lucrin ve amh

ilknurlevent

KARDELEN
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
916
1
46
Adana
hocam amh testimi 1 ay kadar önce yaptırdın 2.49 çıktı ancak testi yaptırmadan 40-45 gün önce lucrin 3.75 vurdurmuştum o dönem donöre karar verip iğneden hemen sonra vazgeçtim.. 40-45 gün sonra yapılan fsh ölçümümde fsh :5 küsürdü... lh0.12 gibiydi ancak amh ım üstündede bu etki iğneden midir? bu ay adet olunca yeniden ölçtürücem sizce çokmu farklı çıkar amh sonucum?

ulun bey öncelikle iyi çalışmalar ben sizin hastanızım uzun protokolde 21.gün tedaviye başladım ve lucrinde 13.iğneyi vurdum ama adet olmadım 2 gün gecikti kaç gün gecikirse size ulaşmalıyım teşekkürler

ulun bey bugün sabah kliniği aradım ameliyatdaymışsınız bendeilgili hemşireyle görüştüm 21.gün lucrinle başlamıştım adetim 3 gün geciktiğini söyledim ve 1 hafta daha olmazsam aramamı söyledi,siz pazara kadar olmazsam gelmemi yazmıştınız pazartesi geleyimmi yoksa bekleyeyimmi.birde adet olduğumda 3. günü kliniğe gelirken tek kapsüllük flucan hapını kullanacaktım eğer adet olmazsam size gelirken içmeme gerekirmi.teşekkürler

Perşembe günü bana yazı yazdığınızda adetinizin 2 gün geçtiğini belirmiştiniz. Yani bugün itibariyle adetiniz 6 gün kadar gecikmiş oluyor. Doğru mu ?, eğer değilse adetiniz 1 hafta geçtikten sonra adet görmediyseniz bana uğrayın

ulun bey iyi çalışmalar benim doktorum sizsiniz 25 yumurtam toplandı 18 tanesi olgun ve 14 taneside döllendi .yumurta toplamanın 3. günü aradılar ve 5tane 5.güne gidebilecek kaliteli embriyo olduğunu ve transfer günü bunların içinden seçim yapıp transfer olacağını söylediler,benim merak ettiğim ise kalan 9 tane embriyo 5. güne kadar dayanamazsa iptal olurmuş ama 3. gün 9tane embriyo dondurulsaydı sizce iyi olmazmıydı her ihtimale karşı çünkü çoğu transfer 3. gün yapılıyor zannedersem,sizinde bilginizi almak istedim cevaplarsanız sevinirim

Merhaba, hastalarıma mümkün olduğunca blastokist aşamasında yani 5. gün embriyo transferi yapmaktayım. Çünkü bu tip embriyolar seçilmiş ve diğerlerin arasından süzülmüş olanlardır. Eğer 5 güne bıraktıysak %90 ihtimalle blastokist aşamasına ulaşacaktır. Herşey gönlünüzce olsun

Merhaba, hastalarıma mümkün olduğunca blastokist aşamasında yani 5. gün embriyo transferi yapmaktayım. Çünkü bu tip embriyolar seçilmiş ve diğerlerin arasından süzülmüş olanlardır. Eğer 5 güne bıraktıysak %90 ihtimalle blastokist aşamasına ulaşacaktır. Herşey gönlünüzce olsun

merhaba ulun bey,
cevabınız için teşekkür ederim bugün transferim yapıldı fakat kalan emriyoların dondurulması il ilgili kafama takılan bazı sorular var size danışmak istedim
bugün 5. gün ve 5 adet emriyomda sağlam olarak bu güne ulaştı bir tanesi transfer edildi kalan 4 adet embriyonun 6 güne ulaşıp ulaşmayacağı kontrol edilerek 6. güne ulaşırsa dondurulacakmış.
bu embriyolar yarına ulaşmazsa dondurulmuş emriyomuz olmayacakmı?
3.gün 14 adet emriyom vardı bunlardan 9 tanesi normal 5 tanesi ise çok iyi durumdaydı 3. gün ileriki günlerde bir aksilik olma ihtimaline karşı bir kaç tanesi dondurulamazmıydı?
kalan 4 adet emriyom yarına ulaşmazsa ve dondurulamazsa olası bir başarısızlıkta tekrar tüp bebek yaptırmak istersek herşeye yenidenmi başlayacağız?

merhaba ulun bey,
cevabınız için teşekkür ederim bugün transferim yapıldı fakat kalan emriyoların dondurulması il ilgili kafama takılan bazı sorular var size danışmak istedim
bugün 5. gün ve 5 adet emriyomda sağlam olarak bu güne ulaştı bir tanesi transfer edildi kalan 4 adet embriyonun 6 güne ulaşıp ulaşmayacağı kontrol edilerek 6. güne ulaşırsa dondurulacakmış.
bu embriyolar yarına ulaşmazsa dondurulmuş emriyomuz olmayacakmı?
3.gün 14 adet emriyom vardı bunlardan 9 tanesi normal 5 tanesi ise çok iyi durumdaydı 3. gün ileriki günlerde bir aksilik olma ihtimaline karşı bir kaç tanesi dondurulamazmıydı?
kalan 4 adet emriyom yarına ulaşmazsa ve dondurulamazsa olası bir başarısızlıkta tekrar tüp bebek yaptırmak istersek herşeye yenidenmi başlayacağız?

merhaba ulun bey,
biraz önce emriyolog arkadaşlar aradı ve blastokist seviyesine gelen emriyorlarımızın dondurulacak seviyeye ulaşmadığını bildirdi çok üzüldük bu bana çok saçma geliyor nette yaptığım araştırmalarda forumlarda yazılan yazılarda 3. gün emriyosunu donduran ve daha sonra çözdürüp transferde başarılı olan bir çok insan varken bizim 14 tane emriyomuzdan 3. gün 14 üde sağlamken ve 5 tanesi 5. güne kadar sağlam olarak kalmışken bir tanesinin bile dondurulamaması kafamda soru işareti bıraktı bunun mantıklı bir açıklaması varmı? cevabınızı merakla bekliyorum :(

merhaba ulun bey,
biraz önce emriyolog arkadaşlar aradı ve blastokist seviyesine gelen emriyorlarımızın dondurulacak seviyeye ulaşmadığını bildirdi çok üzüldük bu bana çok saçma geliyor nette yaptığım araştırmalarda forumlarda yazılan yazılarda 3. gün emriyosunu donduran ve daha sonra çözdürüp transferde başarılı olan bir çok insan varken bizim 14 tane emriyomuzdan 3. gün 14 üde sağlamken ve 5 tanesi 5. güne kadar sağlam olarak kalmışken bir tanesinin bile dondurulamaması kafamda soru işareti bıraktı bunun mantıklı bir açıklaması varmı? cevabınızı merakla bekliyorum :(

merhaba ulun bey,
telefonla arayıp bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim içim biraz olsun rahatladı dondurulamayan emriyoları artık fazla düşünmüyorum önemli olan şuanda transfer edilmiş olan ve dua ediyorum o tutunmayı başarsın yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Konuyu okuyan diğer hanımlara da bilgi vermek için yazıyorum. Bir embriyonun normal yani sağlıklı olup olmadığını anlayacak kesin bir yöntem bulunmamıştır. En çok uygulanan embriyonun şekline yani hücre sayısı, büyüklüğü vs gibi faktörlere bakarak değerlendirmedir. Diğer bir yöntem ise embriyoların büyüme hızına ve potansiyeline bakmadır ki biz buna blastokist aşaması demekteyiz. Nasıl 5 yaşındayken aynı boyda olan çocukların hangisin daha uzun olabileceğini ancak 18 yaşına geldiklerinde ancak anlayabiliriz bu da buna benzemektedir. Yani 3. gün görünümü iyi olan bir embriyo muhakkak 5. güne kadar gelişecek anklamına gelmez. Genellikle toplanan 10 adet yumurtadan ancak 2 adet iyi kalite blastokist gelişir.

Back
X