Bunu saçma buldum. Kızkardeşiniz nişanlısıyla konuşup bizde şöyle böyle diyemiyor mu? Damat niye olayı organize etmiyor, onların adetinde nişanda fazla takılmaz biz de takmayalım düğüne saklayalım niye demiyor? Yani oldu olacak şunu bunu takacaksınız dese o da yapılacak gibi. Nişan bize ait kız tarafı yapar ve şunlar bunlar olur denemiyor mu bu aileye? Düğün olsa tamam takıp takıştırsınlar ama nişanda böyle sıkıştırmak hoş değil. Takarsan da haber vermeden sürpriz şekilde tak, insanları ezikleme.
niye desin ki? ayni altini iki defa takacaklar, gururlari okşanacak

ayrica takana "yok takma" denir mi? kizin isine bile gelir nisanda taki takilmasi sonucta cok masrafi var zor durumda alir misafirlerin ceyregini bozdurur, ihtiyacini alir. gelecek altina neden "gelmesin" desin?
ayni ulkede mi yasiyoruz

ayrica onceden soylemeleri gayet dogal ve güzel. soylemisler ki erkek tarafi takarken kiz tarafi ezilmesin, laf söz olmasın o da taksin altta kalmasin. ablamin nisaninda erkek tarafi gocmenmis, onlarda altin takilirmis. biz de bildik biz de taktik. habersiz olsaydik, bizde yok diye elimiz bos gelseydik cok ayip olurdu. hos erkek tarafi cok duzgun insanlardir ama belki konuklar arasinda vs laf olurdu, ailem de mahcup olurdu. gerek yok yani.
olayda erkek tarafina atilacak bir suc yok.
konu sahibi de istiyorsa gram taksin.
uc cocuklu ve gecinmek zor, o yuzden bir sey diyemiyorum ama boyle seyler genelde cok onceden belli oluyor. kardese de bir seyler takmak gerektigi belli. durumu olmayan insanlar keske son gün sıkışmak yerine boyle zamanlar icin (en azindan kardesinin ciddi iliskisini evlilige taşıyacani ogrendigi donemde) az cok kenara para atsa da zorlanmasa.
ek; gram altin okeydir, sorun olmaz bence. altin mi altin yani:) ya da 50 euro takin
ek iki; bence sozde nişanda altin takmak sacmalik. ben ailemi tembihledim sadece dugunde takacaklar.