Lucrin ve rahim kalınlığı

karamelito

Teyzesinin Balparmağı
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
509
6
46
İstanbul
Hocam,

41 yaşındayım. Uzun protokol için adetin 19.günü lucrin'e (10 ünite) başladım. Adet döngüm genelde 26. gündür. Ancak 28 gün regl oldum. (lucrin + 10. gün) Reglin 2 günü doktora gittim rahim kalınlığı 5mm idi. Lucrinle bu kalınlığın fazla olduğu söylendi. Ertesi gün yani 3. gün tekrar gittim 4,3 mm olarak ölçüldü. Ve bu kalınlık doktorumun içine sinmedi. 5. gün tekrar gideceğim. Bu arada kanamam son derece az oldu diye bilirim süre içinse 1,5 gün ancak. Yumurta konusunda sorun yok. 10-12 tane toplanacak gibi duruyor. 1 tane 6. gün blast dondurulmuşum var.

Aralık 2009 ayında histeroskopi oldum ufak tefek yapışıklıklar vardı açıldı balon konuldu , 1 ay sonra kontrol histeroskopisi oldum sorun yoktu. Bu dönemde sadece 3 negatif tüpüm var kürtajım yok. Transfer edilen embriyolarda 8-10 hücreli 3 gün embriyosu idi.

Geçen 3 tüpte rahim bu şekilde değilmiş hatta son transferim 26 Ağustos gibi çok yakın bir tarih.

Histeroskopiden bu yana, hiç müdahale (kürtaj vs) olmadan rahim kötüleşmiş olabilir mi ? (tüp sonrası antibiyotiklerimi düzenli kullanıyorum) Yani tıpta böyle bir olgu var mı ? Rahimin durduk yere kötüleşmesi. Yoksa bunlar düzelebilecek sorunlar mı ?

Birde (yanlış anlaşılmasın düşündüğümden değil) donasyon 50-55 yaşına bile yapılabiliyor demek rahim yaşlanmıyor diye düşünüyorum en azından yumurta kadar.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back