Lohusalar kulübü

Merhaba hanımlar,

Ben de 17 günlük anneyim, herkese kolaylıklar diliyorum. Bu topiği bulunca çok sevindim. İlk sormak istediğim 2-3 saate bir emzirmek gerekiyor ya, benim bebeğim gece uyanmak istemiyor, 5-6 saat felan uyuyor gece, ne yapmalıyım, uyandırmalı ve emzirmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım???

Bir de emzik vermek istiyorum ama ne zaman başlamalıyım?

Tüm annelere selamlar....

Hayırlı uğurlu olsun canım Allah analı babalı büyütsün :nazar: bizde aramıza geldiğine çok sevindik hoş geldin :34: yeni doğan bebeklerin 2 en geç 3 saatte bir emmeleri gerekiyor. bu hem senin için iyi sütünün bollaşması açısından hemde bebeğin için iyi gelişimi ve sağlık açısından. bebeklerin kan şekerleri çok çabuk düşer ve bu düşüm bayılmalarına dahi neden olur. biz onları oh ne güzel uyuyor olarak biliriz fakat onlar baygın olabilirler. o yüzden mutlaka uyandırmalısın. ama uyandırmak için de kendini paralama yani acele etme. her bebeğin huylandığı bir yeri vardır mutlaka. bunlar; ayaklarının altı, kulak memesi, burnu, ensesi, çenesinin alt kısmı, koltuk altı, avuç içinde yüzük parmağının bitim noktası... gibi. bazende karınına masaj yapman gerekir. bunların hiç birine tepki vermeyen bebeklerde vardır benim kızım gibi orası ayrı :9:
emziğe alıştırmak istiyorsan hemen başlamalısın, ben daha hastaneden çıkmadan vermiştim :34:

canım zahmet olmazsa şu formülünü banada söyle şuan 60 kiloyum 55 56 olmak istiyorum nasıl verdin 2 kiloyu :)ben kızıma sadece anne sütü veriyorum anne sütünün kalitesini düşürüyomu acaba bi zararı olurmu sütüm azalırmı?

maydanoz suyu içiyorum hayatım. 15 dal maydanoz, 1 çay bardağı su, birazda limon suyu atıyorum miksere bir güzel öğütüyorum ve süzüyorum. çıkan yeşil suyu içiyorum sabah akşam 1 er çay bardağı. yalnız şöyle bir detay var, ben sütten tamamen kesildiğim için başladım. sen emzirmeye devam ediyorsun inşallahta uzun zaman emzirirsin :nazar: o yüzden dr. a danışmadan yapma, süte ya da sütünle geçen bebeğine nasıl etkisi olur bilmiyorum, sebep olmak istemem yani :34:

maydanoz suyu içiyorum hayatım. 15 dal maydanoz, 1 çay bardağı su, birazda limon suyu atıyorum miksere bir güzel öğütüyorum ve süzüyorum. çıkan yeşil suyu içiyorum sabah akşam 1 er çay bardağı. yalnız şöyle bir detay var, ben sütten tamamen kesildiğim için başladım. sen emzirmeye devam ediyorsun inşallahta uzun zaman emzirirsin :nazar: o yüzden dr. a danışmadan yapma, süte ya da sütünle geçen bebeğine nasıl etkisi olur bilmiyorum, sebep olmak istemem yani :34:

sağol canım ozaman bende emzirmeyle kilo veriyim bari inşAllah uzun zaman emzirebilirim canım:)

Merhaba hanımlar,

Ben de 17 günlük anneyim, herkese kolaylıklar diliyorum. Bu topiği bulunca çok sevindim. İlk sormak istediğim 2-3 saate bir emzirmek gerekiyor ya, benim bebeğim gece uyanmak istemiyor, 5-6 saat felan uyuyor gece, ne yapmalıyım, uyandırmalı ve emzirmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım???

merhaba hoşgeldin aramıza canım bu dönemlerde sık emzirmen senin için daha iyi Allah korusun bebeklerin kan şekerleri çabuk düşer aç kalmamaları lazım kalırlarsa uyurlar saat başı emzirmeye çalış 1 ayı dolana kadar sonra zaten kendi alışacaktır önemli olanda sarılık olmaması zaten sık emzir uyanmıyosada uyar topuğunu sık burnunu çenesini sık kulağıyla oyna uyandırmaya çalış olmuyosa sağ sütünü ya çay kaşığıyla yada yeni doğan bebeklere uygun biberon uçları var onlarla içir Allah yardımcın olsun bebeğin hayırlı olsun hayırlı bi evlat olur inşAllah

ne gibi sorunları oluyomuş

Rota virusu atesli ishal oluyor. Yaptirmayanlarin cocuklarinda atesli ishal virusune yakalandiklarinda cok agir atlatiyorlarmis hatta kimileri hastanede musahede altinda bile kalmis. O yuzden ben riske atmak istemiyorum. Ozel bir asi 145tl 2 doz oluyormus. Yaptirip rahatlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz bence sizde yaptirin.

Rota virusu atesli ishal oluyor. Yaptirmayanlarin cocuklarinda atesli ishal virusune yakalandiklarinda cok agir atlatiyorlarmis hatta kimileri hastanede musahede altinda bile kalmis. O yuzden ben riske atmak istemiyorum. Ozel bir asi 145tl 2 doz oluyormus. Yaptirip rahatlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz bence sizde yaptirin.

nedense pek güvenemiyorum para tuzağı gibi geliyo inşAllah karşılaşmam bu kötü hastalıkla tabiki hiçbirimiz:)

Hanimlar kizim 1,5 yasinda. Bende kizina rota virus asisinin butun dozlarini yaptirdim cmve su ana kadar hic bir atesli asiri ishali olmadi cok sukur. Yaptirin kafaniz rahat olsun.

3kez yapılıyor 2. 4. 6. aylarda yapılıyor bizimde son aşımız 1 hafta sonra devlet karşılamadığı için sağlık ocağından bilgi vermiyorlar kendi doktorumuz söyledi . 2 ay önce yaptırdık 145 ti[/QUO
evet canım dün öğrendim bizim aşılarımız dündü yaptırdık rotayı 135 e aldık. ebe 2 ay sonra tekrar yapılcak aynısı dedi. ama üçüncüyü söylemedi onuda 2.yapılırkenmi söylicek acaba :26:

evet canım 3 dozdan oluşuyor yapılır . bu arada bişey danışmak istiyorum bebeğinizde göz kayması oldu mu

Merhaba hanımlar,

bencede hemen basla ama almayacak cocuk hic almıyo ben sana söyleyeyim benim ev emzik doldu en fazla tuttugu 10 dk aldıramadım alısmadı böyle gidiyoruz vermicem bende artık uyku olayına gelince ben uyandırma derim doktoruna sor tabi ama her bebegin huyu farklı olup bazıları uzun uyuyabilir ayrıca rahatsız etmeden uyandırmadan gözü kapalıyken yavas hareketlerle emzirebilirsin doyunca kendini ceker zaten yavascada yatır sonra hem uykusu acılmaz hemde doyurmus olursun ben uykusu derin olunca öyle yapıyorum

Tünaydın canlarr,
Bizim denge alt üst oldu. Her akşam 8-11.30 arası uyuyan paşa, dün gece 12'de uyudu. SABAH 6'YA KADAR !!!!!! biz de tabi danalar gibi uyumuşuz aylar sonra :) Bi uyandım eşimi dürtüyorum uyanmamış diye biz konuşurken gülümseyerek açtı gözlerini sıpa sanki alay ediyor :) Bu bebekler bizle dalga geçiyo :))
şimdide uyuttum bakayım kaç dakika sürer...

Canımmm bizim ki de bazen ayakta emmek istiyo gezerek. o zaman ben de farkediyorum ki sütüm az.. ayakta gezmek bir nevi oyalanmak oluyor yani. seninki dışarı alışmış demek :) annesi gibi gezenti olucak yani maşallah :) şekercim nasıl çıkıyosun maşallahın var ben daha eşim olmadan adım atmadım dışarı bebekle . şu kanguruyu bi denesem iyi olucak diyorum bazen de ne gerej var burası ankara buz gibi diyorum. offff. canım ben de kilo olayına henüz harekete geçmöiş deilim. emziriyorum sonucta rejim yapamam. ama 6-7 ayı bi geçirelim hayırlısıyla inşallah o zamana kadar emer de ek gıdaya geçince yaparız bişiler. :)

offff canım inan aynı durumdayım. mutfağa gitmeyi bırak kirli bezlerini çöpe atıp gelene kadar çığlık çığlığa. illaki görecek beni duyacak. fena alıştı :( millet bırakıyo kendi odasına yatağına çok özeniyorum valla :( neyse canları sağolsun da..

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım.. ben milupanın rezene çayından içiriyorum bebeğime günde 2-3 çay kaşığı. tam gaz sancısı saatlerine yakın. çok işe yarıyo tavsiye ederim.

canımm elini ağzına sokması aslında güzel. farkında demekki herşeyin :) ama ilerisi için kötü damak ve diş yapısında bozulmaya sebep oluyomuş engel olmaya çalış.. birkaç değişik emzik deene. illaki birisini sevecek. bazı çocuklar kaliteli emzikleri almıyo dandirik ucuz emziklere bayılıyo :) bir iki denemeden sonra sevdiğini bulursun :=)=)

vay be mama veren annelerin bebekleri uzun uzun uyumaya baslamıs demekki mama onları tutuyor ya kolay acıkmıyolar sür gibi 2 saatte sindirlmiyo acıkmayıncada rahat uyuyo bebiş demekki bende ek gıdaya mı baslasam napsam :15:bizim 2 3 saatlik mesailerimiz devam ediyor bugün dayanamadım artık gündüz uyuttum ben uyudum uyuttum ben uyudum sonucmu bu saatte ayaktayım bakın en fazla o da banyo falan yaparsa tabi 3 4 saat bizimkinin bu aydan sonra uyku egitimine baslıcam meletonin hormonu ücüncü aydan sonra sallgılanıyo cünkü..

günaydın kızlar...
dün gece babamız süpriz yaptı, arkadaşıyla nöbetlerini değiştirmişler eve geldi. çok feci bir fırtına vardı gece, hala var gerçi. kızım korktu seslerden, öyle bir rüzgar sesi var ki akıllara zarar, evimin önü deniz, arkası hafif ağaçlık. öne bakıyorsun dalgalar kokutuyor, arkaya bakıyorsun ağaçlar :31: kapılar pencereler zangırdıyor resmen. buna rağmen çok güzel bir gece geçirdik, korktuğu için yanımıza aldık ufaklığı. ben babasının sağ omuzunda o sol omuzunda mis gibi bir uyku çektik :16: şimdi de yaktım ufoyu, sıcağı görünce mayıştı irem hanım, mışıl mışıl uyuyor, ben tabi ki kahve keyfindeyim :ssz:
hep rota dan bahsetmişsiniz. akşam netten biraz araştırdım. aşı olduğu halde ağır atlatanlar da var atlatmayanda. aşı olduktan sonra hemen ishal olan ve ateşlenen bebekler var. aşı zaten vücuda o mikrobu belirli bir dozda verir ki bağışıklığı olsun diye, ama bağışıklık sistemindeki o duvarı yıktığını söyleyen dr.lar var. kimi proflar yaptırmayın yazıyor kimi ihmal etmeyin yazıyor. hatta profun biri 'çocukların ateş ve şiddetli ishal olmasına bir sürü sebep var, bu aşı sadece birinde etkili' demiş. bir dönem piyasadan kaldırılmış, sonra tekrar çıkartılmış. anlayacağınız kararsızım. bir karar verememişler yani. ayın 14 ünde aylık kontrolümüz var, sorucam bakalım ne dicekler.
bu arada hanımlar son 1 haftadır sabahları uyandığımda çok şiddetli bel ağrısı çekiyorum. sadece sabah yataktan kalkarken oluyor bu, hatta dün kalkar kalkmaz kızı beşiğinden zor aldım. dün bir arkadaşıma söyledim tlf.da, epiduralin etkisi olmasın dedi. gerçekten olabilir mi? epiduralin hiç bir yan etkisini yaşamadım ben, ne baş ne de bel ağrısı ne de başka bir şey. ayın 12 sinde 3 ay olcak doğum yapalı, olabilir mi sizce ?

herkese günaydınnn . vuslatcım ben epiduralden korktum nedense cesaret edemedim genel oldum. dediğin gibi belki epiduralin yan etkisi olabilir. ben doğumdan sonraki ilk on gün cektim acısını. yatamıyodum yataktan kalkamıyodum eğilemiyodum cocuğumu bile eşim alıp getiriyodu yanıma. soruyorum genel anes. olanlara biz böle bişey yaşamadık diyolardı. ama şükür ki fazla uzun sürmedi. benim dikiş yerlerim hala uyuşuk his yok denecek kadar az. sizde de oluyomu bu. bu arada sabah kahveni afiyetle iç hayatım benim kahve kremam kalmamış :50: sade de gitmiyoki . iremciğimi öp benim için. :emir_bebek:

herkese günaydınnn . vuslatcım ben epiduralden korktum nedense cesaret edemedim genel oldum. dediğin gibi belki epiduralin yan etkisi olabilir. ben doğumdan sonraki ilk on gün cektim acısını. yatamıyodum yataktan kalkamıyodum eğilemiyodum cocuğumu bile eşim alıp getiriyodu yanıma. soruyorum genel anes. olanlara biz böle bişey yaşamadık diyolardı. ama şükür ki fazla uzun sürmedi. benim dikiş yerlerim hala uyuşuk his yok denecek kadar az. sizde de oluyomu bu. bu arada sabah kahveni afiyetle iç hayatım benim kahve kremam kalmamış :50: sade de gitmiyoki . iremciğimi öp benim için. :emir_bebek:

bende genelden korktum neden diceksin. 2 arkadaşımın doğumunda yanlarıydaydım. ikiside genel anestezi oldu, bebeklerinin o ilk hallerini göremediler, odaya geldiklerinde baygınlardı, 2-3 kişi birden bebeği göğsüne tutup emzirmeye çalıştılar. anne yatar durumda baygın olduğundan göğüsler yayganlaştığı için ememedi bebek bir türlü, sayıkladılar, istifra ettiler. dr.uma sorduğumda narkozun her bünyeye etkisi farklıdır dedi. bunları yaşamak değil bilincim yerinde olsun istedim o yüzden episurali seçtim. çokta memnun kaldım. hiç hastanede yatmadım. yataktan ilk kalktığımda kimsenin desteğini istemedim, hemşireler şaşırdı. dimdik yürüdüm ayakta. eve geldiğimde bebeğimle birlikte içeri girmek istiyorum dedim, kızım kucağımda 2. kata yine destek almadan çıktım. hiç yatıp dinlenme pozisyonum olmadı sürekli ayaktaydım. 3-4 kere ağrı kesici iğne vuruldum sadece. hiç bir yan etkisini yaşamadım. ama 3 ay geçmişken bu normal mi bilmiyorum. onun etkisi mi, üşüttüm mü, ters bir hareket mi yaptım bilmiyorum. sadece sabah oluşunada bir anlam veremedim. gece 1 saate yakın kremlerle masaj yaptı eşim, ama yok sabah yine aynı ağrıyla uyandım. anlamadım gitti :31:

öperim tabi ki büyük bir zevkle :D sende kuzucuğumu öp benim için ;)

Son düzenleme:
Back
X