• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalikta kayinvalide destek mi kostek mi

Mr. Kizimi kucagima alali 10 gun oldu.annem ve kayinvalidem yardima geldiler,iyi ki de gelmisler ev isleri acisindan ama bebek acisindan cok dertliyim.k.validem hem evi hem bebegimi cok sahipleniyo.emzirirken basimda bekler,gazini cikarmak icin hemen alir,alt degistirmeden gece bakimina kadar her seyde ben yaparm diyo.kizimdan uzaklasmaktan korkuyorum:KK43:
Yardim ediyo,ev islerini yapiyo diye,tatsizlik olmasin kirmayaym diye de bir sey diyemiyorum...bazen anneme soyleyip kizim sana soyluyom,gelinim sen anlaya getiriyodum ama o da rahat edemedi k.valideyle,yarin gidiyor.napicami bilmiyorum..:KK43:(
sadece ev işlerine yardım etsinler bebeği onlar büyütürse biz anneliği zor öğreniriz.bilmediğimiz birşeyi sorduğumuzda yardım etmeliler bence ama malesef dur durak bilmiyolar

kayınvalidene anne sen gidince bana zor gelir şimdiden bebeğe alışmama izin ver sen ev işlerini yap yeter bana desen
yada eşine söylesen o annesine açıklasa?

Esime gore annesi her isi yapmaya alistigindan boyle davraniyormus...biz soyle yapin dedigimizde annesi hemen ben kac cocuk buyuttum diyor,kardes torununa bakiyo arada,siz bilmezsinize getiriyor...
1ay cabucak gecse...

Kötü düşünmeyin derim. İnanın yanlız olmak çok daha zor o süreçte. Siz dinlenmenize bakın, çocuk sizin çocuğunuz herkes evine gidecek eni sonu. Siz birbirinize kalacaksınız.
Benim doğumumda annem geldi kaldı 1 ay kadar, o da öyle alırdı kızımı ben dinleneyim diye sağolsun, gidince anladım ne kadar yardımı dokunuyormuş.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Biz 4 aylık olduk yeni zaman aklıma geldi emzirirken insan strese giriyor zaten tepede kim dikilirse uyuz. Oluyor insan bendede bebek almıyordu zorlarken kv bebeğin başını ittiriyordu bende buna sinir oluyordum inşallah bu günler geçecek

.lohusalik cok farkli birşey zamanla daha iyi olursun
Evet,ilk hafta benimki de basini ittirdi

Herkese tesekkurler...bugunler herkes icin farkli zorluklarla geciyor demek ki.yalnizlik da zor,asiri ilgili kayinvalideyle de:)bazen soyliycem,bazen de takmamaya calisacagim,basarabilirsem.hayirlisi artk...

öncelikle bebeğine ve sana sağlıklı, uzun ömürler dilerim:nazar::nazar:
lohusaya yardıma gelenler, evle, yemekle, gelen gidenle ilgilenmeli
bebeğin genel bakımlarını anne yapmalı
ha anne çok yorgundur, uykusuzdur ve talep eder o zaman başka
kibarca teşekkür et, yardımlarını onu onore edecek şekilde dillendir, iş bebeğe gelince kendim yapmak istiyorum, ihtiyaç duyarsam söylerim de, net ol

bana göre köstek
insan rahat edemiyor
emzirmek sıkıntı
duşa girmek tuvalete girmek
rahat rahat ayaklarını uzatıp yatmak

Herkes böyle bir yardım beklerken sen neden bunu sorun edebiliyorsun anlamıyorum. Dünyanın adaletli olmadığını bir kere daha anladım

karışmadan duramazlar biliyorum bide ben ailece kayınvalidemlerle aynı binada oturuyorum az çekmedim hiç bir iş yapmadılar sadece laf laf çıldırttılar beni çoluk çocuk cümbür cemaat bendelerdi evi talan edip giderlerdi

Ben kesinlikle bu dogumda ne annemi ne kayinvalidemi istiyorum.
Yanliz basim dertsiz basim olsun istiyorum valla.
Lohusa halimde ne kimsenin kalbini kirmak istiyorum, ne de strese girmek.

Allah sana da kolaylik versin arkadasim.

Ama keske bu kadar sezeryan orani artmasaydi ulkemizde, cabuk toparlanirdiniz ve ihtiyaciniz da olmazdi kimseye.
Bir de misafirler (hadi yakin akrabalar gelir de) cocuk dogar dogmaz niye dolusur anlamam.
Bir rahat verse aslinda insanlar, anne kendini toplasa da oyle gelseler keske.

Back
X