Ltfen bakn, bir fikir?:(

Hayir anlayamiyorum ve anlamicam....

Evlenene kadar böyle sorunlu adamlarin senelerce yakalarina yapisir ailelerinizi bile karsiniza alarak illede evlenmek icin kendinizi paralarsiniz...evlendikten 1-2 yil sonrada ne yapayim dayanamiyorum biktim usandim diye dert yaniyorsunuz....
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu ya....:kahve:

Cahilikmis Genclikmis Askmis deme bana arkadasim, bizde genc olduk bizde sevdik allahina kadar....ama gözlerimizi kapatarak degil, bu adam simdi nasilsa evlenmeden öncede öyleydi belki tam olarak simdiki gibi degil ama yüzde 80 bu tür davranislari vardi...o zamanlar oluyorduda simdi niye olmuyor? O zamanlar onunla evlenmek icin bunca fedakarliga eziyete dayandinda simdi niye dayanamiyorsun?:delphin:

Daha kücücüksün...20 yasindasin...yazik günah degilmi senin güzelim senelerine?:delphin:

Bizden bir akil istedin degilmi?
Sana söyleyebilecegim bir tek sey var....Kendi düsen aglamaz....Ayaga kalkar ve derdine care arar....

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

Konuyu okurken tam da benim yazmak istediklerimiz gülsümüm sultanım yazmış zaten...

Kusura bakmayın ama durum bu... 2 yıl flört etmişsiniz hiç mi tanımadınız bu adamı, 2 yılda hiç mi göstermedi karakterini size.... Aşk maşk hikaye...
Hadi aşktan gözünüz kör oldu, evlendiniz, evlendikten sonra hemen hamile kalmak da niye.... Henüz yeni olan bir evliliğe yeni bir üye katmak için acele niye...
ışte mutsuz bir evlilik, ve hiçbir günahı olmayan bir bebeğin bu mutsuzluğun kurbanı olması....
Size maalesef üzülemiyorum, sonuçta zorla evlendirilmemişsiniz, 2 yıl flört etmişsiniz, illaki tanıyordunuz biliyordunuz eşinizin karakter yapısını, bunu bilerekve kabul ederek evlendiniz.. Ama o günahsız bebek sizi bilerek ve isteyerek seçmedi, size ve sizin mutsuzluğunuza mahkum olarak dünyaya geldi, sadece ona üzülebiliyorum...
Eğrki ileniz arkanızdaysa, o bebeğe daha fazla kötülük etmeyin, zaten düşünüyorsunuz da 10 sene sonra hem bebeğiniz hem siz yeterince mutsuzluk yaşamış ezilmiş, kendine güvenini yitirmiş kişiler olarak boşanmaktansa şimdiden boşanın, çalışın, kendinize güveniniz yerine gelsin, bebeğiniz se evli ama mutsuz bir aile yerine boşanmış ayr ayrı zamanlarda anne babasıyla görüşenn ama mutlu bir çocuk olsun....

Son düzenleme:
öncelikle bazı konularda haklı olabilirsiniz ama bu kadar ön yargıya gerek yok bence bazı insanlarla cok uzun zaman gecirseniz bile tam olarak tanımıyor olabilirsiniz bence gençlik,aşk,heyecan,ve cahillaikti diyelim buna ama bu ömür boyu bunu hakettiğim anlamına gelmez değilmi???

arkadaşım hiç tv izlemedinmi hiç kitap okumadınmı ailen onaylamadı madem neden evlendin ve neden şimdi şikayetçisin evet tabiki durumuna üzüldüm kızınada tabiki mutsuz evliliklerde kadınların ilk düşündüğü e hadi madenm bi çocuk yapayımda belki düzelir hayyyyır efendim hayır kötü kaderinize ortak oluyor çocuk hiç elle tutulur bir yanınız yok bu kadar tavizi vermeyin ha ayrıca gidiyorsanız dönmeyin şu evliliide mırç mırç etmeyin sevgiyle kalın

öncelikle bazı konularda haklı olabilirsiniz ama bu kadar ön yargıya gerek yok bence bazı insanlarla cok uzun zaman gecirseniz bile tam olarak tanımıyor olabilirsiniz bence gençlik,aşk,heyecan,ve cahillaikti diyelim buna ama bu ömür boyu bunu hakettiğim anlamına gelmez değilmi???

haklısın canım
bencede evlenmeden önce nekadar tanırsan tanı tam anlamıyla evlendikten sonra huyunu suyunu öğreniyorsun
sevgiliyken, nişanlıyken herkes, buna kadınlarda dahil, en iyi en güzel yönlerini gösteriyor, kötü yönlerini mümkün olduğunca saklıyor. Ancak evlendikten sonra bazı yönleri ortaya çıkıyor.
Ve bir insanın iyi huyundan çok kötü yanları var ise bunlara ömür boyu katlanmak zorunda değildir hiç kimse.

kendi fikirlerince yorum yapan arkadaslar ben buraya yargılanmak için değil fikir almak için yazdım lütfen biraz empati kuralım değilmi içinizde bulunmadığınız ve daha rahat bi şekilde yaşadığınız hayat bizim durumumuzdaki insanları anlamanızı güçleştirmesin ..

tabi ne demek burada hepimiz kardesiz.birbirimizi tanimadan görmeden dertlerimizi sirlarimizi paylasiyoruz.bende canim daha simdilik bosanma sana birdaha annenin evine felan git dediginde git ama uzun bir süre gelme bakalim durumu ne olacak gelip seni alacakmi soracak mi? baktin isler cigrindan cikti ozaman bu iliski icin daha fazla kendini hirpalama. sana sa yazik :delphin:

canım evliliğin ilk 3 yılı çok sorunlu olurmuş ben bekarım ama çevremden ailemden ve arkadaslarımdan biliyorum.. benım bi arkadaım vardı kocası perdeyi bile gundüz açtırmazdı bakka bile göndermezdi ama 4. yılındalar allah daha mutlu etsin arrtık heryere tek basıa gidebiliyor sosyalleşti çalışmasına da karışmıyor..bence birazdaha sabretmelisin canım..

o gitmeler sonra dan dönmeler yada döndürülmeler kesinlikle çözüm değil.tam tersine daha sonraları alışkanlık haline geliyor ve nasılsa dönecek vaya nasılsa almaya gidince benimle gelecek diyerek işin tadı kaçıyor.öyle git 1 hafta kal 1 ay kal kapında kul köle olsun anlasın değerini demeler cidden nafile.1.den sonra hiçbir işe yaramıyor.biz eşimle 2.5 yıl ayrıydık evlenmeden önce.30 kilo verdi,içkiye vurdu kendini,yıllarca kapımda camımda yattı uyudu yemin ederim.sen ol birtek yeter bana dedi.ama daha evlendikten 2 ay sonra başladı sorunlarımız.ben yapma etme bak hani birtek isteğin bendim dedikçe o ozamandı dedi çıktı işin içinden.ve hala daha sürüyor problemlerimiz.

sana diyeceğim o ki öyle gitmelerle falan bu iş düzelmez canım.bunu kullanma.tam tersi her kavgada hadi git derler.bu işin formülü daha çözülmedi.en büyük sorun kıskançlıksa o zamanla biter emin ol.hem bak ne güzel seviyorki kıskanıyor derim ben.benimkide tam tersi gecenin 10 unda çıksam markete gık ı çıkmaz:((((( ama kabalıklarını sert çıkışlarını bi süre görmemezlikten gel umursama sallama.kelin ilacı olsa başına sürer..

canım üzüldüm senin adına ama sanırım şu an mantıklı olan
en azından çocuğun için buna dayanmak belki düzelir ilerde
zaten yanlışı baştan yapmışsın Allah yardımcın olsun

aslında evli değilim belki tam olarak anlayamıyorumdur.
şunu demek istiyorum. bir insandan emin olmadan onun doğru insan olduğuna karar vermeden onunla evlenilmez. tabii ki insan bazen tanıyamıyor. evlenince işler değişiyor diye duyuyoruz ama sanırım senin durumun pek böyle değil. evlenmeden önce de buna benzer davranışları vardı sanırım.
doğru insanı bulmuş olduğunu farzetsek bile hayatını tamamen ona bağlamak sence de yanlış değil mi canım? benim kardeşimden bile küçük yaşın. daha kendini bile tanıyacak yaşta değilsin. daha ana kuzusu sayılırsın. niye yazık ettin kendine? ne hikayeler duyuyoruz. bazı insanların anneleri babaları bile kapıya koyuyor.
belki paranoya gibi gelecek ama tüm bunlar yaşanırken insanın ilk hedefi, hayatında tek insan bile kalmazsa kendi kendine yaşayacak donanıma sahip olmaya çalıması olmalıdır dersem haksız olur muyum?
tabii ki şu anda bunları duyunca hata yaptım zamanı geri döndüremem ki diyorsun. çok da haklısın. kendinle ilgili en doğru kararı sen vereceksin. insanların yorumlarına verdiğin cevaplara bakıyorum da sanki mucize bekliyorsun. canım herhangi bir mucize olmayacak. sen karar vereceksin tüm seçenekleri değerlendirerek. lütfen ama lütfen önce kendine güven. mümkünse iş bul ve çalış. bu bile durumu en az %50 senin lehine çevirecektir. tabii eşin izin vermeyecek değil mi? işte burada da ailen devreye girip sana destek olacak. eşin babandan çekinir mi? belki önce babanla konuşmalısın.
sana başarılar ve mutluluklar dilerim. :teselli:

Back
X