Lohusalar kulübü

Şu emzirme olayı benimde canımı sıkıyor kızım mecburen tek memeden içiyordu bu yüzden makine kullanıyorduk. chicco anne göğüsü şeklinde olan biberon kullanıyorduk akşamlarıda memeden içiyordu. Sonra bu durumdan sıkılmaya başladım bebeğimi gündüzleride göğüsümden beslemek istedim ama almadı halada almakta zorluk çıkartıyor. geceleri ve sabah kalktığında içiyor ama bunun dışında memeye yaklaşmıyor bile:5: zaten tek göğüsle idare etmeye çalışıyorum ne yapacağımı şaşırdım kızım 3.5 aylık anne sütü ile besleniyor gelişimi gayet normal ama takmış durumdan memeden beslenmemesine:50: benim gibi sorun yaşayan var mı?

canımcımm çok benziyor durumlarımız...

Benimki de 6 gun sonra 4 ayını dolduruyor. gece ve sabah kalktığında içiyor.. Onun dışında canı isterse gunduz 2-3 arası içiyor. Resmen saatli ...Mama takviyeli gidiyoruz biz. Artık tek düşüncem şu canım, öyle bir hale geldik ki yeterki boğazından 1 gıdım anne sütü geçsin. 6 ayını doldursun tek istediğim bu dolayısıyla bu halimize şükür ediyorum artık canımcım..

Gunaydin kizlar
Benim oglumunda 5, ayi doluyo benim bebegimde sizinki gibiydi cani istediginde emiyodu acliga uzun sure dayaniyordu ataklardan oyle oldugunu tahmin ettim kendimce cozumler buldum emerken ayakta gezdirdim yada fon makinasini actim o zmnlarda emdi.kan damlasina basladik ve doktorumuz yogurtla baslamamizi daha sonra meyve sularina gecmemizi soyledi suanda severek yiyor hepsini artika abenide daha iyi emiyo ya istahi acildi yada ek gidalardan bole.eskisine gore cok iyi ama.hic mama vermedim bu zamana kadar

Gunaydin kizlar
Benim oglumunda 5, ayi doluyo benim bebegimde sizinki gibiydi cani istediginde emiyodu acliga uzun sure dayaniyordu ataklardan oyle oldugunu tahmin ettim kendimce cozumler buldum emerken ayakta gezdirdim yada fon makinasini actim o zmnlarda emdi.kan damlasina basladik ve doktorumuz yogurtla baslamamizi daha sonra meyve sularina gecmemizi soyledi suanda severek yiyor hepsini artika abenide daha iyi emiyo ya istahi acildi yada ek gidalardan bole.eskisine gore cok iyi ama.hic mama vermedim bu zamana kadar

Kan damlasi derken?

bi bıraksa toplanıcam da nerdeeee:27: daha 40'ımız çıkmadan huyumuz değişti uyku süreleri kısaldı .İzni olursa beyimizin yemek ve tuvalet molası veriyorum işte:52:

canımm merak etme 40 ınız cıkınca yavas yavas düzene girersiniz moralini sakın bozma hersey yoluna girer 40 ın cıkmadan bile olabiliyor bazen bizde 40 cıkmasına 1 hafta kala oldu mesela...

canımm merak etme 40 ınız cıkınca yavas yavas düzene girersiniz moralini sakın bozma hersey yoluna girer 40 ın cıkmadan bile olabiliyor bazen bizde 40 cıkmasına 1 hafta kala oldu mesela...

bir tek biz olsak neyse, daha arkada 2 abi 1 baba var tatlım ,
ama endişeli değilim bunu da hallederiz
:27:

artık yavas yavas diş cıkarma huysuzlukları baslayacak miniklerin bide uyku saatleri geciktirirseniz uyumuyorlar cok garip 5 dk bile olsa gecmeyecek pasamın uykusu geldimi uyuyacak bizimde persembe günü asımız ve kontrolumuz var inşallah bakalım ii gecer ondan sonraki günde misafir agırlıycam..bugün ankara puslu ve soguk dolayısıyla gündüz uykusu geliyor bebişin havadan dolayı ama fazla uyumasın durun gidipte uyandırayım bari

slm kızlarr :34:
bu gün kontrolümüz ve aşımız vardı. atlattık çok şükür bir sorunumuz yok. demir damlasını tazeledi ve kan damlası verdi. günde 9 damla sabah 5 akşam 4 damla olarak ayarla istersen hepsini birde verebilirsin dedi. yarın başlicaz hayırlısıyla. 5. ayın içindeyiz malum, ev yoğurduyla başlayabilir, sonra ufaktan meyve suyuna, 1 ay sonrada yumurta sarısına, salamura peynire falan başlayabilirmişiz. her şeyi blendırdan geçirmememiz lazımmış. çorbaya falan başladığımızda ya da püreye başladığımızda ağızlarında pütürler hissetmeleri tanımaları gerekiyormuş. her şeyi blendırdan geçirip verince hazıra alışıyor ve iştahsız oluyorlarmış. değişik besinler vereceğimiz zaman araya 1 gün koymamız 2 farklı besini aynı gün vermememiz gerekiyormuş.

bu arada diş mi çıkarıcaz nedir, huysuzluğumuz var ve ağzımızın suyu akıyor feci halde. normalde yatarken battaniyesini oyuncağını kemirmeye çalışırdı sadece, şimdi sıkıyorsa kucağınıza alın, yüzümüze gözümüze saldırıyor deli gibi çok tatlı oluyor sıpa :9: dişliğini vermiyordum önce bu gün verdim kemirip duruyor...
şimdilik bizden bu kadar :31:

Şu emzirme olayı benimde canımı sıkıyor kızım mecburen tek memeden içiyordu bu yüzden makine kullanıyorduk. chicco anne göğüsü şeklinde olan biberon kullanıyorduk akşamlarıda memeden içiyordu. Sonra bu durumdan sıkılmaya başladım bebeğimi gündüzleride göğüsümden beslemek istedim ama almadı halada almakta zorluk çıkartıyor. geceleri ve sabah kalktığında içiyor ama bunun dışında memeye yaklaşmıyor bile:5: zaten tek göğüsle idare etmeye çalışıyorum ne yapacağımı şaşırdım kızım 3.5 aylık anne sütü ile besleniyor gelişimi gayet normal ama takmış durumdan memeden beslenmemesine:50: benim gibi sorun yaşayan var mı?

çaresini bilmiyorum maalesef ama her şeye rağmen çok şükür de bence hayatım. benim kızım 50 gün emdi sadece :31:

Selam kızlar...

Çarşamba günü annem ve babam gelecek umarımmm o zamana kadar darallardayım... sabah kalktım heryer bembeyaz daha da sinir oldum. evde de olsam sevmiyorum kışı :(

kuzucuk hırıltılı hala :( zavallı o da haklı burnuna serum fizyoloji, gözüne damla, ağzına şrup yüzünde dokunmadığımız yer yok . Haliyle korktu artık biberonu bile azğına koyduguma ağlıyo önce tadına bakıp sonra içiyor. yada içemiyor :( sanırım boğazı acıyo anlamıyorum. Meme emmesi de , mama yemesi de çok azaldı :( kilo vericek diye korkuyorum.

Bu serum fizyoloji mevzusu sanırım mevsim gereği herkesin aklını kurcalıyor .doktor bunu ilk yapmıştı bana göstermek için hiç aspratörle falan çekmedi serumu bastırdı çağan salya,sümük herşeyi akıttı. Ama biz yapamıyoruz sanırım .öyle bir akıntı olmuyo. nedir durum anlamadım. bide artık sanırım yastık istiyo ystıkta hırıltı gidiyor çünkü. bu akşam koyucam çarşafın altına yastık ince bişey.

vuslatcım masajı anlat demişsin...
göz çukurundan brun kökünden aşağı kadar sanki bişey siler gibi hafif bastırarak aşağı doğru hareket ettiriyorum parmağımı 5-6 dk. günde birkaç sefer.. umarım işe yarıyordur...

biz de durumlar bu... şu beslenme mevzusu canımı sıkıyo başka bişey yok şükür... 21 aralık gününü bekliyoruz merakla :)))))))

eve kapanmak bir tarafa kapanacağını bilmek iyice sıkıyor insanın canını di mi :31:
masajı anlatmışsın teşekkür ederim güzelim, inşallah yarıyordur işe, çabucak iyileşsin kuzum inşallah...

asıl soracağımı sormadım iyi mi :31: ek gıdaya geçen hanımlar, dökülün bakim :9::9::9:
kısa bir özet geçeyim hatırlatma babında; 5. ayın içindeyiz, anne sütü almıyoruz sadece bebelac mamayla besleniyoruz. mamaların ek gıda için hazırladıkları ürünler var, bebelac ve aptamile üye olmuştum zamanında her gün 40 tane mesaj geliyor telefona :31:
bunlardan biriyle mi başlamalıyım? cevabınız evetse hangisiyle :ssz:
siz neyle başladınız?
miktarını nasıl ayarladınız?
ya da acele mi ediyorum acaba?
kısacası hellp :ssz:

biri devit-3 hayatım onu kullanıyoruz zaten, bu gün yazdığıda ferrum. bizim bildiğimiz ferrosanol kan ve demir hapının bebekler için olan damlası. 4. aydan sonra kullanılmasını öneriyoruz dedi yazdı :ssz:

yaa bişey dicem biz ne demir hapı ne vitamin hiçbişey kullanmıyoruz nasıl olacak hiçbişey demedi bizim doktorumuz kontrollerde bile söylemedi yani simdi bu ayki kontrollerden sonra yazacak o zaman 4. aydan sonra dediğine göre bide bize humananın antikolik mamasını vermisti kabız olursa verirsin diye ama kullanmadım daha internete baktım yorumlar iyi kabız olursa kullanmayı düsünüyorum yazarım yine burdan..

Back
X