• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin.

Mensure Hanm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2022
9
-6
1
32
Merhaba hanımlar,

28 yaşındayım. yakın zamanda yakın sevdiğim saydığım akrabamı intihardan kaybettim. daha sonra çekirdek ailemde bir kanser bir de organ yetmezliği çıktı. çocukluğumdan beri sosyal fobi, OKB, depresyon ile baş ediyorum. tedaviler ilaçlarla uğraşıyorum. Karamsar biriyim. Ailem bildim bileli mutsuz, kavga, dövüş içinde büyüdüm. Şiddet hep vardı. Ailemin ciddi önemli mahkemeleri var sonucu ölüm kalım, öyle düşünün. Çalıştığım şirkette yönetici olmuştum ama baş edemedim. geldiğim terfiyi beceremedim yöneticim sürekli benden memnun olmadığını iletti ben de terfiyi bıraktım işe ilk başladığım zaman ki pozisyonuma döndüm. O kadar ağır geldi ki bu durum iş yerinden acayip soğudum. Ayağım gitmek istemiyor. Kendimi başarısız işe yaramaz hissediyorum. Ailem çok mutsuz. Bu kadar olayla baş ederken çöktüm. Hayattan koptum sanki. Şu an sadece ölmeyi düşünüyorum. Çok çaresizim, kimseyle konuşamıyorum. yüzüm asık git gide koptum dünyadan. İşime dikkatimi veremiyorum. Acayip dalgınım. Çalışmak zorundayım paraya ihtiyacım var. Ailemin de kimsesi yok çok yalnızız. Babamın emeğine göz diktiler zulmediyor akrabalarımız bize. Evin her işine ben koşuyorum ama tükendim. İntihar etsem ne yaparlar bensiz diye düşünüyorum. Allah aşkına akıl verin dua edin. O kadar haksızlık gördüm ki hem aileme hem bana. Hiç bir şeye inancım dayanağım kalmadı. Gerçekten uçurumun kenarındayım. Başarısız hasta berbat bir haldeyim. Yardıma ihtiyacım var. Çünkü yolun sonu gözüküyor bende

Merhaba hanımlar,

ben 28 yaşında genç bir kızım, yakın zamanda yakın sevdiğim saydığım akrabamı intihardan kaybettim. daha sonra çekirdek ailemde bir kanser bir de organ yetmezliği çıktı. çocukluğumdan beri sosyal fobi, OKB, depresyon ile baş ediyorum. tedaviler ilaçlarla uğraşıyorum. Karamsar biriyim. Ailem bildim bileli mutsuz, kavga, dövüş içinde büyüdüm. Şiddet hep vardı. Ailemin ciddi önemli mahkemeleri var sonucu ölüm kalım, öyle düşünün. Çalıştığım şirkette yönetici olmuştum ama baş edemedim. geldiğim terfiyi beceremedim yöneticim sürekli benden memnun olmadığını iletti ben de terfiyi bıraktım işe ilk başladığım zaman ki pozisyonuma döndüm. O kadar ağır geldi ki bu durum iş yerinden acayip soğudum. Ayağım gitmek istemiyor. Kendimi başarısız işe yaramaz hissediyorum. Ailem çok mutsuz. Bu kadar olayla baş ederken çöktüm. Hayattan koptum sanki. Şu an sadece ölmeyi düşünüyorum. Çok çaresizim, kimseyle konuşamıyorum. yüzüm asık git gide koptum dünyadan. İşime dikkatimi veremiyorum. Acayip dalgınım. Çalışmak zorundayım paraya ihtiyacım var. Ailemin de kimsesi yok çok yalnızız. Babamın emeğine göz diktiler zulmediyor akrabalarımız bize. Evin her işine ben koşuyorum ama tükendim. İntihar etsem ne yaparlar bensiz diye düşünüyorum. Allah aşkına akıl verin dua edin. O kadar haksızlık gördüm ki hem aileme hem bana. Hiç bir şeye inancım dayanağım kalmadı. Gerçekten uçurumun kenarındayım. Başarısız hasta berbat bir haldeyim. Yardıma ihtiyacım var. Çünkü yolun sonu gözüküyor bende
Yazını okurken ara ara yaşadıklarım geldi. Gözlerim doldu…
Bazen bazı yerlerden bazı acılarımızla sınanırız bu hayatta.
Bazen çıkmaza gireriz. Yolun bittiğine inanırız. Bunalırız…
Bunların hepsinin bir sınav olduğuna inanmanı istiyorum.
Hayatta geçemez olmaz dediğin acılar bile geçiyor inan bana…
Yalnız kendine bir yol çiz. Kendine bir hayal edin. Ve o hayal için amaçların için yürü…
İnsan hayal etmezse amaçları olmazsa yaşayamazmış. Ne kadar doğrul bir söz.
Ne güzel çalışıyorsun. Bir işin var bu çok güzel birşey böyle bak.
Anladığım kadarı ile sağlığın yerinde sağlıklısın bu olağanüstü bir şey.
Ve ailen var. Sahip çıkmak zorunda olduğun aileye sahipsin. Bu mükemmel birşey…
Bazen baktığımız yeri acı içinde görürüz. Ama halbuki güzel yanları ile düşünsek bu acıların bize zarar vermesini önlemiş oluruz :)
Sana umarım ablan olarak güzel tavsiyeler vermişimdir :)
Bütün güzellikler seninle olsun.

Hayatta hiç bı şey canından geçmeye değmez.her inişin muhakkak ki bı çıkışı var canım.Bazen hepimiz böyle şeyler yasıyoruz .ne güzel ailene sahip çıkabilir durumdasın.istersen profesyonel bı destek al.Allah kalbine ferahlık versin 🙏

Öncelikle terapiye başlayın eğer terapi görüyorsanız da devam ettirin. Sonra size şunu demek istiyorum. Başarısızım dediniz ama ben okuyunca gayet başarılı bir kadın gördüm. Aldığınız terfi bunu gösteriyor ve yapamamak önemli değil sadece hazır hissetmemişsiniz, bunun farkında olmak da o kadar büyük bir olgunluk ki size imrendim bence çok güçlü bir kadınsınız.

Ağır şeyler yaşamış, ağır şeylere şahit olmuşsun, Allah içine ferahlık versin arkadaşım..
27-28li yaşları bazı insanlar için daha ağır geçebiliyor. Ben de o yaşlarda sürekli depresiftim.. Ama geçiyor inan bana.
Üst üste zor sınavlardan geçmişsin, baş edemediğini hissetmen o kadar normal ki.. Evet dertler bitsin diye hayatımıza son vermek bir çözüm gibi geliyor ama hayat nasıl olsa öyle de böyle de bitecek zaten.. Daha nice güzel yıllar var önünde ama. Daha aşık olacaksın, yuva kuracaksın belki.. İş de değiştirilir, aileyle mesafe de konur araya, hiçbiri çözümsüz değil ki. Şu an bunları gerçekleştirecek gücün yok belki ama bir zaman sonra hayat akacak ve hiçbir şey aynı kalmayacak.

Allah razı olsun hanımlar. Dertleşmek rahatlatıyor.
Öncelikle terapiye başlayın eğer terapi görüyorsanız da devam ettirin. Sonra size şunu demek istiyorum. Başarısızım dediniz ama ben okuyunca gayet başarılı bir kadın gördüm. Aldığınız terfi bunu gösteriyor ve yapamamak önemli değil sadece hazır hissetmemişsiniz, bunun farkında olmak da o kadar büyük bir olgunluk ki size imrendim bence çok güçlü bir kadınsınız.
Nasıl mutlu oldum bu yoruma. Gerçekten öyle mi gözüktüm. Allah'ım başarılı olmaya çok ihtiyacım var.

Allah hepinizden razı olsun, insanlar farklı yollardan geliyor bi yere, sonra hepimizden aynı başarıyı bekliyorlar. Ben baş ettiklerimi kimseye anlatamıyorum ki, Dışarıdan baktığında yapamadı görevini bıraktı deniyor hayır ama ben bu kadar şeyle baş edemedim. Bu beni başarısız yapmamalı. Eşit şartlarda yarışmadık biz.

Allah hepinizden razı olsun, insanlar farklı yollardan geliyor bi yere, sonra hepimizden aynı başarıyı bekliyorlar. Ben baş ettiklerimi kimseye anlatamıyorum ki, Dışarıdan baktığında yapamadı görevini bıraktı deniyor hayır ama ben bu kadar şeyle baş edemedim. Bu beni başarısız yapmamalı. Eşit şartlarda yarışmadık biz.

İş yaşamak için araçtır, ekmeğini kazanır insan bu kadar takılmayın, herkes çok başarılı olacak, yönetici olacak, şu olacak bu olacak diye bir kural yok. Sizin derdiniz size yeter, kulağınızı tıkayın insanlara. Hiç bir şey canınızdan önemli değil, intihar düşüncesi çok sık oluyorsa bir doktor desteği alın, hayat her şeye rağmen güzel ve bu kadar soruna bir arada yetişen siz de gayet başarılısınız, kendinize haksızlık etmeyin

Allah razı olsun hanımlar. Dertleşmek rahatlatıyor.

Nasıl mutlu oldum bu yoruma. Gerçekten öyle mi gözüktüm. Allah'ım başarılı olmaya çok ihtiyacım var.
Tüm samimiyetimle yazdım bunu. Her şey iyi olacak yeter ki inanın. Kendinizi küçük görmeyin sadece zorlu bir dönemden geçiyorsunuz hepsi bu💖

Merhaba hanımlar,

28 yaşındayım. yakın zamanda yakın sevdiğim saydığım akrabamı intihardan kaybettim. daha sonra çekirdek ailemde bir kanser bir de organ yetmezliği çıktı. çocukluğumdan beri sosyal fobi, OKB, depresyon ile baş ediyorum. tedaviler ilaçlarla uğraşıyorum. Karamsar biriyim. Ailem bildim bileli mutsuz, kavga, dövüş içinde büyüdüm. Şiddet hep vardı. Ailemin ciddi önemli mahkemeleri var sonucu ölüm kalım, öyle düşünün. Çalıştığım şirkette yönetici olmuştum ama baş edemedim. geldiğim terfiyi beceremedim yöneticim sürekli benden memnun olmadığını iletti ben de terfiyi bıraktım işe ilk başladığım zaman ki pozisyonuma döndüm. O kadar ağır geldi ki bu durum iş yerinden acayip soğudum. Ayağım gitmek istemiyor. Kendimi başarısız işe yaramaz hissediyorum. Ailem çok mutsuz. Bu kadar olayla baş ederken çöktüm. Hayattan koptum sanki. Şu an sadece ölmeyi düşünüyorum. Çok çaresizim, kimseyle konuşamıyorum. yüzüm asık git gide koptum dünyadan. İşime dikkatimi veremiyorum. Acayip dalgınım. Çalışmak zorundayım paraya ihtiyacım var. Ailemin de kimsesi yok çok yalnızız. Babamın emeğine göz diktiler zulmediyor akrabalarımız bize. Evin her işine ben koşuyorum ama tükendim. İntihar etsem ne yaparlar bensiz diye düşünüyorum. Allah aşkına akıl verin dua edin. O kadar haksızlık gördüm ki hem aileme hem bana. Hiç bir şeye inancım dayanağım kalmadı. Gerçekten uçurumun kenarındayım. Başarısız hasta berbat bir haldeyim. Yardıma ihtiyacım var. Çünkü yolun sonu gözüküyor bende

Merhaba hanımlar,

Dirençli olun , emin olun herkes bir yerlerde faklı bişeyin imtihanını veriyor, mücadeleyi birakmayin, sadece arada durup dinlenin , biraz kendi halimizde kalın sakinlesin, sizi yoran insanlardan uzaklaşin ve uzman yardımı alın...

Öncelikle Allah yardımcınız olsun,mevlana derki hiç bir şey yapamama derecesine geldiğinizde bilinki kaderinizin değişeceği noktaya gelmissinizdir,ayrıca Allah kuranda sizleri hersene bir veya iki defa imtihan ederiz ne tevbe edersiniz nede ibret alırsınız,ne yazıkki gaflete düşüyoruz bir sahibimizin bizi çekip yuvarladigini unutup her şeyi biz yaparız dercesine onun kapısına gitmeyi unuturuz,ayrıca siz intihar dersiniz bir hz,yusuf kadar bir hz,eyup kadar bir hz yunus kadar çok ağır imtihanlara girdiniz mi onlar okadar ağır imtihanlar yaşadılarki dağları çatlatircasina,şimdi işin can alıcı noktasını diyeyim size,bu ağırlık ve inançsızlık iki düşmanınız tarafından şeytan ve nefis onlar isterki sen dus kalkma veya Allah etmesin imanin gitsin intihar et,belki çok zor bir ilaç olacak acı ve zor ama sonrası huzur ve ferah,git çal o kapıyı saat kaç olsada kimse demez sen kimsin niye geldin o uyumaz o hep yakındır,rabim bittim tukendim de zayıf ve caresizim kendimi kapina artıp sen comertsin merhametlisin boş göndermesin bana bir tevbe nasip et kalbimi aydınlat isimi kolaylastir agla aglaya bilirsen ne aynı ne gururu var bu isin,keşke hep ondan istesek ona gitsek,Allah ta bunu ister kulun ona yönelmesi ondan istemesi ve ona tevbe etmesini Allah sevinir buna,çünkü ayette çokça tevbe edenleri sever,ama devam etmek lazım ölene dek değil işin rast oldu Allahi terk ettin ozaman bela ve daralmalar gene gelir,inşallah yaparsınız bunları selametle

Back
X