayı sanırım hepimizin bebisinde var onları bırakıp gidicemizden korkuyolar bu yüzden doysalar bile yalancı emzik yapıyolar bence ben emmedigi halde agzında tutmaya baslayınca cekiyorum artık
Evet canımmm haklısın sanırım ama şöyle ben anlasam doydugunu o zaman okey diycem düşmeyeeğim peşine. Ama saatlerce durup emiyo durup emiyo uyuyo e doydu artık diyos doktor deneme amaçlı mama verin yemesse zaten tok diyor. deneme amaçlı veriyos onu da yiyo bu çocuk nasıl doyucak anlamadım ben....
senin bebeğin bildğm kadarıyla daha çok küçük çok normal bırakın uyusunlar ha tabi 2 saatte beslemeyei unutmadan :) bırakın uyusunlar biz 1 aylığız uyusun diye gözüne bakıyorum benimkide öyleydi ahh ahhh uyurdu memede sürekli emmek isterdi emer uyur altı değişirdi ..
şimdi artık uzun süre uykusuz kalıyo..
zaten memeyle mücadele olayı hala var çok canım sıkılıyo emmiyo resmen çocuk offfff offfffff

tatlım zaten 2 saatte bir uyandırıyorum uyuduğunda daha erken uyandırmıyorum asla.. ama uyanıkken de memeye aldığmda uyuyor çözemedim :((

Evet canımmm haklısın sanırım ama şöyle ben anlasam doydugunu o zaman okey diycem düşmeyeeğim peşine. Ama saatlerce durup emiyo durup emiyo uyuyo e doydu artık diyos doktor deneme amaçlı mama verin yemesse zaten tok diyor. deneme amaçlı veriyos onu da yiyo bu çocuk nasıl doyucak anlamadım ben....

iyide cocuk mamaya hayır demezki zaten cok sever mamanın tadını o doktorada hayret dogrusu millet 6 aydan önce anne sütünden baska bişey vermeyin der sütün gelmese anlıycam aynı benim baslangıctaki halim gibisiniz benimkide zaman oluyor 40 dk falan memede kalıyodu baslarda kaynanam bir yandan yok senin sütün yetmiyor ondan uzun süre kalıyor diyodu demekki baslangıclarda öyle oluyor iki emiyo bi dinleniyo minnaklar ondan bence sütün geliyosa takma kafana doyuyodur senin minnos ama mamayı hemen kes derim bacım hemde hemen tadına alısırsa sütü reddebilir..

kızlar bırşey sorcam yaa .benım ikizlerin biri çok hareketlı gıbı yaa
mesala elı ayagı hiç durmuyor kasılıyo gıbı
uynadıgı halde ama uyuyunca sorun yok
acaba normalmı ya sizinde varmı böyle birşeyınız

Gecmis olsun. İnsallah bu dr derdini tam anlardan sifa bulursun. Once rabbim versin sifasiniki drlar derdini anlasin. Lohusalik la bacak agrisini tam anlayamadim. İnsallah iyilesirsin ve bebisine guzelce bakabilirsin

aminn çok sağol şöyle bir bağ varmış doğrusu bütün kemiklerim ağrıyor ama bacaklarıma daha çok vuruyor o da emzirdiğimden oluyormuş kalsiyum eksikliği bacaklarıma vurmuş şimdi vitaminde kullanıyorum ama pek bir işe yaramıyor

işte ben bu yüzden biberon vermeye başladım hayatım. gündüz pek fark etmiyor istediği zaman, uyandığı zaman emiyor, doymayınca huzursuzluğundan anlıyorsun bir şekilde. ama gece çok zor oluyor, o yüzden sütümü sağıyorum biberonla veriyorum. 60 cc yetiyor doymamıza. bide bunu söylediğim zaman 'o zaman biberona alışır senin göğsünü almaz' diyorlar. oda problem değil (en azından benim için değil) çünkü silikon göğüs ucu ile emziriyorum bebeğimi. o yüzden biberonla pek farkı olmuyor.

işte ben bu yüzden biberon vermeye başladım hayatım. gündüz pek fark etmiyor istediği zaman, uyandığı zaman emiyor, doymayınca huzursuzluğundan anlıyorsun bir şekilde. ama gece çok zor oluyor, o yüzden sütümü sağıyorum biberonla veriyorum. 60 cc yetiyor doymamıza. bide bunu söylediğim zaman 'o zaman biberona alışır senin göğsünü almaz' diyorlar. oda problem değil (en azından benim için değil) çünkü silikon göğüs ucu ile emziriyorum bebeğimi. o yüzden biberonla pek farkı olmuyor.

ayy iste bende böyle yapmak istiyorum birini emzirirken digeri akıyor giysi kalmadı hergün giysi yıkıyorumk hem cocuga hem kendime kendimlemi ugrasıyım cocuklamı biilmiyorum böyle sagıp acıkınca vermek istiyorum ama benim cocugum biberonu kabul etmiyo bebedoor un en kücük biberonlarından almıstım 60 cc lik gecende sagdım cocuk aclıktan aglıyo nasıl ama o biberonu agzına almıyo memeyi verdim hemen aldı nasıl alıstırcam bilmiyorum bir emzige iki biberona bu ikisine bi alıstırsam rahat olurdu :12:

Son düzenleme:
Arkadaslar benimde bebeğim bugün 20 günlük oldu göbeği hala düşmedi günde 3 defa temizliyorum ama düşmedi korkuyorum bisey olursa diye bide biz hiç dışarı çıkmadık daha yetermiş bu kadar evde durma çok sıkıldım ben bebeğim hasta falan olur diye cesaret edemiyorum çıkmaya sizce ne yapmalıyım göbeği ve dışarı

Arkadaslar benimde bebeğim bugün 20 günlük oldu göbeği hala düşmedi günde 3 defa temizliyorum ama düşmedi korkuyorum bisey olursa diye bide biz hiç dışarı çıkmadık daha yetermiş bu kadar evde durma çok sıkıldım ben bebeğim hasta falan olur diye cesaret edemiyorum çıkmaya sizce ne yapmalıyım göbeği ve dışarı

canım göbek 1.haftada düsmesi lazım bence bi doktora göster derim bizlerde hastaneye git gel öyle cıktık sadece ama evde durmak cok bunaltıcıı

canım göbek 1.haftada düsmesi lazım bence bi doktora göster derim bizlerde hastaneye git gel öyle cıktık sadece ama evde durmak cok bunaltıcıı

Evet çok sıkıcı çok bunaldım bide kayınvalidemiz birlikte oturunca 20 gündür çıldırmak uzereyim doktora goturcem artık korkmaya başladım kimi de diyoki 1 aya kadar zamanı var diyo

ayy iste bende böyle yapmak istiyorum birini emzirirken digeri akıyor giysi kalmadı hergün giysi yıkıyorumk hem cocuga hem kendime kendimlemi ugrasıyım cocuklamı biilmiyorum böyle sagıp acıkınca vermek istiyorum ama benim cocugum biberonu kabul etmiyo bebedoor un en kücük biberonlarından almıstım 60 cc lik gecende sagdım cocuk aclıktan aglıyo nasıl ama o biberonu agzına almıyo memeyi verdim hemen aldı nasıl alıstırcam bilmiyorum bir emzige iki biberona bu ikisine bi alıstırsam rahat olurdu :12:

canım bana 'doğduktan sonra 2 gün içinde emzik ya da biberon ver eğer alıştırmak istiyorsan, yoksa çok zorlanırsın' demişlerdi.bende ilk gün verdim emziğini, o yüzden sorlanmadım hiç alması için.

bizim göbeğimiz 12 günlükken düştü. bebeğin ne kadar bilmiyorum ama bana zayıf olduğundan geç düşer demişlerdi. bunu diyen dr. değil tabi ki o yüzden kesin böyledir diyemem. bence de en iyisi dr. a sormak.

Back
X