- Konu Sahibi aykaranlik
-
neden kötü biri yapsın . keşke kadınlar bu forma yazabildikleri kadar güçlü ve dişli olsalar.hayır evlenmeden önce alındı. İnanın hiçbiri gözümde değil ama öyle çok gitti ki benden, haksız yere öyle kötü şeyler yaşadım ki biraz da onların canı yansın istiyorum. Canlarını yakacak tek şey de maddiyat gibi gözüküyor. Aldığımla aç doyurur, hayır yaparım ama yine de düşüncem bu. İnsan pek de sağlıklı bakamıyor her zaman olaylara, çok kırgın ve kızgınım. Paylaşmak gibi bi isteğim de yok, evlilik süresince çok fazla fırsatları tepmek durumunda kaldım maddi olarak (iş teklifleri, eğitimle ilgili vs) zararın tazmini olarak görüyorum sadece. Öğrenciliğim bitene kadar. Bu beni kötü biri mi yapar bilmiyorum...
Evet ben demiyorum ki evi var yarı yarıya benim olsun. Yok öyle bi isteğim, kendim çalışır yaparım çok şükür.Öncesinde alınan gayrimenkullerden hak talep etmiyor ki anladığım kadarıyla. Adam çalışmadığı İçin üzerine gayrimenkulü var, bundan dolayı nafaka verebilir mi diyor. Adamın aldığı kira varsa mesela ve çalışmıyorsa bir geliri var demektir. Darp edildiğinize dair şahidiniz var mı peki? Komşu falan?
Bence bu sayılır üstelik başkalarının şikayeti sizin de değil. Tarihi saati unutmayın. Komşulardan kimse de mahkemede şahitlik etmez, sanmıyorum kimse başına iş almak istemiyor çünkü. Ama şahit olabilirler isteseler. Bir teklif götürün, aralarında aklı başında olan biri varsa konuşun bence yardımcı olabilir misiniz, şahit olur musunuz diye. Ve bu şahitlik olayı kabul edilirse hiç kimseye söylemeyin o kişilerin güvenliği için. Mahkemede görsün.Evet ben demiyorum ki evi var yarı yarıya benim olsun. Yok öyle bi isteğim, kendim çalışır yaparım çok şükür.
kira geliri var evet. Bundan dolayı sormuştum.
Mesela evi terk ettiğim gece komşular polisi aramış kapıya gelmişlerdi. Ama o zaman darp yoktu, şiddetli kavga seslerinden dolayı aramışlar. Bu sayılır mı? Polislerin kapıya gelmesi bi kanıt olabilir mi?
Aslında avukata danışmam gerektiğini biliyorum ama öyle zor durumdayım ki. İşe başvurdum sonuç bekliyorum.
Ben evlenmeden edindiği mallardan almak istemenizi hiç haksız bulmadım. Gencecik kızın günahına gir hayatı zindan et darp et sonra boşan. Yok ya. Zaten mahkemelerde kuş kadar nafaka veriyorlar kadına. Ne alabiliyorsanız alın. Salak herif
Bence bu sayılır üstelik başkalarının şikayeti sizin de değil. Tarihi saati unutmayın. Komşulardan kimse de mahkemede şahitlik etmez, sanmıyorum kimse başına iş almak istemiyor çünkü. Ama şahit olabilirler isteseler. Bir teklif götürün, aralarında aklı başında olan biri varsa konuşun bence yardımcı olabilir misiniz, şahit olur musunuz diye. Ve bu şahitlik olayı kabul edilirse hiç kimseye söylemeyin o kişilerin güvenliği için. Mahkemede görsün.
Ama bunu eliniz güçlendiğinde yapın. Dava açıldığında. Olur ya birisinin arası eşinizle iyidir ona söyler, o da size zarar verir. Çok temkinli olunOturduğumuz binanın güvenliği dahi geldi polislerle beraber. Yani gören çok. İnşallah kabul ederler...
Peki çok teşekkür ederim.Ama bunu eliniz güçlendiğinde yapın. Dava açıldığında. Olur ya birisinin arası eşinizle iyidir ona söyler, o da size zarar verir. Çok temkinli olun
Tabi ki geçerli olur. Çok iyi yapmışsınız. Ama ses kaydı özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor diyenler de var ama aynı evin içinde, karşı tarafın ailesi de size karşıysa nasıl ispatlayabilrisniz ? Tabi ki böyle ispatlarsınız. Bu delillerden kimseye bahsetmeyin.Peki çok teşekkür ederim.
bi şey daha sormak istiyorum eğer yardımcı olursanız çok mutlu olurum, daha evvel ailesinin de bana uyguladığı psikolojik şiddetle alakalı ses kayıtları var elimde. Kendisinin de tehditler savurduğu kayıt da mevcut. Bunların geçerliliği olur mu peki?
Tabi ki geçerli olur. Çok iyi yapmışsınız. Ama ses kaydı özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor diyenler de var ama aynı evin içinde, karşı tarafın ailesi de size karşıysa nasıl ispatlayabilrisniz ? Tabi ki böyle ispatlarsınız. Bu delillerden kimseye bahsetmeyin.
Bende senin yaşında evlendim daha 2.ay sorun başladı. Şimdi 10yillik evliyim 8yasinda kızım var ve boşanma aşamasındayım ama adam param yok deyip dava bile açmıyor o bile bana kaldı cebinde parasizuzerime borçlar ile baba evine döndüm. Aklını kullan derim canım yaşın genç çocuk yokken kurtul iyi olmuyor sonrası emin ol daha beter oluyor. Her işini sessiz hallet. Adam önlem almasın. Benimde nehrin varilmedi verilmeyecektir adam sakladigim imam nikahi kağıdını bile yaktı. Elde var sıfırın. Sen bunalima gitme gençken ne güzel yeniden başlarsın hayata almalabildihin kadar şeyi de üzerine . Kendinden daha kötüleri düşün ve şükret haline. Sakın vazgeçme asla güçlü ol.ve maddi manevi ezdirme kendiniHanımlar merhaba,
23 yaşında evlenmek gibi bi hata yapmaktan daha fenası varsa eğer o da boşanmaya karar verip güçlü kalamamak bence. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
7 aylık evliyim, boşanmaya karar verdim. Ruhsal bunalımlarım bi başka konu olsun benim danışmak istediğim işin maddi boyutu. Aklımdakileri madde madde yazmak istiyorum;
1-Darp var, ama raporum yok. Darp sonrası çekilen fotoğraflar bi işe yarar mı?
2-İmam nikahı kıyılırken istenilen mehrin mahkeme açısından bi hükmü var mıdır?
3-Nikahta takılan takılar (sadece altınlar mı?) hem erkeğe hem kadına takılanlar her ikisi de mi gelinin hakkı oluyor? Ortak harcansa bile?
4-Çalışmayan ama üzerine birçok gayrimenkul bulunan birinden nafaka talep edilebilir mi?
sorularım şimdilik bu kadar, yardımcı olanlara teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?