merhaba kızlar. benim üç yıldır hatta doğduğumdan beri çok büyük bir sorunum var. üç yıldır çekilmez hal aldı. benim bir ablam var aramızda sekiz yaş var sözde beni o büyüttü. bana hakkını helal etmiyo.r ama öyle bir şey yok. ablam hayatı boyunca başına buyruk yaşadı, ailemi hakir gördü, hep kendi istediği gibi davrandı. mutsuz olunca da suçu hep ailemin üzerine attı. üç yıl önce eşinden ayrıldı ve bir çocukla baba evine döndü. benim ailem ablamdan biraz borç almıştı önceden, şimdi her gün bu para yüzünden evde kavga çıkarıyor. ailem şu anda o parayı verecek durumda değil. Annem sırf onun bu kavgaları yüzünden hasta oldu. yarın ameliyat olacak annem evde yine kavga çıkardı şimdi. para pul davaları yüzünden. ablam çalışıyor şu anda ben de okuyorum. eve altı yedi ayda bir alışveriş yapar eserse onu da kırk yıl başımıza kakar. evi kirletir ben çalışıyorum siz temizleyin der elini bir işe sürmez. çocuğuna doğduğundan beri annem bakıyor, çocuğuna bile annelik yapmadı şimdiye kadar. parasını kendisine harcar size harcadım der. gel gelelim asıl mevzuya ablam bana takmış durumda. para yüzünden kavga çıkar. nasıl olur anlamam kabak her seferinden benim başıma patlar. ben çalışmıyormuşum onun tabiriyle g.. büyütüyomuşum onun sırtından geçiniyomuşum. ben türkiyenin en büyük en köklü üniversitelerinden birinde iyi bir fakültede okuyorum. derslerim oldukça ağır olmasına rağmen sırf onun bu laflarına katlanamadığım için part time iş aradım ama bulamadım. hala da arıyorum. sırtından geçinmek diye de bir şey yok ayrıca sıkışınca benim yol paralarımı aldığı bile olur. bana veraceği ablalık yapacağı halde. ablam evlenmeden önce doğuda 2 yıllık bir okul kazandıydı gitmedi erkek arkadaşı vardı o izin vermedi diye. sonra erkek arkadaşıyla evlendi. şimdi aileme siz beni okutmadınız kızınızı okuttunuz diye bağırıp çağırıyor. bugün kavga çıkardığında ben annemi hasta ettin kes sesini artık dedim. bana olmadık laflar söyledi. ben onu evimizde istemiyormuşum halbuki ben hiç bir zaman kötü davranmadım akşam odamdan çıkmam sabah o gitmeden kahvaltı masasına bile oturmam sırf bana çatmasın diye. her sabah kavga çıkarır kendisi. her gün aynı kabusa uyanıyorum. sonra evde kalmış dedi ki ben şuan onun evlendiği yaşa yeni girdim. yirmili yaşların başındayım. dilerim allahtan o okulu bitiremezsin dedi ya en çok da bu zoruma gitti ne kadar emek verdiğimi nasıl sıkıntılar içinde okuduğumu biliyor. bu nasıl bedduadır ya. bu kadar mı çekemiyor beni. beni evde istemiyor. Annemede senin kızın beni istemiyor diyor. bir de annem ona karşılık verdiğimde hep beni susturuyor. bu her zaman böyleydi evlenmeden önce hasta numarası yapardı annemin gözünü boyardı. şimdi de sorunları var ya boşanmış ya öyle gözünü boyuyor annemin. annem ve babam beni hep ezdiriyor ablama. hep bana sus diyorlar ortalığı o karıştırıyor.
Ablam bana karşı her rezilliği yaptı sudan sebeplerle üzerime bıçakla bile yürüdüğü oldu bir kaç sene önce. hatta dövdü de beni ben sırf büyüktür diye el kaldırmadım. kolumu morarttı ve aylarca o morluk geçmedi. benim kitaplarımı almıştı bir keresinde onu o parayı verene kadar başıma kaktı. Anneannem bana para vermişti o parayı verdim ablama bana aldığın kitapların parası dedim. bana ne dese beğenirsiniz benden tırtıkladığın paraları bana mı getirdin dedi. beni hırsızlıkla bile suçladı. çocukluğumda da çok çektim ondan uzar gider anlatsam. 2 yıl önce depresyon tedavisi bile gördüm onun sayesinde.
şu an psikolojim acayip bozuk. arkadaşlarım kafanda bir problem var çözemiyosun bunu ve etrafına yansıtıyosun dedi geçenlerde. bu zamana kadar sabrettim ama artık çevremde olumsuz etki yaratmaya başladığım için dayanamıyorum. öğrenci evine çıkcaktım maddi problemler yüzünden çıkamadım. bir de annemi onunla bırakmak istemiyorum. okulumun bitmesine bir buçuk yıl var daha evden çıkamam. ben ne yapacam bu kızla nasıl yaşacağım dayanamıyorum artık hiç ama hiç bilmiyorum akıl verin bana...