Lütfen akıl verin napmalıyım ben

Girls5

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
277
-157
13
1 buçuk senelik evliyim eşimin dayisigilin evinde oturuyoruz(birlikte oturmuyoruz belirteyim) dayisigil evlerine geçmek istediklerini söylediler. Bizde kiralik ev ariyorduk sonra eşim kiraya gecmeyelim annemlerin üst kati boş yaptirip geçelim dedi. Elimizde nakit paramız yok düğünden kalan bileziklerle orayı yaptıralım dio. Bende kiraya geçelim diorum çünkü kayınvalidem çok huysuz bi kadın hersey gözüne batıyo giyimime kuşamima zamannda karisti papaz olduk çok yorum yapmayı seviyor orda onunla yapamicagimi eşime belirttim anlamiyo yapacak bseyimiz yok dio mecburuz oraya gecmeye dio. Bende istiorum ki o altinlarla bi arsa v.s alalım tapusu annesigilin üstüne olan evi yaptirmayalim. O da 3 bin lira maasla kira mi ödiyim ev mi gecindireyim kredi taksidine mi gireyim dio arsa alininca yapilacak ev icin. Sizce ne yapmaliyim hamileyim ayni zmnda. Oraya geçince kaynanam benden iş bekliycek yapmak alıştırmak istemiyorum.iki kizi var büyüğünün rahatszligi var bagirip cagryor ama isteyince ev işini yapio küçüğü sağlıklı 13 yaşında. Kaynanamlarla ailemin arasi ii dgl annemle ztn konsmuolar bna cok müdahale ediodu diye annem kızdı. Yrn bigun ailem evime nsl gelip gidecek blmiorum oraya gecince bana lutfen akıl verin

1 buçuk senelik evliyim eşimin dayisigilin evinde oturuyoruz(birlikte oturmuyoruz belirteyim) dayisigil evlerine geçmek istediklerini söylediler. Bizde kiralik ev ariyorduk sonra eşim kiraya gecmeyelim annemlerin üst kati boş yaptirip geçelim dedi. Elimizde nakit paramız yok düğünden kalan bileziklerle orayı yaptıralım dio. Bende kiraya geçelim diorum çünkü kayınvalidem çok huysuz bi kadın hersey gözüne batıyo giyimime kuşamima zamannda karisti papaz olduk çok yorum yapmayı seviyor orda onunla yapamicagimi eşime belirttim anlamiyo yapacak bseyimiz yok dio mecburuz oraya gecmeye dio. Bende istiorum ki o altinlarla bi arsa v.s alalım tapusu annesigilin üstüne olan evi yaptirmayalim. O da 3 bin lira maasla kira mi ödiyim ev mi gecindireyim kredi taksidine mi gireyim dio arsa alininca yapilacak ev icin. Sizce ne yapmaliyim hamileyim ayni zmnda. Oraya geçince kaynanam benden iş bekliycek yapmak alıştırmak istemiyorum.iki kizi var büyüğünün rahatszligi var bagirip cagryor ama isteyince ev işini yapio küçüğü sağlıklı 13 yaşında. Kaynanamlarla ailemin arasi ii dgl annemle ztn konsmuolar bna cok müdahale ediodu diye annem kızdı. Yrn bigun ailem evime nsl gelip gidecek blmiorum oraya gecince bana lutfen akıl verin
Finansal olarak esin,huzurlu bir evlilik icinde sen haklisin.Kira cok kotu.Yillarca oduyorsunuz ve elinize hic bir sey gecmiyor.
Umarim arsa fiyatlarinida biliyorsunuzdur.Arsayi aldiniz,gidip belediyeden imar icin onay talep ettiniz.Bunlar hep masraf.Ayrica vergiside var.Arsa almak yerine imkanlariniz el veriyorsa cok buyuk (metrekare) olmamak kaydiyla bir ev alin.yaptirmaktan daha karli olabilir.Tercihende esinizin ailesinden biraz uzalta olsun.

Finansal olarak esin,huzurlu bir evlilik icinde sen haklisin.Kira cok kotu.Yillarca oduyorsunuz ve elinize hic bir sey gecmiyor.
Umarim arsa fiyatlarinida biliyorsunuzdur.Arsayi aldiniz,gidip belediyeden imar icin onay talep ettiniz.Bunlar hep masraf.Ayrica vergiside var.Arsa almak yerine imkanlariniz el veriyorsa cok buyuk (metrekare) olmamak kaydiyla bir ev alin.yaptirmaktan daha karli olabilir.Tercihende esinizin ailesinden biraz uzalta olsun.
Bulunduğumuz yerde satilik küçük bir ev yok evler çok pahalı

Yani ben durumunuzu net bir sekilde bilemiyorum.Ama arsa alip ev yapmak zaten bir sektor.Sizde biliyorsunuz ki onlara Muteahhit deniyor.Yani sizin o arsayi almaniz,uzerine evi yapmaniz bana daha maliyetli gibi geldi ama en iyisni yine siz bilirsiniz.Umarim sizide huzurlu kilacak bir cozum bulursunuz.

Sakın kabul etmeyin. Eşinize gore hava hoş olan size olur. Benim eşimde annesinin evinin alt katına yaptıralım dedi kabul etmedim çok oturmak istiyorsan yaptır kendin otur dedim. Tavrınızı net bi sekilde koyun. Evet kira vs zor. Ama yapacak bisey yok. Mecburi değilsiniz ayrıca.

Ayrıca hemen öyle ev yapılmıyor maalesef ki. Bizde ev yaptırmak istiyoruz. Oturduğumuz semtte arsada içinde ev yaptırmak 600 bini buluyormuş. Bizde şuan için değil ama 2 3 sene sonra için hedeflerimiz var yavaş yavaş yaptırmak gibi

Sakın kabul etmeyin. Eşinize gore hava hoş olan size olur. Benim eşimde annesinin evinin alt katına yaptıralım dedi kabul etmedim çok oturmak istiyorsan yaptır kendin otur dedim. Tavrınızı net bi sekilde koyun. Evet kira vs zor. Ama yapacak bisey yok. Mecburi değilsiniz ayrıca.
Kiraya çıkmam o ev orda boşken diyor gel gelme ben orayı yaptiricam diyor huzurumu kaçırmakta istemiyorum napmaliyim bilmiyorum

Kiraya çıkmam o ev orda boşken diyor gel gelme ben orayı yaptiricam diyor huzurumu kaçırmakta istemiyorum napmaliyim bilmiyorum
Böyle düşünürsen ileride çok kaçacak huzurun çünkü...
Tavrını net bi sekilde koy. Oturmam etmem de yani tepkini göster. Siz değilde o düşünsün. Huzurumuzu kacırmayayım diye.

Ayrıca hemen öyle ev yapılmıyor maalesef ki. Bizde ev yaptırmak istiyoruz. Oturduğumuz semtte arsada içinde ev yaptırmak 600 bini buluyormuş. Bizde şuan için değil ama 2 3 sene sonra için hedeflerimiz var yavaş yavaş yaptırmak gibi
Oturdugun yere gore degisiyor o cnm burda 60 70 anca kc para olursa olsun kredi çekmeden yapamaz ztn eşim. Ee 3 bin lirayla kredi mi ödicek kira mi evimi geçindircek buyuzden napcagimi sasirdim nsl yapıcam orda

Altınlarla ev yapılacaksa hiç olmazsa evin yarısı size verilmeli, bir güvence olmalı.

Eşimde diyor ki o ev bize kalcak zateb yaptirsakta annemgil cikin ev bnm demez dio
Ya şimdi böyle denir tabi ama Allah korusun yarınımızı kim bilebilir, velev ki siz boşandınız, eşinizin üzerinde de kayıtlı bir şey yok asgari ücretle çalışıyor. Altınlar için alacak davası açtınız hak ettiniz diyelim, adamın nesini alacaksınız ? Eşinize miras değmesini mi bekleyeceksiniz ? Yanlış anlamayın yol göstermek istiyorum. ev sizin üzerinize olsa zaten seve seve altınları bozdurur evin içini dışını yaptırırsınız. Ama şuan akıbeti meçhul bir eve yatırım yapacaksınız.

Kabul etmekten başka çare yoksa mecbur uzak duracaksanız kavgadan gürültüden zaten hamilesin kendini mutsuz etmemeye çalış

Bebek bekliyorsunuz, umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Bebeğin doğumundan itibaren masraflarınız çok daha fazla artacak. Eşiniz 3 bin TL maaş alıyormuş. Türkiye standartlarında bir aileyi geçindirmek için çok az bir meblağ. Eşinizi düzgünce kayınvalidenizin üst katına taşındığınız takdirde onlara hizmetçilik yapmayacağınızı; bebeğinizin sağlığının etkileneceğini söyleyin. Kısaca oraya taşınmak için şart koşun. Evin içine masraf yapılması gerekiyor. Ne kadar masraf edersiniz bilmiyorum ancak kayınvalidenizin 3 evladı varmış ve elindeki daire sayısı 3 değilse ilerde oraya yaptığınız masrafla kalırsınız. Daire sizin olmaz. Bu yüzden notere gidip anlaşma yapın kayınvalidenizle. Masraf yaptığınız takdirde evi üstünüze versin. Umarım yakın zamanda çözüm bulursunuz.

Back
X