Lohusalar kulübü

Günaydın kızlar :34:
Biz bu gün erkenciyiz 7 de kalktık oynaştık kahvaltımızı yaptık şimdi örümceğinde mızırdanıyor hanfendi. Eşimi gece çağırdılar saat 4 de apar topar gitti, yalnızım yarın akşama kadar :31:

mama konusuna gelince ek gıdanın miktarı fazla olmamalı hep diyorlarya günde 2 çay bardağını geçmesin diye, o yüzden mamaya da devam et derim. sabah kahvaltı sonra acıkınca mama, tekrar acıkınca ek besin, tekrar acıkınca mama o şekilde sırayla git. bu 2 çay bardağı olayı 9. ayına kadar geçerliymiş.

Günaydın, ben hiç mama vermedim hep emzirdim. Şimdi mama vermeyi de istemiyorum, eşim benden de beter. Sütümde iyi çok şükür, ama bilemiyorum işte.

Buarada insan değiştiğini farklı mekanlarda daha iyi anlarya, bana kızım çok hareketlenmiş saçları uzamış; kendim de çok kilo almışım gibi geldi. tartıya çıkmaya korkuyorum şuan :53:

Günaydın, ben hiç mama vermedim hep emzirdim. Şimdi mama vermeyi de istemiyorum, eşim benden de beter. Sütümde iyi çok şükür, ama bilemiyorum işte.

Buarada insan değiştiğini farklı mekanlarda daha iyi anlarya, bana kızım çok hareketlenmiş saçları uzamış; kendim de çok kilo almışım gibi geldi. tartıya çıkmaya korkuyorum şuan :53:

e sütün iyiyse ne mamasından bahsediyorsun hayatım ne gerek var kullanma tabi o zaman. yine öğünlere böl bir ek bir süt diye sırala. hatta gündüz 2 kere falan emzirip gerisi ek gıda ile tamamlayabilir sütünü gece beslenmesi içinde saklayabilirsin :34:

iyi aksamlar hanımlar,

tv nin karşısına çocuğu oturtup iş yapanlar kervanına katıldım bende bugün, hiç tasvip etmeme ragmen. ama baya kolay oluyormuş
:9:
Bir yerlere gitmek güzel de gelince temizlik, bavulların açılması, çamaşır ütü çekilmiyor gerçekten.

Ayrıca öğleden sonra kızıma armut püresi verdim. daha dogrusu armutun suyu diyelim çünkü sadece suyu çıktı. önce biraz ekşi buldu sanırım ama sonra çok güzel aldı maşallah. yarın da deneyeceğim inş.

merhabalar kızlar nasılsınız bakalımm bizimki kestirirken bi geliyim bakıyım dedim oyun gelistiriyoruz artık birbirimize vuslatcım canım bugün sizin ası gününüzdü galiba onu sorcaktım ben sana nasıl gecti diye ama gitmemissiniz sanırım o yüze dokunup icli bakma bizdede var ayyy onu öyle görüp bakınca hemen massallah diyorum nazarım degmesin diye bi tane daha ninnim var bak buda cok güzel ;
annesinin kuzusuymus
annesinin yavru kusu
annesinin kuzusuymus
birtanesiymiiiişşşşş.. :24::24:

yakında bestekar olcam bunları ne ara besteledim hatırlamıyorum bile uzun süredir söylüyorum ama sen söyleyince farkettim:6::6:

buralar cok sogudu yine sanırım kıs kendini söyle yine bi göstercek.yürüyüslerimiz kısa mesafe o yüzden asısı olanlar varsa yazsınlar

roa canım bizimkide pepeyi cok seviyor cok sürmüyor o zaten 15 dk falan uzaktan bakıyo zaten pepede de cok önemli bilgiler veriyolar önce ben kendim izledimde bayıldım resmen rakamlar renkler sayılar oyunlar hergün bişey ögretiyolarr bende izliyorum onla :8::8:

iyi aksamlar hanımlar,

tv nin karşısına çocuğu oturtup iş yapanlar kervanına katıldım bende bugün, hiç tasvip etmeme ragmen. ama baya kolay oluyormuş
:9:
Bir yerlere gitmek güzel de gelince temizlik, bavulların açılması, çamaşır ütü çekilmiyor gerçekten.

Ayrıca öğleden sonra kızıma armut püresi verdim. daha dogrusu armutun suyu diyelim çünkü sadece suyu çıktı. önce biraz ekşi buldu sanırım ama sonra çok güzel aldı maşallah. yarın da deneyeceğim inş.

maşşallah kuzuma afiyet bal şeker olsun yarasın :nazar: bavul konusuna katılıyorum işkence gibi di mi :31:

merhabalar kızlar nasılsınız bakalımm bizimki kestirirken bi geliyim bakıyım dedim oyun gelistiriyoruz artık birbirimize vuslatcım canım bugün sizin ası gününüzdü galiba onu sorcaktım ben sana nasıl gecti diye ama gitmemissiniz sanırım o yüze dokunup icli bakma bizdede var ayyy onu öyle görüp bakınca hemen massallah diyorum nazarım degmesin diye bi tane daha ninnim var bak buda cok güzel ;
annesinin kuzusuymus
annesinin yavru kusu
annesinin kuzusuymus
birtanesiymiiiişşşşş.. :24::24:

yakında bestekar olcam bunları ne ara besteledim hatırlamıyorum bile uzun süredir söylüyorum ama sen söyleyince farkettim:6::6:

buralar cok sogudu yine sanırım kıs kendini söyle yine bi göstercek.yürüyüslerimiz kısa mesafe o yüzden asısı olanlar varsa yazsınlar

roa canım bizimkide pepeyi cok seviyor cok sürmüyor o zaten 15 dk falan uzaktan bakıyo zaten pepede de cok önemli bilgiler veriyolar önce ben kendim izledimde bayıldım resmen rakamlar renkler sayılar oyunlar hergün bişey ögretiyolarr bende izliyorum onla :8::8:

yok canım gitmedik bu gün aşıya doğru tahmin etmişsin :34: ya hep bu aşıdan şikayet duydum, ateş ağrı vs. bu gün eşim nöbetçi gece evde olmayacak, üstelik foçada da değil izmir merkezde bir şey olsa Allah korusun eve gelmesi 2,5 saat. o yüzden cesaret edemedim tırstım açıkcası tek olunca. hemşiremiz bu hafta içi gelde hangi gün olduğu o kadar önemli değil dedi :31:

maşşallah kuzuma afiyet bal şeker olsun yarasın :nazar: bavul konusuna katılıyorum işkence gibi di mi :31:

yok canım gitmedik bu gün aşıya doğru tahmin etmişsin :34: ya hep bu aşıdan şikayet duydum, ateş ağrı vs. bu gün eşim nöbetçi gece evde olmayacak, üstelik foçada da değil izmir merkezde bir şey olsa Allah korusun eve gelmesi 2,5 saat. o yüzden cesaret edemedim tırstım açıkcası tek olunca. hemşiremiz bu hafta içi gelde hangi gün olduğu o kadar önemli değil dedi :31:

anladım canım bencede iyi yapmıssın bakalım bizimki nasıl gececek zaten bu asılardan sonra 1 yasına kadar yok biliyosun 6. ay asısı son. benim kücük adamım bana bişeyler anlatyo bi bakıyımm:10::10:

anladım canım bencede iyi yapmıssın bakalım bizimki nasıl gececek zaten bu asılardan sonra 1 yasına kadar yok biliyosun 6. ay asısı son. benim kücük adamım bana bişeyler anlatyo bi bakıyımm:10::10:

yerim ben o küçük adamııııı :52: evet yaşına kadar olmayacak dediğin gibi, bakalım kızımın yaş gününü nerede kutlicaz Ankara mı yoksa evimizde mi, evimizde olalım istiyorum ben ama ağustosta görümcemin düğünü var eşim ne zaman izne ayrılırsa artık bakıcaz :31: oyyhhh bunu düşününce içim daraldı :50:

günaydın canlar nasılsınız :34:
ben iremi zaptedemez oldum resmen yuvarlanıyor gidiyor bağlicam en sonunda :9: dün akşamdan beri sinirlenme stilini değiştirdi hanfendi. oyuncağı düşünce kaşlarını çatıyor oyuncağına bakarak dudaklarını büzüyor öne doğru hızlı hızlı nefes alıp veriyor tıslıyor resmen öldüm gülmekten ilk yaptığında :9::9::9: dün eşim yoktu, koyun koyuna yattık kızımla, keyfi yerinde çok şükür. eşimdetn tlf bekliyorum, eğer gelecekse gün içinde iremin aşısını yaptırıcam inşallah :31:bizden bu kadar şimdilik :34:

günaydınlarr ayyy sen benimkini görsen gece beni bagırarak yanına cagırdı böyle aglama gibi degil aaaaaaaaa diyor böyle hafif bagırır gibi bu ne dedim yaa:33: biz varız artık diyolar sanırım zapdedememek ne kelime o altını saniyeler icinde aldıgım cocuk yerine altını actıgımda kosarak uzaklasan bi cocuk var artık :1: aksamda babasına cevap veriyodu o bişeyler diyo o da degişik tonlarda ha hı hımmmmm ommmm gibi sesler cıkarıyo güldürdü bizi :1::1:hadi bakalım hayırlısıyla gidin gelin bi çok kişinin sorunsuz gecmis zaten asıdan önce iremle konusmayı unutma bak önemli bu biliyosun bizde kahvaltıyı yaptık bebiş kestiriyor.:6::6:

Son düzenleme:
günaydın güzellerr
ben de burdayım bizim şeker şekerleme yapıo :)

hava ıdare eder belkım bi sahil yaparız yıne.. haftaya bizim aşımızdaa hadi bakalım vuslat sorunsuz geçer umarımm...

Bugun muz vermek ıstıyorum nasıl verdın sen canım ? direk çatalla ezip mi vereyım ???

şekercım dedıgın gıbı artık varlıklarını birey olduklarını anlamamızı ıstıyolar resmen :)

ben bugun mama sandalyemıze karar verıcem 3 model var bıırını seçicem artık çok fayda göreceğimi düşünüp umut edıyorum bakalım :)

günaydınlarr ayyy sen benimkini görsen gece beni bagırarak yanına cagırdı böyle aglama gibi degil aaaaaaaaa diyor böyle hafif bagırır gibi bu ne dedim yaa:33: biz varız artık diyolar sanırım zapdedememek ne kelime o altını saniyeler icinde aldıgım cocuk yerine altını actıgımda kosarak uzaklasan bi cocuk var artık :1: aksamda babasına cevap veriyodu o bişeyler diyo o da degişik tonlarda ha hı hımmmmm ommmm gibi sesler cıkarıyo güldürdü bizi :1::1:hadi bakalım hayırlısıyla gidin gelin bi çok kişinin sorunsuz gecmis zaten asıdan önce iremle konusmayı unutma bak önemli bu biliyosun bizde kahvaltıyı yaptık bebiş kestiriyor.:6::6:

evet ya bide o bağırmaları var :9: geçen akşam ağlayarak uyandı bi kaç kez. ben mamasını yapmaya mutfağa geçtim, eşimde kızın yanına geçmiş baktım konuşuyorlar 'korkma babacım biz salonumuzda oturuyoruz sen ses et hemen geliriz ağlama tamam mı ölürüm o yaşlara ben...' diyor. neyse mamasını verdik geçtik salona, bizim hatun uyandı aynen dediğin gibi aaaaaaaaaaa diye bağırıyor koptuk gülmekten, konuşmaktan anlamaz diyenin alnını karışlarım valla bal gibi de anlıyorlar işte :ssz: konuşucam tabiki, sabahtan başladım bu gün gidebiliriz kızım diye :9:

günaydın güzellerr
ben de burdayım bizim şeker şekerleme yapıo :)

hava ıdare eder belkım bi sahil yaparız yıne.. haftaya bizim aşımızdaa hadi bakalım vuslat sorunsuz geçer umarımm...

Bugun muz vermek ıstıyorum nasıl verdın sen canım ? direk çatalla ezip mi vereyım ???

şekercım dedıgın gıbı artık varlıklarını birey olduklarını anlamamızı ıstıyolar resmen :)

ben bugun mama sandalyemıze karar verıcem 3 model var bıırını seçicem artık çok fayda göreceğimi düşünüp umut edıyorum bakalım :)

günaydın canım inşallah sorunsuz geçer dediğin gibi :31: muzu ilk verdiğimde muhallebi yapmıştım canım. muhallebiyi yiyordu zaten o zaman. tepeleme 4 tatlı kaşığı muhallebinin içine çeyrek muz koydum (muz epey büyüktü) blendırla ezdim verdim. 2 gün sonra yavaş yavaş muhallebinin yoğunluğunu azaltıp muzunkini arttırdım, şimdi sadece muzu eziyorum yiyor. bu arada direk vermeyip muhallebiyle karıştırmamın sebebi birden vermiş olmamak. muz malum kabızlık yapabilir. önce karıştırarak verdimki bağırsakları nasıl tepki verecek göreyim diye. baktım sorun olmuyor fazlalaştırdım giderek. şimdi direk yiyor. kabızlık yaşamadı çok şükür :34:

yerim ben o küçük adamııııı :52: evet yaşına kadar olmayacak dediğin gibi, bakalım kızımın yaş gününü nerede kutlicaz Ankara mı yoksa evimizde mi, evimizde olalım istiyorum ben ama ağustosta görümcemin düğünü var eşim ne zaman izne ayrılırsa artık bakıcaz :31: oyyhhh bunu düşününce içim daraldı :50:

buraya gelin buraya gelinn:46::46::46::46:
ankara artık icini daraltmasın canım ben varım burda gel sen buraya pişman olmassın bak söylüyorum:34::34:bende memlekete gitsemmi acaba diyorum orda cok iyi organizasyon yapan arkadaslarım var süper seyler yapıyolar du bakalım hele o gün gelsinde aaaaaaaa bu arada miniklerin yas günüde aynı olacak degilmiii:21::21::21:

buraya gelin buraya gelinn:46::46::46::46:
ankara artık icini daraltmasın canım ben varım burda gel sen buraya pişman olmassın bak söylüyorum:34::34:bende memlekete gitsemmi acaba diyorum orda cok iyi organizasyon yapan arkadaslarım var süper seyler yapıyolar du bakalım hele o gün gelsinde aaaaaaaa bu arada miniklerin yas günüde aynı olacak degilmiii:21::21::21:

tayin için oraya gelmeyi istiyorum ama iremin doğum günü için istemiyorum canım yaa :31: ankarada otururken ne doğum günlerimizi ne yıl dönümlerimizi ne sevgililer gününü hiç birinde baş başa kutlayamadık hep sağolsunlar kv.ler çat kapı yaptı, ya da küserim konuşmam tehditleriyle bizi zoraki kendilerine çağırdılar. baş başa olalım istiyorum, bi özelimiz olsun istiyorum çok şey mi istiyorum :31:

Bende mama sandalyesi düşünüyorum, karar verirsen bizimle de paylaşırsın değil mi sevilenolmak'cım :)

tayin için oraya gelmeyi istiyorum ama iremin doğum günü için istemiyorum canım yaa :31: ankarada otururken ne doğum günlerimizi ne yıl dönümlerimizi ne sevgililer gününü hiç birinde baş başa kutlayamadık hep sağolsunlar kv.ler çat kapı yaptı, ya da küserim konuşmam tehditleriyle bizi zoraki kendilerine çağırdılar. baş başa olalım istiyorum, bi özelimiz olsun istiyorum çok şey mi istiyorum :31:

Kesinlikle katılıyorum bu endişene canımcım, biz memleketten kilometrelerce uzakta, tek başımıza, bazen gerçekten perişan da oluyoruz (özellikle geçen sene mide bulantımın ilk 6 ay sürdüğü, hem çalıştığım hem hiç birşey yiyemediğin günlerde), yanlız da hissediyoruz ama birbirimizle çok mutluyuz hamdolsun.

Kızlar tatildeyken kızıma oyuncaklar almıştık. Örneğin fisher price nin bir cd çaları var müzikli ışıklı tatlı bir şey, yine aynı markanın sürünmeyi kolaylaştırıcı topu, sesli hikaye kitabi, dişliği ve banyo için aksesuarlar..ayrıca arabası için dönence vs. gün içinde farklı oyuncakları veriyorum, günlük farklı zamanlarla 1 saat olacak şekilde sürünme antremanı yapıyoruz
Ayrıca annemlerde kütüphanede ezop masalları kitabını görüp getirdim. kısa kısa masallardan oluşuyor kitap ve iki gündür okuyorum kızıma, çıt çıkarmadan dinliyor maşallah.

siz neler yapıyorsunuz gündüz, elden düşürmediğiniz oyuncaklar neler?

Son düzenleme:
kızlar emekleme oyuncağı alan var mı?neler aldınız memnun olduğunuz tavsiye edeceğiniz bi oyuncak var mı?e bebekten bikaçtane baktım ama hepsinin yorumunda aklımı çelen bişeyler oldu size sorayım dedim:34:

bideee unutmadan hoppala alan var mı aranızda.internette bright starts hoppala gördüm hoşuma gitti ama işime yaramayacak bisey alıp da pişman olmak istemiyorum,sonuçta yer kap:44:lıyo küçük bişey değil

kızlar emekleme oyuncağı alan var mı?neler aldınız memnun olduğunuz tavsiye edeceğiniz bi oyuncak var mı?e bebekten bikaçtane baktım ama hepsinin yorumunda aklımı çelen bişeyler oldu size sorayım dedim:34:

valla canımcım daha öncede yazdıgım gibi, hareket edn şeyler emeklemesini sağlayabilir. Ben içinde çıngırak olan ayrıca tutacakları da olan bir top aldık onu yuvarlıyoruz önünden. onu yakalama çalışıyor peşinden gidiyor. tabi minik minik. ama popuyu baya baya kaldırıyor, dizlerini karnına çekiyor. sende benzer şeyler yapabilirsin belki. hoppala nedir onu tam bilmiyorum. bebekleri içine koyup zıplatılan bir şey mi? Ben şahsen eve bir sürü şey alıp bebeğin bir iki kere kullanacağı bir enkaz istemediğim için, asgari şekilde almak istiyorum ama bazı bebekler ancak onlarda sakinleşiyor biliyorum.

kızlar merhaba..ben geldım gene sorularımla bırlıkte :) benım kızım 47 günlük oldu teyzelerı hepınızın ellerinden oper selam söyler:) ama cok gazlıyız.sız hangı gaz damlalarını kullanmıştınız.metsıl,sab sımplex,zınco,nurse harvey,colıc x gıbı damlalardan hangısınden fayda gordunuz.cok aglıyo buara kolik oldu kızım :(((

evet canım haklısın senin elinde degilmi zaten bi sekilde basbasa kalın derim ben:34::34:

Back
X