Lohusalar kulübü

göbeğimiz çok şükür bugün düştü icim rahatladı benimde tabi.. Ama bı sorum olacak göbeği düştükten sonrada temizlemek gerekiyor mü yoksa bu kadar mı

ben özel bi temizlik uygulamadım banyolarını yaptırdım sadece göbeği düştüğü için her gün yaptırdım o hafta banyosunu

kızlar galiba emzige alıstırcam ilk defa bu kadar uzun tuttu agzında sanırım emzik büyük geliyo ama emzik alıstıran arkadaslarla konustumda emzige alıstıkca memeden uzaklasmıs memeye baglandıkca emzikten uzaklasmıs aralarında bir ters orantımı var acaba?

şekercimmm bence her bebek farklı...

Biz daha ilk günlerde denedik bakalım alcakmı diye bir seferde aldı ağzına..şimdi canı istediğinde emzik alıyo istemediğinde almıyor :) büyük insan psikolojisi gibi vala..memeyi de emiyor şükür. ona alışcak, buna alışcak diye düşünmemek lazım bence..bir nevi, oyalama taktiği sonuçta...

ben halaa anlamış değilim kafamdaki soru işaretleri bitmedi...

Bu cuma kontrolümüzden sonra ancak rahatlayacağım sanırım..umarım kilo alımı normaldir...

yarım saati aşkın emiyor, üstüne mama veriyorum hayır demiyo valla.. altını ıslatma sayısı vs normal doymasa ağlar diyo herkes...

halaa içim rahat değil....
ben böyle isem, Allah düşük kiloayla doğan bebeklerin annelerine yardım etsin..

kızlar bide feber yöntemi varmıs bebegi yatagına koyunca kendiiginde uyuyomus ilk bi kac gün aglamasına dayanılırsa alısıyomus bebişler bizimki kucaktan inmez oldu simdiden bırakınca aglıyor sürekli pohpohlanacak kucaga alınca kurmalı bebek gibi susuyor bazen bu yöntemi düsünmüyor degilim siz ne dersiniz?

bana daha bu yöntem için küçük geliyor ya.şimdi çocuklarda güven oluşması için hem emzirmek hem anneyle temas çok önemliymiş vallah ben ağladıkça alıyorum bi kitapta okumuştum çocuklarınız kucağa alışacak diye almamazlık yapmayın söylenenlere aldırış etmeyin zaten emeklemeye yürümeye başladığında kucağınızda durmak istemiyecek yazıyordu.banada mantıklı geldi.

slm kızlar nasılsınız bakalım?
bizim dün dr. kontrolümüz vardı. gelişimimiz normal çok şükür. hormon testi için kan aldılar kızımdan. bu gün sonuçlarını alcaz. bu gün çekilecek olduğu birde eko su var. onunda sonucunu hemen verirlerse 2 sonucu birden dr.a göstercez. dün dr.umuz canımı sıktı. sütüm bol çok şükür, kızımı gün boyu emziriyorum 2 ya da 3 saatte bir. emzirmeme rağmen sağıyorumda sütümü günlük 250-300 cc civarında, hala da taş gibi kalıyor göğüslerim ağrısından duramıyorum bazen. sağıpta dolapta fazla kaldığından döktüğüm bile oluyor bazen. buna rağmen bana süt arttırıcı kullan dedi çatlak kadın. dün kontrol sırası beklerken 2 bayanla tanıştım. 2side benim dr.u değiştirmiş. bu gün gittiğimde de canımı sıkacak bir şey söylerse değişicem küllahları :19:

yazılanlara şöyle bi baktımda uyku sorununda bahsetmişsiniz. bizimde uyku sorunumuz var ama bebeğimde değil bende. UYUYAMIYORUUM :14:

kızlarr birşey sorucam bnm kız bugün tam 3 haftalık oldu.sorum şu bebeğim uyurken ağlayarak uyanıyor alt taraftan gaz çıkarıp kakasını yaparken ağlayarak yapıyor zorlanıyor yani yaparken kakası sıvı sadece anne sütü emiyor.ama çıkarıyor çıkardıktan sonra rahatlıyor.bazen sakin yapıyor.ama genellikle ağlıyor 24 saatte 5 kez filan yapıyor.normalmi bu sizin bebeklerinizde de görülüyor mu bu kaka yapma olayı ?

bizim dün dr. kontrolümüz vardı. gelişimimiz normal çok şükür. hormon testi için kan aldılar kızımdan. bu gün sonuçlarını alcaz. bu gün çekilecek olduğu birde eko su var. onunda sonucunu hemen verirlerse 2 sonucu birden dr.a göstercez. dün dr.umuz canımı sıktı. sütüm bol çok şükür, kızımı gün boyu emziriyorum 2 ya da 3 saatte bir. emzirmeme rağmen sağıyorumda sütümü günlük 250-300 cc civarında, hala da taş gibi kalıyor göğüslerim ağrısından duramıyorum bazen. sağıpta dolapta fazla kaldığından döktüğüm bile oluyor bazen. buna rağmen bana süt arttırıcı kullan dedi çatlak kadın. dün kontrol sırası beklerken 2 bayanla tanıştım. 2side benim dr.u değiştirmiş. bu gün gittiğimde de canımı sıkacak bir şey söylerse değişicem küllahları :19:

yazılanlara şöyle bi baktımda uyku sorununda bahsetmişsiniz. bizimde uyku sorunumuz var ama bebeğimde değil bende. UYUYAMIYORUUM :14:

söylemedin mi dr a bu yazdıklarını.neden öle dediki.kilo alımı iyise sorun yoktur ya.bence o genel olarak tüm hastalarına söylediği şeyi söylemiştir.bazı dr ların otamatik olarak söylediği şeyler işte.

Arkadaşlar merhabalar,benim bebeğim 2 haftalık ,siz hangi bebek bezi ve ıslak mendili kullanıyorsunuz, ben unibaby yanidogan ıslak mendil ve molfix yenidogan kullanıyorum..sizce iyimi bunlar

Arkadaşlar merhabalar,benim bebeğim 2 haftalık ,siz hangi bebek bezi ve ıslak mendili kullanıyorsunuz, ben unibaby yanidogan ıslak mendil ve molfix yenidogan kullanıyorum..sizce iyimi bunlar

primanın üzerine tanımam sızdırmıyo ve rahat ediyo benim bebiş molfix yeni doganı göbek oyuntusu icin denemistim ama hep dısarı tastı yapılanlar :1: o yüzden memnun kalmadım her bebegin hassasiyeti hareketi farklı ama

canım bazen öyle doktorlar otomatige baglıyolar iste aynen bende o uyuyunca ben uyuyamıyorum bekliyorum öyle saatlerce azıcık dalar gibi olurken onun uyanma saati geliyor bu sefer az önce aralıksız agladı yavrum gazı vardı galiba bende bişey vermemek icin direndim resmen cok mecbur kalmadıkca takviye yapmak istemiyorum bagırsakları dogal gelissin takviye olmadan diye rahatlatıcı masaj yaptım aglaması kesilmedi banyoya soktum bende sıcak suyla rahatlasın diye cıkınca biraz daha ovaadım rahat gibi görünüyor simdilik ama o gaz hala cıkmadı o cıkmadan bize rahat huzur yok gibi geliyo bu arada kpss yaklastı varmı aranızda hazırlanmaya imkanı olan bide iki yılda bir yapılıyo hazırlanmam lazım ama kafamı toplayamıyorum yardımcı olacak kimsemde yok annem kaynanam herkes kactı herkesin ayrı bahanesi var tabi bu sınava bi şekilde hazırlanmam lazım ama nasıl:26::26::18:

valla aynen bende unibabay ıslak mendil ve molfix yenidoğandık miniye geçtik..
ama milletin ıslak mendil kullanma pişik yapar demelerinden okadar bıktımki anlayanda anlamayanda konuşuyo oysaki unibabay gayet güzel zaten sırf yrnidoğanlaara özgü bişey ama millete gelde anlat işte valla milletin yanında ıslak mendil kullanmaya aciz kaldım aaaaaa yeni doğmuş bebeğe bunumu kullanıyosun diye başlıyolar hemen ..:32::32::32:
bezimize gelince de ben açıkçası pek memnun değilim dışına taştı kaç kere ama eşim gitmiş yine molfix almış primaya geçicem bu paket bitince :26:

slm kızlar. dr.un dediği süt olayını kafama takmıyorum artık, çünkü dediğiniz gibi takacak bişey yok. ben kendimi de biliyorum bebeğimide. şimdi daha önemli bir sorunumuz var. eko muz çekildi bu gün, aldık sonucu. kalp kapakçığında delik var dedi ama çapı falan yazmıyor. küçükmüş, korkulacak bişe yok kendiliğinden kapanabilir 6 ay sonra tekrar eko çektir dediler. yorum olarakta 'kalp boşlukları normal genişlik ve dengeli büyüklüktedir. IAS 'de küçük asd vardır. IVS intaktır. duktus ve koarktasyon yoktur' yazıyor. var mı bir bilgisi olan. geldiğimden beri nette araştırıyorum ama içimi rahatlatacak bişe bulamadım :(

Son düzenleme:
valla aynen bende unibabay ıslak mendil ve molfix yenidoğandık miniye geçtik..
ama milletin ıslak mendil kullanma pişik yapar demelerinden okadar bıktımki anlayanda anlamayanda konuşuyo oysaki unibabay gayet güzel zaten sırf yrnidoğanlaara özgü bişey ama millete gelde anlat işte valla milletin yanında ıslak mendil kullanmaya aciz kaldım aaaaaa yeni doğmuş bebeğe bunumu kullanıyosun diye başlıyolar hemen ..:32::32::32:
bezimize gelince de ben açıkçası pek memnun değilim dışına taştı kaç kere ama eşim gitmiş yine molfix almış primaya geçicem bu paket bitince :26:

canım sen yinede evde bebişine pamuğu ıslatıp kullan yenidoğan bebeğin cildi çok hassas ne kadar iyiside olsa ıslak havluların içindeki bilemiyoruz. sadece dışarıda kullan ıslak havluları yada sildikten sonra ıslak bir bezle tekrar sil isilik felan olur zorluk çekersin.

canım sen yinede evde bebişine pamuğu ıslatıp kullan yenidoğan bebeğin cildi çok hassas ne kadar iyiside olsa ıslak havluların içindeki bilemiyoruz. sadece dışarıda kullan ıslak havluları yada sildikten sonra ıslak bir bezle tekrar sil isilik felan olur zorluk çekersin.
evet canım gündüzleri pamuk kullanıyorum bazen ama genelde ıslak mendili muslukta yıkayıp kullanıyuorum

kızlar günaydın dün gündüzümüzde gecemizde şükür rahat geçti kızım akıllı mı oldu ne :)
çok şükür emdide şimdi mışıldıyo güzel gözlüm bende bi bakinim dedim nete sizlerden naberrrr:34::34:

kızlar günaydın dün gündüzümüzde gecemizde şükür rahat geçti kızım akıllı mı oldu ne :)
çok şükür emdide şimdi mışıldıyo güzel gözlüm bende bi bakinim dedim nete sizlerden naberrrr:34::34:

maşşallah diyelim yasmin benimkinin bi günü ayrı diger günü ayrı geciyor

günaydınn kızlar :3::3: yorgunluktan harap ve bitap düsmüs sekilde herkese merhaba haplarla vitaminlerle ayakta duruyorum bu arada sakinlestirici bi müzik buldum sac kurutma sesinden sonra bebiş uyutmak icin birebir Music to Help You Sleep by Pandit Raghunath Seth - Raag Bhairavi and Raag Bageshri - YouTube bende bebekle birlikte sakinleşiyim bari bu müzikle
buzuki orhanın kolik albümü varya ordaki bebğiniz rahatlasın müziğini dinlettim geçen benim kıza dikkat kesildi dinledi ama şimdi açtığımda umursamıyo :) alıştı yavrucakkk:30:

bizim öyle sakinleştirici müziklerimiz yok. babamızın şarkı söylerken, şiir okurken ve kızını severkenki seslerini kaydetmiştim izni bitmeden önce. duruma göre onları dinliyoruz :D kızım karnını doyururken konuşulmasını çok seviyor, o yüzden babasının kendini severken ki ses kaydını açıyorum. uyuyacağı zamanda kucağımda pışpışlamak yerine yatırıyorum yatağa babasının şarkı söylediği kaydı açıyorum dinleye dinleye uyuyor. şiir kaydıda bana dinleyip dinleyip ağlıyorum :D

Back
X