lütfen bakın

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
slm arkadaşlar ben 5 aylık bi anne olarak tecrubeli annelerden yardım bekliyorum.oğlum gece uyumak bilmiyor.9 gibi sallayarak uyutuyorum iice uyuyor yatağına yatırdığımda 5 dk sonra ağlıyor yine sallıyorum uyuyor yatırıyorum birazdan yine uyanıyor.bu her gece böyle üstelik uyandığında tamamen uykusunu almış cin gibi oluyor artık sinirden ağladım dün gece.gün içerisinde şöyle oluyor ;sabah 6 gibi uyanıyor emip uyuyor sonra 9 veya 10 gibi uyanıyor yine emip uyuyor 12 gibi kalkıor.gün içindede saat 2 gibi uykusu geliyor 2 saatte öyle uyuyor akşam üstü mız mızlanıyor 6 gibi yarım saatte öyle uyuor ondan sonra gece 11 de uyutuyorum uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor defalarca zor uyutuyorum .gündüz uykuları fazla farkındayım benim merak ettiğim sizin bebeklerinizin uyku saatleri nasıl oluyor.yeni bi başlangıç yapmak istiyorum sanırım bu aylar tamda zamanı çok uzun yazdım şimdiden tşk ederim herkese....

canım snaırım bebeğin gece ve gündüz kavramını edinememiş
gece oluşması gereken düzeni sen gündüz oluşturmuşsun
benim 7 aylık oğlum var
gündüz pek uyumaz
akşam 9 gibi sallarım uyur sonra 11 gibi mamsını veriirm
sonra acıktıkca uyanır gecede 3 kez falan mamasını veririm yine uyur
forumda birçok yöntem var bi dene istersen

candan benimde oğlum 7 aylık ama 5 aylık falan gündüz 3-4 kere 1-2 saat falan uyur gecede 12-1de anca uyurdu ve sık kalkardı ama şimdi gündüz uykusu azaldı oyunlar oynuyor yürüteçte zaman geçiriyor falann ama sanki ek gıdalara başladıktan sonra daha iyi uyumaya başladı gece senin oğlunda iyiiiiice doyduktan sonra 1-2 saat kesintisiz uyur belki..bizimki gece yan yatıyor ve her dönüşünde uyanıyooor bu da yeni başladı..

Benim kızım 3 aylık gece ile gündüzün farkını öğrendi çok şükür sabah salonda koltukta yatırıyorum tv açık sesli ortam oluyo yani akşamda yatayında uyuyo böylece gündüz nerde gece nerde uyunur biliyo akşam 6 dan saat 11'e kadar uyumuyormu çok ilginç uykudan bayılması lazım halbuki. akşam banyo yaptırıp yatırmayı deneyebilirsin alışkanlık haline gelirse banyodan sonra uyuyacağını bilir.

cvplarınız için tşk ederim banyo yaptırıyorum uyutmadan önce hiç farketmiyor valla.evt 6 da yarım saat kestiriyor sonra 11 e kadar cin gibi oynamak istiyor.

slm arkadaşlar ben 5 aylık bi anne olarak tecrubeli annelerden yardım bekliyorum.oğlum gece uyumak bilmiyor.9 gibi sallayarak uyutuyorum iice uyuyor yatağına yatırdığımda 5 dk sonra ağlıyor yine sallıyorum uyuyor yatırıyorum birazdan yine uyanıyor.bu her gece böyle üstelik uyandığında tamamen uykusunu almış cin gibi oluyor artık sinirden ağladım dün gece.gün içerisinde şöyle oluyor ;sabah 6 gibi uyanıyor emip uyuyor sonra 9 veya 10 gibi uyanıyor yine emip uyuyor 12 gibi kalkıor.gün içindede saat 2 gibi uykusu geliyor 2 saatte öyle uyuyor akşam üstü mız mızlanıyor 6 gibi yarım saatte öyle uyuor ondan sonra gece 11 de uyutuyorum uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor defalarca zor uyutuyorum .gündüz uykuları fazla farkındayım benim merak ettiğim sizin bebeklerinizin uyku saatleri nasıl oluyor.yeni bi başlangıç yapmak istiyorum sanırım bu aylar tamda zamanı çok uzun yazdım şimdiden tşk ederim herkese....

benimde 6 aylık bir kızım var ve aynı benim yaşadıklarımı harfiyen yazmışsın arkadaşım,bende artık geçen akşam isyan bayraklarımı açtım ve sinirden oturup ağladım,benim kızımda gündüz çok uyuyor sonra akşamüstü bi mız mızlanmaya başlıyo artık geceye kadar,şimdide ramazan zaten resmen sabah ezanına kadar oturuyoruz hepten gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı napıcam nasıl bi yöntem bulmalıyım bilmiyorum,lütfen tecrübeli anneler bize bi fikir verin..

canım gece gunduz kavramını bilmez bebekler bunu sen öğreticeksin . benımde 3.5 aylık bi oğlum var 40 çıkmadan öğrenmişti gece uykusunu ama zor oldu . şimdi fosur fosur uyuyor.
birde oğlun uykunun çoğunu gunduz almış oluyor gunduz 2 kez uyutsan yeter.

gece uykusunu öğretmek için gece onunla konuşmayın gülmeyin tv ışık açmayın sabırla uyumasını beklyın destekleın o anı ilkin zor olur ama basarırsın eminim..
benim gece 8 9 gibi uyur gece 3te uyanır beslenir altı değişir 30 yada 40 dk içinde uyur en gec 1saatte ama konuşmam gulmem yoksa yu bulup sımarıyor guluyor sebeleklik yapıyor.

evet cnm arkadaş güzel açıklamış
uyuyacağı zaman odasına yada sessiz bir odaya al bebeğini ne tv nede ışık açık olsun konuşma gülme onun hareketlerine tepki verme sadece mırıldanarak ninni söyle bisüre sonra uykuya dalacaktır.Bende önceleri sabah ezanına kadar uyumasını beklerdim şimdi saati geldimi odama alıp emziriyorum bisüre beraber uzanıyoruz sonra iyice dalınca odasına götürüyorum ve uyuyor sende dene sadece bikaçgün zorlanırsın ama uyumuyo diye tv açıp seyretme yada ışığı açmaki alışsın.

tşk ederim bu sabah erken uyanınca 9 gibi bi daha uyutmadım öğlene kadar 3 saat kadar uyudu ve yine 9 a kadar uyutmadım ağladı falan zor oldu ama bu gece uyudu oğlum bende sessiz ve karanlıkta uytuyorum duş aldırıyorum öncesinde kaşık mama yediriyorum uyumaması bunlarla alakalı deilmiş sanırım gündüz çok uyuordu.benim asıl merak ettiğim uyku düzeni ne geçmek istiyorum gece 8.5 ila 9 arası yatış tamam ama gün içerisinde uyku aralıklarınız nasıl oluyor kaç saat uyuyor bebişleriniz sabah kaçta kalkıyor

benim oğlum 4 aylık ben onun uyku düzenini 1 aylıkken otutturdum bana türkcellden bebek mesajları geliyordu orda okuduk,ğum bir iki şeyi yapıp düzenli uyguladım mesela ben oğlumu her akşam on bir gibi banyo yaptırıp öyle uyutmaya çalıştım banyo rahatlatıyor bebe yağı yada zeytinyağıyla da güzel bir masajla uykuya hazırladım bunu her akşam yaparım hala daha devam.yatırdığımda ona yumuşak bir sesle ninni ilahi falan söylerim he bide küçük bir püf nokta emzikle çok daha kolay uyuyorlar benimki hiç alışmak istemedi kaç tane emzik denedik bir tek fatoş marka bakkal memesini aldı emziğini veriyorum ,elinede bi mendil falan mendille oynuyo yanağına falan yaklaştırıyo uykusu geliyo ozamanyada yüzünü ince bir tülbentle örtüyorum izin verirse,beşiğini sallattırarak uyutuyorum gündüzleri de beşiğinde değilde ana kucağı var onda uyutuyorum başka odada tlevizyon hep açık olur karanlıkta yatırmam gece oluncada sessiz ve karanlık bir ortamda uyuturum,gündüz kimi anneler ev işi yapmak için sürekli uyutur onu hiç yapmam gündüz onunla bol bol oynarım gündüz uykuyu çok aldımı uyuyamazlar çünkü ben böyle alıştırdım çok uzun yazdım umarım sıkmadım

Son düzenleme:
canım her bebeğin uyku düzeni farklı benim oğlum mesela 3 hafta öncesine kadar günde 2 kez 2 saat uyurdu toplamda 14 saatini uykuda geçirirdi ama şimdi sanırım artık büyüyor günde bir kere 2 saat uyuyor. Sennin bebeğin çok küçük günde 3 kere 2 saat uyuması bence normal bizim de uyku saatimiz öyleydi. Sabah erken kalktığında 2 saat ayakta tutup sonra uyutabilirsen gün içinde ki toplam 3 kerelik uykusunu erken tamamlamış olur yani akşam saat 6 da yarım saat yatıyor demişsin ya onu biraz geç bir saate atarsan 8 - 8.30 gibi gece bir daha kalkmaz sanırım.
Bebeklerin gece uykusu kadar gündüz uykusuna da ihtiyacı var uyku beslenme kadar çok önemli bir gereksinim. Sakın gündüz uykusunu kısma sadece saatlerinde oynama yap eğer kafana takılıyorsa doktoruna kaç saat uyuması gerektiğini sor bence .. Bazı sitelerde de zaten bebeklerin kaç saat uyuması gerektiği yazıyor umarım en kısa zamanda yoluna girer bebeğinin uyku düzeni ben bir ara çok bunalmıştım bu uykusuzluk sendromundan:)

Son düzenleme:
doktorumuz demiştiki 4. ayından sonra bebekler bir yetişkin gibi uyumayı öğrenmek zorundadır . ağladığında aslında o uykuludur. uyumak ister siz anneler karnı acıktı altı pis diyip onu alıp derin uykuya gecmesiini engelliyorsunuz hem 4.. ayından itibaren bebekler gece beslenmeye ihtiyac uymazlar bir yetişkin nasıl gece uyanıp beslenmiyorsa demişti aslında haklı gece sadece anneyi özlermiş koklayıp uysa yeter dedi doktor amcamız deniycem bunu.

birde şöyle bişey oluyor ayağımda sallayarak uyutuyorum geceleri iice dalıyor 20 dk. içinde uyuyor yatağına yatırırken öpüyorum bile hiç uyanmıyor.ama 5 dk sonra ağlayarak uyanıyor beşiğinde sallamak kar etmiyor çok hareketli oluyor sanki saatlerce uyumuş uykusunu almış gibi oluoyr.yine sallıyorum iice uyuyor yatırıyorum yatağına yine biraz sonra uyanıyor.gündüzleri bu pek başıma gelmiyor ama geceleri muhakkak 2 kere bunu yapıyor.sizce neden olabilir.neden iice daldığı halde uyanıyor sizinde başınıza böyle bişey geliyor mu ?

ben bebeğimin yatağını kendi yatağımın bitişiğine koyduktan sonra yaklaşık 2.5 3 aylıktı sanırım o zamanlar bebeğim geceleri kesintisiz uyumaya başlamıştı.bilmiyorum bunun etkisi varmıdır ama daha öncesinde 3-4 e kadar uyumuyordu yaramaz...yatağını tam yanıma yanaştırınca uyumaya başladı

canım her bebek aynı saate uyuyup uyanacak diye bir kural yokkibiz bile akşam aynı saatte yatsak bile sabah aynı saatte kalkamıyoruz.
sen gece 23:00-23:30 gibi uyutmaya çalış sabah yaklaşık saatlerde kalkacaktır sonrada ne zaman uyumak isterse o zaman uyutursun uyku vaktini geçirmediğin müddetçe hemen hemen hergün aynı saatlerde uyur zaten
benim kızım akşam 23:30 gibi uyur gece 4-5 gibi emer tekrar uyur sabah 8 de kalkar emer tekrar 10 yada 11 e kadar uyuröğleden sonra 2-3 gibi uyur akşam üzeride 6-7 gibi tekrar uyur
ama her bebek aynı olmaz sen bebeğine göre ayarla ama akşam 9 gibi uyutursan gece boyu çok kalkar ve sabah 5-6 gibi ayakta olur sabahın köründe kalkan çocuk elbette gündüz çok uyuyacaktır.Gece büyüme hormonları çalışıyor gece derin ve uzun uyuması çooooookkkk önemli saat 23:00 gibi uyutursan sorununu çözersin ama gündüz işe dalıpta çocuğun uyku saatini kaçırma yemeğini aynı saatlerde vermeye çalışki uyku zamanı rutine binsin

canım bencede senin çococuğun gece gündüz ayrımını kavrayamamış.bebeğin gece uyanığında ışık açma,onunla hiçbir şekilde konuşma,sesizce tekrar uyumasını sağla.ama gündüz uyandığındaysa hemen kucağına alıp konuş,sev.böylelikle gece gündüz kavramı oluşacakdır ve geceleri uyandığında senden tepki beklemeyip uykuya yönelecekdir.bebeğin küçük.uyku düzeni için geç kalmış sayılmazsın.
uyku saatlerine gelince her bebek farklıdır.ama çoğu anneler şu hatayı yapıyo.çocuğun ne zaman uykusu gelirse o zaman uyusun.bence bu yanlış.çocuğun belli bir uyku düzeni olmalı.bunu kendi sağlayamayacağı için kontrol şimdilik sizin elinizde.ayrıca sabah geç kalksın diye akşamları geç yatıranlara da çok kızıyorum.çocuk dediğin en geç 9,5 10 da uyumuş olmalı.umarım bilgilerim işe yarar canım.kafana takma.bebeğini sağlıkla büyüt inşallah...

bencede 9.5 10 da uyumalı bende onun mücadelesini veriyorum bi kaç gündür zaten.konuyu açtığımdan beri sabahları 8 veya 9 da kalktıktan sonra uyutmuyorum öğleye kadar öğleden sonra 1 kere uyutuyorum 3 saat falan uyuyor ondan sonrada 8 de mamasını yedirip duşunu aldırıp 9 gibi uyutuyorum.ve uyuyor önceden öğleye kadar uyuduğu için yavrum gece 12 ye kadar uyuyamıyordu tabi doğru olanı sabah erken kalkıp gece erken yatması.uykuyu çok seven benim için zor oldu bu durum ama ne yapayım.

senin bebeğin 5,5 aylıkdı sanırım.bence ona günde 1 kez uyumak az gelir.bence 3 kez uymalı en azından.benim oğlum 2,5 yaşında o bile günde 1 kez uyuyor...

cnm benim oğlum 2 yaşına giricek hala tam bi düzen yok uyku konusunda.geceleri bazen 12 gibi uyuyo bazen daha erken.ama bi kaç kez kalkıyo ayağımda sallayıp uyutuyorum tekrar.gündüz bi defa uyuyo 3 saat falan.ama seninkisi çok küçük daha bence en az 2 defa uyumalı günde.bi öğlen bi akşam üzeri uyut bence sonra gece daha geç uyur ve uyanmaz belki.bide gece yatmadan humananın ve milupanın gece çayları var rahat uyuması için onlardan içirebilirsin.dr tavsiye etmişti bize bi zararı yok. kolay gelsin cnm.

Back
X