Lösemi

TopraKahveBob

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
6.347
19.883
298
Biraz önce FB'da oyuncu annenin paylasimini gördüm. Dünyalar güzeli bir kiz ve annesi ile cekilmis fotografi. Diyor ki " Bu fotograf 8 Mart'ta cekildi. O gün o kücük kiz saglikliydi. 18 Mart'ta lösemili oldugu anlaşildi. "

Suan aile Donör ariyor. Ben donör degilim. Sürekli kan araniyor donör araniyor diye paylasim yapiyorum. Ama cesaret edemiyorum. Beni ne tutuyor bilmiyorum. Benim de kizim var. Hatta kaygi bozuklugu derecesimde herseyden korkar oldum. Daha fazla empati mi bizi kurtaracak daha fazla cesaret mi?

Duzenli trombosit veren bi insanim kemik iligi donoru de oldum.. kemik iligi donoru olmak kadar trombosit vermek de onemli. 50 kilonun uzerinde 1 haftadir ilac almamis olmak asi,operasyon,dis tedavisi yaptirmamis olmak kronik hastalik tanisi almis olmamak gibi sartlari var ama bazi cocuklar her gun trombosit almak zorunda..

Biz eşimle bu yaz donör olma kararı aldık. Eskisi gibi zorlu değilmiş. Hem bir can kurtulacak 3 5 dk acısın varsın. Ben çok heyecanlıyım

bende gonullu donorum. bana uyan bir kisi cikarsa arayacaklar

Napilmasi lazim. Kolay mi ? Aciyormu vs anlatir misiniz? Ben sarilik gecirmistim. Kan verecektim almamislardi.

Kızılaya verdiğimiz kan ile de trombosit ayrılıyor diye biliyorum doğru mu

Bende tiroid ve kansızlık var
Tiroid için hergün ilaç içiyorum
Olmaz o zaman di mi?

bi tanidigimizin cocugunun ilik nakli olmasi gerekiyordu. calistigim yerde gonullulerden kan aldilar. tam hatirlamiyorum ama galiba forma gonullu olduguma dair bir isaret koymustum. sonra beni ankara universitesinden aradilar gonullu musunuz diye evet dedim. Uygun biri cikarsa arayacagiz dediler. ben kan verdim ama baska yapilacak birsey olursa da yaparim. ben ne kadar aci cekebilirim ki. hastanin ve yakınlarının cektigi acinin yaninda bizimki ne olabilir ki???

donör olmak içinde kilo şartı var mı?
kan verilmesi gerekiyor dimi ilk etapta?

Ne kadar ilginç değil mi, hiç tanımadığımız kan bağımız olmayan hatta aynı ırktan bile olmayan biri bizimle %100 uyumlu olabiliyo,anne baba kardes olmuyor da o kişi oluyor, Allah bu düzeni birbirimizi daha çok sevelim diye yarattı sanırım

Boşuna demiyolar dünyayı güzellik kurtaracak diye

Hiç diş tedavisi yaptırmamış olmak mı? Cidden mi? Ağzında dolgu olmayan yetişkin var mı ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…