Lohusayım kpederin yaptığına bakın 😭

Cuma günü acil sezaryen oldum kuzum daha 32haftalık doğdu yeni doğan yoğun bakımda daha yüzünü bile göremedim ilçede oturuyoruz doktor olmadığı içinde doğumu il merkezde yaptım.kayınpederim arayıp mama vermesinler süt verin sütün var mı süt sağın götürün sakın eve giymeyin çocuk oradayken bırakıp gelmeyin diyor ve her telefonda böyle ben mi çok alınganım ayıp değil mi bu kadarı da?benim bebeğimi benden iyi mi düşünecekler?ben istemez miyim sütüm olsun bol bol sağıp götüreyim kızıma can olsun?
Kocan nerde?
Kpderin geline süt sorması nerenin adeti?
Ne kadar cirkin.
Bürrsss derim valla.
Agzını toplasın.

Kv kılıklı kp. Bende de var Birtane bu kadar ileri gitmez ama arada sapıtır. Gözlemledim kv nin yönlendirdiğini anladım. Allah sabır versinn ararsa açmayın.

Belki konuyla alakasız ama k.p deyince çocuk deyince aklıma Bn k.p iki aylık oğluma bu buyudu mu çok kötü bir insan olacak bize tekme tokat girisecek göreceksiniz demişti. Orda başlamıştı kavgalarim. Ah bu insanlar diyecek lafım yok sizin kp de karısı demyr mu sen karışma kadınlarin en hassas dönemi zaten çocuk yanında değil bari sen sus demyr mu

A aa!!!
Ay ne yaptınız peki?
Ben ciddi anlamda görüşmem görüştürmezdim. Kötü olacaksa görüşmeyin efendim der tası tarağı bebeğimi alır çıkardım.! El kadar bebeğin neresinden mana çıkarmışlar acaba. Allah size bol sabır versin. Evladınız da onları utandıracak kadar iyi biri olsun inşallah

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim en kısa zamanda bebeğinizle evinize dönmeyi nasip etsin. Bu dönemde veya sonrasında her kafadan bir ses çıkar. Doğru yanlış karışan çok olur. Çoğu kişi bunu yaşar. Onun için siz güçlü olun, bebeğinize adapte olun diğer şeyleri kafaya takmamaya çalışın. Ama burda şunu söylemek istiyorum. Belki yanlış kişi söylemiş ama çok doğru söylemiş. Bir damla da olsa bebeğinin senin sütüne çok ihtiyacı var. Bu konuda sosyal medyada emzirme uzmanlarını takip edebilirsin. Erken doğum, küvözde kalma, emzirme sürecini nasıl etkiler vs. Bilinçli hareket edersen ve bilerek ilerlersen diğerlerinin dediklerinin pek bir önemi yok.

Telefona çıkmayınca eşimi arayıp Esra ne yapıyor filan diye aynılarını ona söylüyor bu sefer o da tek çocuk olunca biraz daha sabırlı davranmaya çalışıyor ama onunda canına yettiler 4günde en son bizden daha mı çok düşüneceksiniz bizim çoçuğumuzu dedik daha beni aramadılar dünden beri çok şükür ama eşime hala aynı baskı
İyi yapmış terslesin biraz. Herkes duracağı yeri bilsin ya.

Kaynana kılıklı kayınpeder vakası.. Eşin alacak telefonu sen ne saçmalıyorsun biz canımızın derdindeyiz diyecek. Ya bi erkeğin geliniyle süt muhabbeti yapması da bence normal değil. Sanane yani? Ben senin durumundayken kimseyle konuşmak istemiyordum telefonları açmıyordum tavsiye ederim. X uyuyor yorgun ağrısı var vs. Bık bık bık millete laf yetiştirecek meraklarını giderecek psikolojide değildim çocuğum yoğun bakımdayken
Ben nelee neler gördüm var ya süt hafif geldi 🙄

Cuma günü acil sezaryen oldum kuzum daha 32haftalık doğdu yeni doğan yoğun bakımda daha yüzünü bile göremedim ilçede oturuyoruz doktor olmadığı içinde doğumu il merkezde yaptım.kayınpederim arayıp mama vermesinler süt verin sütün var mı süt sağın götürün sakın eve giymeyin çocuk oradayken bırakıp gelmeyin diyor ve her telefonda böyle ben mi çok alınganım ayıp değil mi bu kadarı da?benim bebeğimi benden iyi mi düşünecekler?ben istemez miyim sütüm olsun bol bol sağıp götüreyim kızıma can olsun?
Duyma kimseyi.O kulaklar daha nelere duyacak.Korkma ayrıca benim kizlarimda da 32.haftalık doğdular.1 hafta küvezde kaldılar.Masaallah gayet sagliklilar.Allah analı babalı büyütsün 🤲

Bir erkegin boyle kadinsal seylere cahil cahil burnunu sokmasina uyuz oluyorum. Sanane be sana mi sorcam cocugum hakkinda karar verirken diyeceksin ama denmiyor iste malesef. Bosverin duymazdan gelin he diyin bildiginizi yapin bazilari boyle luzumsuz oluyor.

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim en kısa zamanda bebeğinizle evinize dönmeyi nasip etsin. Bu dönemde veya sonrasında her kafadan bir ses çıkar. Doğru yanlış karışan çok olur. Çoğu kişi bunu yaşar. Onun için siz güçlü olun, bebeğinize adapte olun diğer şeyleri kafaya takmamaya çalışın. Ama burda şunu söylemek istiyorum. Belki yanlış kişi söylemiş ama çok doğru söylemiş. Bir damla da olsa bebeğinin senin sütüne çok ihtiyacı var. Bu konuda sosyal medyada emzirme uzmanlarını takip edebilirsin. Erken doğum, küvözde kalma, emzirme sürecini nasıl etkiler vs. Bilinçli hareket edersen ve bilerek ilerlersen diğerlerinin dediklerinin pek bir önemi yok.
Anne sütü evet önemli ama ciddi anlamda emziremeyen bir damla sütü olmayan anneler oluyor bu söylemler de onları çok üzüyor. Zaten her anne az çok bu konuda bilgi sahibi. Onu da geçtim kadın zaten hastanede , hemşireler ebeler anne sütü konusunda yeterince hassasiyet gösteriyor. Bir de bana göre aileden herhangi birinin bunlar hakkında konuşmasına gerek yok. İlk sağdığm sütü hatırlıyorum bebeğe süt göndereyim diye öyle zorlamışım ki sütten çok kan gelmişti gelen birkaç damla süt de öyle ziyan olmuştu. Özellikle minicik beden yoğun bakımda olunca içgüdüsel olarak yapabileceğin tek şey süt sağmak gibi hissediyorsun o da olmayınca berbat hissediyorsun. Bir de böyle sütün var mı diyenler olunca gerçekten boğmak istiyorsun.

Canım üzülme benimde basimdan gecti seni çok iyi anlıyorum malesef anlamıyorlar sen kendini uzme güçlü ol ki bebeğin hissetmesin sen iyi olursan oda iyi olur çıktığı kadar götür sütünü çıkmazsa üzülme benim ikizlerim oldu şırınga ile bir damla bir damla götürdüm hep bir damla bile çıksa götür iciriyolae aldırma kimseye 😘

Yaww kayınpeder sen bi dur Allasen yaa.. :63: sana mı düşer bu laflar.

Anne sütü evet önemli ama ciddi anlamda emziremeyen bir damla sütü olmayan anneler oluyor bu söylemler de onları çok üzüyor. Zaten her anne az çok bu konuda bilgi sahibi. Onu da geçtim kadın zaten hastanede , hemşireler ebeler anne sütü konusunda yeterince hassasiyet gösteriyor. Bir de bana göre aileden herhangi birinin bunlar hakkında konuşmasına gerek yok. İlk sağdığm sütü hatırlıyorum bebeğe süt göndereyim diye öyle zorlamışım ki sütten çok kan gelmişti gelen birkaç damla süt de öyle ziyan olmuştu. Özellikle minicik beden yoğun bakımda olunca içgüdüsel olarak yapabileceğin tek şey süt sağmak gibi hissediyorsun o da olmayınca berbat hissediyorsun. Bir de böyle sütün var mı diyenler olunca gerçekten boğmak istiyorsun.
Amacım kimseyi üzmek değil kusura bakmayın hassas konular bunlar. Elbette her anne bebeğini düşünür ve bebeği için elinden gelenin en iyisini yapmak ister. Ama ister bu konuda olsun ister başka konularda her zaman karışan aile bireyleri olmayacak mı? Ki ben mesajımda kp yanlış kişi olduğunu da söyledim. Şu an konu sahibi de hassas dönemde. Bu dönemde annelerin sütü gelir gelmez, gelir az geldi olur, iki ay sonra sütün yaramıyor olur, olur da olur yani. Böyle söylemlere maruz kalmayan kaç anne vardır? Hangi aile büyüğü aman annesi en iyisini bilir biz karışmayalım der? E napacaz her konuşana rest çekip tavır mı yapacaz? Ya da zaten lohusalık sendromlarıyla uğraşırken o söylenenleri kafaya takıp kendimizi iyice sinir deposu mu yapalım? Konusahibinin kp i daha şimdiden süt konusuyla karışmaya başladıysa bunun ardı da gelecek belli. Onun için konu sahibine bu hassas döneminde emzirme uzmanlarından destek almasını, doğruyu bilirek çevreden gelen bu tarz söylemlerle psikolojisini bozmamasını tavsiye etmek istedim.

Kayinpeder kac cocuk buyutmus ya. Cok biliyorsan al sen bak diyeceksin de denilmiyor iste. Anbeligin kitabi yok. Sen kimsenin dedigine bakma. Icgudulerin sana yol gosterecektir. Her kafadan ses cikar bu donemde. Aklinca herkes akil verip bir ego tatmini yapar.

Ben zaten geldiğince sağmaya daha doğumdan çıktığım gibi başladım dediğiniz gibi bi damla bile şifa kızıma am
zaten diş hekimiyim bu konuda bilinçlide olduğumu düşünüyorum yeteri kadar olmasa bile.alarm kurup her 2saatte bir kalkıp süt sağıyorum dediğiniz gibi bi damla bile ilaç ona şu anda beni üzen sinirlendiren sen erkeksin nasıl bana süt gönderdin mi sakın gelme çocuğu bırakıp demesi ben zaten kontrole diye gelmişim doğuma alınmışım onun psikolojisini daha atamamışım ve her telefonda aynısı bide beni telefona istemeleri ayrı sinir etti dün akşam ama sağolsun eşim müsait değil dedi konuşmak zorunda kalmadım

Lohusasin cinnet serbest saydır istediğini takilma geri kafali insanlara rabbim bir an evvel yavrunla seni kavuştursun insallah❤

Benim görümcemde doğum yaptı 1 haftalık daha telefonlar görusuyoruz onun cocuguda yogun bakımda kaldı. Fakat bir kere sormadım emziriyomu sütü var mı diye cunku basıma geldıgı ıcın aynı seyler temkınlıyım bu konularda.İnsanlar düşünmeden konuşuyorlar.Benim lohusalıgım kötü geçti kv ile kavgalar vs fakat şimdi olunca keşke o kadar takmasaydım dedim sizde takmayın evet o donemlerde ınsan cok hassas oluyor fakat esınıze soyleyın engellesin öyle soruları

Back
X