• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana da akıl verin

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
........................................................

Son düzenleme:
Çocukta yaparım kariyerde lafını her zaman çok beğenmişimdir.Sana en büyük tavsiyem şu olabilir;
KESİNLİKLE elinin ekmeğini almadan evlilik işine girişme.Bir adı olsun istiyorsan söz olabilir.Daha sonra ideallerini gerçekleştirdikten sonra evliliği düşünebilirsin.HİÇ BİR ŞEY İÇİN ACELE ETME..ilerki zamanlarda ikisinide çok güzel yürütebilirsin.Sadece çok akıllı davran çok fazla duygusal hareket etme günümüzde bir kadının elinin ekmeğini alıp kocasına bağımlı olmaması kadar güzel bir şey olamaz..ilerki yıllarda beni daha iyi anlarsın..

ya şimdi söz mü yapalım diyeyim
offff kafam çok karışık midem bulanıyor düşündükçe

şimdi söz olayı olursa karşı tarafıda kırmamış olursun.Karşı tarafa bütün açıklığınla ve dürüstlüğünle ne istediğini anlatırsan onlarda eminim senin isteklerine saygı duyacaklardır.

ya moralini bozmak istemem ama kpss nin hiç bi garantisi yok ki, defalarca girmek zorunda kalabilirsin, onlarca tercihlerde defalarca açıkta kalabilirsin, hatta bu iş hiç olmayabilir ama hemen de olabilir bilemiyorum ama demek istediğim sırtını kpss ye dayama, ona göre hayatında plan program yapma asla
bence 1 sene kaldıysa söz nişan düşünebilirsin, nişanlının işi iyiyse gelir açısından sorun çıkmayacaksa iş bulmadan da evlenebilirsin, kpss olmazsa özele bakarsın, sonuçta insanlar evlendikten sonrada işsiz kalabiliyo, o zaman kimse boşanmayı düşünmüyo herhalde, tabii sevgilinin geliri iyiyse...

Son düzenleme:
ya moralini bozmak istemem ama kpss nin hiç bi garantisi yok ki, defalarca girmek zorunda kalabilirsin, onlarca tercihlerde defalarca açıkta kalabilirsin, hatta bu iş hiç olmayabilir ama hemen de olabilir bilemiyorum ama demek istediğim sırtını kpss ye dayama, ona göre hayatında plan program yapma asla
bence 1 sene kaldıysa söz nişan düşünebilirsin, nişanlının işi iyiyse gelir açısından sorun çıkmayacaksa iş bulmadan da evlenebilirsin, kpss olmazsa özele bakarsın, sonuçta insanlar evlendikten sonrada işsiz kalabiliyo, o zaman kimse boşanmayı düşünmüyo herhalde, tabii sevgilinin geliri iyiyse...

bende böyle düşünüyorum ah şu kpss olmasa hiç bir sorun kalmayacak
sevdiğimin geliri normal standartlarda öyle çok yüksek değil
ama ben kocamdan para isteyemem ki bana şunu al diye
o yüzden çok stres yaptım

bence de okul bitmeden söz ya da nişan yapma. okulun bitsin, üzerinden birkaç ay geçsin, söz yaparsın o zaman ve iş durumun belli olmaya başladığı an da nişan yaparsınız. eğer okuduysan, uğruna çaba harcadığın bir mesleğin varsa, önce o gelmeli hayatında. önce onu eline al, daha sonra evlenirsin, sevgilin seviyorsa seni, zaten bekleyecektir canım. her şey gönlüne göre olur umarım :)

bence herşey zamanında güzel... okul zamanı okul en doğrusu. sınav çalışma konusunu bilemem o na sen karar ver kimseden fikir almadan. ama okul varken söz nişan evlilik bence yanlış. tamamen dikkat dağıtan bir durum... düşüncelerini de hayatınıda etkiler. özelliklede ilişkinizi ciddi anlamda etkiler. olumlu yönden olmasını dilerim ama sorumluluk aRTINca aileler karışınca herşey tuhaflaşıyor. kavgalar sıklaşıyor. allahher zaman mutlu etsin canım. benim fikrim böyle... allah yolunu Açık şansınızı bol etsin:nazar::nazar::nazar:

Bence de okulun bitmesini beklemen daha doğru olur.
Sözlenince veya nişanlanınca,işin rengi değişecek,hazırlıklar konuşulmaya başlanacak.
Bu hazırlıklar maalesef tatlı telaşlar şeklinde yaşanmıyor,mutlaka stres yaratıyor.
Zaten fazla birşey kalmamış,1 sene çabuk geçer.Sonra ciddi kararlar alırsınız.

Ben özel şirkette çalışıyorum nişanlım öğretmen ama kpss den dolayı ataması olmuyor.Bizde bir sene bekledik kpss için söz nişan hiçbirşey gündeme getirilmedi kafasını toplayıp çalışsın diye çalıştı atama olur diye umutlandık kopya olayı çıktı iptal oldu:27::27:.Nişanlımın kpss den beklentisi kalmayınca söz nişan yaptık bir senedir nişanlıyız.Sana nişan yapın ya da yapmayın diyemem ama aklında olsun nişanlılık dönemi çok stresli çok yıpratıcı ilişkiler için.Aileler araya giriyor herkes ilişkinizde söz söyleme hakkını görüyor.Bunu nasıl olsun şu nasıl olsun diye düşünmekten kendini yıpratıyosun.Eğer kafanda gerçekten kpss varsa kesinlikle nişan filan düşünme derim ben...

1 sene sözlü
6 ay nişanlı kaldım.
Ne iş derdi ne okul derdi vardı.
Uzun süre nişanlı sözlü kalıp kalınmayacağı kişiye göre değişir.
Herkesin görüşleri farklıdır.
Sen bu durumdan rahatsız olmayacaksan kime ne kaç yıl nişanlı sözlü kaldığın.
Kişisel görüşüm olarakta okulun bitmeden evlenme derim.
Ev işi yemek o bu derken zaman kalmıyor zorlayıcı.
Babanın evinde kapıyı kapatıp ders çalışmanlan evlilikteki bir olmuyor.
Her anı kolluyorsun zaman yaratmaya çalışıyorsun.
Okunmaz mı okunur tabi ki de
Ama yorucu

bence okulunun bitmesini bekle derim seni seven insan beklemesinide bilir ....hem nişanlılık hemde kpss yürümüyor ben bizzat yaşadım olmuyor sorun çıkar kendini derse veremezsin çalıştığında yanına kar kalır aaa sorun olmaz çıkmaz ben kendimi derse veririm dersen onu bilemem ama illa bir sorun çıkıyor ya...şimdi nişanlandın diyelim daha 1 yıl varmış okulunun bitmesine 1 yıl ordan sınavdan iyi puan alırsan atamaydı derken 6-7 ayda ordan say enazından 1,5 yıl nişanlı kalıcaksın uzun nişanlılık dönemleri hiç iyi olmuyor ben ayrıldım bunlar benim başıma geldiği için sana cvp yazmak istedim kpss+uzun nişanlılık dönemi ikisinide yaşadım....mesala bizimki ve ailesi başta çok çok iyilerdi evlerinde rahat bir şekilde hareket edebiliyordun yüzüme karşı kızım diyorlardı,biz seni olduğun gibi kabul ettik falan...sonra ne oldu iş uzadıkça hep bir eksik aranmaya başlandı bize şöyle davransın çevrede görülen gelin profillerine bakarak şunun gelini şöyle yapıyor buda bize böyle davransın gibi hep bir baskı tabi her aile bir olmaz da önce okulunu bitir canım,sınavına iyi hazırlan sonra gerisi gelir zaten nişan düğün 2 günlük iş ...sana bir fikir verebildiysem ne mutlu canım :54::71:

Back
X