lohusalık

Nazo1616

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
64
31
3
Bayanlar merhaba,
5 martta kızımı kucagıma aldım.. 16 Gunluk oldu saglıgı sıhhatı yerınde cok sukur fakat;

Gel gelelım bana ...
Annem 10 gun yanımda kaldı cok yardımı dokundu sonrasında onu gonderdım kendım artık bakmaya hazır oldugumu hıssettım. Zaten cogu seyıyle ben ılgılenmıstım bebegımın. O bakımdan zorlanmıyorum zaten sakin bi bebiş. Ama nedensız bı sekılde ıçım buruk moralım bozuk bazen bebegımden bıle bunalıyorum sanki..
Akşam oldumu içim iyice bunalıyor sıkılıyor anlamsız bı huzun hıc keyfım olmuyor
Hem yanımda bırılerı olsun ev cıvıl cıvıl olsun ıstıyorum hemde bunalıyorum
Gunduzleri daha iyiyim genelde .. Benım gıbı hısseden varmı ? Nasıl aştınız bu tarıf edılemez duyguyu paylaşırsanız cok mutlu olurum ..
Cok muzdaribim bu durumdan

Daha kötüleri de yaşanıyor.gayet normalgeçecek çok şükür sağlığın yerinde bebegin iyi sakinmiş evde bunalmissindir.hormonların düzene girsin daha iyi olursun

Hepsi geçecek merak etme. Hissettiklerin yeni doğum yapmış birçok kadının ortak kaderi :) Sen hiç endişelenme, zamanla çok daha iyi olacaksın.

Güle güle büyüt :)

30 haftalik hamileyim.
Hamileligin tum skintilarini dibine kadar yasamis bir bayan olarak,
Bir dogum kaldi diyordum.
Lohusa depresyonu da mi var :KK17:
Daraldimmm

Vücudumuzu yani dolayısıyla dünyamızı da hormonlar yönetiyor. Hamilelik boyunca kendimizi iyi hissetmek için dopamin, endorfin, serotonin gibi mutluluk verici hormonları fazladan salgılıyoruz. Doğum anından sonra bu hormon seviyelerinde ciddi bir düşüş oluyor. Bunun yanı sıra süt hormonları da devreye girerek, ostrojeni yani bizi kadın yapan hormonu baskı altına alıyor. Bir anda depresif birer cinsiyetsize dönüşüyoruz :)) Annelik doğası gereği bu yüzden zor olsa gerek.

Uzun lafın kısası tüm bu halin hormonlardan kaynaklanıyor. Birkaç ay sonra hormonların eskiye dönecek. Yani sen de normale döneceksin. Azıcık sabret :)

Loğusa depresyonu genelde bebek doğarken bizdeki tüm omega ,vitamin falan ne varsa silip süpürüp kendine alıp öyle çıkıyormuş minnoşlar. Özellikle omegaya çok ihtiyaç oluyormuş o yüzden. Bir de nefes egzersizi yap. Gece kabuslarına , uykuda boğulma hissi gibi durumlarda faydası oluyor. Ben nefes egzersizi ile kurtuldum. Bebeğin uyudukça yat dinlen. Kolay gelsin.

Çok normal,bebekli hayata alışmaya çalışıyorsunuz

Geçici hisler bunlar, bebeğiniz büyüdükçe,siz ona o size bağlandıktan herşey daha güzel olacak emin olun

Bir düzen oturtmak kolay olmuyor ama oluyor er geç

Sağlık olsun yeter ki

Öncelikle bebeğinin kokusunu içine çek bol bol..

Ardından o uyudukça send e uyu.. iş güç kalsın kenarda..

Birde dışarı çıkın birlikte..
Kendine bak .. salma konuşayım diye.,
40 gün gece gündüz pijama ile dolşanlar gördüm yapma..

Eşinle konuş bu durumu; daha anlayışlı davranıp yardımcı olacaktır sana.:

Öncelikle bebeğinin kokusunu içine çek bol bol..

Ardından o uyudukça send e uyu.. iş güç kalsın kenarda..

Birde dışarı çıkın birlikte..
Kendine bak .. salma konuşayım diye.,
40 gün gece gündüz pijama ile dolşanlar gördüm yapma..

Eşinle konuş bu durumu; daha anlayışlı davranıp yardımcı olacaktır sana.:

yok canım kendımede bakmassam kafayı yerım . Temızlıgıme bakımıma cok asırı duskunum doguma bıle makyajlı gırdım cıktım :))) Insallah cabuk gecer de normale donerım. Bebegımı cok sevıyorum depresyonluk sorunum yok cok sukur aksamları ıcıme oturan bı hıs benı delı edıyor sadece ...

inan bana çok iyisin daha da iyi olacaksın. Ben o kadar ağır geçirdimki oturup oğlumu mu ölürsem yoksa kendimi mi diye düşünürdüm. hiç sevmedigim bu bebege bir ömür nasıl bakıcam derdim. sonra o masum bebege bakıp bir de vicdan azabıyla kahrolurdum. Ama ben bile çok şükür 3 ayda atlattım. şimdi dünya bir yana oğlum bir yana. Bir zaman sonra en iyi arkadaşın olacak. için mi sıkıldı birlikte o park benim bu park benim takılacaksınız:) şahane

inan bana çok iyisin daha da iyi olacaksın. Ben o kadar ağır geçirdimki oturup oğlumu mu ölürsem yoksa kendimi mi diye düşünürdüm. hiç sevmedigim bu bebege bir ömür nasıl bakıcam derdim. sonra o masum bebege bakıp bir de vicdan azabıyla kahrolurdum. Ama ben bile çok şükür 3 ayda atlattım. şimdi dünya bir yana oğlum bir yana. Bir zaman sonra en iyi arkadaşın olacak. için mi sıkıldı birlikte o park benim bu park benim takılacaksınız:) şahane
-------
Benimde 2 aylık bir oğlum var ama içimdeki sıkıntı , kaçıp kurtulma duygusu ,ben ne halt ettim çocuk doğurdum düşünceleri ,ömrümün sonuna kadar bir çocukla nasıl yaşayacağım ,nasıl kendime bakacağım ,tüm hayatım bitti ,özgürlüğüm bitti düşünceleri bir saniye olsun aklımdan çıkmıyor.sonra bebeğime bakıyorum allahım çok güzel ben mi doğurdum şimdi bunu ,ben nasıl böyle şeyler düşünebiliyorum diye suçluluk ve nankörlük duygusu sarıyor ,her saniye kahroluyorum.hiçbir şeyden zevk almıyorum dışarı çıkmak istemiyorum , üstümü bile değiştirmiyorum yeri geliyor.siz nasıl atlattınız var mı bir tavsiyeniz.

-------
Benimde 2 aylık bir oğlum var ama içimdeki sıkıntı , kaçıp kurtulma duygusu ,ben ne halt ettim çocuk doğurdum düşünceleri ,ömrümün sonuna kadar bir çocukla nasıl yaşayacağım ,nasıl kendime bakacağım ,tüm hayatım bitti ,özgürlüğüm bitti düşünceleri bir saniye olsun aklımdan çıkmıyor.sonra bebeğime bakıyorum allahım çok güzel ben mi doğurdum şimdi bunu ,ben nasıl böyle şeyler düşünebiliyorum diye suçluluk ve nankörlük duygusu sarıyor ,her saniye kahroluyorum.hiçbir şeyden zevk almıyorum dışarı çıkmak istemiyorum , üstümü bile değiştirmiyorum yeri geliyor.siz nasıl atlattınız var mı bir tavsiyeniz.
Ben bunun geçici bir dönem olduğunu bilip kendimi sürekli telkin ettim. sen de en kötü anında bunu düşün.zaten zamanla annelige alışınca bu kadar zor gelmeyecek. hissettiklerimizde haksız sayılmayız bir bebeğin sorumluluğu hiç kolay değil

Bende 27 haziranda doğum yaptım annemde doğumumdan beri yanımda ama haftaya geri döncek. Aklım çok karışık ilk zamanlar sürekli ağlıyordum çocuğuma bakabilcekmiyim nasil büyütcem iyi bir anne olabilecekmiyim gibi sorular... şimdi ise huysuzlandimi ugrasmaktan yoruluyor gibi oluyorum oysa allaha sükür cok bagiran bi bebegim yok sakin aslinda hemen anneme veriyorum bazen. Insallah bu durumdan bende çıkarım insallah annem gidincede bebegime bakabilirim

Bayanlar merhaba,
5 martta kızımı kucagıma aldım.. 16 Gunluk oldu saglıgı sıhhatı yerınde cok sukur fakat;

Gel gelelım bana ...
Annem 10 gun yanımda kaldı cok yardımı dokundu sonrasında onu gonderdım kendım artık bakmaya hazır oldugumu hıssettım. Zaten cogu seyıyle ben ılgılenmıstım bebegımın. O bakımdan zorlanmıyorum zaten sakin bi bebiş. Ama nedensız bı sekılde ıçım buruk moralım bozuk bazen bebegımden bıle bunalıyorum sanki..
Akşam oldumu içim iyice bunalıyor sıkılıyor anlamsız bı huzun hıc keyfım olmuyor
Hem yanımda bırılerı olsun ev cıvıl cıvıl olsun ıstıyorum hemde bunalıyorum
Gunduzleri daha iyiyim genelde .. Benım gıbı hısseden varmı ? Nasıl aştınız bu tarıf edılemez duyguyu paylaşırsanız cok mutlu olurum ..
Cok muzdaribim bu durumdan

Ooff bende oyleyimmm... bu lohusalık cok kotu cok zor bir donemmiş
Sizinki nezaman gecti, nasıl gecti, kendinizi iyi hissetmek için ne yaptınız?

Bende 27 haziranda doğum yaptım annemde doğumumdan beri yanımda ama haftaya geri döncek. Aklım çok karışık ilk zamanlar sürekli ağlıyordum çocuğuma bakabilcekmiyim nasil büyütcem iyi bir anne olabilecekmiyim gibi sorular... şimdi ise huysuzlandimi ugrasmaktan yoruluyor gibi oluyorum oysa allaha sükür cok bagiran bi bebegim yok sakin aslinda hemen anneme veriyorum bazen. Insallah bu durumdan bende çıkarım insallah annem gidincede bebegime bakabilirim

Ayni şeyleri bende düşünüp hissediyorum cnm
Benimde annem şu an yanımda ve bir hafta daha yanımda olacak
Çok sukur cok yardımcı oldu bana , geceleri bile o baktı bebegime şimdi gidicek diye cok uzuluyorum ...coook
Aynı senin kendine sordugun soruları soruyorum kendime ...
Sen bu donemi nasıl atlattın ..nekdr uzun surdu ..??

Back
X