Lütfen akıl verin ÇALIŞMAK YADA ÇALIŞMAMAK?

O beş saat beş saat olarak kalacaksa, çalıştığınız yerde size yüklenilmeyeceğine eminseniz bence bebeğinizi etkilemez o kadar. Emiyor olması sıkıntı ama. Acaba anneniz günde bir kez getirse siz çalışırken, emzirip göndermeniz mümkün olur mu? 6 saat içinde 3 kez emmiş olur böyle olursa, yeter mi çok iyi bilemiyorum. Ama denemekten zarar gelmez, en kötü çıkarsınız işten, bebeğiniz 2-3 yaşına geldiğinde devam edersiniz. Bence motivasyonunuz varken deneyin.
Yüklenilir mi?5 saatin üzerine mesai yapmam istenir mi bilmiyorum.Bu tamamen markanin calisma ahlakiyla ilgili.Normalde haftalik 30 saatin ustune cikilmasi yasak fakat magazacilik çok farkli yillardir yaptigim icin biliyorum biraz yogunluk olsun m.muduru biraz daha kal yogunluk bitsin vs. diye diye 1-2 saat fazladan tutabiliyor sizi ve mesai olarakta saymiyor coğu.Baştan tum bunlari konusurum diyorum fakat yinede calismadan bilemiyorsunuz.Tamamen şans

Su an calisan butun anneler keske diyordur eminim. Anneniz yaninizdaymis bundan daha iyi firsat mi olur ? Cocugunuzun gelecegi icin ,kendi hayatiniz icin bence calissaniz iyi olur diyecegimde; siz bu kadar kizinizin uzerine titrerken is hayatinda pek basarili olamazsiniz. Kendiniz yetistirmeye devam edin..
Elbette mecbur kalip gunde 10 saat calisan kucucuk bebegini bakiciya birakmak zorunda kalan cok kadin var.Ama gecmiste bu konuda cok buyuk konustum,evladimi birakip asla calismam dedim(tabi mecbur kalmadikca)Suan mecbur degilim fakat calisirsam hayat sitandartlarimiz biraz daha yukselecek 5 saat calismayla cok buyuk paralar kazanamam ama biraz biriktirir biraz da kendi masraflarimi karsilarim diyorum.Ama dediginiz de dogru bende kendimden emin degilim ise konsantre olur muyum?Calisabilir miyim?Bunlar cok buyuk soru isareti

Gunde 5 saat bana çok makul geldi.. Normalde kucuk bebegi olan kadinlarin calismasi taraftari degilim mecbur kalmadikca. Ama anneniz sizinle kaliyormus, gunde sadece 5 saat calismak hem maddi kazanc saglayacak size hemde cocugun uzerine cok titremek dogru degil diye dusunuyorum bu konuda biraz kendinizi dizginlemiş olursunuz..
İşte istem dısı yapiyorum bunu,kalbimdeki evlat sevgisi bambaska herseyin fazlasi zarar elbet keske biraz daha rahat olabilsem.Kızim benim Dunyam ruhum nefesim.Eger yapabilirsem,calisabilirsem kendimle gurur duyucam gercekten ama uyurken bile ozledigim kuzumu 5 saat gormeden nasil dayanirim bilmiyorum.Düşünunce bana da makul geliyor kafami iyice toplayip mantikli hareket etmeliyim,yorumunuz icin tesekkur ederim

emzirmeniz sorun olmaz, 5 saat, eğer uzak da değilse iş yeriniz 6 saat diyelim yolla.
emzirip çıkarsınız, acıkınca anneniz ek gıda öğününü yedirir 4 saat sonra, sonra o daha acıkmadan siz dönmüş olursunuz.

ah keşke öyle part time çalışma fırsatım olsa...
Yaa ne guzel yazmissiniz,yol gosterici yorumunuz icin cok tesekkur ederim

Su an calisan butun anneler keske diyordur eminim. Anneniz yaninizdaymis bundan daha iyi firsat mi olur ? Cocugunuzun gelecegi icin ,kendi hayatiniz icin bence calissaniz iyi olur diyecegimde; siz bu kadar kizinizin uzerine titrerken is hayatinda pek basarili olamazsiniz. Kendiniz yetistirmeye devam edin..
Kesinlikle dogru

Hanımlar kısaca bahsedeyim benim mesleğim mağazacılık ve 29 yaşındayim,3 senedir calişmiyorum.1 yaşinda çok zor sahip olduğum uzerine titrediğim bir kizım var.Annem yanimda ve bizimle yaşıyor.Şimdi bana bir heves geldi tekrar çalişmak istiyorum bunu istememin en büyük nedeni para biriktirebilmek.Eşim tek çalisiyor sağolsun herşeyimize yetiyor ama kenara hiç para atamiyoruz şimdi bir evladim da var ileride birsey olsa eşim işsiz kalsa filan ne yapariz diye aklima geliyor(Eşim de magazaci ve nadirde olsa işsiz kaldigi oldu)Part time calişmak istiyorum günde 5 saat,haftada 1 gün izinli ama kizima kiyamiyorum.Annem ben herturlu bakar oyalarim diyor ama kizimi emziriyorum hala ve biberonu asla kabul etmiyor sütümü sagip birakamam yani.Bir de ona aşıri düskünüm 2-3 saattilige alisverise ciksam bebek gorunce filan gozlerim doluyor onu cok özlüyorum.O kadar ikilemdeyim ki,hadi işe odaklanirim zaman geçer diyorum ama 5 saat kizimi etkiler mi? kendini terk edilmiş hisseder mi?Kafam allak bullak lutfen bana bir akil verin,degerli yorumlarinizi eksik etmeyin.
haftada ıkı gun ızınlı olacagınız 8-5 bır ıse evet ama gunde bes saat bıle calıssanız gununuz heba olacak ve haftada bır gun ızın ne sıze yeter ne bebegınıze sonucta o evın yemegı çamasırı bulasıgı vs de var, bence suan ıhtıyac yokken bır yıl daha evde kalın sonra cocuk krese gıder sız ıs hayatına tam zamanlı donus yaparsınız.

Aslında en yoğun olduğu saatler veya gunler için anlaşma yapsanız ya akşam saatleridir ya da hafta sonudur.
bayan kuaforu cnm suanda sirf 11 saat yuzunden girmiyorum ise baska da is icim istemiyor simdilik bekliyorim bayan kuaforu is gorusmelerinde sabah 8 bucuk aksam en erken 7 bucuk:KK43:

Saç yaptığını düşünüyorum. Evde gelin basi olayına girisebilirsin. Facebook Page aç bir tane. Eski müşterilerine ait fotoları paylaş. Bol bol foto paylaş. Önce organik olarak sayfa akipçini arttırmaya çalış. Yani arkadaşların beğensin. Onların arkadaşlarına davet yolla falan. Sonra sayfa için facebook da reklam ver. Bulunduğun bölge için 100 liralık bütçe yeter. Sayfa takipçin arttıktan sonra evde gelin başı temalı bir post gir. Sonra bu postu reklam olarak yayınla. Buna da 20-30 liralık bir bütçe yeter herhalde. Bu şekilde iş alabilirsin. Tabi makyaj işi var. Onu nasıl yaparsın bilmiyorum. Belki makyaj yapacak biri ile ortak bu işe girisebilirsin. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

Saç yaptığını düşünüyorum. Evde gelin basi olayına girisebilirsin. Facebook Page aç bir tane. Eski müşterilerine ait fotoları paylaş. Bol bol foto paylaş. Önce organik olarak sayfa akipçini arttırmaya çalış. Yani arkadaşların beğensin. Onların arkadaşlarına davet yolla falan. Sonra sayfa için facebook da reklam ver. Bulunduğun bölge için 100 liralık bütçe yeter. Sayfa takipçin arttıktan sonra evde gelin başı temalı bir post gir. Sonra bu postu reklam olarak yayınla. Buna da 20-30 liralık bir bütçe yeter herhalde. Bu şekilde iş alabilirsin. Tabi makyaj işi var. Onu nasıl yaparsın bilmiyorum. Belki makyaj yapacak biri ile ortak bu işe girisebilirsin. Şimdiden kolaylıklar dilerim.
canim ben zaten makyozum sactan ziyade makyajda profesyonel sayilirim ama bileniyorum esim de engel oluyor biraz tutturdu bu meslegi yapmican diye :(

Valla kuaförde çalışmak zor. İşte böyle organizasyonlara vs makyaj yapsan iş başına kazancın olur belki ama iş saatlerin falan kendin ayarlarsın.
yani o organizasyonlara kapak atmak da tek basima zor sanki esimde destek olmayinca elimden birsey gelmiyor suan ne yazikki :(

Hanımlar kısaca bahsedeyim benim mesleğim mağazacılık ve 29 yaşındayim,3 senedir calişmiyorum.1 yaşinda çok zor sahip olduğum uzerine titrediğim bir kizım var.Annem yanimda ve bizimle yaşıyor.Şimdi bana bir heves geldi tekrar çalişmak istiyorum bunu istememin en büyük nedeni para biriktirebilmek.Eşim tek çalisiyor sağolsun herşeyimize yetiyor ama kenara hiç para atamiyoruz şimdi bir evladim da var ileride birsey olsa eşim işsiz kalsa filan ne yapariz diye aklima geliyor(Eşim de magazaci ve nadirde olsa işsiz kaldigi oldu)Part time calişmak istiyorum günde 5 saat,haftada 1 gün izinli ama kizima kiyamiyorum.Annem ben herturlu bakar oyalarim diyor ama kizimi emziriyorum hala ve biberonu asla kabul etmiyor sütümü sagip birakamam yani.Bir de ona aşıri düskünüm 2-3 saattilige alisverise ciksam bebek gorunce filan gozlerim doluyor onu cok özlüyorum.O kadar ikilemdeyim ki,hadi işe odaklanirim zaman geçer diyorum ama 5 saat kizimi etkiler mi? kendini terk edilmiş hisseder mi?Kafam allak bullak lutfen bana bir akil verin,degerli yorumlarinizi eksik etmeyin.
Sizin güveneceğini bakacak anneniz varmış. Kimsesi olmayan ve para kazanmak zorunda olan anneler ne yapsın. Küçükken hep özenirdim annesi çalışanlara. Büyüdüm annem işe girdi :) bence çalış, hem eşine destek ol hem evladın için birikim yap, hemde anneniz bakacakmış. Annem bakacak olsa ben hemen doğururum ama kimse yok bakacak. Ev borcuna girdik ilerde alamayız diye. Erteliyoruz ki bakıcı parası vs idare edelim

Herkes çocuğuna düşkündür, çalışmak zorundaysanız çalışın. Bir çok insan daha 3-4 aylıkken bırakıyor. 1 yaşındaki çocuğu 5 saat emmeden de bırakabilirsiniz. Terkedilmiş falan hissetmez, merak etmeyin. İşe giderken drama yaratmayın yeter. Yoksa kullanır.
Sizin yerinizde olsam, eğer 2 sene sonra iş bulabileceksem çoçuğun kreşe verip 2 sene sonra işe başlardım.

Bencede en az 1 sene daha çalışmayınn.

O kadar zorluklar çekmişsiniz. 2 sene daha çalışmayın. Doya doua vakit geçirin kızınızla. Hem sütten kesilmiş olur hem tuvalet eğitimi almış olur. Bebeğin talep ettiği şey sütten daha çok anne sıcaklığı. Biberondakinin emdiği şey olduğunu anlamayıp reddetmesi çok normal. Para birikir, çocuğun bu güzel zamanları bi daha geri gelmez.

Birde çocuk oyalanmaz, yetiştirilir. Bunu siz ve eşiniz yapabilirsiniz, anneniz değil.

Su anki aklım olsa bebek küçükken bile çalışırdım cokkkk hata yaptım sizde yapacaksınız ve üzüleceksin
Kızım bir yaşındayken bir iş teklifi aldım mağaza müdür yardımcısı.
Olarak ise başladım
Haftasonu çalışıyordu hafta. İçi tatil kızıma bakıcı bakıyordu
Sizin gibi düşündüm kızıma ise başladım üç ay dayandım ağladım mağaza bir bebek gelince gözüm sulandı
Mağazada arka tarafta sinir krizi geçirdim ben bebek emzirirken su nasıl insansız diye düşün üstüme bile gelmediler ama kızıma çok düşkün ve hdaasstim
İşten neyse ayrıldım
Kizima baktım evde aikil pikil parasız
Boş yere zaman geçti yaşım geçti
Hep maddi sıkıntı çektik
Para yoktu ki alıp maaşımı çıkıp gözetim
Hep evde büyüttüm kızımı
Anaokuluna absladi ben ise girdim
Çalıştım birinci sınıf bitti
Şimdi ikiye geçti bu ay işten ayrıldım
Hamileyim su an ikinciye
Tekrar ev çocuk büyütürken derken zaman geçecek yine para yok birikim yok
Yaşım 35 ne yapsam şaşırdım
Diyeceğim iki cockkkkk pişman bunun olursun çalışmak iyidir

ben evde oturmaya dayanamıyorum çocuk aşkı ile evde oturabilen hanımlarla da empati kuramıyorum. benim de oğlum var ama 3,5 aylıkken işe geri koşarak döndüm. evladımı özledim ama öyle duygusala da pek bağlamadım hatta hiç bağlamadım. var birinde anormallik ama kimde??

Back
X