Lütfen Ama Lütfen Okuyun!Kadın çalışmalı..

mutsuzSutlac

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
281
8
33
İstanbul
Merhaba canlarım;

Bugün bir iş görüşmesine gittim ve eşimin kazancının cok iyi olduğunu ama kadınında çalışması gerektiğini anlattım işveren hayran kaldı!

Kadın çalışmalı... para değil sorun kendini insan gibi hissetmek için çocuğum olsa çalışmam ama şuan yok eşimin eline bakmak ağırıma gitti ve bayramdan sonra işe başladım... İş bulmak kolaymı diyenler olacak kolay değil elbet ama imkansızda değil lütfen uyanın sürekli kıl döken ve sürekli acıkan bir cannlı için anne değil insanız ve kadınız... biblo değil v.s umarım anlamışssınızdır ben burdaki samimiyete göre içimi döktüm... lütfen ama lütfen kendinizi ewe kapatıp yemek bulaşık temizlik diye ölmeyin ... dışarda bir hayat var yaşayın kendinizi ispat edin çorap paranızı bile kocanızdan istemeyin... zira çorap cok cabuk kaçıyor

öncelikle merhhaba arkadasım 13 yıldır çalıştım 27 yasındayım 2 bucuk yasında bır kızım var sımdı 3 yıllıkta evlıyımtemızlığım ve yemek ıcın kendımıde hırpalamam kaldıkı asla yemek yapmayı seven bırı deyıldım ama suan esım ve kızım ıcın hıc bılmedıkklerımı öğrendım esım yaptığımı beyendığı zaman hosuma gıdıyo evede tıkanmıyorum hafta sonu 2 gun hafta ortası bır gun muhakkak maddıyatım el verdığınce cıkar bısyler yaparız sımdı senın orda yazdığınıda anlamadım sürekli acıkan bir canlı çocukmu oluyor eğer yanlış anlamadıysam cocuğun olunca bır kasık fazla yerse sen doyarsın ama canım demek ıstedğımı yanlıs anlama ınsandır kendını eve kapatan ama emın ol çocuğun olduğu zaman calıssanda gunduz aktıfsın eve geldığında zaten onsuz yapamassın

Cok güzel bir konu, aynen katiliyorum. Her kadin calismali, her konuda özgür olmali. Bu hayatta hersey insanin basina gelebiliyor ve meslegin var ise ve calisiyorsan hayat insana öyle kolay oluyorki.
Hem esinin gözünde erislimez oluyorsun hemde insanin özgüveni artiyor, her gün daha baska birsey ögreniyor ve insan kendisini gelistiriyor, emekliligin oluyor ve geecegine yatirim yapabiliyorsun.

ben bekarım ama sızınle aynı fıkırdeyım.evlensem de tercıhım calısmaktan yana oluacak ınsallah:)

QUOTE=tulsum06;27028074]Merhaba canlarım;

Bugün bir iş görüşmesine gittim ve eşimin kazancının cok iyi olduğunu ama kadınında çalışması gerektiğini anlattım işveren hayran kaldı!

Kadın çalışmalı... para değil sorun kendini insan gibi hissetmek için çocuğum olsa çalışmam ama şuan yok eşimin eline bakmak ağırıma gitti ve bayramdan sonra işe başladım... İş bulmak kolaymı diyenler olacak kolay değil elbet ama imkansızda değil lütfen uyanın sürekli kıl döken ve sürekli acıkan bir cannlı için anne değil insanız ve kadınız... biblo değil v.s umarım anlamışssınızdır ben burdaki samimiyete göre içimi döktüm... lütfen ama lütfen kendinizi ewe kapatıp yemek bulaşık temizlik diye ölmeyin ... dışarda bir hayat var yaşayın kendinizi ispat edin çorap paranızı bile kocanızdan istemeyin... zira çorap cok cabuk kaçıyor[/QUOTE]

Bu yazılana göre, çocuk olunca da çalışmalı bence..
Ondan önce koca eline bakamıyor da, o zaman mı bakabiliyor.
Ondan önce kocadan 1 lira almak (çorap parası) koyuyor da, çocuk olunca mı normalleşiyor?
Çocuk bahane edilmemeli..

Not: Evlenince çalışmayacağım, çalışma taraftarı da değilim..

Ben 42 yaşında 14 yıllık evli 13 yaşında bir kızı olan bir bayanım. Babam subay emeklisi yani durumu iyiydi. Babam emekli olduğu sene ben 17 yaşımı bitirdim ve artık okumayacağımı söyleyip liseyi bitirmiştim işe girdim. 4 yıl kitap pazarlama,sigortacılık, sekreterlik yaptım babamın ve annemin tüm itirazlarına rağmen (koskoca tuğgeneralin kızı kitap mı satarmış derdi babam dudak bükerdim ben ayakları üzerinde duran bir kadın olacağım diye) Sonra 21 yaşında üniversiteye gitmeye karar verdim ve Tarih Öğretmeni oldum. Bu arada çalıştığım 4 yıl içerisinde Açık Öğretim İktisatı bitirdim. Tarih bölümünde masterimi yaptım ve evlendim. Şu anda 15 yıllık öğretmenim. 18 yaşından beri çalışıyorum. Gerek işte gerek okulda. İşimi çok severek yaptım ve yapıyorum. Çok hırslı çok başarılı bir öğretmen olduğumu düşünüyorum ya da velilerim ve öğrencilerim öyle diyor. Yıllar önce yeni evliyiz eşimin ailesi köyde oturuyor ve tabii okumamış hiçbiri ya da okuyamamış, eltim eşime şöyle dedi; yılbaşına yakındı malum piyango biletimiz var, şöyle iyi bir para çıksa ikizleri alırsın dimi işten dedi, ben gençliğinde verdiği ateşle bir öfke eltime O kim oluyorda beni işten alıyormuş ben o kadar okudum çalışacam ne olursa olsun dedim. Şimdi düşünüyorum da al çalış yıllardır feminist ne oldu eltim köyünde mutluu huzurlu hırsları yokk kocası getirirse pişirir getirmezse oturur kimsenin ağız kokusunu çekmedi, stresi yok sigara içmez öfkelenmez. Ben sabah 6:00 da kalk duş al hazırlan bu arada bebekken çocuğu hazırla çık git akşama kadar anlat anlat özel okulda çalışıyorum bu arada velisi ayrı idarecisi ayrı ondan sonra akşam 6:30-7:00 gibi gel gir mutfağa topla evi akşam 11:00 de anca koy poponu koltuğa ha bu arada eşim çok anlayışlı çok yardımcı ama takdir edersiniz ki evin genel durumu kadının daha çok gözetim ve denetiminde oluyor akşam gelecek misafire ne keki yapayım diye düşünen bir erkek yok amannn boşver bişi yapma diyen erkek var :)) ne o ben feminist çalışan ayakları üzerinde duran kadın evet bakımlısın hergün saçını tarayıp makyajını yapıyorsun manikürün kaşın bıyığın süper doğumda 2 ay evdeydim de bilirim tarak değmemiş saçları, yani anlayacağınız dönüp bakıyorum hayatıma da evet kazandık kazandığımızı da kendimize harcayabildik (tabii kesinlikle evime de yani ben çalışmasam şartlarımız eşimin tek maaşıyla zor olurdu ama olsun soğan ekmek yeseydik) ama ben ELTİME ÇOK ÖZENİYORUM YAAAA.

evlendigimde ogrenciydim

okulum bitti ise girdim

kizim oldu isi biraktim

kizim 33 aylik olunca anaokuluna baslicak ben de ise baslicam

2. çocuguma da en az anaokuluna baslayana kadar bakmayi dusunuyorum

sonra tekrar ise...

sIkInti olursa eger, çok zorlanirsam haftada 5 yerine 4 gun çalisabilirim...

Not : yurt disinda yasiyorum ve anaokulu 1. sinifa 33 aylik - 45 aylik çocuklar aliniyor, okuldan okula yarim gun veya tam gun oluyor..

Tekrar not : esim hiç killi degil ve var olan bacaktaki killar falan da dokulmuyor daha çok saçlarim kirletiyor evi

Son düzenleme:
evet bir erkekle bir hayatı paylaşırım paylaşacağım ve bunu her şeyden çok istiyorum ama her ne olursa olsun para isteyemem lakin babamdan para almak bile bir süredir zor :))

Arkadşm tamam çok güzel düşünüyosun çoğumuz öle düşünüyoruz bende çlşyorum fakat 2 sene doğumda ara vermiştim evde pskolojim bozuldu iş hayatı kadını güçlü kılıo ama neden kocamın eline bakamam gibi laflar sölüsun ben kocamdan herşeyi isterim yeterki olsun hç çekinmem ölede olması germiyomu zaten o sizin eşiniz nede olsa ben kendi düşüncemi söledim cnm tamam her istedğiniz olmuo ama yinede para isterken çekinmemize gerek yok onların sorumluluğu altındayız sonuçta..

evet çalışmalı ama özel yaşantısını sekteye uğratacak kadar yorucu bir işte çalışmama imkanı bulduysa ne ala :) malum bizler çift vardiya çalışıyoruz

bende çalışıyorum şartlar böyle gerektirdiği için çalışıyorum

amaa şartlar böyle gerektirmesede çalışırdım , çalışan kadın kendine güveni olan kadın bana göre

başka bi topikte bi arkadaş sormuş güçlü olmak mı mutlu olmak mı diye bende yazdım hatta güçlü olduğum zaman mutlu olurum diye ,

bundan kastım kimseye güvenilmiyo her zaman eşlerimiz yanımızda olamayabilir ayrılık var ölüm var kalım , bundan kastım çalışalım para kazanalımdan ziyade çalışalım öğrenelim evde körelmeyelim, bi gün yanlız kalırsak maddi birikim tabiki önemli ama yoksa bile elimde mesleğim var denebilmeli bana göre

ben evliliyimden beri dayak sözel şiddete çok maruz kaldım eşimin bana attıgı dayakları inkar etmesi benim piskolejimi çok bozuyor bana aynen söyledikleri hiç yalansız yazıyorum öküzgibi yatıyorsun bu eve hiçkatkın yok benim ekmeyimi yiyorsun bunungibi onurkırıcı aşşalayıcı birsürü sözler bundaniki sene önce işe girmiştim kafam çok rahattıçünkü kendi kazancımı harcıyordum beşkuruşalmadım çalışırken kendisinden ama sorunlarçıkarmaya başladı hayvangibimuamele görmeyebaşladım evdehiç birşeyikullandırmıyordu bana bu arada ikitane çocuğum vardı sabrediyordum ama kendimi işeveremiyordum oğlumuben işteykenbenim haberimolmadan götürüp sünnet ettiriyor ve ikiaysonratemmuzda yinehaberimyok rezervasyonyaptırıp çocuklarla tatileçıkıyor huzurumubozmakiçinugraşıyor birbuçukseneçalıştıktansonrabeynimbayayıprandı altıay raporaldım tekrarişimedönmekistedim amabirsürükrizyarattı onunamacıkendisindinüstünolmıycan herşeyi obilecek onundediyi olacak anlıycanızrobotgibiyaşamak benkazanıyorumsananediyebiliyor nasılolsabanamuhtaçsındiyebiliyoramagerçektensinirlerim harapbuaradageçenseneyazınçocuklarımınyanındageneşiddetuyguladıdarpraporualdımsavcılıgadilekçeverdimevdenbiryauzaklaştırdılarbubirayzarfındagenesözelşiddetleretelofondadevamettidaha sonraevegeldi mahkemedentebligatgeliyor duruşmanızvardiyebenimtebligatdanhaberimyok banasöylemediamabendolaylıyoldanögrendim mahkemeyeçıktıkparazecasıverdillerevegeldikamaevdehiçbirşeyleilgilenmiyorotelgibikullanıyor o yokken çocuklarla o kadarrahatızki konudankonuya atladım ama buradayazamayacagım sayfalardolusu o kadar çokşeyvarki şu an kendime tekrar iş araştıyorum gene iş için kriz çıkaracakbunubiliyorum ilerkiyıllar için umut vermiyor bana emekliliyi bekliyor bendekarakaradüşünüyorum çıkaryolbulamıyorum arkamda beni desdekleyen kimse yok ençokdabeni bir hiçgibigörmesi ukala tavırları telofonlarımıbenden habersizdinletmeye alması benimadımayinehabersiz facebook sayfası açıyorve ve benyazışıyormuşum gibi insanlarla o sayfadan görüşüyormuş dörtduvar içinde kodesdeyinsanki çalışmayı o kadar çok istiyorumki kafamdaki sorunlar en azından azalır busayfayı elinegeçirirse neyse herkese selamlaraaaaar

bir başlık açıp yazsaydın daha iyi olurdu konunu ve yazdıklarını okuyamadım hiç boşluk bırakmamışsın...

Cnm benim neden ev kadini dedimmi akliniza temizlik bulasik kildoken uyuyan vb gibi seyle akliniza geliyoki
Bence calisan bayanda olsa
Evinin hanimida olsa esiyle ilgili yasam standartlari
Ben evimin hanimiyim istedigim zaman istedigim yere giderim hergun manoton bi yasanti yasamam yani anlatmk istedigin gibi temizlik derken yasantimi oldurmem cok slklsirsam kadin alirim
Esimden para istemem ona firsat birakmaz yeteri kadar verir
Illaki ev kadini olmak eslere el acmak degil
He ihtiyacim olur calisirim tabi
Ama imkanim iyi oldugu halde hergun ayni hayati yasamak bana gore degil
Herkez mutku oldugu gibi yasasin....

o kadar üzüldümki anlatamam ama bazen insanlar baş edemeyeceği bir sürü sorunla hayatına devam etmek zorunda tıpkı siz ve ben gibi çok üzüldüm Allh yardımcınız oolsun

ben şuanda bekarım ama ilerde evlenirsem evliyken çalışmayı düşünmüyorum daha doğrusu çalışmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…