Lohusalikta al basmasi

Hazeer_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
305
224
103
Dogumdan sonra lohusalik döneminde al basma olayina inaniyormusunuz? Basiniza hic böyle bir sey geldimi veya duydunuzmu?

Bi arkadaşım anlatmıştı çok saçma geldi hiç inanmadım inanmam

Boyle seylerı nıye dusunuyosun. Ogluma dogum yaptıktan sonra lohusaydım esım ıse gıttı ben bebekle tek basımaydım. Hıc oyle bısey olmadı. Aklına bunları getırıp kendıne vesvese verme dua et. Inanma bıde ;)

Cekilinnnn ben geldim. Mumkunse 40gun yaninda birisi kalsin. Kalamiyorsa yatarken mutlaka bol bol dua oku.

Olduki o cikmaza girdin bol bol yine oku. Ve mubareklerden yardim iste...

Cok detay veremiyorum. Bana basti...

Babaannem ve kayinvalidem bana al basma hakkinda bir seyler anlatti öyle korktum ki. Kizima dogum yaptim inanin 40 gün dogru dürüst uyumadim korkudan. Bir gece uyurken kizim daha 3 haftalikti ortamizda uyuyordu. Gece bir uyandim sesim cikmiyor esime bagiriyorum ama duymuyor sanki üstümde biri vardi. O günü hic unutmuyorum.

Ben daha önce doğum yapmadım ilk hamileliğim sadece kuzenimden duymuştum al o çocuğu pencereden at gibi sesler duyuyormuş aklını oynatacaktı neredeyse ve o zaman anlayamıyordum sanki bi güç konuşmama izin vermiyordu diyor annesi yalnız bırakmadı bende çok korkuyorum

Bol bol dua ile asarsiniz. Bana oldu 2. Cocugumda. Uyanikla uyur arasi. Bol bol dua

İlk oğlum doğduğunda o kadar çok korkutulan kızlar uykusuz gezdim kabuslar gördüm
İkizlerim doğduğunda evdede yalnız kaldım ki onlar bı ay küvözde kaldılar yalnız hastaneye gittim geldim
Allah'a sığın inan dua et
Kendine vesvese verme

Neye inanırsanız onu yaşarsınız. Ben böyle şeylere inanmıyorum. Yanıma da birini çağırmayacağım zaten. İşin psikolojik boyutu sarsıcı olabilir sadece dikişler varken birinin bakımını üstlenmek... ama güçlü olmalı. Naza gaza gerek yok. Kendimize güvenerek doğuruyoruz. Doğa böyle. Ya uyum sağlayacağız, ya da hurafelerle yardım bekleyerek yaşayacağız.

Rüyada insan korkabiliyor çok normal. Al basması falan inanmıyorum oğlumda da olmadı. O psikoloji ile gidersen zaten yaşarsın ki bu sana beyninin oyunudur. Öyle bir şey olduğuna inanmışsındır ki olmuştur. Yani duanı oku odanda Kur'an bulundur.. Gerisi vesvese hurafe ve psikolojik

Dogumdan sonra lohusalik döneminde al basma olayina inaniyormusunuz? Basiniza hic böyle bir sey geldimi veya duydunuzmu?
Bende duydum varlığına da inanıyorum. Bu konu tabi özele ve inanca giriyor o yüzden açıkça yazılamıyor bazı şeyler. Ben sırf bu yüzden annemi yanımda istiyorum ama yurtdışnda tek başıma olacağm maalesf adet olunduğu için bütün ibadetlerden uzak kalıyoruz ve korunmasız oluyorz gibi bişey. Ama canım yinede aklına getrme. Şahsen ben kabullndm. Çnkü yapablck hiçbirşeym yok. Şimdiden bunu unutmaya çalış düşündükçe vesvese yapıp daha çok karşılaşrsn bu durumla. Rabbim yardım etsin hepmze inş. Ve böyle şeylerle karşılaştırmasın inş

Hamilelikte kabus olayına ne diyorsunuz sık yaşadınız mı? Ben 2 gecedir çok korkuyorum uykumda

Back
X