Lohusayım, depresyondayım a dostlar...

balkupuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
1.561
1.417
133
Herkese iyi seneler, mutlu akşamlar..
Bir yaşında ve 10 günlük iki minik annesiyim. 10 gündür iyi idare ettim ilk doğumumda ciddi lohusa depresyona girmiştim. Bunda kendimi cok hazırladım girmiycem iyi olacagım geçecek diye ama bugün o depresyona girdim yine.. kv altlı üstlü oturuyoruz, sabah kahvaltı ettik kv delerde ikindi vaktine kadar oturduk, akşam oldu haydi onlar bizde ( bu saat oldu hala bizdeler) her gün her akşam birlikteyiz bunaldım artık uzanmak istiyorum koltugumda göğsümü açıp bebeğimi emzirmek istiyorum nefes almak istiyorum...bir günde demiyorlar ki bunlar bi karı koca evlerinde otursun.. eşim zaten hafta içi geç geliyor. Herneyse çok doluyum asıl sıkıntım eşim, tv telefon hastası cocukları yıkayalım diyorum yarın yaparız, evde hiç birşeye elini sürmez bir şeyin ucundan tutmaz. Cocukları yıkayalım dedim yarın yıkarız dedi ( her pazar banyo günümüz) geç geliyosun cocuklar uyuyır dedim bağırdı bana anne babasının yanında. Şuan onların gitmesini bekliyorum, lohusayım diye mi bilemiyorum ağır geldi yanındada yatmıycam ağzıma gelenide saymak istiyorum. Şı saat olmuş ev insan dolu ben gece uyumuyorum bebek var ona mı sinirleniyim eşimin bu anne baba korkusuna mı bilemiyorum. İçimi dökmek istedim size birilerine anlatmak istedim uzunda oldu kusurum varsa affola

Birde sizden akıl istiyorum ben bu adama nasıl davranmalıyım? Susmalı mıyım tartışmalı mıyım? İlk lohusalğını ağır geçirmiş bir anneyim ben tecrübeliyim eşimde tecrübeli.. çocuklarıyla iki oynar hemen telefon tv baska bişey yok saygı yok sevgi yok anlayış yok çok hassasım suan

Son düzenleme:
Altlı üstlü oturunca ne yazık ki böyle. Kp rahatsız olacak bir tipse aç memeni emzir, defolup giderler belki böylelikle. Lohusa kadının başına ne diye ekşirler anlamıyorum ben ya. Ama hata eşinde, empatiden yoksun belli ki...

Ekleme: hayırlı olsun bu arada bebişin, sağlıkla büyüt inşallah.

Iyyy erkek milleti işte fazla zeka bekleme bunlardan benimde iki oğlum var inşallah biraz kadın ruhundan anlar yetiştircem öküz olmasınlar, gelinlerim dua eder belki :) kısaca takma ağzına geleni say rahatla haa anlar mı ona bişey diyemem bende doluyum :)

Ay bende lohusalığımda kayınvalidemlerleydim. Ama hep odamdaydım. Lohusayım yahu. Adap mı düşüneceğim? Oohh yatıyordum sabahtan akşama kadar. Emziriyordum. Ama sizin bide 1 yaşında bebeğiniz var. O napıyor? Oda ilgi bekliyordur.

Aynen ya kadın meme veriyor hiç mi akılları yok ya bir gidin nere gidiyorsanız , kaynana kadın olcak sen bari insaf et yok oğlunun evi ya oturur sabaha kadar

Siz kendi işinize bakın geçin odaya yatın yahu. Ne derlerse desinler. Kendinize kötülük yapmayın. Susmayin biriktirmeyin

En azımdan depresyonunun sebebini biliyorsun be kardeş

Ya bi bitmediler be kardeşim şu lohusa kadınları bi rahat bırakın ne biçim kp ne biçim eş koca bunlar ya anlayamıyorum artık için kaldırmıyor gerçekten biraz insaf anlayış yahu
Kv lere takılmıyorum o öküze kızıyorum ben ana babasının yanında bana bağırmasına kozıyorım bu saat olmuş gel reklam cıktı vs cocukları yıkayalım desene telefonla oynamaktan ne cocuklarıyla ilgilenir ne seninle ben bu adama ne yapayım?

Herkes ne yaparsa yapsin 10 gunluk bebekle gec odana yat.diger cocugunla onlar vakit gecirirler sen dinlenirsin.
Neden yanlarinda duruyorsun ki

Herkes ne yaparsa yapsin 10 gunluk bebekle gec odana yat.diger cocugunla onlar vakit gecirirler sen dinlenirsin.
Neden yanlarinda duruyorsun ki
Yanlarında durmuyorum odama geçiyorum ama neden odama geçeyim neden tv karşısında oturamıyorum mahremimi kendi evimde sakınıyorum

Bazen tv izlemek bile sosyallesmek gibi oluyor böyle zamanlarda

çok haklısın. Ama çözüm ne? Eşinle kv ile konuşmak?
Kv böyle bişey söylersem surat yaparlar bu koz bizi istemiyor olur( ilk dogumumda sadece suratım düştü diye burnumdan fitil fitil getirdiler istemiyormuşum) o eşim olacak ötlekle defalarca konustum ama afedersin biryerleri yiyipte demez gelmeyin bu kadar

Gozunuz aydın Allah analı babali buytmeyi nasip etsin..
O depresyona sen girmek istemesen de sokuyorlar o pis piskolojiye iste. Hergun sana yardima mi geliyorlar, bebegi kvdenle yika ben yardim edeyim dwmiyor mu hala oturuyorlarsa eger?
Niye hemen toparlanmis moduna girersin ki hastayim de agrim sizim var de, sen boyle sunu yapalim bunu yapalim dedikce esin de sorunluluktan iyice kacar. Normal dogum yapmis olsan bile bir can geldi dünyaya. Benim simdiki aklim olsa guclu kadinim her isimi kendim yaparim havasina girmez bacaklarimi herkesin yaninda uzatir emir verirdim, oyleleri yaraniyor goruyorum ki...

Ah ne iyi dedin, ikinci doğumum hemde tecrübeliyim ama malım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…