lütfen bakın

Kızlar biraz kendimden bahsetmek istiyorum ben uzun olacak okur ve fikrinizi yazarsanz sevinirim ...... suan ise girdim çalışıyorum ama hangi ise girsem ya da hangi ortama gitsem okul akraba ortamı da dahil hep saf biri olarak bilindim ki gerçekten de çok safım..... bu baskın korkuyla yetistirilen konuştuğu zaman babası tarafından azarlanan bir çocuk olmama bağlı ....Mesela girdiğim hiç bir arkadaş ortamın da önemsenmem asla aranan kişi olmam... üç dört arkadaş oturuyoruz diyelim bir kisi bir sey anlatıyor asla benim gözüme bakarak konuşmazlar bunu hep her girdiğim ortamda yaşarım en çok da buna üzülürüm bunu da bilmiş olmamama saf olmama bağlarım hep başka bir sebep bulamiyorm cunki ...... uzun oldu ama son bir şey şimdi ise girdim ve burda da aynısı oluyor mesela oturuyoruz kızlarla konuşacak bir konu asla bulamıyorum konussam da saçmalıyorum bu sefer dikkate alınmıyor emin olun suskun durdumdamı iyice saf yerine konuyorm bunun için asla arkadaş ortamına giremiyorum şimdiye kadar yedi kere is değiştirdim bu sebeple şimdi ki isimde de bunu yaşıyorum yazmak istedim sadece fikrinizi yazarsanz sevinirim
Kendini tanimak, kendinle barışık olmak iç huzur icin en onemli sey. Bu durumu duzeltmek için kişiliginden taviz vermeden çabala.Yeni şeyler dene , farkli ortamlara gir vs vs Sen ilk adımı atmışsın ,zamanla aşacaksın.

Kızlar biraz kendimden bahsetmek istiyorum ben uzun olacak okur ve fikrinizi yazarsanz sevinirim ...... suan ise girdim çalışıyorum ama hangi ise girsem ya da hangi ortama gitsem okul akraba ortamı da dahil hep saf biri olarak bilindim ki gerçekten de çok safım..... bu baskın korkuyla yetistirilen konuştuğu zaman babası tarafından azarlanan bir çocuk olmama bağlı ....Mesela girdiğim hiç bir arkadaş ortamın da önemsenmem asla aranan kişi olmam... üç dört arkadaş oturuyoruz diyelim bir kisi bir sey anlatıyor asla benim gözüme bakarak konuşmazlar bunu hep her girdiğim ortamda yaşarım en çok da buna üzülürüm bunu da bilmiş olmamama saf olmama bağlarım hep başka bir sebep bulamiyorm cunki ...... uzun oldu ama son bir şey şimdi ise girdim ve burda da aynısı oluyor mesela oturuyoruz kızlarla konuşacak bir konu asla bulamıyorum konussam da saçmalıyorum bu sefer dikkate alınmıyor emin olun suskun durdumdamı iyice saf yerine konuyorm bunun için asla arkadaş ortamına giremiyorum şimdiye kadar yedi kere is değiştirdim bu sebeple şimdi ki isimde de bunu yaşıyorum yazmak istedim sadece fikrinizi yazarsanz sevinirim
Benimde annem çok baskında bağırır çağırır döver. ben yapı olarakta sakin,çekingen biriydim. AMA baya değişme oldu bende.Arkadaş ortamında tartışabilirimde,biri yanlış birşey söylerse vs düşüncemi belirtirim.İş arkadaşlarımla tartıştığımda olmuştur,sorumlum,müdürümlede.Bana ters gelen bir şey varsa bir söylemem iki söylemem üçüncüde kendimi yemektense söylerim.

İlk olarak siz kendi değerinizin farkına varın bence. Yanlış anlamayın eleştirmek için söylemiyorum bunu. Etrafınızdaki insanlar için o çizdiğiniz saf imajından kurtulmanız açısından bu çok önemli. Daha sonra kitap okuyabilirsiniz, hobi edinebilirsiniz, daha sosyal olup ilişkilerinizde söz sahibi olmayı denemelisiniz.

Bu şekil bir yapı yok yapı doğuştandır
Seninki sosyal fobi olabilir
Yanlış yapma korkusu rezil olma korkusu
Ailenle ya da çok samimi olduklarınla beraberken de konuşamıyor musun
Konu bulamiyorum ki konuşacak :( konussam da saçmalıyorum gibi geliyo bana :(

İlk olarak siz kendi değerinizin farkına varın bence. Yanlış anlamayın eleştirmek için söylemiyorum bunu. Etrafınızdaki insanlar için o çizdiğiniz saf imajından kurtulmanız açısından bu çok önemli. Daha sonra kitap okuyabilirsiniz, hobi edinebilirsiniz, daha sosyal olup ilişkilerinizde söz sahibi olmayı denemelisiniz.
Olur mu niye yanlış anlayayım aksine sağolun güzel tavsiyeleriniz icin

Konu bulamiyorum ki konuşacak :KK43: konussam da saçmalıyorum gibi geliyo bana :KK43:

Sana ait seni mutlu eden ilgilendiğin konular neler
Herhangi bir aktiviten var mı
Bir günü nasıl geçirirsin
Bunları biraz anlatırsan belki daha yardımcı olabiliriz

bence kendinizi değistrin bunun farkindasiniz ne güzel ama bu dünya saf olmak icin fazla kötü malesef :temizlik:

Saf olmak temiz niyetli anlaminda kullanilmamiş bence burada. İyi niyetli olmak, iyi insan olmak demek saftirik saftirik konuşmak ya da insan içinde kendini ifade edememek degil ki. 😂 😂😂😂 Hep böyle "Dunya kotu sen safsin temizsin" gibi yaklaşimlar oluyor bu tür durumlarda, dikkatimi çekti o yüzden iki kelime edeyim dedim.

Konu sahibi, bol bol kitap okuyun, insan içine çikmaktan, konuşmaktan çekinmeyin olmuyorsa profesyonel yardim alin mutlaka. Ben de cocukken babaannem tarafindan "sus buyuklerin lafina karisilmaz" diye buyutuldum, saftiriklik yapmiyordum ama gercekten ilkokul yillarimda sesi içine kaçık bir cocuktum hep. 😔
Şuan öyle değilim ama nasıl üstünden attin dersen bunu bilmiyorum. Lise zamanlarimda kendiliğimden degiştim ben.

Milleti bilmem ama benim is değiştirme sebeplerim keyfi değil çocukluktan beri gelen psikolojik sorunlarım sebebi ile calisamiyorum demişsiniz @depresif28 alinti yapamadim değişik yazdığınız icn.

Ben keyfi ya da zorunlu vs demedim ki sadece bu kadar sık is bulabilmenize şaşırdım o kadar. Allah' yardımcın olsun

Oku oku oku...
Bide çünki değil çünkü ......
Yanlız değil yalnız...

Milleti bilmem ama benim is değiştirme sebeplerim keyfi değil çocukluktan beri gelen psikolojik sorunlarım sebebi ile calisamiyorum demişsiniz @depresif28 alinti yapamadim değişik yazdığınız icn.

Ben keyfi ya da zorunlu vs demedim ki sadece bu kadar sık is bulabilmenize şaşırdım o kadar. Allah' yardımcın olsun
Psikolojik sıkıntılarım sebebiyle dediğim gibi

Back
X