Lütfen akıl verin, boşanma

aykaranlik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
40
27
88
30
Hanımlar merhaba,

23 yaşında evlenmek gibi bi hata yapmaktan daha fenası varsa eğer o da boşanmaya karar verip güçlü kalamamak bence. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
7 aylık evliyim, boşanmaya karar verdim. Ruhsal bunalımlarım bi başka konu olsun benim danışmak istediğim işin maddi boyutu. Aklımdakileri madde madde yazmak istiyorum;
1-Darp var, ama raporum yok. Darp sonrası çekilen fotoğraflar bi işe yarar mı?
2-İmam nikahı kıyılırken istenilen mehrin mahkeme açısından bi hükmü var mıdır?
3-Nikahta takılan takılar (sadece altınlar mı?) hem erkeğe hem kadına takılanlar her ikisi de mi gelinin hakkı oluyor? Ortak harcansa bile?
4-Çalışmayan ama üzerine birçok gayrimenkul bulunan birinden nafaka talep edilebilir mi?
sorularım şimdilik bu kadar, yardımcı olanlara teşekkür ederim.

1. hayır
2.hayır
3.harcandıysa geçmiş ola harcanmadıysa altınların tamamı kadının
4.hayır

Darp raporu yoksa fotoğraflar işe yaramaz
İMam nikâhındaki mehiri hıç alamazsın
Takılan takıları videolarla ispatlarsan, sigortalı işi varsa veya üzerinde birşey haciz konabiliyor hepsi gelinin hakkı.
Tedbir nafakası talep edebilirsin asgari ücretin 4''te 1'i. Boşandıktan sonra yoksulluk nafakası talep edebilirsin ki çok düşük ve bağlamanmasıda kesin değil 300 400 tl falan.

çalışmamasına rağmen malının üzerine tedbir konulabilir mi kesin olarak?

çalışmamasına rağmen malının üzerine tedbir konulabilir mi kesin olarak?

Kesin birşey diyemem avukatla durumunu görüş. Ben geçen hafta avukatla görüştüm boşanma işini. Bu şekilde olur dedi. Hatta benim eşimin üzerinde birşey yok alamazsın ama 10 yıl boyunca takip eder haciz koyarsak alırsın dedi. Bence senin oluru var.

Teşekkür ederim yanıtlar için. Öyle çok sebebi var ki, hem ailesi hem de çok hızlı alınan bi karardı bundan sebep çok da iyi tanıyamamak.

Üzerine olan gayrimenkuller evlendikten sonra mı alındı? Neden bunlar üzerinden hak talep ediyorsunuz merak ettim çünkü daha 7 aylık evlisiniz yıl bile tamamlanmamış. Altınlar zaten sizin hakkınız evlendikten sonra edinilen kazanç da paylaşılır ok. Detayları bilmediğimiz için bilemeyiz belki ama 7 aylık çocuksuz bir boşanma için fazla talepkar görünüyorsunuz burdan bakınca.

Neden boşanıosunuz?

hayır evlenmeden önce alındı. İnanın hiçbiri gözümde değil ama öyle çok gitti ki benden, haksız yere öyle kötü şeyler yaşadım ki biraz da onların canı yansın istiyorum. Canlarını yakacak tek şey de maddiyat gibi gözüküyor. Aldığımla aç doyurur, hayır yaparım ama yine de düşüncem bu. İnsan pek de sağlıklı bakamıyor her zaman olaylara, çok kırgın ve kızgınım. Paylaşmak gibi bi isteğim de yok, evlilik süresince çok fazla fırsatları tepmek durumunda kaldım maddi olarak (iş teklifleri, eğitimle ilgili vs) zararın tazmini olarak görüyorum sadece. Öğrenciliğim bitene kadar. Bu beni kötü biri mi yapar bilmiyorum...

Gecmis olsun
darp raporunu bilmeyen yok artik
kadinlarimiz artik gözümüz acik olsun
Darp cok agir bir unsur
Elbete bedelini odemeli

Sizi darp ettiyse tazminat davası açın. 7 ay evli kalmışsınız. Adamın sizden önce edindiği mallardan talepte bulunmanız doğru gelmedi bana.

Bende 23 yaşındayım ve bende 7.ayda....
Sıcağı sıcagına Darp edildiğinize dair bi rapor yoksa malesef darp edildiğinizin hükmü geçerli sayılmaz
Fiziksel ve sözlü şiddet ne olursa olsun delil sunmak zorundasınız
Bunları bilmeliydiniz
Tam olarak sorun nedir bilmiyoruz fakat hakkınızı aramadıgınız yerde karşı tarafa göz göre göre hak sunuyorsunuz elinizde olan delilleri dosyanıza ekleyin avukatınız zaten gerekli bilgiyi verir
Rabbim yardımcınız olsun

Öncesinde alınan gayrimenkullerden hak talep etmiyor ki anladığım kadarıyla. Adam çalışmadığı İçin üzerine gayrimenkulü var, bundan dolayı nafaka verebilir mi diyor. Adamın aldığı kira varsa mesela ve çalışmıyorsa bir geliri var demektir. Darp edildiğinize dair şahidiniz var mı peki? Komşu falan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…