Lütfen bakın. İdrar sonrası gelen 1 damla kan.

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
573
1.006
63
Merhaba. 2 hafta önce 8,5 yaş oğlumun pipisinden bir damla kan geldi ve pipi ucu yapışıktı ancak idrarını yapabiliyordu. Ve pipi ucunda çok hafif morluk vardı sanki hasar almış gibi. Ertesi gün şehrin en iyi çocuk cerrahına götürdüm. Muayene etti,bi aparatla içeri doğru bir ilaç enjekte etti ve gönderdi. Önemli bişey olmadığını söyledi. Sonrasında dikkatimi çeken şu oldu. Uzun saatler Çişini tutup yaptığında bi damla açık pembe kanıyordu. Ama üşenmeyip yaptığında kan yoktu. 2 gün önce çocuk ürolojiye götürdüm. İdrar tahlili ve ultrason yapıldı. Eritrosit değeri az yüksek çıktı. Böbreklerine bakıldı sıkıntı görülmedi. Sadece idrar torbasında biraz kalınlık var, o da çişini tuttuğu için olabilir dedi. Krem verip gönderdi 1 ay sonra yeniden göreyim dedi. Bu arada çocukta kasık ağrısı vs yok. Çiş yaparken pipi ucunun çok hafif acıdığını söylüyordu sadece. Bugün dayanamayıp ilk götürdüğüm cerraha götürdüm. Yeniden idrar tahlili yapıldı eritrosit sıfır dedi. Siz biraz evham yapıyorsunuz bazen çocuklarda olabilir bu tür durumlar dedi. Çünkü çocukta ağrı sızı yok. Sadece çişini tuttuğunda olan bi damla açık pembe kan. Başına böyle bişiy gelen var mı? Çok hareketli bir çocuk. Bazen yoğun hareket de yapabiliyormuş. Doktor evham yapıyorsun dedi bu çocuğun hiçbir şeyi yok dedi. Bol su içsin ve çişini tutmasın dedi.

Merhaba, yaklaşık 8 yaşındaki oğlumda bu sene başında bizde aynı durumu yaşadık oldukça soğuk bir günde futbol antrenmanı sonrası idrarından kan geldi damla şeklinde falan değil rengi kırmızıydı sonrasında hemen yaşadığımız yerde acile götürdük ultrason, kan testi falan herşey yapıldı ve birşey bulunamadı. Bizim içiniz rahat etmediği için Türkiye’ye geldik referansla Ankara’da bu alanda çok iyi olan bir profesöre gittik oda ayrıntılı doppler çektirtti her türlü muayeneyi yaptı ama birşey bulamadı ve bize de açıklaması bazen açıklanamayan sebeplerden böyle durumlar yaşanabiliyor dedi ama takip edelim dedi o günden beri şükür hiçbirşey yok. Tıpkı sizde ki gibi sadece dopplerde doktor, oğluma idrarını tutmadan kaynaklı uyarıda bulundu, ciddi değil ama idrarını geldiği zaman hemen yapmalısın dedi. Bir arkadaşımın oğlunda kan geliyor zaman zaman ama onda böbrek taşı teşhis edildi

Merhaba, yaklaşık 8 yaşındaki oğlumda bu sene başında bizde aynı durumu yaşadık oldukça soğuk bir günde futbol antrenmanı sonrası idrarından kan geldi damla şeklinde falan değil rengi kırmızıydı sonrasında hemen yaşadığımız yerde acile götürdük ultrason, kan testi falan herşey yapıldı ve birşey bulunamadı. Bizim içiniz rahat etmediği için Türkiye’ye geldik referansla Ankara’da bu alanda çok iyi olan bir profesöre gittik oda ayrıntılı doppler çektirtti her türlü muayeneyi yaptı ama birşey bulamadı ve bize de açıklaması bazen açıklanamayan sebeplerden böyle durumlar yaşanabiliyor dedi ama takip edelim dedi o günden beri şükür hiçbirşey yok. Tıpkı sizde ki gibi sadece dopplerde doktor, oğluma idrarını tutmadan kaynaklı uyarıda bulundu, ciddi değil ama idrarını geldiği zaman hemen yapmalısın dedi. Bir arkadaşımın oğlunda kan geliyor zaman zaman ama onda böbrek taşı teşhis edildi
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz. Benim oğlum da çok çok hareketli bir çocuk. Peki kanamanız devam etti mi? Devam ettiyse ne kadar sürdü acaba?

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı biraz. Benim oğlum da çok çok hareketli bir çocuk. Peki kanamanız devam etti mi? Devam ettiyse ne kadar sürdü acaba?
Rica ediyorum endişenizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyi yaşadık maalesef. Benim oğlumda sadece birşeyler izlerken oturur, playstationı bile ayakta hareket halinde oynuyor öyle anlatayım ki bu durulmuş hali. Doktorumuz takip edelim dedi şimdiye kadar hiç gelmedi şimdi tarihe baktım Ocak 14 te gelmiş kan o günden beri herşey yolunda şükürler olsun.

Rica ediyorum endişenizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyi yaşadık maalesef. Benim oğlumda sadece birşeyler izlerken oturur, playstationı bile ayakta hareket halinde oynuyor öyle anlatayım ki bu durulmuş hali. Doktorumuz takip edelim dedi şimdiye kadar hiç gelmedi şimdi tarihe baktım Ocak 14 te gelmiş kan o günden beri herşey yolunda şükürler olsun.
Sizin adınıza çok sevindim.❤️ Bizim 2 haftadır devam ediyor maalesef ama bu her idrarında olmuyor. Ve açık pembe, çok az miktarda oluyor olduysa da… İdrarını yapıp bitiriyor sonraki 30 saniye içinde geliyor. İdrara sık çıkınca kanamıyor. Çok özür dilerim vaktinizi alıyorum ama halden anlayan ve süreci yaşamış birinden bilgi alabilmek önemli benim için… Benim dediğim mesela sizin kanamanız kaç gün sürdü? Bizimki 2 haftadır devam ediyor. Bi süre sonra kendiliğinden durur diye umut ediyorum.

Sizin adınıza çok sevindim.❤️ Bizim 2 haftadır devam ediyor maalesef ama bu her idrarında olmuyor. Ve açık pembe, çok az miktarda oluyor olduysa da… İdrarını yapıp bitiriyor sonraki 30 saniye içinde geliyor. İdrara sık çıkınca kanamıyor. Çok özür dilerim vaktinizi alıyorum ama halden anlayan ve süreci yaşamış birinden bilgi alabilmek önemli benim için… Benim dediğim mesela sizin kanamanız kaç gün sürdü? Bizimki 2 haftadır devam ediyor. Bi süre sonra kendiliğinden durur diye umut ediyorum.
Rica ediyorum istediğiniz sorabilirsiniz bu konuda oğlumun antrenman sonrası kanaması oldu dediğim gibi yoğundu damla değildi ertesi gün çokkkk silik bir pembelik vardı ben o kadar dikkatli incelemiştim ki o yüzden de görmüş olabilirim dikkatli bakılmasa farkedilmeyecek bir renkti sonrasında hiç gelmedi. Takip etmek önemli belki küçük bir yara falan olabilir mi idrar yaparken minicikte olsa kanama yapan

En önce vardı. Çünkü pipi ucunda hafif hasar gibi bişiy vardı ve ucu yapışıktı. Hani şöyle düşünün bi yaranız vardır zorlarsınız kanar ya… O yara da kendini onarmak için toplar. Kesiğin yapışması gibi düşünün. Sanki idrar çıkışında da o yapışıklığı zorluyor da o yara kanıyor gibi… Bugün cerrah baktığında bişiy yok dedi. Önceki gün ürolog pipi ucunda hafif yara gibi var dedi. Onun için krem verdi. İnanın anlamış değilim.

O halde krem pipi ucunu onardıktan sonra bu durum geçebilir endişelenmemeye çalışın elinizden geleni yapmışsınız doktorlar problem yok demiş yakın zamanda geçecektir umarım

O halde krem pipi ucunu onardıktan sonra bu durum geçebilir endişelenmemeye çalışın elinizden geleni yapmışsınız doktorlar problem yok demiş yakın zamanda geçecektir umarım
Cerrah da pipi ucunda bişiy yok ki neden kullanıyorsunuz ilacı dedi🙂 Şaka gibi. Ürolog var dedi. Ki var bence de çünkü ucu hala yapışık.

Umarım dediğiniz gibi hemen geçer. Çünkü düşünmek yıpratıcı. Üstelik benim gibi evhamlı biri için. Yardımınız için tekrar çok çok çok teşekkür ederim. Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.❤️

Cerrah da pipi ucunda bişiy yok ki neden kullanıyorsunuz ilacı dedi🙂 Şaka gibi. Ürolog var dedi. Ki var bence de çünkü ucu hala yapışık.

Umarım dediğiniz gibi hemen geçer. Çünkü düşünmek yıpratıcı. Üstelik benim gibi evhamlı biri için. Yardımınız için tekrar çok çok çok teşekkür ederim. Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.❤️
Merhaba geçtimi şikayetiniz acaba çok geçmiş olsun

Merhaba geçtimi şikayetiniz acaba çok geçmiş olsun
Hayır maalesef tamamen geçmedi. 3-4 günde 1 minik açık pembe renginde kanıyor. 1-2 hafta içinde İzmir’de yine bir doktora götüreceğim. Deniz suyu iyi gelir mi bilmem,onu da deneyeceğim.

Back
X