• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalikta kayinvalide destek mi kostek mi

susamtanm

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
8
0
16
Mr. Kizimi kucagima alali 10 gun oldu.annem ve kayinvalidem yardima geldiler,iyi ki de gelmisler ev isleri acisindan ama bebek acisindan cok dertliyim.k.validem hem evi hem bebegimi cok sahipleniyo.emzirirken basimda bekler,gazini cikarmak icin hemen alir,alt degistirmeden gece bakimina kadar her seyde ben yaparm diyo.kizimdan uzaklasmaktan korkuyorum:(
Yardim ediyo,ev islerini yapiyo diye,tatsizlik olmasin kirmayaym diye de bir sey diyemiyorum...bazen anneme soyleyip kizim sana soyluyom,gelinim sen anlaya getiriyodum ama o da rahat edemedi k.valideyle,yarin gidiyor.napicami bilmiyorum..:((

bosver yapsin demekki cok hevesli birak alsin hevesini birkac gune gider zaten kirmayin kalbini burda o kadar konular okudukki sevmez etmez bak sizinki pek bi hevesli yapsin bosver kizinla daha gecirecek cooookkkk uzun yillarin var korkma annesi o kim benim melegim diye secmesini cok iyi bilir:KK66:benim 3 yasindaki kralice gibi nazliyo dedesi babaannesi ama o onlarda 1 gunu zor geciriyoooo eve geldimi sarilip opuyoooo ohhhhh mis missss anne kokuyon diyoooo:KK68:

ben oğlumu doğurduğumda 19 yaşındaydım ve kayınvalidem sadece bir gün kaldı sabahları yıkamak için gelirdi annem yarım saat uzaklıkta 15 gün geçtikten sonra geldi hala aklıma gelir ağlarım üzülürüm hep yanlız büyüttüm kimse yardım etmedi bebeğim on günlükken eşimle yıkamaya başladık oğlumu zorluk çektim ama alıştım öğrendim kayınvalidem vefat etti 5 aylık hamileyim annem gelirim deyince gerek yok diyorum şimdi çünkü öğrendim o halimle çok misafir ağırladım gelselerdi çok sevinirdim bence hiç şikayetçi olma arada sen al tatlı dille söyle anne benimde öğrenmem lazım falan hoşgörür heralde

Kızından uzaklaşmazsın hiç merak etme, o senin vücudunun bir parçası. Sen onun annesisin ve hep öyle kalacaksın. Aranızdaki sihirli bir iletişim.

Tabi bazen bazı şeylere tahammül etmek zor olabiliyor. İyi taraflarına bakmaya çalış.

En önemlisi dinlenmene bak. Yorgunluk sütü azaltıyor mesela. Uykusuzluk yine aynı şekilde.

Sütünü sağ, biberona koy. Ver kayınvalidene. Ağlarsa verin de, yat uyu.

Sen sağlıklı, dinç olursan bebeğine daha faydalı olursun.

Gereksiz misafir çağırmayın eve.

Ben ikinci doğumumdan sonra mevlüt bile okutmadım, ilkinde aldığım dersten sonra.

Tek yapman gereken bebeğinin zararına olabilecek şeylerden, gelenek görenek adet vs bebeğini korumak, annene ve kayınvalidene tatlı dille artık bebeklerin öyle büyütülmediğini anlatma.

Bu arada bebeğin hayırlı evlat olsun, anneliğini kutlarım.

Önünüzde anne-kız harika bir gelecek var, ufak şeylerle tadınızı kaçırma

Cevaplariniza tesekkurler... ilk torun olmasinin etkisi tabi ki var,ben de alisayim ,yapayim taktigini kullandim ama alisirsin,alisirsin deyip kendi bildigini yapiyo.sıkintim bu zaten ve en az kirkim cikana kadar kalacak gibi.onun kayinvalidesi de yasiyo,bana ondan kacmak icin de burda kaliyo gibi geliyo..

niye uzaklaşacaksın kızından canım..
kv de hevesli işte... abartıyor olabilir tabi de bu kadar duygusal bakma...
10 gün olmus, kendini iyi hissediyorsan kv ye anne sen de yoruldun ben iyiyim diyebilirsin

İlk torun olacak ve nasıl davranacaklar hiç bilmiyorum bende.aynen ev için bizim için bebek için bazı konularda yardımcı olurlar gibi.ama bırakın bebeğimi emzirirkende yalnız olayım strese girerdim başımda bekleseler falan..psikolojik olarak köstek olurlar sanki.ve 40gün kalmak...neyse ki 10 günü gitmiş sizin.bence rahatsız olduğunuz konuları çekinmeden söyleyin..yoksa daha 30 gün var

Ne güzel işte siz rahat edin diye yardım ediyor daha yeni lohusasın merak etme kızın uzaklaşmaz neden uzaklaşsın annesini bilmez mi hiç sende soğumazsın mümkün değil o da heves ediyordur bu zamanların tadını çıkar bir süre sonra herşey sana kalacak eğer çok rahatsızsan arada anne bende öğreneyim yapayım de kırmadan yani kötü niyeti olduğunu sanmam misafir gibi gidip gelenler de var.

Onun ilk torunuysa,seninde ilk cocugun,kendilerininkini büyütmüs hevesini almistir onlardan,biraksinda sen hevesini al cocugundan. Soyle valla cekinecek birsey yok.en azindan sen emzirince niye basinda bekliyor ki,kimden sakiniyor yani bebegi,annesinden mi..gidecek nasil olsa diye,sesini cikarmazsan bundan sonrada hep boyle devam eder,tamam evine gidrr ama,sende ses cikarmazsan cocuk uzerinde sürekli söz sahibi olmaya calisir.
Annen gitmesin,tabi bezdirmistir ki anneni gitsin bana kalsin diye.annenin yerinde olsam sirf sana destek icn kalirdim yaninda.

Hic hic sikayetci olmayin.. Keyfini surun.hatta.. Bol bol dinlenin.iyilesmeye bakin.. Kalbini kirmayin.. Cok guzel heyecanlar bunlar.. Bebek zaten sizin zatsn.merak etmeyin.bi kac gune yorulur.. Siz.kendinizi toparlamaya bakin..:)

Benim 5 aylık bebeğim var. Ilk 40 gün evimizde kaldık annem ve kardeşimle beraber, sonra annemlerin yazlığına geçtik burda bebeğim üç ayını tamamlayana kadar kaldık. Herşeyiyle annem ve kardeşim ilgilendi yazlığa geçene kdr gece dahi onlarla uyudu. Şimdi onlarada çok Alışık ama ben farklıyım onun için anlayacağınız sandınız gibi siZden uzaklaşmam birde siz emziriyorsunuz ben sağarak verdiğim halde benden uzaklaşmadı hiç korkmayın, bu günlerin tadını Çıkarın rahatınıZa bakın bu dediklerimi herkes gidince daha iyi anlarsınız.

Mr. Kizimi kucagima alali 10 gun oldu.annem ve kayinvalidem yardima geldiler,iyi ki de gelmisler ev isleri acisindan ama bebek acisindan cok dertliyim.k.validem hem evi hem bebegimi cok sahipleniyo.emzirirken basimda bekler,gazini cikarmak icin hemen alir,alt degistirmeden gece bakimina kadar her seyde ben yaparm diyo.kizimdan uzaklasmaktan korkuyorum:KK43:
Yardim ediyo,ev islerini yapiyo diye,tatsizlik olmasin kirmayaym diye de bir sey diyemiyorum...bazen anneme soyleyip kizim sana soyluyom,gelinim sen anlaya getiriyodum ama o da rahat edemedi k.valideyle,yarin gidiyor.napicami bilmiyorum..:KK43:(

Verme ben deyistiririm de.
Ben yapicam de.
Kayinvalideler cok yapar onu.
benimki de benim yanimda kaldi 5 bucuk ay, cocugumla aramdaki bag kopma noktasina gelmisti.
Gidince 1 senede duzeldik.

Ben calisiyorum. Hafta sonu bile bana bitrakmazdi.
Kapida beklerdi sabah, cocuk gik desin bizim odaya dalip alirdi.
O zaman az sinir olmamistim.
Simdi gene hamileyim, hem de malesef ailenin ilk erkek torununa.
Ama ben dersimi aldim, isi birakirim ya da krese veririm, ama bebegim kucukken asla yanima cagirmam bundan sonra.

bosver yapsin demekki cok hevesli birak alsin hevesini birkac gune gider zaten kirmayin kalbini burda o kadar konular okudukki sevmez etmez bak sizinki pek bi hevesli yapsin bosver kizinla daha gecirecek cooookkkk uzun yillarin var korkma annesi o kim benim melegim diye secmesini cok iyi bilir:KK66:benim 3 yasindaki kralice gibi nazliyo dedesi babaannesi ama o onlarda 1 gunu zor geciriyoooo eve geldimi sarilip opuyoooo ohhhhh mis missss anne kokuyon diyoooo:KK68:

o kadar güzel yazmıssın ki sebebini bilmiyorum ama çok duygulandım ağzına sağlık örnek gelinHoppaHoppa

Mr. Kizimi kucagima alali 10 gun oldu.annem ve kayinvalidem yardima geldiler,iyi ki de gelmisler ev isleri acisindan ama bebek acisindan cok dertliyim.k.validem hem evi hem bebegimi cok sahipleniyo.emzirirken basimda bekler,gazini cikarmak icin hemen alir,alt degistirmeden gece bakimina kadar her seyde ben yaparm diyo.kizimdan uzaklasmaktan korkuyorum:KK43:
Yardim ediyo,ev islerini yapiyo diye,tatsizlik olmasin kirmayaym diye de bir sey diyemiyorum...bazen anneme soyleyip kizim sana soyluyom,gelinim sen anlaya getiriyodum ama o da rahat edemedi k.valideyle,yarin gidiyor.napicami bilmiyorum..:KK43:(
Olur böyle şeyler.Bunlar geçici durum.İyi tarafından bak.Onların tecrübelerinden faydalan.Bol bol dinlen.Onlar gidince çocuğunla yalnız kalacaksın zaten.

Kötü düşünmeyin derim. İnanın yanlız olmak çok daha zor o süreçte. Siz dinlenmenize bakın, çocuk sizin çocuğunuz herkes evine gidecek eni sonu. Siz birbirinize kalacaksınız.
Benim doğumumda annem geldi kaldı 1 ay kadar, o da öyle alırdı kızımı ben dinleneyim diye sağolsun, gidince anladım ne kadar yardımı dokunuyormuş.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Biz 4 aylık olduk yeni zaman aklıma geldi emzirirken insan strese giriyor zaten tepede kim dikilirse uyuz. Oluyor insan bendede bebek almıyordu zorlarken kv bebeğin başını ittiriyordu bende buna sinir oluyordum inşallah bu günler geçecek

.lohusalik cok farkli birşey zamanla daha iyi olursun

Ilk torunu okdugu icin heves etmistir .
Zaten hep kalacak degil , gidecekmiş!

Kizindan uzaklasmazsin merak etme , sen bu durumun tadini cikar bence birak baksin sende dinlen :KK54:

Canım 3-5 günde bebeğin senden niye kopsun.Kızım 1 ay hastanede yattı doğumdan hemen sonra.2 aylıktı işe başladığımda(yarı zamanlı).Annem baktı yaşına kadar sağolsun.Şimdi annemde 1 saat bile durmaz ben yokken.:)
Annelerini tanır bebekler korkma sen.
Sağlıkla büyüt,hayırlı olsun.

Back
X