Lütfen bana fikir verin :( maddiyat önemli mi?

Henüz tanışmadan,nasıl bir insandır,yapısı,kişiliği nedir çözmeden bunları düşünmen garip geldi.
Arkadaşların da dediği gibi asgari ücretle çalışan biri olsaydı,tamam düşünmen çok yerinde olurdu.
Çünkü tanımıyorsun ve hiç bir his beslemediğin biri için gözü kapalı atlamaman çok normal.
Ama yok yoksul da değil ki bu kişi,iyi bir eğitimi ve düzgün bir işi var.
Kaldı ki ülke şartlarında kimin ne olacağı belli değilken,iş hayatının nasıl kaygan bir zemin olduğu aşikarken
bence bu kadar detaya girme.
İçinden geliyorsa,arada ki arkadaşına ve görüşlerine güveniyorsan tanış.
belki kafalar uyuşmayacak,belki tipini beğenmeyip hoşlanmıycaksın.
Sadece maaş sorunsa,tahminimce en az 1200-1300 alıyordur.
Sen de çalışıyorsan sorun yok zaten,çalışmıyorsan da ev durumu kira olacaksa zor olur tabi.

Henüz tanımadıgın birinin maaşını sorgulaman enteresan dogrusu.Önce bi tanış hemen bişey olucak degil ya,biraz görüşün arkadaş olarak konuşun bakalım anlaşabilicekmisin,begenicekmisin.Ondan sonrasına karar verirsin zaten ama şunuda bilki insan gerçekten sevince birlik olunuyo herşeyin üstesinden geliniyo.Yeterki ikinizde çalışın.

Benim eşimin ailevi durumu iyi olduğu halde vakti zamanında 1000 lira maaşla her ay aldığı salon takımıydı vs ıvır zıvırıydı öderdi .. Hafta sonlarıda beni mutlu etmek isterdi. Ailesinden destek görmeden....

Yapmayın daha tanışacaksınız hepimiz ister iyi bir yerlerde olsun eşleri.. Bilemezsiniz ki ...Allahtan şunu dileyin hakkımda hayırlısı ne ise o olsun :)))

Çok şükür Allahıma bakın ben çalışmıyorum evet evlenirken düğün vss zamanı benim ailemde onun ailside yardımcı oldu ..Şimdi ben çalışmıyorum tek başına evimizin geçimini sağlıyor.. Her şey karşılıklı canım siz bir tanışın bir görüşün ne hissedeceksiniz neler olacak onları düşün .Gerisi gelir zaten
Bu arada benim eşimde ziraatçi evet işin garantisi yok ama hiç olmayacak diye bir şeyde yok.. Ben açıkçası eşimin evet iyi kazanması beni mutlu ediyor ama beni hep düşündüren seyahat halinde olması ayda muhakak 1 hafta olmuyor evde ve ben onun özlemi içerisinde geberiyorum .. Ama olsun ekmek parasıdır nasıl olsa evimize dönüyor...Evdeki huzur bir parça peynir bir parça ekmek (abartı değildir) en tatlı yiyecektir siz birbirinize sahip olduktan sonra..

evlilikte maddıyat ta önemli canım.

Evet para huzur vermez ,ama maddıyat olmadan hayata 1-0 yenik başlıyorsun.

Madem aşık değilsin,mantık evliliği yapıcaksan rahatini da düşünmelisin.

sen bu çocukktan hoşlandımı?
sevdinmi yada sevebilecekmisin?
onunla bir hayat geçirebilecekmisin?
aileninde seninde öncelik olarak bunu sorgulaması lazım...
ama sen bize sizce ne kadardır maası diye soruyosun:20:

düzgün bi kişiliğe sahipse zaten seni kimseye muhtaç etmez ama karekteri bozuksa dünya kadar malı olsun ele gune muhtaç eder seni.bunun örneklerinde çok rastladım...
maddiyat maddiyat diye direnen bir ailenin içine girmesin o çocuk alanında yukselmeye baksın vakit öldürmesin sizinle:20:

saygı duyuyorum görüşüne ama çevremdeki baskıları sende duysan buraya sığınırdın, bende o yüzden size sormayı tercih ettim bana yol gösterin diye.. ben tarafsızım bu konuda. herkes gelip, sana bakamaz seni mutlu edemez dediğinde ailem de çelişkiye düşüyor. bende bu konuda ortada kaldım. şimdiki koşulları düşünürsek maddiyatı da düşünmek gerekir hayal dünyasında yaşamıyoruz, mutlu olmanın bir yolu da paradan geçiyor malesef

katılıyorum bu yoruma..Nedense maddiyatla ilgili soruları çok yadırgıyorum ya bana çok ters önemli olan insanlık önce adam gibi adam mı karakteri nasıl onu araştır :19:

karakteri konusunda çok şey anlatıldı onu biliyorum.. hak veriyorum size. evlilik konusunda tek başıma karar veremediğim için böyle konularda da mücadele etmem gerekiyor, ailem var ortada çevreden etkilenip yorum yapılıyor ister istemez

Henüz tanışmadan,nasıl bir insandır,yapısı,kişiliği nedir çözmeden bunları düşünmen garip geldi.
Arkadaşların da dediği gibi asgari ücretle çalışan biri olsaydı,tamam düşünmen çok yerinde olurdu.
Çünkü tanımıyorsun ve hiç bir his beslemediğin biri için gözü kapalı atlamaman çok normal.
Ama yok yoksul da değil ki bu kişi,iyi bir eğitimi ve düzgün bir işi var.
Kaldı ki ülke şartlarında kimin ne olacağı belli değilken,iş hayatının nasıl kaygan bir zemin olduğu aşikarken
bence bu kadar detaya girme.
İçinden geliyorsa,arada ki arkadaşına ve görüşlerine güveniyorsan tanış.
belki kafalar uyuşmayacak,belki tipini beğenmeyip hoşlanmıycaksın.
Sadece maaş sorunsa,tahminimce en az 1200-1300 alıyordur.
Sen de çalışıyorsan sorun yok zaten,çalışmıyorsan da ev durumu kira olacaksa zor olur tabi.

yorumunuz için teşekkür ederim.. arkadaşm beni bildiği için, kişiliği karakteri konusunda bana uygun olduğu için düşünmüş onu, o konuda bir sıkıntı yok.. bende her seferinde söylüyorum ama çevremdekilerin baskısı ve buna olumsuz baktıkları için size sormak istedim. bekleyip ve görecez

Henüz tanımadıgın birinin maaşını sorgulaman enteresan dogrusu.Önce bi tanış hemen bişey olucak degil ya,biraz görüşün arkadaş olarak konuşun bakalım anlaşabilicekmisin,begenicekmisin.Ondan sonrasına karar verirsin zaten ama şunuda bilki insan gerçekten sevince birlik olunuyo herşeyin üstesinden geliniyo.Yeterki ikinizde çalışın.

malesef ki maaşını ben sorgulamıyorum çevrem sorguluyor; seni mutlu edemez iyi yaşatamaz diyor.. ben tarafsızım. bende de maaş konusunda fikrim olmadığı için onlara karşı cevabım olsun diye size sormak istedim..

Benim eşimin ailevi durumu iyi olduğu halde vakti zamanında 1000 lira maaşla her ay aldığı salon takımıydı vs ıvır zıvırıydı öderdi .. Hafta sonlarıda beni mutlu etmek isterdi. Ailesinden destek görmeden....

Yapmayın daha tanışacaksınız hepimiz ister iyi bir yerlerde olsun eşleri.. Bilemezsiniz ki ...Allahtan şunu dileyin hakkımda hayırlısı ne ise o olsun :)))

Çok şükür Allahıma bakın ben çalışmıyorum evet evlenirken düğün vss zamanı benim ailemde onun ailside yardımcı oldu ..Şimdi ben çalışmıyorum tek başına evimizin geçimini sağlıyor.. Her şey karşılıklı canım siz bir tanışın bir görüşün ne hissedeceksiniz neler olacak onları düşün .Gerisi gelir zaten
Bu arada benim eşimde ziraatçi evet işin garantisi yok ama hiç olmayacak diye bir şeyde yok.. Ben açıkçası eşimin evet iyi kazanması beni mutlu ediyor ama beni hep düşündüren seyahat halinde olması ayda muhakak 1 hafta olmuyor evde ve ben onun özlemi içerisinde geberiyorum .. Ama olsun ekmek parasıdır nasıl olsa evimize dönüyor...Evdeki huzur bir parça peynir bir parça ekmek (abartı değildir) en tatlı yiyecektir siz birbirinize sahip olduktan sonra..

haklısınız bende öyle dua ediyorum zaten Hakkımda Hayırlısı olması için., aslında bu seyahat işini sordum; zirai reprezantlar kalıcı şehir dışı seyahatleri yokmuş gitse bile akşamı geliyormuş, belki çalıştığı şirket öyle bilmiyorum.. ben çevreme kulağımı tıkayım kalbimden gelen sesi dinlemem gerekiyor aslında ama yanlış birşey de yapmak istemiyorum sonuçta aşık değilim..

anlamıyorum hala ne maddiyatından bahsediliyor ve ailen ne istiyor. adamın işi varmış üni. mezunuda daha ne olsun. başlıgı okurken dedim heralde askeri ücretle çalışına biriden bahsetcek :111: bence bi sorun yok. ' GÜZELLİGE GÜVENME Bİ SİVİLCE YETER... ZENGİNLİGE GÜVENME BİR KIVILCIM YETER..! ' derler. ne güzelde söylemişler agızlarına saglık:1: çok severim bu sözü. sadece ALLAHdan huzur işte canım

ne kadar güzel özetlemişsiniz...ne insanlar tanıyorum evlendiginde hiç birşeyi olmayan ama sonradan zengin olan hiçbir şeyin garantisi yok iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi çıkar kaderinde ne varsa o gelir başına zenginlede evlensen çekeceksen o çileyi gelir seni bulur..

maddiyat önemli ama ilk sırada olmaması gerekir.
ben anlamadım maaşa göre mi ilişkinize devam ediceksiniz yada aileniz o zaman mı onay verecek.
bunun garantisi yok ki yüksek maaş alır adam olmaz yada işten çıkarılır o zaman napıcaksınız.
bana çok ters geliyor para konusunun yapılması ortada birşey yok araştırmaya girmişsiniz.
bir de şunu anlamıyorum sana güzel bi hayat sunabilcek mi deniliyor,herkes ister çok güzl şartlarda yaşamak ama bunun için iki tarafında çabalaması gerekiyor.
birde kaynanalar memur kız istedikleri zaman kızıyorsunuz aynı şey işte.adam okumuş mühendis olmuş çalışıyor daha ne yapsın.

yorumun için teşekkürler. sizden fikir almak için konuyu açtım benim sorguladığım bir durum yok. duyduklarımı evlilik tecrübesi geçirmişlerin düşüncelerini aktardım sizlere.

ne kadar güzel özetlemişsiniz...ne insanlar tanıyorum evlendiginde hiç birşeyi olmayan ama sonradan zengin olan hiçbir şeyin garantisi yok iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi çıkar kaderinde ne varsa o gelir başına zenginlede evlensen çekeceksen o çileyi gelir seni bulur..

doğru. herşeyin hayırlısı, bunlar çok önemli şeyler gerçekten..

Tanışın Önce, Ne Kadar Ciddi ?
Evlilik Boyutuna Gelecek mi İlişkiniz ?

Sonra Maddiyata Bakarsınız..

bir öğretmen olarak ,okumuş eğitimli biri olarak çevrenin ne dediği ile neden bukadar ilgileniyorsun yada ailen çevreye neden bu kadar dikkat ediyor inan paranın hiç önemi yok sen daha tanışmadan maaşı derdine düşmüşün... ya önemli olan karakteri dir bence belki de sen bir daha onun kadar mükemmel kişiliğe sahip birini asla bulamayacaksın nereden biliyorsun? belkide seni çook mutlu edecek.. bence önyargılı olma tanış ve eğer için biraz ısındıysa ona göre devam et,, düşünsene mesela karşına özel hastanede çalışan 20 binlira maaş alan bir doktor çıktı ve ailen hiç düşünmeden kabul etti sen de öyle ve evlediniz adam her gün içkili eve gelse ve sürekli seni aldatsa hiç bir şekilde önemsemese ozaman ne yapardın ?? bunun cevabını düşün derim

bir öğretmen olarak ,okumuş eğitimli biri olarak çevrenin ne dediği ile neden bukadar ilgileniyorsun yada ailen çevreye neden bu kadar dikkat ediyor inan paranın hiç önemi yok sen daha tanışmadan maaşı derdine düşmüşün... ya önemli olan karakteri dir bence belki de sen bir daha onun kadar mükemmel kişiliğe sahip birini asla bulamayacaksın nereden biliyorsun? belkide seni çook mutlu edecek.. bence önyargılı olma tanış ve eğer için biraz ısındıysa ona göre devam et,, düşünsene mesela karşına özel hastanede çalışan 20 binlira maaş alan bir doktor çıktı ve ailen hiç düşünmeden kabul etti sen de öyle ve evlediniz adam her gün içkili eve gelse ve sürekli seni aldatsa hiç bir şekilde önemsemese ozaman ne yapardın ?? bunun cevabını düşün derim

Allah korusun böyle şeyi kimse istemez. ben maaşın derdine düşmedim, ben yapılan yorumları size aktarıyorum sizden fikir almak onlara karşı bir cevabım olması için.. bende bunu düşünüyorum eğer olumlu giderse aileme de söyleyecem bunu zaten

bana kalırsa bu kişiyle hiç tanışma.1.ailen istemiyor2.sen maaşı konusunda düşüncelisin ve bence çok da haklısın.para olmadığı zaman sıkıntılar yüzünden sevgini gözardı edebileceğin durumlar olabilir.3.bu kişinin ailesinin maddi durumu iyi değil ve bu çocuk ailesine destek olmak isteyecek ve sorunlar başlayacak4.hiç tanımadığın için bu kadar sıkıntı çekmeye değer mi?

Önemli olan insanlık, karakter sahibi olması, seni mutlu edebilmesi. Maddiyat halledilmeyecek şey değil Allah'ın izniyle...

bana kalırsa bu kişiyle hiç tanışma.1.ailen istemiyor2.sen maaşı konusunda düşüncelisin ve bence çok da haklısın.para olmadığı zaman sıkıntılar yüzünden sevgini gözardı edebileceğin durumlar olabilir.3.bu kişinin ailesinin maddi durumu iyi değil ve bu çocuk ailesine destek olmak isteyecek ve sorunlar başlayacak4.hiç tanımadığın için bu kadar sıkıntı çekmeye değer mi?

sende haklısın ama maddiyat için de kısmetimi geri tepmek istemiyorum; ya mutlu olacaksam ama bir yandan da sorunları gözardı etmek istemiyorum

Back
X