LÜTFEN BAKIN Eş seçimi ve kendimle savaşım

Böyleyim diyorsan da sen bilirsin, yani adam buluşmaya gelir, gözunü boyar, evlenirsin psikopatın teki çıkar o zaman ne yapacaksınpeki🙄
Diğer türlü de mümkün. 10 sene sevgili yine aynı durum. Allah hayırlı ve iyi insanlarla karşılaştırsın. Hatta ikinci durum daha kötü.

Ben artık evleneceğim deyip önüne gelenle evlilik yoluna girilmez. Biriyle tanışırsın, anlaşırsın, seversin, uyumlusunuzdur, sıkıntı yoktur o ilişki evliliğe doğru gider.

Ha sizin gibi ilişkiye evlenme niyetiyle başlayanlar da var ne yapmalı onlar, meselaaa adam kalkıp "örgün öğretim okumaman...hoş değil, pantul giymiyosun pantul giyen kadın severim" Gibi salak şeyler söylediğinde kesersin ilişkiyi. Daha görüşmemişsiniz bile telefonda konuşulan şeye bak. Kücümsediği konuya bak. Allah aşkına söyler misiniz kendisi hangi üni mezunu, boğaziçi odtü falan mı ne bileyim hacettepe olsun hadi hangi üni'den mezun da açıköğretimi küçümsedi?

Bir de ilk görüşmenizden sonra adam bir haftada irtibatı kesmiş, olmuyor demiş. Sizi beğenmemiş, kestirip atmış aslında. Bu noktadan sonra asla görüşmemeliydiniz.

Bir de sürekli bana işaret verdi, açık kapı bıraktı, gurur yaptıysa diye ben yazdım diye geri dönüşler var 273649 defa. Yapmayın bunları.

Adam adam dediğiniz afedersiniz g.tü başı ayrı oynayan erkek müsveddesi. Nefret ettim, yok korkuyorumlar yok geçmişimde seviştimler. O ne ya. Erkek bunları konuşmaz, erkek seviyorsa adam gibi gelir konuşur anlaşır sevişir evlenirsiniz, böyle bir ileri iki geri yapmaz.

Neyse zaten evlenmiş, siz de bundan sonra fanusta büyümüş prenses modundan çıkıp gözünüzü hayatın gerçeklerine açarsınız umarım.

Son düzenleme:
Sınırlarımı korumakta zorluk yaşıyorum. Haklısınız. Evliliği bir başarı olarak değil ama artık olması gerek diye düşündüm. Galiba ben kendime değer vermeyince o da vermedi.
Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Ama orda da şöyle bir sıkıntı var; bizim hatunlar kendine değer vermek deyince hayt huyt davranan, adamları tersleyen, fazla tripli, fazla beklentili bir karakter yaratıyorlar. Ortayı bulabilen, dengeyi kurabilen çok az.

Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Ama orda da şöyle bir sıkıntı var; bizim hatunlar kendine değer vermek deyince hayt huyt davranan, adamları tersleyen, fazla tripli, fazla beklentili bir karakter yaratıyorlar. Ortayı bulabilen, dengeyi kurabilen çok az.
Güya ortayı kurmaya aynı zamanda sınırları korumaya yeri gelince esnetmeye çalıştım. Başta niyetim böyleydi. Sonuç bu.

Ben artık evleneceğim deyip önüne gelenle evlilik yoluna girilmez. Biriyle tanışırsın, anlaşırsın, seversin, uyumlusunuzdur, sıkıntı yoktur o ilişki evliliğe doğru gider.

Ha sizin gibi ilişkiye evlenme niyetiyle başlayanlar da var ne yapmalı onlar, meselaaa adam kalkıp "örgün öğretim okumaman...hoş değil, pantul giymiyosun pantul giyen kadın severim" Gibi salak şeyler söylediğinde kesersin ilişkiyi. Daha görüşmemişsiniz bile telefonda konuşulan şeye bak. Kücümsediği konuya bak. Allah aşkına söyler misiniz kendisi hangi üni mezunu, boğaziçi odtü falan mı ne bileyim hacettepe olsun hadi hangi üni'den mezun da açıköğretimi küçümsedi?

Bir şey ilk görüşmenizden sonra adam bir haftada irtibatı kesmiş, olmuyor demiş. Sizi beğenmemiş, kestirip atmış aslında. Bu noktadan sonra asla görüşmemeliydiniz.

Bir de sürekli bana işaret verdi, açık kapı bıraktı, gurur yaptıysa diye ben yazdım diye geri dönüşler var 273649 defa. Yapmayın bunları.

Adam adam dediğiniz afedersiniz g.tü başı ayrı oynayan erkek müsveddesi. Nefret ettim, yok korkuyorumlar yok geçmişimde seviştimler. O ne ya. Erkek bunları konuşmaz, erkek seviyorsa adam gibi gelir konuşur anlaşır sevişir evlenirsiniz, böyle bir ileri iki geri yapmaz.

Neyse zaten de dolmuş evlenmiş, siz de bundan sonra fanusta büyümüş prenses modundan çıkıp gözünüzü hayatın gerçeklerine açarsınız umarım.
Teşekkür ederim.

Yaşınıza uygun yaşasaymissinız keske . Muhafazakarsınız ok ama bu size bu hayatta bu kadar sığ kalmanızı gerektirecek bir sey degil bu. Muhafazakarlık bu degil. Sırf elinizde olan bu kaçmasın diye yapışmışsınız kolpanın kralına evlenmek istemiyorum korkuyorum bilmem ne. Valla seven insan denizleri aşar yapar her seyi sizin için üstüne çok düşünmeyin. Evlilik evlilik diye takıp yanlis kararlar vermeyin. Evleniceginiz insan yormasin sizi onda dinlenin . Son olarakta başındn beri betülü sevdigi belli , size de ailesine uygunsunuz diye yakinlasmis ama ask tutku olmayınca olmuyor. Kasmayin önünüze bakın

Katılmıyorum. Benim görüşüm size uygun olmayabilir ve bana bunu dayatamazsınız. Benim çevrem bu şekilde evlendi. Karaktersiz biri ile karşılaştım diye kendi çizgimden vazgeçmek zorunda değilim. Kız erkek kanka diye bir şey de yoktur. Bunlar da kankaydı.
yoo çocukluğumdan beri çok erkek kankam var hiçbiriyle de yakınlaşmadım.
Erkeklerle bar clup takılın demiyo kimse size. Normal sınıf arkadaşı (ne mesafeli nede uzak) gibi bir ortamda olur. En azından nasıl eğleniyorlar neden konuşuyorlar görmüş olursunuz. Gün olur, düğün olur, hobi kafe olur, kurs olur ortamlara girin.

Sürekli karşı tezle gelmekten vazgeçin 10 sene sevgili veya evli olan insanlar bile bence sizden mutlu yaşamıştır hayatını.
Denilen herşeyi yanlış algılamayın size tavsiye veriliyor kendinize uyarlayarak değiştirin.

yoo çocukluğumdan beri çok erkek kankam var hiçbiriyle de yakınlaşmadım.
Erkeklerle bar clup takılın demiyo kimse size. Normal sınıf arkadaşı (ne mesafeli nede uzak) gibi bir ortamda olur. En azından nasıl eğleniyorlar neden konuşuyorlar görmüş olursunuz. Gün olur, düğün olur, hobi kafe olur, kurs olur ortamlara girin.

Sürekli karşı tezle gelmekten vazgeçin 10 sene sevgili veya evli olan insanlar bile bence sizden mutlu yaşamıştır hayatını.
Denilen herşeyi yanlış algılamayın size tavsiye veriliyor kendinize uyarlayarak değiştirin.
Her tavsiyeyi kabul etmek durumunda değilim. Erkek arkadaşım yok değil var. Ama hiçbirinin evine kalmaya gitmem. Anahtarım onlarda değildir. Kankam diye sarılıp öpmem. Mevzu bu. Siz yakınlaşmadınız herkes siz değil.

Benim en yakın üni arkadaşım muhafazakar yanında ben oluyorum biriyle görüşecekse. Onun dışında konuşurlar mesajlaşırlar onunda sınırları var ama kendini kasmıyor kısıtlamıyor. Sınıfla birşey yapılırsa uyar falan. Siz kendinizi görünmez yapmışsınız bir erkek niye sizi farketsin ki?

Yaşınıza uygun yaşasaymissinız keske . Muhafazakarsınız ok ama bu size bu hayatta bu kadar sığ kalmanızı gerektirecek bir sey degil bu. Muhafazakarlık bu degil. Sırf elinizde olan bu kaçmasın diye yapışmışsınız kolpanın kralına evlenmek istemiyorum korkuyorum bilmem ne. Valla seven insan denizleri aşar yapar her seyi sizin için üstüne çok düşünmeyin. Evlilik evlilik diye takıp yanlis kararlar vermeyin. Evleniceginiz insan yormasin sizi onda dinlenin . Son olarakta başındn beri betülü sevdigi belli , size de ailesine uygunsunuz diye yakinlasmis ama ask tutku olmayınca olmuyor. Kasmayin önünüze bakın
Güya aşk tutku vardı. Konuşmalar o yöndeydi. Yani içeriğini tam anlatamadığım için burada yavan kalıyor çoğu şey. Muhafazakarım dediğim evde kapalı biri değilim. Sadece birbirlerine gidip gelmeleri anahtarının onda olması falan bana tuhaf geliyor o kadar.

Benim en yakın üni arkadaşım muhafazakar yanında ben oluyorum biriyle görüşecekse. Onun dışında konuşurlar mesajlaşırlar onunda sınırları var ama kendini kasmıyor kısıtlamıyor. Sınıfla birşey yapılırsa uyar falan. Siz kendinizi görünmez yapmışsınız bir erkek niye sizi farketsin ki?
Beni tanımıyorsunuz. Olabildiğine görünür biriyim. Burada ufak bir kesit var. Ve arkadaşınız yaşı da küçük ben biraz yaştan baskı duyuyorum sanırım.

Güya aşk tutku vardı. Konuşmalar o yöndeydi. Yani içeriğini tam anlatamadığım için burada yavan kalıyor çoğu şey. Muhafazakarım dediğim evde kapalı biri değilim. Sadece birbirlerine gidip gelmeleri anahtarının onda olması falan bana tuhaf geliyor o kadar.
Zaten tuhaf,demek istediğim bu iste keske kapatmasaydiniz kendinizi bu kadar sinyali görmus olurdunuz. Bunlar abayi yakmislar zaten birbirlerine büyük ihtimalle adam ailesini iknaya ugrasiyodu ezik biri oldugu icin. Bosverin üzülmeyin önünüze bakın

Sadece dertli biri için birkaç cümle yazdığını düşün. Teşekkür ederim.
Uslubunun güzelliği hatrına bikaç şey yazmak istedim. Hiçbir kıllı , çirkin ve fakir erkek hayatından bir günü bile heba etmeye , üzülmene değmez. Bu zamana kadar fazla ilişki yaşamamış ve bilmiyor olabilirsin ama öğrenebilirsin. Bundan sonra sonuç değil süreç odaklı yaşa ve bir bak bakalım onlar seninle evlenmeye layık mı , bu sürece nail olma şerefini kazanacaklar mı diye. Her ilişkiyi evlencem ben diye yaşarsan çok hayal kırıklığına uğrarsın. Bazı erkekler sadece eğlenmek için vardır ve bazen olmaz 🤷‍♀️ Hayata bakış açım ektedir ; umarım anlarsın ve bu tarafa geçersin 😎

Verilmiş sadakanız varmış bence. Adam baştan beri başka bir kadını seviyormuş, ailesi de sizi istemiş ama adamın duyguları galip gelmiş, paravan bir evliliğin kurbanı olmamışsınız. Önünüze bakın, hobinizle ilgilenin, evli bir adamı düşünmeyin…

Evet çok kompleksli takıntılı biri, kendinde hata görmüyor. Çizgili kuralları olan biri olduğunu sanıyor, dıştan bakınca koca olsun ne olursa olsun demek bu. Çizgisi olan insan baştan öyle bi rest çeker ki, o adam o kadını istiyorsa yalvar yakar olur zaten.
Yüzük takılırken zorla evlendirilen genç kızlar gibi hüzne boğulmuş adam, karşısındaki insan bunu anlamıyor nişan gerginliği diyor.
images-45.webp

Bu kadar fanusta büyütülmüş bir kızın görücü usulü evlenmesi daha iyi olur

O Betül hep vardı hanımefendi. Bir kadın sevilecekse çöp olsa da sevilir. Benim enerjimi itici bulmuşsunuz ama siz bir erkek değilsiniz. Burada kendimi savunmak durumunda kaldığım bir ortam oluştu. Ben hatalı olduğum yerleri söylemem rağmen eleştiri kabul etmeyen kompleksi biri diye etiketleniyorum. Sadece konu üzerinden yorum yapmak bu kadar mı zor gerçekten? Ne biçim karaktersiz kadınlar evli. Ben ne yapmışım? Çok ön yargılı davranıyorsunuz.
Hatalı olduğun yerleri söylüyoruz ama sürekli karşı argümanla geliyorsun evet eleştiri kabul etmiyorsun. Karşındaki adamlarada bu vibe'ı veriyor olabilirsin.

Siz önce kendinizi tanıyın. Siz baskın bir karakter değilsiniz. İkincisi doğrularınızın ne kadarı gerçekten size ait ne kadarı ailenize ait bunu bir değerlendirin. Üçüncüsü bence evlenme niyetiyle biriyle görüşüp bunu baştan belirtebilirsiniz bundan bir sakınca yok ama zorla oldurmaya çalışıp saçma sapan tavizler vermişsiniz. Sizin gibi evlilik niyetiyle görüşen birinin nişan için bu kadar zaman kaybetmesi mantıksız, nişan da bir tanıma süreci adam onu da sakız etmiş. Görmek istememişsiniz, gözünüzü kapatmışsınız gerçeklere.

Uslubunun güzelliği hatrına bikaç şey yazmak istedim. Hiçbir kıllı , çirkin ve fakir erkek hayatından bir günü bile heba etmeye , üzülmene değmez. Bu zamana kadar fazla ilişki yaşamamış ve bilmiyor olabilirsin ama öğrenebilirsin. Bundan sonra sonuç değil süreç odaklı yaşa ve bir bak bakalım onlar seninle evlenmeye layık mı , bu sürece nail olma şerefini kazanacaklar mı diye. Her ilişkiyi evlencem ben diye yaşarsan çok hayal kırıklığına uğrarsın. Bazı erkekler sadece eğlenmek için vardır ve bazen olmaz 🤷‍♀️ Hayata bakış açım ektedir ; umarım anlarsın ve bu tarafa geçersin 😎

Çok teşekkür ederim.

Back
X