LUTFEEEEENN BIR BAKINN...

ttttt

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
18
3
18
İstanbul
Merhaba 2 aylik bebegim var sadece mama ile besleniyor dogumdan sonra belli bir sure hastanede yattigim icin mama baslanildi .bebegim son 2 haftadir mama icince kusuyor ve hemen arkasinsan az miktarda kaka yapiyor ama bu her mama icisinde oluyor 2 mama degistirdim sonuc ayni kusma ve atkadan bazen sumukumsu olmak kaydiyla kaka yapiyor dr. Nornal dedi ama benim icim rahat degil bulundugun sehirde cok ii dr yok cunku bu sizcede normalmi mama alan bir cocuk gunde 1 yada 2 kez kaka yaparken benim bebegim her mamada yapiyor..

Her Bebeğin Bağırsak düzeni farklı oluyor canım.. Genelde mama alan bebekler çok kaka yaparlar... Ilk bebeğiniz gibi geldi bana... Evhamlandığınız bir çok şeyi ikinci bebekte önemsemiyorsunuz... Doktora götürmüşsünüz.. Stres yapılacak bir şey yok bence...
Sağlıkla büyütün..

Bende de olmuştu o. Her bebeğin bağırsak yolları aynı değil, ki bana o zaman söylenen bunun sağlık göstergesi olduğu.

kucuk bebekler genelde devamli az az kaka yapar ama genelde mama icerken yaparlar. bu cok normal.Soyle dusun yetiskinler bile bazilari hergun lavaboya cikar bazilari 2-3 gunde bir. Ayrica bebegin az yaparsa asil sorun olur. Ya yeterince beslenemedigi icin az yapar yada yapamadigi tikandigi icin.

Ayrica kusuyor diyorsunya. Kusmak bir agiz dolusu mu, yoksa bir bardak dolusu mu. Cunku bebegin devamli kaka yaptigi icin belkide cok iyi besleniyor ve belki arada fazla iciyor ve midesine sigmayinca bir kismini geri kusuyor olabilir. Ayrica bebeklerin mide kapaklari kaslari tam gelismedigi icin biraz acik olur ve mama daha kolay geri cikar. Buyudukce mide kapakcigi guclenir ve kapanir.

Bebegim kilo alimi iyi cok sukur ama her mamaicisinde kusmasi bosalirsasina kusuyor ve cok ax kaka yapiyor bu normal bir durum mu ewet ilk bebegim ve burada pek dr yok istanbuldaki drmuzla gorustuk alerjik olabilir dedi ama gormeden bir sry diyemem diyor.ki buda cok normal 60cc mama yiyor 30cc kaka yi yapiyor bittigi andada kusuyor sinirlerim bozuldu artik ust ve slt degistirmekten bulundugumuz sehirde kac dr gittik normal deyip cikiyorlar tahlill yapin dedim gerek yok dediler ama icim rahat degil

Yaa tabii sinir bozucu bir durum.. Ben olsam bende tedirgin olurdum... Belki mama markası rahatsız ediyordur.. Markayı değiştirmeyi denedin mi canım?

Yaa tabii sinir bozucu bir durum.. Ben olsam bende tedirgin olurdum... Belki mama markası rahatsız ediyordur.. Markayı değiştirmeyi denedin mi canım?
Denemezmiyimm kac mama degistirdim ama yol durum ayni ozel mama aptamil ha bile kullandim ama yok dr normal demesi simir bozucu cocuk yiprandi yaaaa

Bende de olmuştu o. Her bebeğin bağırsak yolları aynı değil, ki bana o zaman söylenen bunun sağlık göstergesi olduğu.
Ne gibi yani bebegim saglikllimi dr normal demessi dogrumu benim bebegim her iciste yapiyor sumuklu az kaka ve kusma sizinkindede boylemi olmustu ve ne zaman duzeldi

Mamaya başladığımızda benim oglumda kusuyordu.
Her mamadan sonra mutlaka kusardi..
Ben şöyle cozdum daha az mama daha sik beslenme.
Normalde alması gereken miktar sizin ona verdiğiniz kadar olabilir ama mide kapasitesi daha azını alıyor olabilir.
Birde mamayi sürekli değiştirmeyin hepsinin içeriği farklı olabiliyor

Benim bebegim 60 cc iciyor oda 2.5 saatte bir 30 cc icince kakasini yspiyor bitincede kusuyor anliz sizinkide bu sekildemiydi acaba

Benim bebegim 60 cc iciyor oda 2.5 saatte bir 30 cc icince kakasini yspiyor bitincede kusuyor anliz sizinkide bu sekildemiydi acaba

Evet benimki de böyleydi her mamada kaka yapmıyordu ama sik sik yapıyordu ama ne zaman mama icse kusuyordu..
Sürekli değiştirme alisana kadar hep ayni manayı kullan bir de verdiğin mamanin içeriğini araştır.
Mesela ben Bebelac verdim ilk zamanlar ama içindeki seker oranı fazlaydı gereksiz yere kilo aldı oğlum.
İştahlı bir bebek olmasına rağmen kusuyordu, mama saatlerini ve miktarını sabitle bir düzen oluştur ve ondan vazgeçme sik ama az besle sonuç alacağını düşünüyorum

Bulunduğunuz yerde iyi doktor yok ve siz buraya soruyorsunuz. Ben de 6 yıl tıp okuyup üstüne uzmanlık yapmamış birisi olarak soruyorum: Burdan sağlıklı cevap alacağınıza emin misiniz? Çocuğunuzu sağlıkla büyütün, inşallah hayırlı evlat olur. Bu arada sorduklarınız normal bana göre. 1 çocuğum günde 5-6 kez yaptı. 2. çocuğum nerdeyse 2 günde 1 yaptı. 3. çocuk nerdeyse ishaldi ve sümüksüydü. Bunların hepsine bir bahane bulup normal dediler. Doktorlarımızda iyidir bu arada. kendi gözlemim az kaka yapan çocuğun daha çok kilo aldığı yönünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…