benim oğlum 4 aylık ben onun uyku düzenini 1 aylıkken otutturdum bana türkcellden bebek mesajları geliyordu orda okuduk,ğum bir iki şeyi yapıp düzenli uyguladım mesela ben oğlumu her akşam on bir gibi banyo yaptırıp öyle uyutmaya çalıştım banyo rahatlatıyor bebe yağı yada zeytinyağıyla da güzel bir masajla uykuya hazırladım bunu her akşam yaparım hala daha devam.yatırdığımda ona yumuşak bir sesle ninni ilahi falan söylerim he bide küçük bir püf nokta emzikle çok daha kolay uyuyorlar benimki hiç alışmak istemedi kaç tane emzik denedik bir tek fatoş marka bakkal memesini aldı emziğini veriyorum ,elinede bi mendil falan mendille oynuyo yanağına falan yaklaştırıyo uykusu geliyo ozamanyada yüzünü ince bir tülbentle örtüyorum izin verirse,beşiğini sallattırarak uyutuyorum gündüzleri de beşiğinde değilde ana kucağı var onda uyutuyorum başka odada tlevizyon hep açık olur karanlıkta yatırmam gece oluncada sessiz ve karanlık bir ortamda uyuturum,gündüz kimi anneler ev işi yapmak için sürekli uyutur onu hiç yapmam gündüz onunla bol bol oynarım gündüz uykuyu çok aldımı uyuyamazlar çünkü ben böyle alıştırdım çok uzun yazdım umarım sıkmadım