günaydın güzel anneler ve kuzucukları
bu gün 5 te kalktık babamız o saatte işe gitti bizde geri yattık kızımla koyun koyuna, 1 saat oluyor kalkalı. kolumda yatarken sürekli uykusunda gülümsüyor meleğim onu izlemekten uyuyamıyorum

her sabah olduğu gibi kahvemle birlikte size koştum
nhrdamla senin yaptığını denedim şu ağlama taklidini ters tepki yaptı bizde, ben ağlar gibi yapıyorum benim sıpa çığlık ata ata gülüyor

sevilenolmak ben eve döndüm döneli yani 40 ımızdan sonra sadece sağlık ocağına götürüyorum. uyduruk bir devlet hastanemiz var burada ama kadın doğum ve çocuk dr. umuz yok. revirdeki dr. tayini çıkmış yeri daha boş. en yakın hastane izmir yolunda oraya da tek gitmem mümkün değil. aşı zamanları ve aylık kontrollerinde aile hekiminin yanında alıyoruz soluğu

büyük ihtimalle aralığın 2. haftasında adanaya gidicem, ocak sonuna kadar da orada olucam. o zaman kendi dr.uma götürürüm artık napim
şekerciiik senin kide bizim hatun gibi gezmeci olmuş anlaşılan kolay gelsin bacım

evet cilde de iyi geliyor maydanoz suyu. ben tamamen mamaya geçtiğim için rejime başladım, sen daha emziriyorsun kuzunu çok şükür

rejim senin için sonraki planda. emzirdiğin için eskiye oranla daha çok acıkıyor ve tatlı şeyler istiyorsun zaten
sinossinos sevindim canım sorunsuz atlatmanıza, darısı diğer aşılarımızın başına inşallah
slm kızlar bende yeni dogum yaptım lohusayım bebeyi m1 aylık oldu gaz sorununu çözdünüzmü?
hoşgeldin canım, Allah sağlıklı sıhhatli huzurlu uzun ömürler versin size ve bebeğine

bence gaz sorununun kesin bir çözümü yok. her bebeğin bağırsak yapısı farklı doğal olarak, onu sen deneyerek bulacaksın. benim bebeğime iyi gelen seninkine gelmeye bilir ya da tam tersi sana yarayan bana yaramaz. belli başlı 3 damla ve şurup var zaten. biri zinco (çoğu arkadaşım kullanıyor ama benim kızımda işe yaramadı) diğeri mestsil (buda bize iyi gelmedi) diğeri ise nurse harveys diye bitkisel bir şurup (ben bunu kullanıyorum ve bebeğim rahat çok şükür) 3 ünüde deneyeceksin hangisi bebeğini rahatlatıyorsa onda devam edeceksin

şunu tavsiye edebilirim hangisini kullanacak olursan ol kimyon çok işe yarıyor. sen yemeklerini bol kimyonlu ye, bebeğinede kimyonu kaynat ince bir tülbentle süz suyunu içir. günde 1-2 çay kaşığı yeterli oluyor. gaz sancısına bire bir. karın ağrısı varsa da aynı şeyi kekikle yap. bir an evvel çözersin inşallah, gazlı bebek çok yorucu oluyor. hem kendisi için zor hem bakan için