Lütfen akıl verin ÇALIŞMAK YADA ÇALIŞMAMAK?

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Hanımlar kısaca bahsedeyim benim mesleğim mağazacılık ve 29 yaşındayim,3 senedir calişmiyorum.1 yaşinda çok zor sahip olduğum uzerine titrediğim bir kizım var.Annem yanimda ve bizimle yaşıyor.Şimdi bana bir heves geldi tekrar çalişmak istiyorum bunu istememin en büyük nedeni para biriktirebilmek.Eşim tek çalisiyor sağolsun herşeyimize yetiyor ama kenara hiç para atamiyoruz şimdi bir evladim da var ileride birsey olsa eşim işsiz kalsa filan ne yapariz diye aklima geliyor(Eşim de magazaci ve nadirde olsa işsiz kaldigi oldu)Part time calişmak istiyorum günde 5 saat,haftada 1 gün izinli ama kizima kiyamiyorum.Annem ben herturlu bakar oyalarim diyor ama kizimi emziriyorum hala ve biberonu asla kabul etmiyor sütümü sagip birakamam yani.Bir de ona aşıri düskünüm 2-3 saattilige alisverise ciksam bebek gorunce filan gozlerim doluyor onu cok özlüyorum.O kadar ikilemdeyim ki,hadi işe odaklanirim zaman geçer diyorum ama 5 saat kizimi etkiler mi? kendini terk edilmiş hisseder mi?Kafam allak bullak lutfen bana bir akil verin,degerli yorumlarinizi eksik etmeyin.

O beş saat beş saat olarak kalacaksa, çalıştığınız yerde size yüklenilmeyeceğine eminseniz bence bebeğinizi etkilemez o kadar. Emiyor olması sıkıntı ama. Acaba anneniz günde bir kez getirse siz çalışırken, emzirip göndermeniz mümkün olur mu? 6 saat içinde 3 kez emmiş olur böyle olursa, yeter mi çok iyi bilemiyorum. Ama denemekten zarar gelmez, en kötü çıkarsınız işten, bebeğiniz 2-3 yaşına geldiğinde devam edersiniz. Bence motivasyonunuz varken deneyin.

Su an calisan butun anneler keske diyordur eminim. Anneniz yaninizdaymis bundan daha iyi firsat mi olur ? Cocugunuzun gelecegi icin ,kendi hayatiniz icin bence calissaniz iyi olur diyecegimde; siz bu kadar kizinizin uzerine titrerken is hayatinda pek basarili olamazsiniz. Kendiniz yetistirmeye devam edin..

Gunde 5 saat bana çok makul geldi.. Normalde kucuk bebegi olan kadinlarin calismasi taraftari degilim mecbur kalmadikca. Ama anneniz sizinle kaliyormus, gunde sadece 5 saat calismak hem maddi kazanc saglayacak size hemde cocugun uzerine cok titremek dogru degil diye dusunuyorum bu konuda biraz kendinizi dizginlemiş olursunuz..

emzirmeniz sorun olmaz, 5 saat, eğer uzak da değilse iş yeriniz 6 saat diyelim yolla.
emzirip çıkarsınız, acıkınca anneniz ek gıda öğününü yedirir 4 saat sonra, sonra o daha acıkmadan siz dönmüş olursunuz.

ah keşke öyle part time çalışma fırsatım olsa...

Herkes çocuğuna düşkündür, çalışmak zorundaysanız çalışın. Bir çok insan daha 3-4 aylıkken bırakıyor. 1 yaşındaki çocuğu 5 saat emmeden de bırakabilirsiniz. Terkedilmiş falan hissetmez, merak etmeyin. İşe giderken drama yaratmayın yeter. Yoksa kullanır.
Sizin yerinizde olsam, eğer 2 sene sonra iş bulabileceksem çoçuğun kreşe verip 2 sene sonra işe başlardım.

herdaimumutlu herdaimumutlu merhaba..
Günde 9,5 saat çalışmak durumunda kalan anneleri düşünün.. Üstüne en az 1 saat sabah, 1 saat de akşam yol süresi düşünürsek.. Yasal izin 2 ay dogum oncesi 2 ay dogum sonrasi. Dogumdan sonra 1 yıl boyunca gunluk 1.5 saat sut izni.. Bir de ufacık bebeği bakıcıya birakma durumu.. Demek istedigim coooook sanslisiniz. Siz de gayet bebeginizden ayri kalip çalışabilirsiniz.. ;)

Günde beş saat ve özel sektör böyle bişey mümkün mü:)
Öyle ise ne güzel

1 yasinda bir bebek hic emmese de olur ama hadi sizinki yine sansliymis. 5 saat emmeyince hele hicbir sey kaybetmez. Zaten artık sizinle beraber ne yiyorsaniz onu yemesi lazim. Bu konuyu düşünmenize gerek yok o yuzden.
Calisma sebebiniz zaten yine onun gelecegi. Ha ama su anda maddi olarak bir aceleniz olmadigi icin ben olsam zaten calismiyorken, bir 6 ay 1 sene daha bekler sonra ise baslardim. Maddi olarak zorluk cekiyorsaniz ve simdi baslamak zorundaysaniz, dedigim gibi bence fiziksel ve psikolojik bir etkisi olmaz ona. Zaten anneannesi bakacakmis.

İmkânınız var ise iki yasa kadar çalışmayın derim. İlk iki sene bebeklerin bağlanma dönemidir. İki yaşından sonra sütten de kesip çalışırsınız. İş her zaman bulunur ama onun bu vakitlerini kaçırmayın bence...

Canım tabi ki çalış Aslında bu sorunun cevabını kendin de vermişsin evet geliriniz her şeye yetiyor ama birikimsiz de olmuyor bence Çalışan ve sadece iki üç ay doğum izninden sonra işe dönen bir sürü anne var gayet güzel yetiştiriyorlar çocuklarını

Elbette çalişmalisin. Şimdi içinde bulunduğun psikoloji bile iyi değil. Herşeyin aşirisi kötüdür, çoçuğa bağlanmakta böyle birşey.

Tamam bir annesiniz fakat ayni zamanda unutma, bir kadin ve bir bireysin. Ipin ucunu kaçirma. Bu psikoloji çocugun içinde iyi değil.

Sonuçta annen bakacak. Kesinlikle birşey olmaz canim. Bu şekilde hem sen daha deşarj olum, evladina daha iyi bakabilceksin.

Duygusal açıdan olacak ama çalışan annenin kızı olarak büyüdüm özel sektörde hala daha çalışıyor sabah gider akşam gelir cumarteside çalışır işten geldiğinde de yorgunluktan uyur gider bu yaşıma geldim aramızda ciddi iletişim problemi var çok psikologlara gittik. beni babaannemler büyüttü hala daha birlikte yaşıyoruz sağolsunlar bir dediğimi iki etmezlerdi bende onları çok seviyorum ama annenin yerini kimse dolduramıyor bu gerçek. evet çocukları için, daha iyi bir gelecek için uğraşıyor takdirde ediyorum fakat diğer yandan elden kayıp gidenler kimsenin gözüne batmıyor bana battığı kadar... yaşamayan bilmez gerçekten çok farklı bir his bu. Çalış veya çalışma diyemem ya da çocuk etkilenir etkilenmez diyemem çünkü herkesin yapısı farklı ama şunu bilirim sana hep uzak olacak. mesafeli olacak. Eğer çalışacaksan onu asla ihmal etme işten geldiğinde çok daha fazla ilgilen

Lütfen öyle bir imkanın varsa 2 yaşına gelene kadar kızını bırakma!az daha sabret memeden kesince bu kadar bağlı olmayacak zaten ve ikinizde daha kolay geçireceksiniz topu topu 1 sene kalmis:anneadayı::anne::emir_bebek:

Hanımlar kısaca bahsedeyim benim mesleğim mağazacılık ve 29 yaşındayim,3 senedir calişmiyorum.1 yaşinda çok zor sahip olduğum uzerine titrediğim bir kizım var.Annem yanimda ve bizimle yaşıyor.Şimdi bana bir heves geldi tekrar çalişmak istiyorum bunu istememin en büyük nedeni para biriktirebilmek.Eşim tek çalisiyor sağolsun herşeyimize yetiyor ama kenara hiç para atamiyoruz şimdi bir evladim da var ileride birsey olsa eşim işsiz kalsa filan ne yapariz diye aklima geliyor(Eşim de magazaci ve nadirde olsa işsiz kaldigi oldu)Part time calişmak istiyorum günde 5 saat,haftada 1 gün izinli ama kizima kiyamiyorum.Annem ben herturlu bakar oyalarim diyor ama kizimi emziriyorum hala ve biberonu asla kabul etmiyor sütümü sagip birakamam yani.Bir de ona aşıri düskünüm 2-3 saattilige alisverise ciksam bebek gorunce filan gozlerim doluyor onu cok özlüyorum.O kadar ikilemdeyim ki,hadi işe odaklanirim zaman geçer diyorum ama 5 saat kizimi etkiler mi? kendini terk edilmiş hisseder mi?Kafam allak bullak lutfen bana bir akil verin,degerli yorumlarinizi eksik etmeyin.
Sen de olan imkan bir çok kadin da yok
Çalıştığını olduğu gibi bakıcıya bırakanlar var anlaşamadığı kayinvalideyle burun buruna yaşayıp çocuğu için katlananlar var

Gözü arkada kala kala sabahın köründe ise gidiyorlar
Ne güzel ki annen yada acaba çocuğa iyi davranacak mi sorunun yok bakıcı parasi sorunun olmayacak
İş saati uygun gibiyse durma çalış derim
Sonra çocuk okula başlayıp evde yalnız kalınca is bulunmaz oluyor

Elbette çalişmalisin. Şimdi içinde bulunduğun psikoloji bile iyi değil. Herşeyin aşirisi kötüdür, çoçuğa bağlanmakta böyle birşey.

Tamam bir annesiniz fakat ayni zamanda unutma, bir kadin ve bir bireysin. Ipin ucunu kaçirma. Bu psikoloji çocugun içinde iyi değil.

Sonuçta annen bakacak. Kesinlikle birşey olmaz canim. Bu şekilde hem sen daha deşarj olum, evladina daha iyi bakabilceksin.
Bir velimiz var çocuğu ilkokul başladı başlayalı annemi isterim diye ağlıyor
Ne ana sınıfına gitmiş ne anneden bir iki saat ayrı kalmış milletin iki günde çözdüğü problemi kac aydır cozemediler
En sonunda eğitime bir yıl ara vermesine karar verildi ama gelecek sene de cok farklı olacağını düşünmüyorum

Back
X